Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין לי בעיה עם הרכב , על פי מבדקי ריסוק הוא יוצא די בסדר.

הבעיה היא המחיר, ב 145 אש"ח , הרכב אינו אטרקטיבי , בתוספת של 13,000 ש"ח ניתן לקנות מונדאו, 6 , אוונסיס ועוד.

הרכב צריך להיות מתומחר בסביבות 135K , אז הוא יכול להיות שידרוג למשפחתיות הקטנות.

אל תשכח שמונדאו ו6 ברמת הגימור הבסיסית מגיעות בסיסיות לגמרי...

פחות או יותר 0 אבזור.

וכשאני אומר אבזור אני לא מתכוון לדברים "פעוטים" כמו אבזור בטיחות אלא לדברים החשובים באמת (לישראלי) - מושבי עור, סאנרוף, מסך מגע, פנסי ערפל וכו'.

והעובדה שהקונים יוכלו להכריז שיש להם "אוטו טורבו" גם לא תזיק.

Auto Emoción

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה מתאר שרוב הגולשים עוד לא נולדו אבל אותם משפטים בדיוק נאמרו לפני 40 שנה על...סובארו!

אז אני מציע לכם לא לזלזל (זה לא אומר שאני רץ לקנות - אך אני לא ממהר לפסול)

הערכה זהירה - עוד 20 שנה הם יהוו את רוב השוק בארץ (ואולי גם בעולם אם לא יגבילו אותם)

וכמו שכולם אומריםף ימים יגידו...

בדיוק. אותו הדבר אמרו על יצרניות יפניות בתחילת דרכן.

אבל זה בדיוק העניין: לא הייתם קונים את הסובארו של לפני ארבעים שנה, וגם לא את הטויוטות הראשונות (או הונדה, סוזוקי וכד').

אז לקנות בשביל הכבוד של להיות הראשון שקנה רכב סיני "עוד כשהם לא היו מה שהם היום" (זה אולי משפט שיגידו בעוד עשרים שלושים שנה)? לא נראה לי. זה מה שאמרו על הקוראניות הראשונות, והן עדיין לא ברמה המקובלת היום (לא רעים אבל בטח לא באותה רמה של הותיקים יותר).

וזה לא מפתיע, אגב- אנשים נוטים לשים בסל אחד את כל העמים. אבל יפנים, עם מוסר העבודה והשאיפה המוטרפת שלהם להצטיינות (שזה אחד הגורמים העיקריים להצלחה שלהם), הם לא קוראניים. והסיניים רחוקים משניהם. נבירה אקראית באינטרנט תוביל אתכם למספיק כתבות על בעיות במוצרים שיצאו מסין, ומכוניות הן לא יוצאות-דופן. זה בגלל שלפחות כיום, הסיניים בונים על כמות ופחות איכות. אולי זה ישתנה, אולי לא. אבל להגיד "תראו איך היפניים התחילו ותראו איפוא הם היום", זה לא מדד. כאמור- עמים שונים עם אופי שונה.

ועוד דבר, חשוב מאד: ביום שיהיה פער מחירים גדול- מאד- בינם לבין המתחרים הוותיקים יותר (יפניות\ארופאיות), אולי זה יהיה שווה. בדקתם את ההפרש במחירים בין יונדאי I30 לגולף באוסטריה, למשל (אני נותן אותה כדוגמה כי גרתי שם)? אף אחד לא היה נוגע שם ביונדאי אם זה לא היה משתלם לו, וגם זה לאחר מחשבה מרובה (הרי מי שקונה אותו שם יצטרך גם למכור אותו יום אחד, ואז הוא יגלה למה לא היה צריך לקנות מראש).

ואלו שדיברו על כך שהרכב עומד במבחני ריסוק- מבחני ריסוק זה חשוב מאד, אבל לא הכל בחיים. אני רוכב אופנוע, ולמי שלא יודע, (ברוב המוחלט של המקרים) קסדה של 350 ש"ח לא תהיה פחות בטיחותית מקסדה של 3300 ש"ח. אלא מה? יש יותר מבטיחות: האם פתחי האוורור יעלים, איך האטימה לרעש, איכות החומרים והצביעה וכד'. אני חושב שכבר הבנתם את התמונה.

פורסם
אין לי בעיה עם הרכב , על פי מבדקי ריסוק הוא יוצא די בסדר.

הבעיה היא המחיר, ב 145 אש"ח , הרכב אינו אטרקטיבי , בתוספת של 13,000 ש"ח ניתן לקנות מונדאו, 6 , אוונסיס ועוד.

הרכב צריך להיות מתומחר בסביבות 135K , אז הוא יכול להיות שידרוג למשפחתיות הקטנות.

עם הנתונים שמןזכרים הוא די מקביל לסופרב המאובזרת, וזול ב40K. עם המחירים האלה הרכב ימכור והרבה.

פורסם

המחיר לא משכנע ואטרקטיבי מספיק בשביל לנסות מוצר חדש שעולה כמו מוצר שהוכח עצמו בשוק.לא צופה הרבה הצחלה לסעייק הזה.

Twincharger Stratified Injection

פורסם
מי יקנה את זה? כולם! זה בדיוק מה שמפחיד אותי!

רכב שנראה מרשים (לא אמרתי טוב, אמרתי מרשים) עם כל האבזורים שהישראלים אוהבים, שלא צריך לפחד מהסחירות הנמוכה שלו כי היבואן מתחייב לקנות אותו ממך בחזרה! וכל זה ב145K!

לצערי הרבה אני צופה לרכב הזה הצלחה מסחררת. הלוואי, הלוואי שאני טועה.

לאחר ההצלחה המסחררת של האלטו אני גם צופה הצלחה מסחררת לסינים.

(כאשר יש חלופות טובות יותר במרחק קל מבחינת מחיר)

בארץ מה שקובע בסופו של דבר זה מחיר מחיר מחיר ואיכות נשארת איפשהוא בצד למי שיודע להעריך אותה.

בסוף יהיו פה רק מכוניות מייצור הודי וסיני.

פורסם
לאחר ההצלחה המסחררת של האלטו אני גם צופה הצלחה מסחררת לסינים.

(כאשר יש חלופות טובות יותר במרחק קל מבחינת מחיר)

בארץ מה שקובע בסופו של דבר זה מחיר מחיר מחיר ואיכות נשארת איפשהוא בצד למי שיודע להעריך אותה.

בסוף יהיו פה רק מכוניות מייצור הודי וסיני.

תמחור גבוה מאוד.

הונדה סיוויק 140-146 אלף ש"ח (ללא חלון שמש). אגב, האם ההבדל בין executive ל- comfort הוא פנסי ערפל ותפעול הילוכים מגלגל ההגה?

לעומת זאת, לאלטו תמחור מצויין ולכן נמכרת היטב.

פורסם

אלטו תוכננה על ידי מהנדסים יפנים. ארץ יצור חסרת משמעות. אלטו רכב בסיסי בגלל שסוזוקי החליטו שמחיר כל יחידה לא יעלה על X דולרים. אין כאן בעיה של חוסר ידע. אני בטוח שהודים מסוגלים לייצר את האלטו עם מושבי עור, מראות חשמל ושאר הפינוקים אם היו מבקשים מהם. ליצרניות הסיניות, להבדיל מיפניות, אין ידע וניסיון. הם לומדים על הדרך. אם היו משווקים רכב סיני קטן עם איבזור טוב, מנוע חסכוני, ציון ריסוק סביר ומחיר נמוך מאלטו אפשר להשתתף בניסוי, אבל במחיר 145K הייתי מוסיף עוד כמה אלפיות ולוקח רכב נורמלי.

פורסם

לצערי הפעם אני חייב להתנגד לדעות פה בפורום.

ROEWE היא חברה שמבססת את הדגמים שלה על רובר ז"ל.

מה שהם עשו זה התחילו עם בסיס סביר פלוס, שיפרו הכל קצת ובנו את זה עם מפרט שמתאים לעולם המערבי.

זה לא "רכב סיני" במובן של שני כוכבי בטיחות ואיכות מזעזעת.

יש לי כמה חברים בצ'ילה שקנו כאלו אחרי רנו לגונה, מאזדה 929 ופורד COUNTOUR.

הם מבסוטים והרכבים שלהם בערך שנתיים על הכביש.

הסינים מסוגלים לייצר רכבים טובים כשהם רוצים. לא הכל זבל.

פורסם

במחיר הנ"ל ועם התחייבות לקניה בעוד 3 שנים, אני צופה לא מעט קונים.

מה רע ברובר 75, שהחלפים המקוריים שלה סינים (במידה וגם מחיר החלפים בהתאם) ?

ראיתי את הרכב באוטומוטר, ולעניות דעתי, קנייה מוצלחת הרבה יותר מהונדה סיוויק ושות'.

פורסם
ראית כמה רכבי פאר יש על הכבישים?לא הייתי שם על זה כסף...

אני רואה כמה יש, לא הרבה ביחס למאזדות והפוקוסים שמגיחות מכל עבר.

כשאמרתי כשיהיו רק רכבים הודיים וסינים כאן אמרתי זאת בהגזמה, אל תיקח אותי מילולית, הכוונה היא שתהיה פה נוכחות גדולה)

תמחור גבוה מאוד.

הונדה סיוויק 140-150 אלף ש"ח.

ב140K אתה מקבל סיויק בגרסת בסיס ללא שום תוספת כאשר אצל הסינים אני סמוך ובטוח שיידחפו אבזור גבוה באותו המחיר.

ובשביל הצרכן הפשוט אלה הדברים שהוא יכול למדוד ולעשות מולם השוואה מה שייגרום לסינים להיות על העליונה.

פורסם

בפיתוחו של סיוויק הושקעו מיליארדי דולרים והרכב עומד בחזית הטכנולוגיה של היום גם מבחינת האמינות וגם צריכת הדלק. ואילו כאן מדובר במכלולים ממאה שעברה (שהיו בעייתיים עוד בזמנו) בעתיפה מודרנית. אגב, בסין עצמה פגשתי סיוויקים בצורה אמריקאית כמעט בכל פינה. ואילו את ROEWE ראיתי רק פעמיים-שלושה. אז מי שיתפתה בדשבורד דמוי עץ וכמה גימיקים זולים תוך סיכון לבלות על הגרר כל שני וחמישי וגם לגרור אחריו תחנת דלק - שיהיה לו לבריאות.

פורסם
אבל יפנים, עם מוסר העבודה והשאיפה המוטרפת שלהם להצטיינות (שזה אחד הגורמים העיקריים להצלחה שלהם), הם לא קוראניים.

אתה צוחק, נכון?!

זה בגלל שלפחות כיום, הסיניים בונים על כמות ופחות איכות.

זה אולי יבוא לך בהפתעה, אבל רב החלקים של עולם הרכב שלך מיוצרים בסין, כמו הרבה דברים.

אבל זה בדיוק העניין: לא הייתם קונים את הסובארו של לפני ארבעים שנה, וגם לא את הטויוטות הראשונות (או הונדה, סוזוקי וכד').

אם הייתי קונה, היתה לך סובארו פשע, הנעה קדמית, חזקה, מהירה, אמינה, פצצה של מכונית...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אבל זה בדיוק העניין: לא הייתם קונים את הסובארו של לפני ארבעים שנה...

אז זהו שלא... הסובארו של לפני 40 שנה היתה דגם FF1 אחד המוצלחים שבהסטוריה של דגמי סובארו.

(בתמונה דגם סדאן - אם כי רוב המכוניות שנמכרו בארץ מהדגם הזה היו דווקא מדגם הסטיישן)

יש כזאת למישהו ממועדון החמש, וראיתי לפחות עוד אחת נוסעת במועדון סובארו

FF1-1.jpg

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תנו כבוד לסוברו!

FF1 היא המכונית הראשונה בה נהגתי. האמינות שלה היתה עדיפה בהרבה על המשפחתיות האירופיות המקבילות (פיאט 124 , פורד אסקורט ודומיהן). גם הביצועים של מנוע ה- 1100 סמ"ק היו סבירים. דגם G עם מנוע 1300 היה זריז ממש. לא תפארת היצירה המוטורית וכמובן שאי אפשר לשפוט אותם בקריטריונים של ימינו, אך כל מי שקרא ל"חמור שקנה סוברו לעשות חורים בגג בשביל האזניים" - אכל את הכובע. כשהגיעו דגמי DL המאובזרים - הם שינו את שוק הרכב בארץ לבלי שוב.

כל הכללה על תעשיית הרכב הסינית היא שגויה. אפשר כיום לייצר מכונית איכותית גם במדינת עולם שלישי. השאלה היא רק האם המחיר שלה ישאר תחרותי.

• תוכן חדש...