Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני זמן מה רכשתי 4 כריות בולם חדשות וארבעה בולמים של וויטק שמיועדים לקפיצי הנמכה של 60 מ"מ (הקפיצים שמורכבים אצלי) ומיועדים לE30 קבריולט שלי. ההזמנה התבצעה דרך פיט סטופ והיום סוף סוף הרכבנו אותם.

קודם כל למרבה ההפתעה הבולמים הסטנדרטיים שהיו מורכבים על הרכב 4 שנים ביחד עם קפיצי הנמכה של 60 מ"מ היו במצב לא רע מה שדי שובר את הסטיגמה שאם מחליפים קפיצים לקפיצים קצרים אז הבולמים הולכים לעולמם אחרי מספר חודשים.

שנית, ההרכבה לקחה פחות משעתיים מה שגם הפתיע אותי אחרי שאמרו לי במוסך שהרכבה של בולמים לוקחת יום שלם+המחיר המגוחך שדרשו ממני בגלל זה (זאת הסיבה שלא הרכבתי אותם במוסך בסוף אלה אצל חבר).

כמובן שאחרי ההרכבה לקחתי את האוטו לעשות כיוון מחדש.

בכל מיקרה נגיע לעיקר- כניראה בגלל שהבולם מיועד להנמכה האוטו נהיה נח במובן מסויים (לעומת השילוב הקודם של בולם מקורי+קפיצים ספורטיבים וקצרים). בבולם המקורי בגלל שמהלך העבודה נפגע בגלל הקפיץ הקצר כשהייתי נכנס לבורות הגאנטים היו מקבלים חבטות נוראיות- הבעיה הזאת נפתרה. הנהיגה, שזה החלק החשוב בכל עיניין החלפת הבולמים, השתנתה לטובה פי כמה וכמה. האוטו יושב בנתיב דבוק לכביש וגם כניסה במהירויות מאוד גבוהות לכל פניה לא מזיזה אותו משם. אין את הנידנוד הזה שיש לאוטו עם בולם רגיל והוא פשוט לא מתנדנד כימעט, לא בפניה ולא ביציאה ממנה. היה מעניין להיכנס במהירויות ממש גבוהות לפניות שהגבול הקודם היה הרבה יותר נמוך וליראות ולהרגיש את ההבדל ביציבות ובאחיזה שהאוטו קיבל.

לדעתי היה שווה כל שקל:-) .-

37864_1504491459431_1448597880_1336002_5524264_n.jpg

Photo0485.jpg

Photo0486.jpg

Photo0488.jpg

Photo0489.jpg

Photo0490.jpg

פורסם

תתחדש חבוב!

:)

הגיע הזמן שתשתדרג!

מעניין אותי איך רכב כזה מתנהג עם בולמים כאלה, אולי תקפוץ למרכז איזה יום .

בכל מקרה איזה כיוון עשית? כריות בולמים מתכווננים?

A.R.T Performance

פורסם

תתחדש,

looks like a bomb!

תעשה חיים ותישמור על החיים שלנו.

:wink:

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

קודם כל תתחדש :)

שנית אתה ממש לא דוגמא לכך שבולם מסיים את חייו מהר יותר עם הנמכה מאשר עם קפיץ רגיל,אתה נוסע ברכב 20 ק"מ בשבוע בלחץ :lol::lol::lol:

פורסם

תתחדש

נראה מעולה :)

החלפת בולמ"ז בE30 היא פעולה פשוטה להפליא

כדי להחליף את הבולמים האחוריים אפילו לא חייבים להרים את האוטו על ג'ק :)

החלפה של הקדמיים מחייבת שימוש במכווצים [לקפיצים מקוריים] ובמפתח-אוויר [לכל המכוניות] כדי לפתוח את האום שמחזיק את כרית הבולם.

סתם FYI, אמנם כבר החלפת כריות, אבל שיפור די מפורסם הוא להרכיב כריות בולם של E90 [סדרה 3 האחרונה]

הן אמורות להיות דקות יותר וקשיחות יותר ועם מיסב איכותי יותר מאלה שמגיעות STOCK לE30.

מאחורה ההמלצה הגורפת היא לשים תושבות HD של E46 M3 או E46 קבריו.

בכל מקרה, כיף לראות רכב כל כך מטופל

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הנסיך- חבל שלא ידעתי את זה קודם, וכמה עולה לא כל כך רלוונטי כי מחיר הבולמים משתנה מרכב לרכב ולרכב שלי זה די יקר כי אין כימעט. אני מאמין שבמחיר שלהם אפשר היה לקנות קויילאוברים להונדה:| .

פורסם

ricer,

אני מכיר את ההרגשה לגבי מחיר הבולמים :\

ואני עוד קניתי משומשים!

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

אל תשתגע, בגלל שההיצע גדול ויש מבחר רחב מאוד, יש תחרותיות בתמחור, לרכב שלך אין. סחטיין על ההשקעה המועילה מאוד, וכמובן שהיא שווה כל שקל, במיוחד על רכב מיוחד כזה.

דרך אגב, מוכר?:-)

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
הנסיך- חבל שלא ידעתי את זה קודם, וכמה עולה לא כל כך רלוונטי כי מחיר הבולמים משתנה מרכב לרכב ולרכב שלי זה די יקר כי אין כימעט. אני מאמין שבמחיר שלהם אפשר היה לקנות קויילאוברים להונדה:| .

קיט קפיצים בולמים /קויילאוברים לרכב שלך,כלל לא נדירים,למעשה,יצא לנו למכור לפחות3-4 סטים בחצי שנה האחרונה ומחיר קיט קויילאוברים ל ב מ וו שלך ,לא שונה ממחיר קויילאוברים להונדה סיוויק.....

בכל אופן ,,יצא לי בעבר לנהוג על E-30 ,רכב מהנה לנהיגה ,שילוב של מנוע חזק והנעה אחורית ,עושים עבודה מצויינת.

החלפת המתלים המקוריים בהחלט נדרשת -שינוי מבורך.

תתחדש!:mm_yeah:

פורסם
קיט קפיצים בולמים /קויילאוברים לרכב שלך,כלל לא נדירים,למעשה,יצא לנו למכור לפחות3-4 סטים בחצי שנה האחרונה ומחיר קיט קויילאוברים ל ב מ וו שלך ,לא שונה ממחיר קויילאוברים להונדה סיוויק.....

תתחדש!:mm_yeah:

אלי/ אביחי,

הייתי שמח לראות תמונה של הקיט קוילאוברים המתאים ל E30 - 320 קופה.

ואם אפשר- הצעת מחיר בפרטי

תודה,

נתי

פורסם
וכמה עולה לא כל כך רלוונטי כי מחיר הבולמים משתנה מרכב לרכב ולרכב שלי זה די יקר כי אין כימעט. אני מאמין שבמחיר שלהם אפשר היה לקנות קויילאוברים להונדה:| .

רק בארץ.

תמצא מישהו שחוזר מארה"ב = ב600 דולר אתה קונה סט בילשטיין B8 \ B6 עם אחריות לכל החיים.

אני מרשה לעצמי להניח שהסט שלך עלה יותר...

אין חלק אחד לרכב שלא ניסיתי לקנות בארץ לפני שיצאתי לרעות בשדות זרים.

במקרים בהם יכלתי להוציא את הכסף פה - הוצאתי,

לצערי הרב - ברב המקרים בהם חיפשתי חלקים -

או שהמחירים היו לא אטרקטיביים בעליל [גבוהים יותר מכפול או משולש למחיר המוצר, כולל משלוח ומיסים בארץ]

או שזמן ההמתנה [עקרון קבוצות הרכישה, שוב, לצערי] לא הגיוני.

שוק החלקים בארץ מאוד מאוד קטן, ובהשוואה לכמות הוואגינות שמסתובבות או ההונדות, יש כמות זעומה של בעלי ב.מ.וו - ולכן האפשרות המצומצמת להציע מחירים אטרקטיביים על מוצרים לBMW.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אלי/ אביחי,

הייתי שמח לראות תמונה של הקיט קוילאוברים המתאים ל E30 - 320 קופה.

ואם אפשר- הצעת מחיר בפרטי

תודה,

נתי

גם אני אשמח לראות את זה..

כאשר בדקתי באתר של היצרן השני שהוצע כאן קוילאוברים לסיויק עולים 399 פאונד ואילו ה E30 עולים 530 פאונד.. למעלה מ 30% הפרש..

דבר נוסף: ככלל, בולמים (לא קוילאוברים) ל E30 הם לא יקרים במיוחד בהשוואה לאחרים מסיבה פשוטה אחת: הם בולמים מסוג אינסרט.

כלומר, הגוף החיצוני של הבולם נשאר המקורי של הרכב והבולם התחליפי מוכנס לתוכו (כמו בפיג'ו 106). וכך, בולם ל E30 לא כולל תושבות, מעברי צינורות ואפילו לא צלחת קפיץ. זה בולם פשוט ויחסית זול ליצור.

מהסיבה הזו בדיוק (רק הפוך) הקוילאוברים ל E30 יקרים יותר.

יש לי ניסיון כלשהו עם הרכב הזה (בסה"כ מכרתי והתקנתי מתלים לכ 40-50 כאלו), אשמח ללמוד עוד ולעמוד על טעויותי, אם ישנם..

לשפר בלי להתפשר

• תוכן חדש...