Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תכלס הגאווה הזאת היא הבעייתית פה.

אם אבא שלך לא מוכן שתנהג לו על האוטו בקש ממנו ש"יציע" תחלופה, אוטו משלך.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשקיבלתי רשיון הייתי נוסע ביום יום על וולוו 240 שהייתה לנו בזמנו וכשרציתי להתפנק הייתי מבקש מאבא שלי את הרכב שלו (וולוו 940/S80 שהיו בזמנו ועוד כמה שעברו)

כמו כל ההורים הם היו "מאכילים אותי סרטים" לפני שהייתי יוצא עם הרכב: סע בזהירות, לא מהר מדי וכו'...

מאז שקניתי GTI '10 הם מבקשים ממני את הרכב לסיבוב (יש לנו עוד רכב חדש בבית אך הGTI פשוט הרבה יותר כיפית) ואני זה שמאכיל אותם סרטים אך כמובן שמח לתת.

(אני גאה באמא שלי כשאני שומע אותה מחכה בחנייה כדי שהטורבו יתקרר לאחר נסיעה נמרצת[נהגת שודים אמיתית, אני מאוד שמח שיש בקרות משיכה והחלקה] בחזרה מהסופר. :))

ספר לאביך ואמור לו שמגיע זמן והיוצרות מתהפכות וכשהוא ייבקש ממך את הרכב אתה כמובן תשמח לתת לו אבל רק מידה שהוא יבטיח לשמור היטב על הרכב בדיוק כמו שאתה מבטיח במידה ותנהג ברכבו היום. :)

פורסם
יש לי גם קטע כזה, המצב שלי הוא כמו שלך בצורה מדויקת כמעט (אני קצת יותר חודשים על הכביש אבל גם).

האוטו של אמא והיא גם לא מבינה בניווטים ופחות בנהיגה ותפיסת העולם שלה היא שאבא יודע לנהוג LEET וכל השאר סתם עושים בעיות. ביקשתי ממנה לסוע לשוהם פעם אחת וכמעט איבדתי את האפשרות לנהוג באוטו שלה לעולם.

בתור התחלה חכה קצת עם הנהיגה לבד, בערך שבוע. אם אבא שלך לא נותן לך לנהוג תשאל אותו מה אתה צריך לדעת כדי לנהוג לבד, תנסה להגיע איתו לעמק השווה ואם זה לא הולך פשוט תבהיר לו שאם זה המצב סימן שכנראה הוא לא היה מלווה טוב (אם הוא לא סומך על העצות שהוא נתן לך סימן שיש בעיה).

אני אישית מתכנן לקנות אוטו, כי אני יודע שיש לנו רק אחד בבית וגם אם אני אפשוט רגל ותישאר לי פרוטה אחת בכיס יש מי שיטפל בו (אבא ישתמש בו במקרה שאמא נוסעת לעבודה ומשביתה את התחבורה של הבית או שאחי הגדול שמשתחרר מהצבא ישתמש בו).

אני חושב שאוטו טוב שמטופל היטב בשנים ישנות (שיהיה לו 10 שנים על הכביש בערך) יכול לשמש אותך ושתהנה ממנו כמו אוטו חדש, כי סה"כ קניה של אוטו חדש יקרה לילד/נער. אני למשל גם הייתי רוצה איזה פולקסווגן בורה ככה, או לקנות סקודה אוקטביה TOUR, לא אוטו של צעירים אבל משהו כזה טוב.. מאיפה לי הכסף?

נחשוב בקטן, נקנה קטן (סקודה ניו פליסיה, עוד לא מצאתי אשכרה טענות נגד האוטו הזה ברשת וגם ככה הוא נראה לי די מגניב ועושה רושם טוב יחסית בביקורות ובצריכת הדלק, בכוחות הסוס והאבזור המינימלי הדרוש) ונתקדם קדימה יותר מאוחר.

ואם אתה נוהג טוב וקונה אוטו ידני חסכוני הוא לא ישתה לך כ"כ הרבה כסף.

אם יש לך מה שאנשים קוראים לו פה "רגל כבדה" ואתה נותן קיקים כל היום צריכת הדלק תעלה, ואם אתה עושה שטויות האוטו גם יראה הרבה מוסך.

סה"כ דע מה לקנות ותצא לך קניה כדאית ומשתלמת

עריכה: אם אבא שלך כן יסכים לתת לך לנהוג תראה האם התנאים נוחים לך.

לי למשל יש תנאי נהיגה לא כל כך נוחים באוטו של ההורים:

אני תמיד שם דלק לעצמי (והאוטו בזבזן, אז מבחינה זאת זה כמו שיש לי אוטו משלי)

אני לא יכול לנהוג למקומות רחוקים יחסית

ההורים משתמשים באוטו כמעט כל היום אז שעות הנהיגה מצומצמות

אני משלם על הביטוח בעצמי.

אני לא חושב שאבא שלי היה מלווה גרוע, בסופו של דבר הוא באמת עבד איתי, כל נסיעה היה מעלה לי ביטחון ואומר שאני משתפר, אם הייתי עושה טעות, הוא היה מעיר לי, והיה מסביר לי את הסיטואציה ומה צריך לעשות להבא.

באמת, השתפרתי ב 250% מאז שעברתי טסט.

סחטיין על אבא.

כשדיברתי איתו, הוא אומר לי אתה רוצה לנסוע לבנק? סע, לנסוע לקניות סע?, סידורים פה ושם? סע, אבל לנסוע עם חברים אני לא מרשה לך, מצד אחד אני מבין אותו, כשלי יהיה ילדים בעזרת השם, גם אני ידאג ככה לבן שלי, אבל לשם מה הוצאתי רישיון אם איני חופשי לנסוע לאן שאני שרוצה.

בכל אופן יהיה טוב =]

הגאווה הזו היא דבר שלילי (בניגוד להערכה עצמית שהיא דבר חיובי).

אבא שלך צודק.

אם תוציא את הגאווה מהמשחק, תוכל לקנות רכב ישן ותקין ב-8000 ש"ח ומטה. רכב כזה יכול לנסוע מצוין, וגם תלמד לנהוג ולטפל בו.

ואם תרצה, הרכב הזה גם יראה מצויין.

דני

הפנמתי.

יש פתרון.

תלווה ממנו X, אתה עובד נכון ?

כל חודש תחזיר לו כמה שאתה יכול, אחרי חצי שנה - שנה , תחזיר הכל ולא תרגיש רע עם זה.

זה גם דרך, אבל אני לא חושב שהוא ילווה לי כסף לרכב, הוא ילווה לי כסף ללימודים, לכל דבר מזה ילווה, יביא לי בלי לבקש החזר, אבל לרכב? לא נראה לי.

כשקיבלתי רשיון הייתי נוסע ביום יום על וולוו 240 שהייתה לנו בזמנו וכשרציתי להתפנק הייתי מבקש מאבא שלי את הרכב שלו (וולוו 940/S80 שהיו בזמנו ועוד כמה שעברו)

כמו כל ההורים הם היו "מאכילים אותי סרטים" לפני שהייתי יוצא עם הרכב: סע בזהירות, לא מהר מדי וכו'...

מאז שקניתי GTI '10 הם מבקשים ממני את הרכב לסיבוב (יש לנו עוד רכב חדש בבית אך הGTI פשוט הרבה יותר כיפית) ואני זה שמאכיל אותם סרטים אך כמובן שמח לתת.

(אני גאה באמא שלי כשאני שומע אותה מחכה בחנייה כדי שהטורבו יתקרר לאחר נסיעה נמרצת[נהגת שודים אמיתית, אני מאוד שמח שיש בקרות משיכה והחלקה] בחזרה מהסופר. :))

ספר לאביך ואמור לו שמגיע זמן והיוצרות מתהפכות וכשהוא ייבקש ממך את הרכב אתה כמובן תשמח לתת לו אבל רק מידה שהוא יבטיח לשמור היטב על הרכב בדיוק כמו שאתה מבטיח במידה ותנהג ברכבו היום. :)

הפנמתי!

אני חייב לציין, שבא לי לחבק פה אחד אחד (בגדר הטעם הטוב כן?)

אני חושב שבעוד כמה ימים אבא שלי יבין שנגמר לי המלווה, והוכחתי לו שאני נהג זהיר בזמן המלווה, ולדעתי ולדעתו שאני ילמד לנהוג באמת, כשאני יהיה לבד על הכביש.

אני יזכיר לו את זה, פתאום מפורום יעוץ ברכישת רכב, זה הפך לפורום תמיכה לצעירים P:

רב תודות לכולם!:-)

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

עכשיו שאתה מסביר למה הוא כן מוכן לתת לך את האוטו - זה כבר יותר הגיוני.

הוא מוכן לתת לך את האוטו אבל לנסיעות שתיסע לבד ורגוע , ולא ישר חברים , בית ספר (למה לקחת אוטו לבית ספר? חוץ מלעשות רוח על חברים ולהשבית למשפחה את הרכב באותו היום?) ובילויים - איפה שיש עוד אנשים ולחץ חברתי שונה.

אולי הוא סומך עליך אבל עדיין לא עם חברים והסחות דעת.

אני אומר תן לזה קצת זמן - חודש ככה , והוא יסמוך עליך יותר.

רכב עכשיו ליב' / צבא זה בזבוז כסף לדעתי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אני לא חושב שאבא שלי היה מלווה גרוע, בסופו של דבר הוא באמת עבד איתי, כל נסיעה היה מעלה לי ביטחון ואומר שאני משתפר, אם הייתי עושה טעות, הוא היה מעיר לי, והיה מסביר לי את הסיטואציה ומה צריך לעשות להבא.

באמת, השתפרתי ב 250% מאז שעברתי טסט.

סחטיין על אבא.

כשדיברתי איתו, הוא אומר לי אתה רוצה לנסוע לבנק? סע, לנסוע לקניות סע?, סידורים פה ושם? סע, אבל לנסוע עם חברים אני לא מרשה לך, מצד אחד אני מבין אותו, כשלי יהיה ילדים בעזרת השם, גם אני ידאג ככה לבן שלי, אבל לשם מה הוצאתי רישיון אם איני חופשי לנסוע לאן שאני שרוצה.

בכל אופן יהיה טוב =]

לא מדובר פה על האם הוא באמת מלווה גרוע או לא, אני מאמין שהוא היה מלווה טוב, אבל בסופו של דבר זו השליטה היחידה שיש לו על הנהיגה שלך, הוא יכול לתת עצות ומכאן הוא צריך לסמוך על הבן שלו שיצא לכביש ויפנים אותן.

שב איתו ובקש ממנו כללי ברזל לנהיגה -עם חברים-.

לי גם יש הגבלות על הנהיגה, בעיקר בנהיגה מחוץ לעיר (אחותי הייתה צריכה לבצע לחץ כדי שאמא תסכים שאני אסיע אותה לת"א), לכל הורה יש את הקוים האדומים שלו, אבל גם צריך לדעת שאתה תנהג עם חברים בחייך ותנהג למקומות רחוקים בחייך ולמנוע ממך אתזה עכשיו רק יקשה על זה יותר מאוחר (אם יגידו לך שנהיגה עם חברים זה מסוכן ומפחיד ויחזיקו אותך שנה בלי לסוע עם חברים כשאתה תיסע איתם לבד בפעם הראשונה או השניה אתה תפחד וזה יערער לך את הביטחון וסתם חבל), הרעיון הוא לא לפחד וללכת על זה, ככה זה בנהיגה. אמנם בשלבים אבל חייבים להגיע להכל.

בעניין הרכב, כשאני התייעצתי עם ההורים שלי על העניין הופתעתי לטובה, אמא התלהבה מאוד מהרעיון (למרות שעכשיו היא לא זוכרת שהיא התלהבה) ואבא שלי כל הזמן מייעץ לי על איזה רכבים לקנות ואני כל הזמן בודק ומברר. אם יש לך כסף לדלק וטיפה גב כלכלי (לי למשל כמעט ואין אבל זה מספיק ויותר) הייתי אומר לך על זה.רכב במחיר של עד 10K, אבל מהידניים, המשתלמים יחסית ואחד שמור שטופל כמו שצריך יכול להיות לך תשובה מעולה. זה גם אגב יכול לשפר לך גם את הנהיגה, גם את הידע ברכב (אני בזמן הקצר שאני נהנה להתסכל על מכוניות פוטנציאליות עבורי צברתי ידע בסיסי שלא היה לי קודם ואני מופתע כמה בור הייתי) וגם תלמד איך לטפל ברכב משלך בעתיד כשיהיה לך אחד יקר יותר שתצטרך לדעת איך לטפל בו ביתר זהירות

פורסם

אני בן 18, וקניתי ומכרתי שתי מכוניות מודל 90 בשנת 2010, האחרונה הייתה פיאסטה שנת 90.

אני מציע לך לחפש רכב בסביבות ה5 עד 8 אלף שקל כי במידה ואתה מבטח מכיסך אז תצטרך קצת עודף לביטוח.

גם במכונית שנת 90, במהלך של 5 חודשים כל אחת מהם לא הוצאתי מעל 1000 שקל תיקונים, צריך לחפש אוטו טוב.

פורסם

סופר במבה!

בגלל אנשים כמוך כתבו את השיר "אתה תותח"

דיברתי עם אבא שלי, הוא אמר לי אני מכיר אתכם הצעירים, הוא אמר לי, אתה תסע ברכב, תעשה פוזות, הוא אמר לי, אני לא רוצה לאבד אותך.

תכלס הוא צודק, אבל אני מסביר לו אבא, אתה חייב לבטוח בי, אני נוהג בזהירות, ואז הבנתי שאני צריך פשוט זמן.

עוד חודש-חודשיים אבא שלי יתרגל לרעיון ויביא לי את הרכב.

כשאני עכשיו מסתכל מהצד שלו, אני חושב מה אני הייתי עושה כשהבן שלי שרק הוציא רישיון, רוצה את הרכב?

בכל אופן, אני מאמין שזה רק עניין של זמן.

יהיה בסדר תודה רבה לכולם!!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

תשמע מר גולף, חפירה לפניך :)

אולי ראית, באחד מהגליונות האחרונים של מגזין "בלייזר", מעין טור ב2 עמודים שכתב איציק שאשו, בו הוא פונה ל"מזרחיים", מתאר התנהגות של ערסים טיפוסיים בעיקר על הכביש, ומפציר בהם להמנע ממנה כדי שלא יצרו תדמית שלילית.

זה נכתב בהומור אך עם קורטוב של אמת עצובה. לא פעם אביך כנראה ראה בכביש, חבורת צעירים בדרכם לבילוי, 5 באוטו, בד"כ גולף או איביזה או כל רכב אחר שאבא קנה, מוזיקה בעוצמה מחרישת אוזניים (וזה לא משנה אם זה מזרחית או מטאל), יד תלויה מחוץ לדלת, ללא חגורות, "גונבים" אדומים, חותכים מנתיבי פניה, ועושים סימנים פאליים לכל עובר ושב..

גם אם אלו אחוז קטן מכלל הנהגים הצעירים, שמתנהג בצורה כ"כ מוחצנת ומיותרת ומתריסה, הזכרונות ה"טראומטיים" האלו דווקא נחקקים בזכרון של כל אבא, ואז הוא מדמיין אותך יוצא מהבית עם האוטו ומתנהג ככה והוא מפחד.

תפקידך הוא להראות לאבא שלך שאתה לא כזה. וזה לא עוצר במי שאתה מאחורי ההגה אלא באיזה מן בן אדם אתה. אם אבא שלך ירגיש שאתה בוגר, שקול, אוהב להנות אבל לא להשתטות, אחראי, חסין מפני לחץ חברתי, הוא ידע לסמוך עליך.

הוא יפחד עליך כי אתה הבן שלו אבל אם תגרום לו לראות אותך כאדם בוגר ואחראי שיידע מתי מתאים לנהג כילד ומתי כגבר, לא תהיה לו שום בעיה לסמוך עליך - לתת לך את האוטו, את הבית, את הכלב, מה שלא יהיה.

זה עניין שהוא תודעתי וקשור לחינוך בבית ולהתנהגות היום יומית הרבה יותר משהוא קשור לכישורי הנהיגה שלך, וברגע שתפעל במישור הזה לא רק שתקבל את מבוקשך, אלא גם תביא להוריך הרבה נחת.

תהיה אחראי בבית, תעשה כלים, תסדר את החדר. תשטוף לאבא שלך האוטו יפה, בשבת בבוקר בהפתעה. קח את אבא שלך לטיול כשאתה נוהג, תתנדב להסיע את ההורים שלך לבילוי כדי שיוכלו לשתות אלכוהול בלי לדאוג, והיה זמין להחזירם הביתה. תתנדב להסיע את סבתא לקופת חולים, ותנהג ככה שהיא תספר להורים שלך אחרכך איזה נהג מחונן ועדין יש להם. תלמד על רכבים ועל נהיגה ועל הגולף שלך ותראה לאבא שלך שאתה מתעניין ובקי ומבין. תבדוק לו שמן מים כשהוא לא טורח לבדוק. אלו סתם דוגמאות, כולן מהחיים שלי. בהתחלה עשיתי את זה כדי לשכנע את ההורים שלי שאני בוגר ואחראי, היום אני עושה את זה כי זה חלקי במשפחה. האתגר הזה של להוכיח להורים שלי שאפשר לסמוך עליי הפך אותי בסופו של דבר לאדם אחראי יותר ובן משפחה טוב יותר.

בהצלחה,

סע בכיף, סע בזהירות, אל תהיה כמו "כולם", ושמור על עצמך ועל האוטו.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אולי ראית, באחד מהגליונות האחרונים של מגזין "בלייזר", מעין טור ב2 עמודים שכתב איציק שאשו, בו הוא פונה ל"מזרחיים", מתאר התנהגות של ערסים טיפוסיים בעיקר על הכביש, ומפציר בהם להמנע ממנה כדי שלא יצרו תדמית שלילית.

זה נכתב בהומור אך עם קורטוב של אמת עצובה. לא פעם אביך כנראה ראה בכביש, חבורת צעירים בדרכם לבילוי, 5 באוטו, בד"כ גולף או איביזה או כל רכב אחר שאבא קנה, מוזיקה בעוצמה מחרישת אוזניים (וזה לא משנה אם זה מזרחית או מטאל), יד תלויה מחוץ לדלת, ללא חגורות, "גונבים" אדומים, חותכים מנתיבי פניה, ועושים סימנים פאליים לכל עובר ושב..

גם אם אלו אחוז קטן מכלל הנהגים הצעירים, שמתנהג בצורה כ"כ מוחצנת ומיותרת ומתריסה, הזכרונות ה"טראומטיים" האלו דווקא נחקקים בזכרון של כל אבא, ואז הוא מדמיין אותך יוצא מהבית עם האוטו ומתנהג ככה והוא מפחד.

תפקידך הוא להראות לאבא שלך שאתה לא כזה. וזה לא עוצר במי שאתה מאחורי ההגה אלא באיזה מן בן אדם אתה. אם אבא שלך ירגיש שאתה בוגר, שקול, אוהב להנות אבל לא להשתטות, אחראי, חסין מפני לחץ חברתי, הוא ידע לסמוך עליך.

הוא יפחד עליך כי אתה הבן שלו אבל אם תגרום לו לראות אותך כאדם בוגר ואחראי שיידע מתי מתאים לנהג כילד ומתי כגבר, לא תהיה לו שום בעיה לסמוך עליך - לתת לך את האוטו, את הבית, את הכלב, מה שלא יהיה.

זה עניין שהוא תודעתי וקשור לחינוך בבית ולהתנהגות היום יומית הרבה יותר משהוא קשור לכישורי הנהיגה שלך, וברגע שתפעל במישור הזה לא רק שתקבל את מבוקשך, אלא גם תביא להוריך הרבה נחת.

תהיה אחראי בבית, תעשה כלים, תסדר את החדר. תשטוף לאבא שלך האוטו יפה, בשבת בבוקר בהפתעה. קח את אבא שלך לטיול כשאתה נוהג, תתנדב להסיע את ההורים שלך לבילוי כדי שיוכלו לשתות אלכוהול בלי לדאוג, והיה זמין להחזירם הביתה. תתנדב להסיע את סבתא לקופת חולים, ותנהג ככה שהיא תספר להורים שלך אחרכך איזה נהג מחונן ועדין יש להם. תלמד על רכבים ועל נהיגה ועל הגולף שלך ותראה לאבא שלך שאתה מתעניין ובקי ומבין. תבדוק לו שמן מים כשהוא לא טורח לבדוק. אלו סתם דוגמאות, כולן מהחיים שלי. בהתחלה עשיתי את זה כדי לשכנע את ההורים שלי שאני בוגר ואחראי, היום אני עושה את זה כי זה חלקי במשפחה. האתגר הזה של להוכיח להורים שלי שאפשר לסמוך עליי הפך אותי בסופו של דבר לאדם אחראי יותר ובן משפחה טוב יותר.

בהצלחה,

סחטיין על התגובה, הרבה דברים נכונים נאמרו פה.

פורסם

בהצלחה,

את כל זה אני עושה, איך אפשר להתניע אוטו, בלי לפתוח קודם את מכסה המנוע, ולבדוק שהכל תקין, שהשמן תקין, מים הראדיאטור וכדומה P:

אחריי שיחות ארוכות, הגעתי למסקנה שאני פשוט ארכוש רכב, הוכחתי לאבי מי אני, אני אדם שמושך אנשים ולא נגרר, אין צל של ספק כשאנהג עם חברים והם יפעילו עליי לעשות שטויות, זה לא בא בחשבון.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
סופר במבה!

בגלל אנשים כמוך כתבו את השיר "אתה תותח"

דיברתי עם אבא שלי, הוא אמר לי אני מכיר אתכם הצעירים, הוא אמר לי, אתה תסע ברכב, תעשה פוזות, הוא אמר לי, אני לא רוצה לאבד אותך.

תכלס הוא צודק, אבל אני מסביר לו אבא, אתה חייב לבטוח בי, אני נוהג בזהירות, ואז הבנתי שאני צריך פשוט זמן.

עוד חודש-חודשיים אבא שלי יתרגל לרעיון ויביא לי את הרכב.

כשאני עכשיו מסתכל מהצד שלו, אני חושב מה אני הייתי עושה כשהבן שלי שרק הוציא רישיון, רוצה את הרכב?

בכל אופן, אני מאמין שזה רק עניין של זמן.

יהיה בסדר תודה רבה לכולם!!

אני כמה שאני צעיר וילד וישלי למשל חבר שאני נוסע איתו הרבה והבנאדם באמת נהג שודים, אם תראה אותי נוהג לא תדע שיושב ילד מאחורי ההגה. כי פשוט מההתחלה אימצתי את סגנון הנהיגה של אבא שלי ויש פעמים שחברים שלי אפילו משתגעים מזה אבל אין מה לעשות..

אם אחרי כל העצות אבא שלך לא משתכנע אני באמת חושב שכדאי לך לקנות רכב, ברגע שיהיה לך רכב משלך ואבא שלך יראה שהאוטו יושב כמה שבועות אחרי שנסעת עם חברים וחרשת אותו קצת כשהוא מסודר ומאורגן, בלי מכות פח חדשות, שמור כמו שקנית אותו (או יותר משקנית אותו או במצב שקנית אותו) הוא יציע לך את הגולף מדי פעם ותוכל לצאת לחווית נהיגה נחמדה באוטו חדיש מפעם לפעם.

בכלל אם אתה אדם עובד שאוהב לסוע ויש לו קצת כסף לתחזק אותו משלו גם אם תקבל את האוטו מההורים אתה עלול למצוא את עצמך קונה אוטו משלך, פשוט כי אוטו מההורים לא זמין כמו אוטו משלך (ובמצב שלי גם תשלום הביטוח שאני נדרש לשלם לשנה עולה בערך כמו חצי מהמחיר של אוטו שאני רוצה לקנות)

פורסם

יש לי עוד רעיון בשבילך:

אתה נהג חדש נכון? (אם טעיתי מתנצל)

לך ותוציא רשיון לרכיבה על קטנוע.

בסכום משעשע אתה מארגן לך קטנוע פלוס טיפה ציוד ומתנייד איתו בינתיים.

תעבוד קת במשולחים (לא חובה של מזון, תוכל גם לעבוד בדואר שליחים) השונים עד שתשיג מספיק כסף.

אז תמכור הקטנוע ותחזור לרכבים.

אתה צעיר, ו"מת" לבלוע את כל העולם בבת אחת.

לאט לאט ידידי, הכל יהיה בסדר.

זה עומד להישמי מטופש אבל זה אמיתי לחלוטין:

תן לזמן זמן, והכל יהיה בסדר.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

לפי דעתי תחכה קצת, בהתחלה הם עושים קצת דרמות אבל אחרי טיפה זמן הם מתרגלים לרעיון שיש לך רשיון.

למשל אבא שלי כשרציתי להתחיל ללמוד נהיגה בגיל 16.5, אמר לי אין סיכוי, תסיים תיכון ואז נדבר על רשיון. אחרי כמה ימים הוא קנה לי בעצמו את ספרי התאוריה בלי שבכלל ביקשתי ממנו.

אחרי זה בדיוק כשהפכתי ל 17, קיבלתי את הרשיון והוא חזר על אותו סיפור, אין סיכוי שאני נוגע במכונית, בטח לא ביציאות עם חברים או לבית ספר ובטח ובטח לא בלילה והוא הודיע לי שהוא לא מבטח לי את האוטו. אפילו לא ניסיתי ללחוץ עליו וכבר אחרי שהמורה נהיגה התקשר לברך אותי ראיתי אותו מדבר עם הסוכן ביטוח. כמובן גם שביום שבו סיימתי מלווה בול ב 00:00 יצאתי עם חברים לבד באוטו (למרות שלמחרת היה לי בגרות פיזיקה) ואחרי איזה שבועיים התחלתי ללכת עם האוטו לביה"ס באופן יומי.

אחרי איזה חודשיים כבר התחיל להימאס לי להתנייד עם בהמה לכל מקום (המרצדס) ורציתי רכב ידני אז אמרתי לו שאני רוצה רכב משלי, אמר לי שאפילו אם אתחנן הוא לא ייתן רכב לבן 17, את הסוף אתה יכול לראות בחתימה.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...