Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה לכל המגיבים והתומכים. האמת היא שמאחר שהתחביב הזה - מכוניות, לא שיפוץ - נהפך עם השנים גם למקצוע הוא קצת פחות נשאר תחביב ודווקא השיפוץ הזה של הטנדר החזיר לי את ההתלהבות לתחום.

מומלץ לכל אחד ומבטיח להמשיך ולעדכן.

ובחזרה לשיפוץ: היום לא היה לי הרבה זמן ולא התקדמתי הרבה. איכסנתי את כל החלקים הצבועים בארגזים, עד למועד ההרכבה (יקח עוד קצת זמן), סגרתי את מכסה הדיפרנציאל ולמעשה בזה סיימתי את השלב השני!

הלאה לשלב שלישי - הבודי. רציתי להעלות אותו על העגלה, אבל לא היה במתחם בו אני עובד אף אחד שיכול היה לעזור לי, אז התבזבזו לי שעתיים בהמתנה ואחרי ההרכבה על העגלה, כל שהספקתי הוא להתחיל להעריך את כמות הפירוק הנדרשת ולפרק את הצירים והתומך של מכסה המנוע.

מאחר שמחר אין זמן (צריך גם לעבוד...), אולי בערב החג אתקדם קצת בפירוק.

בתמונות הדיפרנציאל המורכב;

המרכב (הבודי) על המנשא.

יפה מאד אני רואה שהעגלה "עובדת"

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם
האם בסוף עשיתי ציפוי אלקטרו-סטטי לחלקים? איפה? יש לך תמונות של החלקים שרצית לטפל בהם?

בעבודה. כבר אחרי ניקוי החול הראשוני וממתינים לתור בצביעה ואז יעשו את הפיניש של ניקוי החול. חשבתי שכבר אהיה אחרי הצביעה, אבל אני נמוך בסדר העדיפויות שם (יש שם כמה קליינטים קצת יותר גדולים וחשובים ממני, הקטן...), אז צריך להתאזר בסבלנות.

ככל הנראה יהיו הוכחות (תמונות) אחרי החג.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

כל הכבוד על ההתקדמות !

הרבה זמן לא יצא לי לצערי לבקר ואשמח לעשות זאת באפשרות הראשונה!

לא שחכתי אותך בקשר למסרק וזה גם באחת העדיפויות הראשונות לזמן החופשי שכמעט אין :)

פורסם
כל הכבוד על ההתקדמות !

הרבה זמן לא יצא לי לצערי לבקר ואשמח לעשות זאת באפשרות הראשונה!

לא שחכתי אותך בקשר למסרק וזה גם באחת העדיפויות הראשונות לזמן החופשי שכמעט אין :)

הי דני, תודה!

אין כל כך מה לראות, כי רוב חלקי השלדה לא נמצאים. מקווה ששבוע הבא, כאמור, יהיו הוכחות.

מחר מתחילים לעבוד על הבודי...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
:onfire::onfire::onfire::onfire::onfire::loco:

הי דני! טוב לראות אותך פה. וכן, אתה לא מבין עד כמה. יחד עם זאת, מקווה שהתוצאה תצדיק את השיגעון. "רום כרמל מודל 2010", נשמע טוב, לא?

נאמן להבטחתי - מגיע לך סיבוב של כבוד!

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ערב חג סוכות פיניתי מספר שעות בכדי להתחיל ולפרק את מה שנשאר על הבודי, על מנת להכינו לפחחות וצבע.

התחלתי מאחור ועשיתי דרכי קדימה, וזה אומר שהמספר האחורי ירד ראשון, אחריו הפנס האחורי היחיד שהיה וכיוצא בזאת. למעט שני ברגים סוררים שבשעתו תמכו בפינות הפגוש האחורי, כוחותינו לא נתקלו בהתנגדות יתרה מצד המכלולים.

את זה לא ניתן להגיד על המרזבים שנמצאים מעל הדלתות. כבר שלשום קדחתי את הניטים שמחזקים אותם לפיבר, אבל הם סרבו לצאת משום שבחלק האחורי שלהם היה בורג מוברג לבודי, אשר הגישה אליו היא רק מבפנים. מתחת לריפוד הגג. זה אומר שכבר פירקתי בדרך את הריפודים על הרצפה ושאר החלקים שעמדו בדרכי וממילא היו צריכים לצאת.

מצחיק לראות את פיסות העץ שנמצאות מתחת לריפודים שמטרתם לתפוס את קצוות הריפודים.

בשלב הבא עברתי לצמת החשמל. התחלתי לפרק חיבור-חיבור, כאשר כל אחד מהם סומן בכדי להקל על החיבור מחדש בבוא היום.

מנגנון המאוורר קצת התעקש ולא רצה לצאת, כמו גם מנגנון המגבים, אבל אני התעקשתי יותר...

אחרי שכל מה שהיה בדרך פורק/סומן/הוצא, הגיע זמן מוט ההגה ואחריו לוח השעונים. זה האחרון יצא בקלות. רק ארבעה ברגים תומכים בו משני הצדדים. ומכאן והילך, הכל מול העינים וקל לביצוע: פירוק הדוושות וכדומה ואז...

נגמר הזמן, ירד הלילה וצריך היה לסדר ולמיין את כל הבלאגן. האמת היא שכבר לא נשאר הרבה: לסמן את צמת החשמל שיוצאת אל תוך תא המנוע ולהוציא אותה החוצה, עוד כמה ברגים תועים ולמעשה שלב פירוק הבודי יושלם.

או-אז הוא יעבור דירה, ל"דרך השטח" לפחחות וצבע.

ונקודה למחשבה למי שצחק על השלדה העדינה של הרום כרמל: היא אולי עדינה, אבל קלה לתיקון ומה שיותר חשוב, בניגוד למכוניות אחרות ישנות, אין שום בעיית חלודה בפיברגלס...:-D כך ששלב ההכנה לא יצריך מאות שעות עבודה.

בתמונות:

תא הנוסעים בתחילת העבודה;

המרזב המורכב על האוטו;

הבורג הפנימי של המרזב שמתחת לריפוד הגג;

המרזב מפורק;

סימון צמת החשמל;

לוח המחוונים מפורק;

התוצאה הכמעט סופית (הדוושות עדיין מורכבות).

חג שמח לכולם והמשך יבוא!

און

DSCN4839.JPG

DSCN4840.JPG

DSCN4842.JPG

DSCN4843.JPG

DSCN4845.JPG

DSCN4844.JPG

DSCN4846.JPG

DSCN4847.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

האמת שהופתעתי מצמות החשמל הם נראות שלמות וללא קומבינות החוטים יפים ולא שרופים לא צריך לנגוע שם יותר מידיי.

עושה את מלאכת החיווט לקלה יותר.

המשך עבודה נעימה וכמו שביקשו אני מצפה להרבה תמונות.

מעניין אותי החלק של תיקון הפיבר והתוצאה הסופית.

יש לי רכבים מפיבר שאמרו לי שרמת הגימור אף פעם לא יכול לצאת כמו רכב מפח.

פורסם

האמת שהופתעתי מצמות החשמל הם נראות שלמות וללא קומבינות החוטים יפים ולא שרופים לא צריך לנגוע שם יותר מידיי.

עושה את מלאכת החיווט לקלה יותר. חוטי החשמל אכן במצב מצוין. לא יבשים, לא מפוררים. בסך הכל זה נראה בסדר. יחד עם זאת, היו במערכת החשמל מספר קומבינות של חוטים מנותקים וחוטים חדשים שהועברו (בחאפריות יוצאת דופן, חשוב לציין) במקומם. כאשר מערכת החשמל תהיה פרוסה על שולחן העבודה, אני מתכוון לבדוק הימצאות קצרים, מוליכות וכדומה ולנסות למצוא את הבעיות ולתקנן, במקום פשוט לעקוף אותן.

אצלי במערכת החשמל זיהיתי מעקפים למאוורר הפנימי וכן שני לחצנים שהתחברו לסוויץ. יש לי התחושה שהאחד מהם הוא עבור הסטרטר ואילו השני עבור הצופר. מאחר שאת הסוויץ' אני מחליף וגם את מתגי האורות/מגבים (מהמכונית השנייה), אני מקווה שהבעיה תיפתר.

המשך עבודה נעימה וכמו שביקשו אני מצפה להרבה תמונות.

מעניין אותי החלק של תיקון הפיבר והתוצאה הסופית.

יש לי רכבים מפיבר שאמרו לי שרמת הגימור אף פעם לא יכול לצאת כמו רכב מפח. יש בזה משהו, ואני עדיין לא החלטתי סופית על הכיוון, אבל יהיו עידכונים.

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

לא איש בשורות אני השבוע.

מעבר לעובדה שהשלדה טרם נצבעה והאירוע המרגש נדחה רק לשבוע הבא, גם אני, לצערי, לא מתקדם הרבה בעבודה על המרכב.

אתמול השארתי את השעונים וכן את מצוף הדלק לבדיקה אצל סיגל מ-"אוו ספידומטרים" יקירי מועדון החמש והפורום. האמת היא שאני מכיר את המקום הזה כבר 25 שנים, מהתקופה שהייתה לנו סוסיתא סטיישן 13/60 והיינו מתקנים אצלהם שעונים, וגם ממכוניות אחרות בהן טיפלתי אצלהם במשך השנים, אז זו מעין סגירת מעגל. אפילו יש שם עובדים שאני עדיין מכיר. מאחר שהשעונים לא במצב מושלם, פירקתי היום גם את השעונים מתורמת החלקים, ומחר אעביר אותם לבדיקה. או שנשתמש באלה האחרונים, או שנעשה "מישמש" מהחלקים משתי המכוניות לחלק אחד טוב יותר.

מעבר לזה, השלמתי היום את פירוק הצמה מהמכונית והתחלתי להוריד את שאר הדברים, כגון צופרים, בית פיוזים, נועל מכסה מנוע, בתי תאורה ושאר ירקות. הבעיה היא שמה שמתברג עם אום מצידו השני של הפיברגלס - קשה להסרה. הברגים חלודים. אז צריך סבלנות. בגלל חוסר זמן לא הספקתי להשלים את הפירוק ולצערי בזה הסתיים הזמן הפנוי שלי להקדיש למכונית, לפחות בשבוע הקרוב, כך שהעברת הבודי ל"דרך השטח" נדחתה לעת עתה.

המשך יבוא...

חג שמח לכולם!

27092010148.jpg

27092010149.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...