Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני שאני מתחיל להגיד מה ראיתי אני רוצה להגיד שיכול להיות שאני טועה וכל מה שמופיע כאן הוא צירוף מקרים.

הנה הסיפור:

אני כבר כמה שבועות מחפש בורה/טולידו/לאון במצב טוב (אפשר לראות את זה בהודעות שאני רושם כאן בפורום) ולכן אני עוקב אחרי המודעות בלוחות האינטרנט, לפני כמה שבועות ראיתי סיאט לאון (2001-2002 לא זוכר בדיוק) ידנית בצבע כסף מאיזור חיפה, היה רשום שם מספר טלפון ויש תמונה של האוטו, והקילומטראג' נמוך והאוטו נראה שמור.(כבר לא קיימת בלוח המודעות).

באותה תקופה היתה עוד מודעה של סיאט טולדו בצבע כסף , 1.6 ידנית 2001 שגם נמצאת בחיפה, גם כן עם 130K ק"מ ונראית שמורה.(עדיין קיימת בלוח יד 2).

עד כאן הכל טוב ויפה, אבל הנה מה שמטריד אותי:

-הנקודה הראשונה: שני הרכבים הצטלמו באותו מקום בדיוק!

-הנקודה השנייה: הטולדו הופיעה עד לפני יומיים עם דגם SIGNO ומספר שמתחיל ב - 054 , היום היא מופיעה עם דגם "אחר" ומספר שמתחיל ב 052.

-הנקודה השלישית: חיפשתי את המספר של 054 באינטרנט (לפי המלצות של חברי הפורום) וראיתי שלפני תקופה מסויימת (בשנת 2006) הבעלים של המספר הזה מכר טלפון סלולרי והוא אמר שהוא מיבנה. אבל היום הבעלים מחיפה.

אז לפי מה שאמרתי מקודם, יכול להיות שזה סתם צירוף מקרים.

אבל מה שיותר מדאיג זה שיכול להיות שהבן אדם הוא סוחר שכל הזמן מנסה להחליף מספרי טלפון (לפי נקודה 3) "ומתמחה" בסוגי רכב של סיאט (לפי נקודה 1) וכל הזמן "משחק" עם המודעות בלוחות בשביל להראות שזאת הודעה חדשה (לפי נקודה 2).

מה אתם חושבים?

פורסם

לפי מה שציינת בקשר למיקום בו צולמו הרכבים - זה באמת קצת מחשיד. כנ"ל החלפת מס' הנייד עבור אותו הרכב.

אני ממליץ לך אם טרם שוחחת עם בעל הרכב, לדבר איתו, ולנסות להתקשר לאחד הניידים, אבל לבקש את הפרטים של הרכב השני (אשר צולם באותו המקום). אולי זה יעזור (אם מדובר בסוחר) להוריד את ה"מסכה" מהסוחר (כמובן שייתכן שלא מדובר בסוחר...). אולי יעזור ואולי לא.

ממליץ לך לעקוב אחרי ה"מדריכים" באתר : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=260089

alfa 156 2.5.

פורסם
שלום רב,

לפני שאני מתחיל להגיד מה ראיתי אני רוצה להגיד שיכול להיות שאני טועה וכל מה שמופיע כאן הוא צירוף מקרים.

הנה הסיפור:

אני כבר כמה שבועות מחפש בורה/טולידו/לאון במצב טוב (אפשר לראות את זה בהודעות שאני רושם כאן בפורום) ולכן אני עוקב אחרי המודעות בלוחות האינטרנט, לפני כמה שבועות ראיתי סיאט לאון (2001-2002 לא זוכר בדיוק) ידנית בצבע כסף מאיזור חיפה, היה רשום שם מספר טלפון ויש תמונה של האוטו, והקילומטראג' נמוך והאוטו נראה שמור.(כבר לא קיימת בלוח המודעות).

באותה תקופה היתה עוד מודעה של סיאט טולדו בצבע כסף , 1.6 ידנית 2001 שגם נמצאת בחיפה, גם כן עם 130K ק"מ ונראית שמורה.(עדיין קיימת בלוח יד 2).

עד כאן הכל טוב ויפה, אבל הנה מה שמטריד אותי:

-הנקודה הראשונה: שני הרכבים הצטלמו באותו מקום בדיוק!

-הנקודה השנייה: הטולדו הופיעה עד לפני יומיים עם דגם SIGNO ומספר שמתחיל ב - 054 , היום היא מופיעה עם דגם "אחר" ומספר שמתחיל ב 052.

-הנקודה השלישית: חיפשתי את המספר של 054 באינטרנט (לפי המלצות של חברי הפורום) וראיתי שלפני תקופה מסויימת (בשנת 2006) הבעלים של המספר הזה מכר טלפון סלולרי והוא אמר שהוא מיבנה. אבל היום הבעלים מחיפה.

אז לפי מה שאמרתי מקודם, יכול להיות שזה סתם צירוף מקרים.

אבל מה שיותר מדאיג זה שיכול להיות שהבן אדם הוא סוחר שכל הזמן מנסה להחליף מספרי טלפון (לפי נקודה 3) "ומתמחה" בסוגי רכב של סיאט (לפי נקודה 1) וכל הזמן "משחק" עם המודעות בלוחות בשביל להראות שזאת הודעה חדשה (לפי נקודה 2).

מה אתם חושבים?

חביבי למוכר קוראים משהו ממן? כי כבר נכתבו עליו פה אלף תגובות על אנשים שנופלים שוב ושוב בפח שלו ושל אח שלו (ואשתו), תתרחק, והגיע הזמן שמישהו כבר יעצור את האיש הזה.

פורסם

באמת מחשיד, צריך לבדוק טוב,

למרות זאת, לא לכל אחד יש תמונה של הרכב שלו ולפעמים אנשים משתמשים בתמונות של אחרים "להמחשה בלבד"

פורסם

תנסה להתקשר ולהגיד שאתה מתקשר בקשר לרכב (בשום פנים ואופן לא לציין איזה רכב!). אם הוא שואל אותך לגבי איזה רכב מדובר רוב הסיכויים שנפלת על סוחר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

השיטה הזו לא תמיד עובדת, כיום הסוחרים התקדמו ומחזיקים מספר טלפונים לכל רכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
חביבי למוכר קוראים משהו ממן? כי כבר נכתבו עליו פה אלף תגובות על אנשים שנופלים שוב ושוב בפח שלו ושל אח שלו (ואשתו), תתרחק, והגיע הזמן שמישהו כבר יעצור את האיש הזה.

לא זה לא הוא.

פורסם

אז התקשרתי, אמרתי שזה בקשר לאוטו ולא אמרתי איזה אוטו או איזה דגם, הוא ישר התחיל להגיד לי את כל הפרטים על הרכב הזה של המודעה (וזה עדיין לא פוסל שהוא סוחר).

הוא אמר שהאוטו יד 2 פרטי וגם יד 1 היה פרטי, טופל בהתחלה במוסך מורשה ואחרי זה במוסך רגיל, ויש לו היסטורית טיפולים מאז היום הראשון שעלה לכביש (שזה נשמע טוב), הוא אמר שהוא מתחייב בבדיקה, שהרכב לא עשה הרבה (130K ק"מ) בלי תאונות בלי בעיות ...

אפילו שאלתי אם הוא סוחר :shock: הוא אמר שלא.

זה השלב הטוב בשיחה :)

השלב הפחות טוב היה כששאלתי אם יש לו תמונות של הרכב מבפנים ,אז הוא אמר שאם אני רוצה לראות אז שאבוא לראות.

הדבר השני שעדיין מדאיג אותי הוא הדגם:

בהודעה הקודמת היה רשום סיניו SIGNO אבל כשדיברנו בטלפון הוא אמר שזה סטלה STELLA (בהודעה החדשה רשום "אחר" ).

אגב, הוא מבקש 26500 ש"ח , המחירון לפי יד2 זה 22000 ש"ח, ז"א הוא מבקש 4500 ש"ח מעל למחירון.

פורסם

מה רע בלראות את הרכב?

מתישהו צריך לראותו.

תקבע פגישה, תבדוק שהוא אכן בעל הרכב (ת.ז. מול לשיון הרכב בתוקף), תאריך הבעלות (בדרך כלל הסוחרים רשומים כבעלים "טריים" - כמה חודשים, אם זה המצב - תחפש ברשיון הרכב הגבלה "הפקדהלתו הסוחר".

בשלב הזה כבר לא יהיו לך ספקות לגבי המוכר.

לגבי המחיר - זה רק כושר ההתמקחות שלך מול שלו, מחירים של הרכבים הזהים המוצאים למכירה (תבדוק במודעות אחרות בלוח יד 2).

שלב נוסף -בדיקת הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מה רע בלראות את הרכב?

מתישהו צריך לראותו.

תקבע פגישה, תבדוק שהוא אכן בעל הרכב (ת.ז. מול לשיון הרכב בתוקף), תאריך הבעלות (בדרך כלל הסוחרים רשומים כבעלים "טריים" - כמה חודשים, אם זה המצב - תחפש ברשיון הרכב הגבלה "הפקדהלתו הסוחר".

בשלב הזה כבר לא יהיו לך ספקות לגבי המוכר.

לגבי המחיר - זה רק כושר ההתמקחות שלך מול שלו, מחירים של הרכבים הזהים המוצאים למכירה (תבדוק במודעות אחרות בלוח יד 2).

שלב נוסף -בדיקת הרכב.

אין שום דבר רע בלהראות את האוטו, אבל אם האוטו כזה טוב כמו שהוא טוען אז מה הבעיה שיעלה כמה תמונות מבפנים/מצדדים אחרים ?

פורסם
תמשיך הלאה בחיפושים , חבל על האנרגיה.

במקרים כאלה אני מנסה לשמור על איפוק ולא להראות למוכר שאני מעוניין ברכב, אבל קשה מאוד למצוא טולדו ידנית ,שמורה ,פרטית ולא עשתה הרבה ק"מ.

השיחה שלנו נגמרה כאשר אמרתי שאני מוכן לשלם לו מחירון (22000 ש"ח) אז ישר אמר שהוא לא מוכר במחיר כזה , ביי וניתק.

הייתי צריך לבדוק באיזה מחיר הוא מוכן למכור כי חבל לי לבזבז זמן, אנרגיה וכסף על בדיקות ואז העיסקה תתבטל בגלל אי תיאום ציפיות במחיר, לכן אני מאמין שעדיף לעשות את זה כבר מההתחלה.

פורסם

למה שימכור לך במחיר מחירון אם הרכב שווה יותר כי אין עוד הרבה כאלה ואקזמפלר שלו במצב יותר טוב לאומת השאר?

כי עשית רובאי 5?

לא, אני בשיא הרצינות מנסה להבין. אתה לפחות עושה תיאום ציפיות. אצלי פעם הגיע איזה ילד, שרצה לקנות בזול, לנסוע איזה שנה ולמכור ביוקר. הוא ממש נכנס להסטריה כשגם אחרי הבדיקה אמרתי לו שהמחיר לא יורד אפילו בשקל והכי טוב שאני יכול לעשות בשבילו זה להקפיץ אותו לתחנת אוטובוס לכיוון חולון. התחיל להתעצבן ולקלל ומה לא.

פורסם

אולי הוא פשוט מבקש מעל המחירון כדי ליפול על פראייר ולהרוויח כמה שקלים, שזה לא דבר רע, מחשבה עסקית מצוינת, לפני כמה חודשים גם אני חיפשתי איביזה והלכתי לראות אחד שדרש 8 אלף מעל המחירון, הוא טען שהרכב מושלם מבפנים ומבחוץ ויש תוספות ב15 אלף, כשהגעתי חשכו עיניי, שמשה סדוקה, קורת דלת עקומה, כל צבע הרכב מפוצץ ושרוף, מכות מכל כיוון, מבפנים הכל שבור והכל הריפודים שחורים ומלאים בשמן, שבדקתי שמן היה חסר ואז הוא הוסיף מולי חצי קילו בערך ואמר , אתה רואה עכשיו לא חסר, וששאלתי איזה תוספות יש , הוא אמר שיש אגזוז של סברינג מאושר ויש קסנון ומערכת, אינסטיקט ראשוני היה לשלוח אותו לעזה, אז אתה מבין יש כאלה גם שקרנים ומשוגעים , אבל יש כאלה שמוכרים בצד מחירון ומעל, הכל תלוי בביקוש והיצע של אותו רכב.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
אז אתה מבין יש כאלה גם שקרנים ומשוגעים , אבל יש כאלה שמוכרים בצד מחירון ומעל, הכל תלוי בביקוש והיצע של אותו רכב.

אז פה יש לי דילמה קטנה :) אני לא יודע מה הביקוש של הרכב הזה, אני יודע שזה ידני אז הוא מבוקש פחות מהאוטומט, הוא גם 1.6 בנזין, אז הוא יותר חלש מ 1.8 או 1.9 דיזל, הוא גם סטלה (STELLA) אז פחות מאובזר.

לכן נראה לי עם סכום כזה אפשר להשיג משהו יותר חזק ויותר מאובזר, לא?

המודעה נמצאת בלוח כבר יותר מחודש אבל אני לא יודע אם זה המצב בגלל שאף אחד לא רוצה לקנות או בגלל שהוא מתעקש למכור את זה במחיר יותר גבוה מהמחירון.

• תוכן חדש...