Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2 בעיות בגולף 2.0 שנת 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב אצלי תקופה יחסית קצרה, והיום הייתה הפעם הראשונה שבדקתי שמן, מים.

לגבי המים של הקירור, המצב היה תקין אך לגבי השמן אני חושש שהמצב לא דומה.

כשנמדד השמן, האוטו עמד משהו כ-5 שעות מאז הונע בפעם האחרונה. האם זה תקין שהאוטו קר לגמרי ?

לפי הספר המד שלי עומד על מצב C, שזה אומר שצריך להוסיף שמן ומהר.

עכשיו ברצוני לדעת איך אני אמור לדעת איפה להוסיף שמן, כמה להוסיף והכי חשוב איזה סוג שמן ?

הייתי בצ'מפיון בחודש אפריל לטיפול ראשון גדול שלי, ושמה החליפו לי את השמן עם הפילטר והכל. אם אני הולך עם הקבלה לשם אני יוכל לדעת איזה שמן הם שמו לי לפי מק"ט בחשבונית או משהו כזה ? שאני אדע איזה לקנות.

עכשיו שאלה שניה שלי היא כזאת - כשאני מדליק את המזגן ומכבה אותו המדחס (כמדומני) עושה רעשים של דפיקות למשך כמה שניות ואז נרגע. אני חייב לציין שמבחינת קירור הכל עובד מצוין. השאלה אם זה משהו שיכול לגרום נזק או שזה משהו שולי שאפשר להתעלם ממנו ? יש לציין שהמצב נמשך כבר כמעט מתחילת הקיץ.

תודה רבה מראש לכל מי שיכול לעזור :)

פורסם

אם עשית טיפול בחודש אפריל ועכשיו כבר כמעט ואין שמן אז יש לך מה לבדוק במוסך כי שמן לא מתאדה ככה סתם, הגולף שלי שנת 99 ואני משתמש בשמן 5W-30 סינטטי מלא מאמין שהוא מתאים לך גם.

בקשר לבדיקת שמן כשהרכב קר, כך זה צריך להיעשות, ולהוסיף אותי בפקק שעומד בראש המנוע לא תפספס אותו :wink: כמה להוסיף? תוסיף כל פעם משהו כמו חצי ליטר עד שזה יגיע לסמן של המדיד.

בקשר למדחס מצטער לא מבין בזה יותר מידי.

פורסם

כמו שאמר הבחור לפני שמן לא אמור להיעלם לך ככה.

יש סיכוי שיש לך נזילה קטנה, תנסה להסתכל מתחת לרכב אחרי שעמד בחניה כשעה ותראה אןם יש טפטוף. תחפש מאיפה אולי זהו משהו פשוט שתוכל לתקן לבד בעזרת האנשים פה בפורום.

ואולי גרוע מזה, המנוע עייף ושורף שמן.

סוג שמן לא הייתי ממליץ על סינטטי מלא אלא על חצי סינטטי.

בהצלחה.

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם

יש לי את האוטו מאוקטובר שנה שעברה ומאז ומעולם לא נדלקה לי נורה אחת או הייתה לי בעיה מכנית כלשהי.

למרות שהבנתי בעבר שיש לגולף בעיה עם צריכת שמן, היא פשוט גדולה מדי, ויכול להיות שזה הסיפור גם אצלי.

לגבי הוספת שמן בתחנות דלק, עד כמה זה מומלץ, אם בכלל ? כי למיטב ידיעתי זה לא בריא בכלל לערבב בין 2 סוגים של שמנים.

פורסם

לדעתי פשוט תקנה גלון שמן חדש אני ממליץ על 10W-40 (זה מה שאני שם בגולף שלי, מנוע 2.0 שנת 01)

תרוקן את כול השמן שיש לך כרגע במנוע ותמלא שמן חדש, ופשוט תעשה מעקב מידי יום מה מצב השמן, במידה ואתה רואה ששוב חסר לך כמויות של שמן גש למוסך.

אולי במוסך מילא לך שמן עד למינימום, אי אפשר לסמוך על אף אחד היום.

בהצלחה

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם

אין בעיה לערבב שמנים בעלי צמיגות זהה אך חברה שונה.

צמיגות שונה לא ממולץ לערבב,אפילו יכול להיות שאסור.

בגולף שהיית ברשותי דגם 2002 השתמשתי בצמיגות 10w-40 חצי סנטטי,לגולף אכן יש צריכת שמן כולשהי אבל מאפריל ועד עכשיו כמעט נגמר זה לא הגיוני,אלה אם כן יש לך נזילה או בעיית שריפת שמן.

יש להוסיף שמן עד לאמצע השטח המחוספס על המדיד והבדיקה צריכה להעשות כשהמנוע קר,עדיף בבוקר ובמישור.

בקשר למדחס הייתי ממליץ לך לבדוק אצל בעל מקצוע הגון שינסה לאתר את מהות הדפיקות\רעשים.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אוקיי, אני אבדוק את העניין. תודה רבה בכל אופן.

השמן 10W-40 הוא סינטטי מלא או חצי סינטטי ?

ולגבי המדחס, אולי מישהו אחר יודע פתרון לבעיה ? :)

פורסם

אוקיי, לאחר בירור קצר עם המוסך (צ'מפיון) הבנתי שיש לי באוטו שמן 5W-40 סינטטי מלא.

עכשיו מכיוון שכבר אין לי יותר מדי שמן (ממש על המינימום) אני מעוניין לרכוש אולי באוטו-דיפו שמן מסוג זה.

רציתי לדעת אם אני יכול לקנות שמן 5W40 מכל חברה שהיא ופשוט להוסיף בינתיים בשביל להמשיך לנסוע כרגיל או שחובה להוציא את השמן ולשים מחדש.

במידה וכן, איזה חברה מומלץ לי לקנות ומה טווח המחירים של שמן כזה ?

דרך אגב, אני חושש שצריכת השמן המוגברת היא אולי בגלל השמן הספיצפי הזה, הבנתי שהוא גורם לצריכת שמן יותר מהרגיל.

פורסם

לא כדאי לערבב שנים מסוגים/יצרנים שונים. למה שלא תיגש למוסך שעשו לך טיפול כדי להוסיף את השמן החסר?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דרך אגב, אני חושש שצריכת השמן המוגברת היא אולי בגלל השמן הספיצפי הזה, הבנתי שהוא גורם לצריכת שמן יותר מהרגיל.

תגיד, כשהוצאת את הרכב מהמוסך אחרי הטיפול שעשית באפריל, בדקת את גובה השמן או שסמכת על המוסך?

אם לא בדקת אז יתכן שזה מסביר את חוסר השמן, אני כבר נתקלתי במקרה שבו הכניסו למנוע כמעט קילו שמן עודף (שדרשתי שירוקנו), כמו גם במקרה שהמנוע קיבל כמות מינימום של שמן.

אין כללים והרשלנות יכולה לנוע לכאן או לכאן, מאידך שכשמדובר בשמן יקר אני לא מופתע אם המנוע מקבל כמות מינימום, כך המכונאי חוסך חצי קילו + עליך וגם על ההוא והופה יש לו שמן בחינם כדי להחליף אצלו ברכב.

קנה שמן קילו שמן במוסך ותתחיל לעקוב אחרי צריכת השמן של הרכב, לא אתפלא אם היא "תעלם".

פורסם

אתה יכול לערבב,כמובן זה לא מומלץ אבל אם השמנים אותה צמיגות לא יקרה כלום.

אני,למשל,משתמש ב VALVOLINE 5W-40 סינתתי מלא והוא די יקר.

טווח המחירים יכול להתחיל מ 100 ולהגיע עד 500.

פורסם

תודה רבה לכולכם. אני הולך לקנות את השמן מחר.

בכל מקרה, לגבי אחרי הטיפול במוסך, כנראה שבאמת הייתי נאיבי מדי ולא בדקתי באמת. מה גם שכל עניין אחזקת הרכב יחסית חדש לי.

תודה רבה על העזרה :)

פורסם

פותח השרשור חסך בפרטים ולכן קשה לתת את התשובה הנכונה.

זה שבאפריל הוא עשה טיפול ועכשיו גילה שחסר שמן לא מחייב שיש לו נזילה. ידוע שדגמי המנוע של דור IV היו אכלנים של שמן.

אם היה מספק לנו את הקילומטראז' שעבר מאז אפריל היה יותר קל לשפוט האם מדובר באחד מאותם מנועים שאוכלים שמן, או שאכן מדובר על משהו חריג שיכול לאפיין נזילה או בעיה.

היה לי רכב כזה, ובין טיפול לטיפול (כ-12K ק"מ) הוספתי כ-1.5-2 ליטר.

מצ"ב סריקה של קטע מספר הרכב של השנתון הזה שמצביע על כך שצריכה של 1 ליטר שמן היא סבירה לנסועה של 1,000 ק"מ.

החברה ממנה קונים את השמן לא חשובה, העיקר שהשמן יעמוד בדרישות היצרן (אם אני לא טועה - 502.00).

MORE_OIL.JPG

פורסם

או שאני כבר לא קורא טוב, או שהשואל המודאג לא כותב בשום מקום כמה קילומטרים עבר האוטו מאז הטיפול. למיטב הבנתי צריכת השמן היא תלוית קילומטראז' ולא זמן.

• תוכן חדש...