Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב, מדובר על תאונות מדווחות.

נהגי רכבים פרטיים שעושים תאונה, משתדלים לסגור את הנושא ביניהם על מנת שלא לשלם יותר כסף על הביטוח בחידוש

הבא. לעומת זאת, נהג בעל רכב ליסינג, לא ירצה לטייח תאונה כי אם הוא אשם הוא לא ירצה לשלם מכיסו

ואם הוא הנפגע, ירצה למצות את הדין שכן חברת הליסינג תעשה זאת עבורו עם עו"ד וכל מה שצריך, והוא ידרש להגיע

להעיד בבית המשפט במידת הצורך. מה גם, שאם הנזק לא יתוקן כחלק מהסיפור, בעתיד יצטרך לתת הסברים וסביר

שיצטרך גם לשלם חלקית מכיסו (או שהחברה בה הוא עובד תשלם).

בנוסף, רכבי ליסינג בד"כ יותר קילומטרים בשנה ולכן הסיכוי הסטטיסטי שלהם להיות מעורבים בתאונה גבוה יותר.

בנוגע לרכיבים שמחליפות חברות הליסינג, אכן פעמים רבות מדובר בחלפים זולים ולא איכותיים - בעיקר כשמדובר

בצמיגים.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבנתי אותך, אנשים לוקחים מהעבודה רכב בליסינג כדי להעמיד אותו בחניה שליד ביתם, הקביעה שלי התייחסה לכך שממוצע הנסועה ברכב ליסינג גבוה מזה שברכב פרטי, ברצונך לטעון אחרת - זכותך, אין לי וגם אין לי כל כוונה לחפש בעבורך מחקרים שתומכים בקביעתי.

בהתייחס לנסועה הגבוהה יותר, רכבי ליסינג נדרשים בשלבים מוקדמים יחסית להחליף רכיבים מתכלים, שאם הם מוחלפים ברכיבים איכותיים אכן לא פוגעים בבטיחות הרכב ואם לא - אז לא נורא, תמיד אפשר למצוא עובד תחליפי.

אתה מניח הנחות, הופך אותם לעובדות, ונעלב כשרומזים לך שאתה מתבסס על תחושות בטן.

הנסועה הגבוהה ברכבי ליסינג משויכת לכמה וכמה סיבות שונות:

1. הרכב משמש סוכני מכירות אשר מעצם תפקידם גומאים מרחקים .

2. משמש עובדים אשר עובדים בפריפריה , והרכב לכן גומא ק"מ.

3. משמש עובדים הגרים בפריפריה ןמגיעים לעבודה במרכז.

החשיבה המאוד מוזרה שנהגי הליסינג מעדיפים לנהוג ללא מטרה רק כדי שהרכב לא ישב ליד הבית , קצת לא קשורה למציאות היות ואנשים מעדיפים לרוב את נוחות הבית מאשר את העמידה בפקקים לאחר יום עבודה ארוך.

נכון בסופי שבוע רכבי הליסינג גומאים ק"מ גבוהה מרכב פרטי, אך בניגוד לעבר על חריגות בק"מ משלמים.

ובנוגע לחלפים מתכלים , אפשר לחשוב מדבריך שכל בעל רכב פרטי מטפל במוסך מורשה בחלפים מקורים, תעשה טובה יש גבול גם לניסיון להשחיר בכוח את חברות הליסינג, 10 שנים שאני מתנייד ברכב ליסינג, מעולם לא הייתה לי בעיה אשר קשורה לבטיחות הרכב שלא נפתרה בו ביום ללא ויכוח עם נציג הליסינג.

קצת פרופורציות, ובמיוחד השתחררות מדעות קדומות לא יזיקו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

רכב חברה אשר עושה קילומטרג כפול מרכב פרטי מעורב כפלים בתאונות דרכים.

אתה מניח הנחות, הופך אותם לעובדות

אתה התחלת.

:turn-l:
פורסם

תרשו לי לגחך על התגובות של שני החבר'ה 'נטולי האינטרסים' כן !?

נועם קום, יו"ר פורום נוהגים

נמרוד הגלילי, מנכ"ל הארגון הישראלי להשכרת רכב וליסינג

אני נוהג ברכבי הפרטי קרוב ל 30 K בשנה ואני נחשף ל'תרבות' הנהיגה של הנוהגים ברכבי הליסינג וזה כשלעצמו מצדיק הטלה של הגבלות ומיסוי בצורה מדורגת על נהגי הליסינג .

כל הכבוד לעמותת אור ירוק ואני מברך על הפעילות שלה בתחום התחבורה בארץ .

פורסם
אתה התחלת.

לא התחלתי בכלום , הגבתי על "מחקר" אשר אינו מגובה בשום עובדה.

פורסם
תרשו לי לגחך על התגובות של שני החבר'ה 'נטולי האינטרסים' כן !?

נועם קום, יו"ר פורום נוהגים

נמרוד הגלילי, מנכ"ל הארגון הישראלי להשכרת רכב וליסינג

אני נוהג ברכבי הפרטי קרוב ל 30 K בשנה ואני נחשף ל'תרבות' הנהיגה של הנוהגים ברכבי הליסינג וזה כשלעצמו מצדיק הטלה של הגבלות ומיסוי בצורה מדורגת על נהגי הליסינג .

כל הכבוד לעמותת אור ירוק ואני מברך על הפעילות שלה בתחום התחבורה בארץ .

תרשה לי לגחך על הכבוד אשר אתה נותן לעמותת אור ירוק, חבורה של אנשים אשר לא נותנים למציאות ולעובדות לבלבל אותם.

אנשים אשר משתמשים בפופוליזים זול כאמצעי לגיטימי להשמעת דעות "ומחקרים" , ומונעים מאנשים מקצועים באמת לטפל במצב העלוב של התחבורה בארץ.

הגיע הזמן להתחיל ולהתמקד בתשתיות, לימוד נהיגה , אכיפה אמיתית של עבירות תנועה , ויצירת משטרת תנועה אמיתית אשר עוסקת בתנועה ולא בלהיות זרוע נוספת של משרד האוצר.

עד שזה יגיע , נמשיך לראות מרדפים מטופשים של משטרת ישראל בטלוזיה, ונסבול תשדירים מטופשים להחריד ברדיו.

לגבי תרבות נהיגה , אתה נהנה להכליל את נהגי הליסינג כולם כמקשה אחת, אני אלך איתך צעד קדימה , אני מציע מיסוי על פי כמות ורמת העבירות של הנהג ולא שיוך הרכב לחברת ליסינג.

בדיוק כפי שיש נהגי ליסינג הנוהגים בפראות, ישנה בדיוק אותה תופעה אצל נהגים ברכב פרטי.

פורסם
לא התחלתי בכלום , הגבתי על "מחקר" אשר אינו מגובה בשום עובדה.

והמצאת "עובדה" משל עצמך כדי לשלול את המחקר.

פורסם
והמצאת "עובדה" משל עצמך כדי לשלול את המחקר.

לא עובדה , אלא הקשה הגיונית אשר אומרת שרכב אשר גומא כפול מהק"מ שרכב פרטי מבצע, סביר בהחלט שיהיה חשוף במידה כפולה לתאונות מרכב פרטי.

נשמע לך מופרך ?

מופרך יותר ממחקר ללא נתוני בסיס שעליו הסתמך אותו מחקר ?

פורסם
לא עובדה , אלא הקשה הגיונית אשר אומרת שרכב אשר גומא כפול מהק"מ שרכב פרטי מבצע, סביר בהחלט שיהיה חשוף במידה כפולה לתאונות מרכב פרטי.

ההקשה מאוד הגיונית, אבל האם הק"מ הכפול שעושה רכב ליסינג הוא עובדה?

ואולי רכב ליסינג עושה רק פי 1.5 ק"מ בממוצע מרכב פרטי, כאשר ההסתברות שלו למעורבות בתאונה (לפי הכתבה) היא פי 2.1, מה היתה אז המסקנה?

פורסם

זה מזכיר לי שקראתי בעיתון נתון "מזעזע" לפיו המעורבות של נהגי אוטובוס ורכב ציבורי בתאונות גבוהה בערך פי 5 מחלקם בקרב בעלי רשיונות הנהיגה.

נשמע מחריד, נכון ?

עד שלא עוצרים רגע וחושבים שלמעשה זה לא אומר כלום, כי היו צריכים להשוות תאונות מול שעות על הכביש (נהגים מקצועיים נוהגים כל היום , מן הסתם) , ובזה אני לא בטוח שיש חריג לרעה בנהגי רכב ציבורי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ובנוגע לחלפים מתכלים , אפשר לחשוב מדבריך שכל בעל רכב פרטי מטפל במוסך מורשה בחלפים מקורים, תעשה טובה יש גבול גם לניסיון להשחיר בכוח את חברות הליסינג, 10 שנים שאני מתנייד ברכב ליסינג, מעולם לא הייתה לי בעיה אשר קשורה לבטיחות הרכב שלא נפתרה בו ביום ללא ויכוח עם נציג הליסינג.

קצת פרופורציות, ובמיוחד השתחררות מדעות קדומות לא יזיקו.

אתה מסרב להבין.

טענתי, שכשרכב נדרש להחלפת חלקים מתכלים אז אחת מהשתיים:

- מותקן בו חלק בטיחותי ותיקני ואז אין פגיעה בבטיחות הרכב.

- מותקן בו חלק מאיכות ירודה ואז ישנה ירידה ברורה בבטיחות הרכב.

כמו כן הנחתי שישנו קשר ברור בין מהירות השחיקה של החלפים האלה (בחודשי שימוש) לבין הקילומטרג' שהרכב נסע ולסגנון הנהיגה של הנוהג בו.

עד כאן אתה מסכים? יופי - אפשר להמשיך.

מכיוון שלרכבי ליסינג נסועה גבוהה בהרבה משל רכב פרטי ונהגי הליסינג מעט יותר כאסחיסטים מהפרטיים (אתה כמובן שלא - אצלך הרכב שמור בצמר גפן), אז סביר להניח שרכבי הליסינג ידרשו להחלפת חלקים מתכלים מוקדם יותר ביחס לרכב פרטי מאותו השנתון.

אחרי ההחלפה (בין אם אצל פרטי או אצל ליסינג) הרכב או ששמר על יכולותיו או שהן נפגעו (אם הותקן בו חלק סוג ז'), כלומר ההחלפה במקרה הטוב איננה פוגעת בבטיחות הרכב.

מכאן נובע שהחלפת הרכיבים האלה מעלה את הסיכוי לירידה בבטיחות הרכב ולפיכך גם מעלה את הסיכוי שרכב מבעלות פרטית (בן שנתיים לצורך הדיון) יהיה במצב בטיחותי טוב יותר משל הליסינג (שמלכתחילא הגיע עם מפרט בטיחות מצומצם).

זו כל הטענה שלי שנתמכת אך ורק על לוגיקה פשוטה, כמובן שלוגיקה זו לא חלה עליך ועל חב' הליסינג שלך, ברור לי שאצלכם הכל מושלם - כתבתי רק על האחרים.

פורסם

לא זה אתה שמסרב להבין.

אתה מניח הנחות, קובע עובדות, והכל מלוגיקה פשוטה לדבריך.

אני מדבר על עובדות בתור מחזיק רכב ליסינג ב 10 שנים האחרונות.

פורסם

אם לבעל הרכב לא איכפת על מה הוא נוסע , חברת הליסינג לא אמורה לנחש שיש בעיה בצמיגים של הרכב.

חברת הליסינג לא מתקשקשת על נושאי בטיחות ואם הצמיגים גמורים, היא צחליף צמיגים ואם נדרש על פי החוזה היא תחייב את החברה השוכרת.

אתה יכול להתווכח על הפירמה , אבל הצמיג יהיה חדש לחלוטין.

ואתה די מיתמם , צמיגים שחוקים אינה נחלת הליסינג, צא ובדוק על מה נוהגים בעלי רכב פרטי אשר חוסכים בהחלפה ואו מחליפים לצמיג משומש..

פורסם

אתה יכול להתווכח על הפירמה , אבל הצמיג יהיה חדש לחלוטין.

ואתה די מיתמם , צמיגים שחוקים אינה נחלת הליסינג, צא ובדוק על מה נוהגים בעלי רכב פרטי אשר חוסכים בהחלפה ואו מחליפים לצמיג משומש..

אתה רק מחזק את מה שכתבתי, שבמקרה הטוב אחרי החלפה הבטיחות לא תפגע - כי אם תתווכח על הפירמה אולי תקבל משהו נורמאלי.

מעולם לא טענתי שהפרטיים חפים מתחזוקה חסכונית, טענתי שכל החלפת רכיב מתכלה עלולה להביא לירידה בבטיחות, הן אצל פרטיים והן בליסינג.

העניין הוא שרכב בבעלות פרטית שומר לזמן ארוך יותר על הרכיבים המקוריים שלו - זה הכל.

מכאן, שרכב פרטי בן שנתיים יהנה עדיין מרכיבים מקורים והליסינג כבר לא. במיקרה הטוב זה לא יפגע בבטיחות.

• תוכן חדש...