Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאט פונטו ספייס 2001, ומאז שקניתי אותה, שנה לערך, יש בעיה עם הצמיגים/ABS, בכביש רטוב או ירידה יחסית תלולה (גם ביבש) כאשר אני בולם זה מרגיש כאילו המכונית מאבדת אחיזה, הרכב לא בולם ויש רעשים מוזרים מאזור הרגליים שלי.

יש לי 2 צמיגי אליאנס מ2006 בקדימה ושני WESTLAKE מ2009 באחורה, ההגה רעד במהירויות גבוהות אז אמרו לי להחליף את הקדמיים עם האחוריים, אז החלפתי ובאמת ההגה הפסיק לרעוד, נעשה איזון גלגלים. הבעיה העיקרית של האיבוד אחיזה לא נפתרה.

אז אמרתי אוקיי, בוא נלך למישהו אחר ונחליף את ארבעת הגלגלים למשהו מוכר ואמין למשל יוקוהאמה A DRIVE.

נכנסתי בהמלצה של המוסך המורשה ברחובות לצמיגיה "אביב לוי" באזור תעשיה רחובות. הוא מסתכל ואומר הקדמיים (WETSLAKE) סבבה האחוריים (אליאנס) גמורים, צריך להחליף רק שניים. וגם אומר: "האוטו כבר מותנע בוא נבדוק אם צריך לעשות כיוון פרונט,בוא תעלה כאן שנייה אני אבדוק." עליתי עם המכונית על משהו שנראה כמו שתי רמפות נמוכות כאלה (בגודל של אולי 30 ס"מ על 30 ס"מ). הוא מסתכל באיזה מכשיר ואומר יש סטייה של 30 מעלות (וואט דה פאק???? 30 מעלות זה מלא!). אני מודה נבהלתי, הוא אומר הכיוון פרונט יעלה 100 ש"ח. אמרתי סבבה, אמר לי לסובב את ההגה ימינה עד הסוף, עבד 60 שניות ליד הגלגל השמאלי, כל ההגה שמאלה, 60 שניות על הגלגל הימני. עלה על הרמפות, תרד, עוד פעם 30 שניות ליד כל גלגל, עלה על הרמפות, וזהו. (יש לציין שלפני העבודה ההגה היה ממש טיפה על הצד, וזה לא השתנה אחרי העבודה).

אני מודה שאני בור ועם הארץ בעניינים האלה, אבל יש לי הרגשה שעבדו עליי, כמו שלא עבדו עליי בחיים...

אז אחרי הסיפור הארוך הזה... מה הוא לעזאזל עשה בעצם?

ודבר שני, ויותר חשוב מהפסד ה100 ש"ח הללו, מה לעזאזל יכולה להיות הבעיה של האיבוד אחיזה ואי בלימה? והאם ארבעה גלגלים חדשים מאיכות A DRIVE, יפתרו את הבעיה? יש לציין שהאוטו היה בטיפול במוסך מורשה ואמין מאוד ולא נמצאו שום בעיות עם הבלמים או הABS.

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

כיוון פרונט מלא לא עולה 100 שקל, המחיר הסטנדרטי הוא 200-250.

אי אפשר לדעת, אם באמת היה צריך לעשות כיוון, ולכן אי אפשר לקבוע אם עבדו עליך או לא.

צא נקודת הנחה שכן היה צריך, ואל תאכל את הלב.

לגבי "איבוד אחיזה".

כשמערכת ABS נכנסת לפעולה אתה שומע רעש של טרטור ומרגיש רעידות בדוושת הברקס.

זה נורמאלי ותקין לחלוטין, כך המערכת עובדת.

היא מפחיתה מספר פעמים בשניה את הלחץ במערכת בלימה (בנפרד לכל גלגל) על מנת למנוע מצב של נעילת גלגל .

הגיוני מאוד שמערכת ABS תכנס לפעולה בבלימה חזקה על כביש רטוב/כביש עם אחיזה עם אחיזה נמוכה או בירידה תלולה.

פורסם

כן אבל זה קורה יותר מידי פעמים... והבלימה לא כל כך חזקה.

ובנוסף ביאריס של אמא שלי זה לא קורה והיא בולמת מצוין.

פורסם

היאריס של אמא שלך לא קשורה לעניין, שתי רכבים שונים, בעלי מערכת בלמים שונה, יצרן שונה, כל מקרה לגופו, אם אתה יודע שהאליאנס גמורים והם משנת 2006, אז למי אתה מחכה כדי להחליף אותם בלי קשר למצב הרכב, בחום שלנו צמיגים בני 4 שנים זה לא בטיחותי בעליל, הa דרייב הוא צמיג בסיסי מצוין ויעשה את העבודה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

כנס למוסך לבדיקה. מה זה חלק מהתשובות כאן, ועוד לרשום שפונטו ויאריס לא אותו הדבר. נכון, הם לא אותו הדבר, אבל משתמע מכאן לכאורה שהפונטו בסדר.

כאשר מתלוננים על ברקסים ו/או אחיזה, יש לנקוט משנה זהירות בתשובות ובהמלצות.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
כנס למוסך לבדיקה. מה זה חלק מהתשובות כאן, ועוד לרשום שפונטו ויאריס לא אותו הדבר. נכון, הם לא אותו הדבר, אבל משתמע מכאן לכאורה שהפונטו בסדר.

כאשר מתלוננים על ברקסים ו/או אחיזה, יש לנקוט משנה זהירות בתשובות ובהמלצות.

הייתי במוסך ואמרו לי שהם לא מוצאים שום בעיה עם הבלמים או הABS. לא ביקשתי מהם לבדוק את הצמיגים כי למירב ידיעתי מוסכים לא מתעסקים עם צמיגים.

פורסם
חברי, לדעתי צמיגי Westlake אסורים לשיווק בישראל ע"י משרד התחבורה.

רק בסוגים מסוימים, כמו שיש בכתבה של YNET. לא במידה של 165/70/14

פורסם

במוסך עת נסיעת מבחן, נכנס לרכב איש מקצוע כזה או אחר, ולאו דווקא איש מקצוע שהוא גם נהג ש"מרגיש כל דבר" .

אם יש ספק, נראה שאין ספק. אתה מרגיש שמשהו לא בסדר. סע למוסך אחר לבדיקה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...