Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן, כל זה ברור.

טוב, עכשיו שוחחתי עם חברת הביטוח שלי. נאמר לי שעלי לספק פרטים של הפוגע, מספר רכב ופרטי ביטוח וסוכן.

אז הוצע לי להכניס את הרכב שלי למוסך הסדר של חברת הביטוח ונאמר לי שהיתרונות בכך שאני לא אצטרך לשלם מכיסי את עלות התיקון אלא להשאיר צ'ק פיקדון בלבד שיוחזר לי לאחר קבלת ההחזר מחברת הביטוח של הפוגע.

נאמר שאני אפילו יוכל לקבל רכב חלופי למשך זמן התיקון.

עכשיו ההתלבטות היא כמובן לאיכות וטיב התיקון ואם בכל זאת עדיף להכניס את הרכב למוסך מורשה. כי שימוש בחלפים מקוריים במוסך ההסדר כנראה לא יהיה.

חלפים מקוריים לרכב בן 16 שנה לא יהיו בכל מקרה לדעתי, תלך למוסך קודם ותראה את טיב העבודה שלהם.

STI 2004

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שוב תודה.

אז בעצם אני מקליט אותה ונותן לה קודם לאשר שבאמת היא פגעה ברכב ואחרי זה הרי יש לי קייס.

אבל אני עדיין תלוי בה איך תחליט או לסגור את זה בלי לערב ביטוח או עם ביטוח.

פשוט אני מפחד שאם היא תערב ביטוח אז התיקון גם יהיה ברמה נמוכה מאוד בעצם כדי לחסוך הוצאות של הביטוח :|

אתה צריך רקורדר עם קלטת ולא כרטיסים וכדומה זה לא תופס בבית המשפט.

פורסם

אני מציע שתקבל הצעת מחיר קודם.

אם עלות התיקון היא מתחת להשתתפות העצמית של הפוגע, הביטוח שלולא מתערב.

דברת איתו והוא אמר שהוא אשם,

תבקש ממנו שיודיע לחברת הביטוח שלו שהוא פגע בך כדי שזה ילך מהר יותר,

ודבר איתו במידה וזה פחות מההשתתפות העצמית, לפני שהוא יוצא מהארץ.

פורסם

כן, אני אצור איתו קשר היום ואקח ממנו את כל הפרטים ואמסור לו את שלי ואז נמשיך משם כמובן.

אני אשתדל להעלות מחר תמונה של הנזק להתרשמותכם.

רב תודות!

פורסם

כמו כן תעלה את שמות "מוסכי ההסדר" שהציעו לך.

אולי אחד החברים מכיר ויוכל להצביע על אחד הוגן במיוחד.

זה לא כ"כ נורא בהכרח לטפל אצלם (ובטח ברכב בו 16).

כנראה (אם אי אפשר ליישר את הדלת שלך) שתקבל דלת מפירוק. זה גם מה שיעשה כמעט כל "פחח עילית" שתיגש אליו בעצמך ומדובר בפתרון ראוי בהחלט אם מדובר בדלת במצב טוב.

אם ימצאו לך דלת בצבע הרכב שלך, הרי שהתיקון יהיה שווה בערכו למקור,שלפני התאונה.

ברגע שיהיו לך פרטי הפוליסה של האיש, והוא ימסור הודעה לביטוח שלו הוא לא יוכל לחזור בו מהכרתו בנזק שגרם. ככל שתקדים להגיע איתו לשלב הנ"ל, כך תוכל לשוב לישון בשקט (ולשים את המקרה המצער מאחוריך).

בהצלחה

נתקו

עריכה:

לא מדויק, יוגב, את סכום ההשתתפות העצמית גובה חברת הביטוח מהמבוטח לאחר ששילמה את כל הנזקים לכל המעורבים. אם סכום הנזקים נמוך מסכום ההשתתפות העצמית (מה שלא הגיוני-רק שכ"ט שמאי מגיע להשתתפות עצמית ממוצעת,והחברה לא חייבת להכיר ב"הצעת מחיר" של מוסך כלשהוא כך שרצוי להשתמש בשירותי שמאי למקרה שהעניין יסתבך,ומה אכפת לו, הוא לא ישלם את שכ"ט הזה מכיסו ממילא) .

מה שכן נכון, הגון ונחמד יהיה לקבל הצעת מחיר ולבדוק עם האיש אם הוא מעדיף לשלם ולסיים את הסיפור ולא לפגוע בהנחת העדר התביעות שלו בשנה הבאה (ובנוסף לשלם לשמאי).

אני הייתי ניגש למוסך שאני מכיר כהוגן , מקצועי ולא יקרן ומביא ממנו הצעה בכתב לפני שאני מפעיל שמאים , עו"ד וסוכני ביטוח תאבי בצע. ושהפוגע יחליט כרצונו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
כמו כן תעלה את שמות "מוסכי ההסדר" שהציעו לך.

אולי אחד החברים מכיר ויוכל להצביע על אחד הוגן במיוחד.

זה לא כ"כ נורא בהכרח לטפל אצלם (ובטח ברכב בו 16).

כנראה (אם אי אפשר ליישר את הדלת שלך) שתקבל דלת מפירוק. זה גם מה שיעשה כמעט כל "פחח עילית" שתיגש אליו בעצמך ומדובר בפתרון ראוי בהחלט אם מדובר בדלת במצב טוב.

אם ימצאו לך דלת בצבע הרכב שלך, הרי שהתיקון יהיה שווה בערכו למקור,שלפני התאונה.

ברגע שיהיו לך פרטי הפוליסה של האיש, והוא ימסור הודעה לביטוח שלו הוא לא יוכל לחזור בו מהכרתו בנזק שגרם. ככל שתקדים להגיע איתו לשלב הנ"ל, כך תוכל לשוב לישון בשקט (ולשים את המקרה המצער מאחוריך).

בהצלחה

נתקו

נתקו, הבעיה שהרכב שלי עבר צביעה כללית, כמו שציינתי בהודעתי הראשונה, בצבע המקור. לפני כחצי שנה לכן אני מניח שאם זו תהיה דלת מפירוק ואפילו אם יצבעו אותה באותו הצבע ,יראו שוני, זה בעיקר מה שמדאיג אותי.

מדובר ב"מוסך קובי" בנהריה.

פורסם
נתקו, הבעיה שהרכב שלי עבר צביעה כללית, כמו שציינתי בהודעתי הראשונה, בצבע המקור. לפני כחצי שנה לכן אני מניח שאם זו תהיה דלת מפירוק ואפילו אם יצבעו אותה באותו הצבע ,יראו שוני, זה בעיקר מה שמדאיג אותי.

מדובר ב"מוסך קובי" בנהריה.

אם הרכב נצבע לפני כחצי שנה, ואותו קובי הוא צבעי מקצוען (סורי,לא מכיר בצפון,אני ממדינת ת"א:oops: ) לא תהיה לו שום בעיה לצבוע את הדלת כך שלא תראה שום הבדל אפילו בזכוכית מגדלת. בזמן הזה הרכב לא הספיק לדהות גם אם בילה את כל ששת החודשים בשמש בלי שטיפה ווקס. ואת מספר הצבע בו השתמש קודם הרי יש לו...

הכי טוב-גש אליו ותראה מה הוא אומר.

אגב: מידע אישי בעקבות עבודתי בעבר אצל אחד מיבואני הרכב הנפוצים ביותר במדינתנו מוכת השמש-ברכבים חדשים מתוקנות פגיעות גדולות משלך לפני מסירה. עד היום אף לקוח לא הצליח לזהות תיקונים שכאלה (אלא אם מישהו חיפף והרכיב איזה דיפון פנימי לא נכון-מקרה שהיה והושתק...)

פורסם
את סכום ההשתתפות העצמית גובה חברת הביטוח מהמבוטח לאחר ששילמה את כל הנזקים לכל המעורבים

יש לו רק צד ג'.

בוא תסביר לי איזה חברת ביטוח תשלם עבורו את התיקון.

פורסם

1. זה כלל לא משנה איזה ביטוח יש לשואל. הוא לא תובע את הפוליסה שלו. יתרה מזאת-חברת הביטוח שלו כלל לא מעורבת במקרה שהוא לא אשם. מי שפועל זה הסוכן שלו (שאוי ואבוי לו אם הוא לא נותן שירות במצב כזה) מול חברת הביטוח של הרכב הנפגע.

2. ברגע שיש לרכב הפוגע ביטוח צד ג' או מקיף (וזה לא משנה לענייננו,ההבדל הוא רק האם יתוקן גם הנזק ברכב הפוגע מאותה תביעה ביטוחית או לא) הביטוח של הפוגע ישלם את סכום הנזק לרכב הנפגע (ובתנאי שהוכח כי לא היה אשם בפגיעה) בניכוי השתתפות עצמית.

מבחינתנו כרגע, למקרה זה ,יכול היה הנפגע להיות לא מבוטח כלל (כמו במקרה של מכר שלי, שנהגת מבולבלת "נסעה רוורס" בפול גז כשרכבה היה ב-D ועברה שורת מדפים אחת בחנות המכולת שלו, אחרי ש"ביטלה" את הויטרינה הקדמית של חנותו). ביטוח הרכב שילם את כל החגיגה בלי שאותו אדם נאלץ להפעיל את ביטוח העסק שלו.

ובכלל - מה עניין טענתך בעניין גובה הנזק וההשתתפות העצמית לעניין סוג הביטוח?

גם בביטוח מקיף ישנה השתתפות עצמית-אחת נפרדת לנזקי צד ג' ואחת לעניין נזקי הרכוש העצמיים למבוטח בפוליסה.

בביטוח צד ג' אין השתתפות עצמית לנקי בעל הפוליסה מאחר ואלה ממילא אינם מבוטחים ואינם משופים במסגרת התביעה...

נתקו

פורסם
1. זה כלל לא משנה איזה ביטוח יש לשואל. הוא לא תובע את הפוליסה שלו. יתרה מזאת-חברת הביטוח שלו כלל לא מעורבת במקרה שהוא לא אשם. מי שפועל זה הסוכן שלו (שאוי ואבוי לו אם הוא לא נותן שירות במצב כזה) מול חברת הביטוח של הרכב הנפגע.

2. ברגע שיש לרכב הפוגע ביטוח צד ג' או מקיף (וזה לא משנה לענייננו,ההבדל הוא רק האם יתוקן גם הנזק ברכב הפוגע מאותה תביעה ביטוחית או לא) הביטוח של הפוגע ישלם את סכום הנזק לרכב הנפגע (ובתנאי שהוכח כי לא היה אשם בפגיעה) בניכוי השתתפות עצמית.

מבחינתנו כרגע, למקרה זה ,יכול היה הנפגע להיות לא מבוטח כלל (כמו במקרה של מכר שלי, שנהגת מבולבלת "נסעה רוורס" בפול גז כשרכבה היה ב-D ועברה שורת מדפים אחת בחנות המכולת שלו, אחרי ש"ביטלה" את הויטרינה הקדמית של חנותו). ביטוח הרכב שילם את כל החגיגה בלי שאותו אדם נאלץ להפעיל את ביטוח העסק שלו.

ובכלל - מה עניין טענתך בעניין גובה הנזק וההשתתפות העצמית לעניין סוג הביטוח?

גם בביטוח מקיף ישנה השתתפות עצמית-אחת נפרדת לנזקי צד ג' ואחת לעניין נזקי הרכוש העצמיים למבוטח בפוליסה.

בביטוח צד ג' אין השתתפות עצמית לנקי בעל הפוליסה מאחר ואלה ממילא אינם מבוטחים ואינם משופים במסגרת התביעה...

נתקו

ובוא נגיד שהפוגע הוא נהג חדש עם השתתפות עצמית של 2500 ש"ח, או משאית עם 5K השתתפות.

מה עכשיו?

חברת הביטוח שלו תשלם אם הנזק הוא רק בשווי 500 ש"ח (+600 ש"ח דוח שמאי)?

בקיצור,

שיקבל הצעת מחיר ממוסך, ידבר עם הבחור ויחליטו אם יש מקום לערב את הביטוח או שהם סוגרים את זה בינם לבין עצמם.

פורסם

טוב, דיברתי עם הבנאדם שוב והוא אמר שהוא מעדיף שנסגור את זה ביניינו במקום לערב את הביטוח כי אולי, כמו שהעלתם כאן, התיקון יהיה נמוך מגובה ההשתתפות העצמית, לכו, הגיוני, הוא מעדיף לשלם ולסגור את העניין בלי הביטוח.

הציעה לקחת את הרכב למוסך, שיעמדו את הנזק ומשם הוא יחליט.

לי מבחינתי הרי אין כלכך העדפה, אני מניח, רק לסיים את הסיפור הזה מהר ולשכוח ממנו.

צרפתי תמונות של הפגיעה, אני מוכרח לציין שזה נראה "טוב" הרבה יותר בתמונות מאשר במציאות

06092010006.jpg

06092010007.jpg

פורסם

אכן תמונות קשות,יונית:lol: .

כואב הלב. הדלת הזאת הולכת לברזל בלי שום ספק. אין צ'אנס שפחח רציני יסכים לנסות ליישר אותה.

הצבעי שלך עשה עבודה בכלל לא רעה ממה שרואים בתמונות.

פורסם

אתה צריך לדאוג לתיקון מקצועי.

תיקון מקצועי במקרה של רכב "חדש" כמו שלך הוא למצוא דלת מקורית בפירוקיה , החלפת כל המכלולים שבתוך הדלת שלך לדלת "החדשה" כולל מנעול הדלת

וצביעה מקצועית

לא יותר ולא פחות.

נפלת על בן אדם , ולא על ישראלי מצוי. תנהג בהתאם!!

והכל תוך תיאום עם הפוגע והסכמתו, בכל שלב של התהליך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כן הצבעי עבד קשה, לא סתם רציתי את הצבע המקורי ולא לצבוע לצבע אחר.

:-( מזה חששתי.

אז לדוגמא אם פחח חפר יטען שהוא יכול ל"סדר" את הדלת, לעשות פרסה ולעזוב את המקום?

יש סיכוי למצוא דלת כזאת מקורית ואת כל המכלולים שצריך בנוסף לזה? כי יש שם את ה"מוח" של הנעילה המרכזית.

קיצר, כנראה התיקון לא יסתכם ב600-700 שקל?

שוב תודה!

פורסם

יכול להיות שהמוח לא נפגע אלא רק חוטים נותקו.

אחרי הפירוק של הדלת שלך אפשר יהיה לבחון מה נפגע ומה לא

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...