Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איפה ראית שרכב ליסינג עושה בממוצע כפליים קילומטרז'? אני מסכים שיותר, אבל בספק אם כפליים - במיוחד כשרבות מהחברות מגבילות את הקילומטרז' והדלק.

אז מכוניות ליסינג נוסעות יותר, מתוחזקות פחות טוב (צמיגים סיניים מחוקים?), הנהגים שלהן לא משלמים על הדלק ולכן הרגל שלהם כבדה על הדוושה, ובאופן כללי לנוהגים עליהן לא אכפת - אז אני מופתע שהיחס הוא רק 1:2. אבל סטטיסטיקה היא רק סטטיסטיקה. מדובר פה על ההסתברות להיות מעורב בתאונות - אחת או יותר. אם היו עושים ממוצע של מספר תאונות, אני בטוח שהנתונים היו באופן עוד יותר משמעותי לרעת הליסינג.

:turn-l:
פורסם

yuvk, שים לב טוב למה שהוא רשם: "רכב חברה אשר עושה קילומטרז' כפול מרכב פרטי מעורב כפלים בתאונות דרכים."

ולפי דבריו משתמע שכמוך, גם הוא לא מבין את הצורך והמטרה במחקר זה, וגם אני לא.

לא מבין מה המטרה במחקר אשר מציג נתונים שהם הגיוניים לגמרי ולא מחדשים שום שום דבר, מה שהם אמרו שבתבה זה כמו לומר שאם משווים בין שני רכבים זהים אשר אחד עושה נסועה כפולה מהשני הוא גם צורך דלק בכמות כפולה מהשני, אכן גילוי מרעיש! :shock:

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

שמתי לב בדיוק למה שהוא רשם, ולכן שאלתי על מה הוא התבסס - כי בכתבה אין נתון כזה.

ואגב, להערכתי אם תבדוק מספר תאונות לקילומטר נסועה, וגם, אם תרצה, צריכת דלק לקילומטר נסועה, תגלה שבליסינג המספרים גבוהים יותר. ככה זה כשלא אכפת.

פורסם
איפה ראית שרכב ליסינג עושה בממוצע כפליים קילומטרז'? אני מסכים שיותר, אבל בספק אם כפליים - במיוחד כשרבות מהחברות מגבילות את הקילומטרז' והדלק.

אז מכוניות ליסינג נוסעות יותר, מתוחזקות פחות טוב (צמיגים סיניים מחוקים?), הנהגים שלהן לא משלמים על הדלק ולכן הרגל שלהם כבדה על הדוושה, ובאופן כללי לנוהגים עליהן לא אכפת - אז אני מופתע שהיחס הוא רק 1:2. אבל סטטיסטיקה היא רק סטטיסטיקה. מדובר פה על ההסתברות להיות מעורב בתאונות - אחת או יותר. אם היו עושים ממוצע של מספר תאונות, אני בטוח שהנתונים היו באופן עוד יותר משמעותי לרעת הליסינג.

אוי הצביעות , צמיגים סינים מורכבים רק על ליסינג ?

חלק ניכר מהחברות הנהיג קצובת נסיעה , וכל חריגה מחויבת בשכר + פגיעה ברכב אשר מלווה בהשתתפות עצמית לא נמוכה.

לגבי אחזקת הרכב, המצב רחוק שנות דור מהדעות אשר שוררות בציבור הרחב, הרכבים מטופלים על פי הספר, אולי לא במוסכים מרכזים של היבואן, ולא בשמנים האיכותים ביותר, אבל עובר טיפולים סדירים ללא דילוג ואו דחיה.

כמה בעלי רכב פרטי נוהגים גם הם כך ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

צביעות?

אני עובד בחברה שבה מעל ל-80 רכבי ליסינג, ובעבר גם לי היה אחד. אני יודע בדיוק איך חברות הליסינג מטפלות במכוניותיהן ואלו צמיגים הן שמות, ומתי. וכן, גם איך נוהגים בהן.

אני לא יכול לפרסם פה על דעת עצמי את ממוצע התאונות של רכבי ליסינג אצלנו (לשנה), אבל הנתון הוא מדהים.

פורסם

לדעתי, גם תומכי הליסינג הכבדים ביותר שבקרב חברי הפורום, יודו שישנה בעיה:

- כלי הרכב שבליסינג מתוחזקים בצורה "חסכונית" מאוד, אני בהחלט מסכים שיתכן ותופעות כאלה ימצאו גם בכלי רכב שבבעלות ידיים פרטיות, אבל בכל זאת תחושת הבטן שלי אומרת שהתופעה חריפה בהרבה בקרב חברות הליסינג.

- נהג שנוהג ברכב "לא שלי" משנה את סגנון הנהיגה שלו לפחות עגול ומתחשב ויותר אגרסיבי, ברור לי שמייד יקפצו חברים ויטענו שהם שומרים על רכב הליסינג שלהם כעל בבת עינם, אבל הרוב הגדול לא שומר ולא אכפת לו.

- כשמחיר הדלק אפס, אז אין שום בעיה לעשות לרכב מבחני סיבולת ולנהוג בו בפראות.

נכון, לא כל המשתמשים כאלה וישנם גם אחרים שנוהגים ברכב כבני אדם, אבל אצל הרוב רכב הליסינג הוא הזו*ה המשפחתית שקורעים אותה, התנהגות כזו חייבת לבוא לידי ביטוי בסטטיסטיקת התאונות, אין אפשרות אחרת.

פורסם

מאז שהחדשות של שמונה בערב התרחבו לשעה שלמה, אין יום שמנכ"ל אור ירוק לא מקבל 5 דקות.

זכרו מה שאני רושם - הבחור הזה יגיע רחוק, הוא פשוט גאון בשיווק, כל יום כתבה מיותרת אחרת (קטנועים נדחפים, ילדים לא חגורים וכו וכו').

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

אני חושב שמגזימים עם העניין של תחזוקת הליסינג.

לי היה רכב ליסינג בחברה גדולה מאוד, והתחזוקה היתה ברמה גבוהה

מאוד, ולא התעסקו עם שום דבר שקשור לבטיחות.

לאחר מכן עברתי לחברה קטנה, ונכון שהתחזוקה לא באותה רמה

כמו בחברה הקודמת, אבל עדיין, בפרטים המהותיים אין שוני גדול.

אני מזמין אותך לשבת יום אחד בפנצ'ריה, ולראות עם איזה צמיגים אנשים

פרטיים נכנסים, ועדיין מחליטים "למשוך" עוד קצת, כי זה ממש יקר(על צמיג סיני סוג ז').

או כאלה שאין להם מושג שהברקסים נגמרו, והם עוצרים במקרה הטוב על הברזל,

ולא חסרות דוגמאות למחדלים נוספים.

עם ישראל הוא עם ללא מודעות מוטורית, במושג הרחב של המילה, וזה מתחיל בתחזוקת הרכבים,

תרבות הנהיגה, וההקפדה על החוקים ונגמר בתאונות הרבות שיש בארצנו.

פורסם

לאחר מכן עברתי לחברה קטנה, ונכון שהתחזוקה לא באותה רמה

כמו בחברה הקודמת, אבל עדיין, בפרטים המהותיים אין שוני גדול.

אני מזמין אותך לשבת יום אחד בפנצ'ריה, ולראות עם איזה צמיגים אנשים

פרטיים נכנסים, ועדיין מחליטים "למשוך" עוד קצת, כי זה ממש יקר(על צמיג סיני סוג ז').

או כאלה שאין להם מושג שהברקסים נגמרו, והם עוצרים במקרה הטוב על הברזל,

בעיות ישנן הן במגזר הפרטיים והן במגזר הליסינג.

אבל שים לב לשוני הגדול, כשמשווים מלפפון למלפפון, מגלים שהבעיה חריפה יותר אצל הליסינג, מדוע? כי הנסועה בליסינג גבוהה בהרבה ולכן כשמשווים כלי רכב מאותה שנת ייצור, אז אצל האחד כבר הלכו צמיגים וברקסים ואצל השני עדיין לא.

הראשון יהיה זה שנסעו עליו הרבה ובפראות - השני תמיד יהיה בעל הנסועה הנמוכה יותר, קרי הרכב הפרטי.

פורסם

אני חושב שעדיין, בממוצע, רכבי הליסינג לא נוסעים כ"כ הרבה לעומת הפרטיים.

נכון שיש כאלה שכן, אבל זה לא הממוצע.

שלא תבין, אני לא בעד הליסינג, והיום אני נוסע ברכב פרטי שלי, וכמובן מתחזק אותו

כראוי.

אבל אני רואה איך אנשים אחרים מתחזקים רכבים, פרטיים כמובן, וזה פשוט מזעזע.

צמיגים גמורים, ברקסים, היגוי, לחץ אוויר, או כל דבר אחר, פשוט לא מעניין אותם.

לפעמים אני אומר תודה שיש טסט שנתי, שכמה שהוא "בזיוני", עדיין מוצאים שם

חלק מהתקלות.

לפחות ברוב החברות הגדולות יש קציני רכב, טובים יותר וטובים פחות, אבל שדואגים

שהרכבים יעברו טיפולים, טסט שנתי, ולפעמים ביקורת תקופתית, מה שאצל המון

אנשים פרטיים זה לא היה קורה.

אל תיקח את חברי הפורום כמדגם מייצג. אנחנו נחשבים חריגים, ובכל מקום אני מניח

שירימו גבה אם ישמעו איך וכמה אתה מקדיש לרכב שלך.

פורסם
yuvk, שים לב טוב למה שהוא רשם: "רכב חברה אשר עושה קילומטרז' כפול מרכב פרטי מעורב כפלים בתאונות דרכים."

ולפי דבריו משתמע שכמוך, גם הוא לא מבין את הצורך והמטרה במחקר זה, וגם אני לא.

לא מבין מה המטרה במחקר אשר מציג נתונים שהם הגיוניים לגמרי ולא מחדשים שום שום דבר, מה שהם אמרו שבתבה זה כמו לומר שאם משווים בין שני רכבים זהים אשר אחד עושה נסועה כפולה מהשני הוא גם צורך דלק בכמות כפולה מהשני, אכן גילוי מרעיש! :shock:

עזבו את זה, הכתבה הזאת (או המחקר, שזה יותר גרוע) משתמשת בנתונים לא קשורים לכלום ונותנת לקורא מידע מאוד מוטעה. שימו לב לגרפים שיש בכתבה:

נוסעים יותר, מסתכנים יותר - זה גרף שמתאר סקר (ככל הנראה) שנעשה אצל נהגים פרטיים ונהגי ליסינג, ששאל אותם כמה ק"מ הם עושים בשנה. אין בכתבה (או במחקר) נתון אמיתי שקובע בדיוק כמה ק"מ עושים נהגים פרטיים ונהגי ליסינג בשנה!

הגרף השני: בשורה נסועה שנתית הנתון של 16700 ק"מ זה נתון הנסועה השנתית הממוצעת לשנת 2008 של כלל כלי הרכב הפרטיים, כולל רכבי ליסינג (נתון של הלמ"ס). הנתון של ה-30000 לנהגי ליסינג - לא כתוב מאיפה נלקח, ככל הנראה מהפסקה "40% מבעלי רכב החברה מצהירים שהם נוסעים יותר מ-30 אלף ק"מ בשנה" - שאני לא צריך להסביר לכם שאין כלום בינו לבין נתון ממוצע שנתי...

כמובן שהמחקר מתעלם מעוד שלל נתונים (או שאולי לא טרחו לספר לנו על זה, כי הקורא הרי מטומטם), אבל בגדול - אני לא רואה איך אפשר להוציא מהכתבה הזאת נתונים בעלי משמעות. הכל קשקוש אחד גדול (ולא שאני לא חושב שיש סיכוי טוב שנהגי ליסינג מועדים יותר לתאונות, ממגוון סיבות).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בעיות ישנן הן במגזר הפרטיים והן במגזר הליסינג.

אבל שים לב לשוני הגדול, כשמשווים מלפפון למלפפון, מגלים שהבעיה חריפה יותר אצל הליסינג, מדוע? כי הנסועה בליסינג גבוהה בהרבה ולכן כשמשווים כלי רכב מאותה שנת ייצור, אז אצל האחד כבר הלכו צמיגים וברקסים ואצל השני עדיין לא.

הראשון יהיה זה שנסעו עליו הרבה ובפראות - השני תמיד יהיה בעל הנסועה הנמוכה יותר, קרי הרכב הפרטי.

אני אשמח מאוד לראות את בסיס הנתונים אשר יתמכו את הבקביעות שלך מעלה.

ברקסים וצמיגים הם רכיבים מתכלים, והחלפתם אינה פוגעת כהוא זה בבטיחות הרכב , לגבי אופן הנהיגה, עם כל הכבוד ההנחות שרכבי הליסינג משמשים לנהיגה פרועה בעיקר אינה נתמכת בשום מידע קונקרטי.

מרבית בעלי הליסינג אשר אני מכיר מתיחסים לרכבים שלהם כאילו מדובר ברכב הפרטי שלהם , היות ועלות חריגה מחייבת אותם בהשתתפות עצמית.

נדרש להפריך את האגדה שאתה יכול להחריב את הרכב ולהחזירו ללא עלות לחברת הליסינג , במרבית המקרים יחויב העובד בהשתתפות בעלות הנזק , כך שחינם זה לא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם אתה שואל אותי, הנתון בכתבה הוא לגיטימי ביותר, ואינו מצביע בהכרח על בעיות בחברות הליסינג.

בסופו של דבר רכבי הליסינג שהוצגו בכתבה הנ"ל נוסעים כפליים קילומטרז' מרכב פרטי-

ומכאן גם הנתון השני נובע, הם מעורבים כפליים בתאונות. פשוט כי הם נוסעים יותר.

רותם.

פורסם
אני אשמח מאוד לראות את בסיס הנתונים אשר יתמכו את הבקביעות שלך מעלה.

הבנתי אותך, אנשים לוקחים מהעבודה רכב בליסינג כדי להעמיד אותו בחניה שליד ביתם, הקביעה שלי התייחסה לכך שממוצע הנסועה ברכב ליסינג גבוה מזה שברכב פרטי, ברצונך לטעון אחרת - זכותך, אין לי וגם אין לי כל כוונה לחפש בעבורך מחקרים שתומכים בקביעתי.

בהתייחס לנסועה הגבוהה יותר, רכבי ליסינג נדרשים בשלבים מוקדמים יחסית להחליף רכיבים מתכלים, שאם הם מוחלפים ברכיבים איכותיים אכן לא פוגעים בבטיחות הרכב ואם לא - אז לא נורא, תמיד אפשר למצוא עובד תחליפי.

• תוכן חדש...