Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון שאופנוענים חותכים, נוסעים מהר, ווילי, סטופי ועוד כל מיני דברים כאלה

אבל מה עם הנהגים במכוניות המשופרות שנוסעים 200 בכבישי איילון, או אלה שנוסעים על 120 בתוך העיר

לא עוצרים בעצור, מעברי חציה, חותכים בכביש...אפשר להמשיך עם זה עד מחר.

אתה יודע מה? אתה צודק לגמרי.

אבל מה- יש הבדל אחד קטן.

בקקנוע מספיק לגעת במהירות של 20 קמ"ש כדי לגרום לו לפציעה משמעותית ואולי אף להרוג, וכמובן שבכזה מקרה לא משנה מה הנסיבות נהג המכונית אשם.

לפחות בתאונה בין מכוניות, בד"כ ב-20 קמ"ש לא יקרה כלום לנהג והנוסעים, וגם אם יקרה, בבית משפט ישמעו אשכרה את העדויות לפני שיחליטו מי אשם. ברגע שמעורב קקנוע, אוטומטית אשם נהג הרכב, הוא אפילו לא צריך להופיע למשפט-דינו נחרץ מראש, מה שמשתנה זה רק סכומי הכסף וזמן השלילה.

אני לא רוצה על המצפון אדיוט שמרטתי כי הוא עשה טעות ואם היה נוהג על רכב יכל לא לקרות לו כלום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה יודע מה? אתה צודק לגמרי.

אבל מה- יש הבדל אחד קטן.

בקקנוע מספיק לגעת במהירות של 20 קמ"ש כדי לגרום לו לפציעה משמעותית ואולי אף להרוג, וכמובן שבכזה מקרה לא משנה מה הנסיבות נהג המכונית אשם.

לפחות בתאונה בין מכוניות, בד"כ ב-20 קמ"ש לא יקרה כלום לנהג והנוסעים, וגם אם יקרה, בבית משפט ישמעו אשכרה את העדויות לפני שיחליטו מי אשם. ברגע שמעורב קקנוע, אוטומטית אשם נהג הרכב, הוא אפילו לא צריך להופיע למשפט-דינו נחרץ מראש, מה שמשתנה זה רק סכומי הכסף וזמן השלילה.

אני לא רוצה על המצפון אדיוט שמרטתי כי הוא עשה טעות ואם היה נוהג על רכב יכל לא לקרות לו כלום.

אז מה שבעצם אתה אומר , זה שיותר הגיוני להשתולל עם רכב , כי זה יותר בטוח ? או שלא ירדתי לסוף דעתך ...

רגע , אז באיזה קטגוריה נכנסים הולכי רגל שנדרסים ע"י רכבים ? כי אני לא זוכר תאונת אופנוע שפגעה בהולכי רגל , בטוח שיש כאלה תאונות , אבל הן כ"כ נדירות שהן לא נכנסות לשום סטטיסטיקה ומדד השוואה .

פורסם

זה שהדבר שהכי מפריע לכם זה שאופנועים עוקפים אותכם בפקק זה מראה כמה אתם מדברים שטויות.

אופנוענים עושים דברים מסוכנים,עקיפת פקק זה לא אחד מהם.

אייל

פורסם
אז מה שבעצם אתה אומר , זה שיותר הגיוני להשתולל עם רכב , כי זה יותר בטוח ? או שלא ירדתי לסוף דעתך ...

רגע , אז באיזה קטגוריה נכנסים הולכי רגל שנדרסים ע"י רכבים ? כי אני לא זוכר תאונת אופנוע שפגעה בהולכי רגל , בטוח שיש כאלה תאונות , אבל הן כ"כ נדירות שהן לא נכנסות לשום סטטיסטיקה ומדד השוואה .

יותר הגיוני לא להשתולל בכלל עם כל כלי בשטח ציבורי.

אינך יכול להשוות בין אופנוע לרכב,לנהג אופנוע יש למעשה יותר שליטה על הכלי ככלי,הכוונה שהוא קטן יותר,רכב זה כלי גדול יותר מבנאדם בהרבה,ולכן מבחינת שליטה בכביש/לשים לב לדברים ללא ספק שלאופנוע יהיה יותר קל,אופנוע הוא קטן יותר וזריז יותר,תדמיין לך סיצואציה שיש מישהו שהולך באמצע הכביש,נהג אופנוע ונהג מכונית לא הבחינו בו אלא הבחינו בו בשנייה האחרונה,לאופנוען יהיה קל יותר לחמוק ממנו.

הבעיה באופנוע שברגע שיש איתו תאונה זו בעיה גדולה.

פורסם

כי אני לא זוכר תאונת אופנוע שפגעה בהולכי רגל

אז אני יכול להזכיר לך:

ברחוב יהודה הנשיא בבני ברק, פגע אופנוען של מד"א בילדה הולכת רגל.

http://www.hnn.co.il/news_article70680.html

ת"א: המשטרה מחפשת אחר רוכב קטנוע שדרס הולך רגל - ונמלט

http://www.mako.co.il/news-law/crime/Article-8db46c3e54dc721004.htm

אופנוען דרס שוטר בבת ים - ונמלט

http://news.walla.co.il/ts.cgi?w=/90/1549700

נהריה: אופנוען פגע בשוטר במחסום ופצע אותו בינוני.

http://www.mako.co.il/news-law/crime/Article-482dc82a93b0521004.htm

להמשיך?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

אני מאמין ש dj_dani אמר את עיקר הדברים, אך בכל זאת:

eNj0y- חבל שחיפשת והבאת לפה את הכתבות האלה, אני חושב שזה די ברור, שמכוניות דורסות יותר הולכי רגל.

די ברור, שברכב יש הרבה יותר אמצעים להסחת דעת, אשר מפריעים לנהג להתרכז בעיקר- נהיגה. תשווה לאופנוע.

מה עוד, במקרה של תאונת אופנוע, יפגעו מקסימום 2 אנשים, ובתאונת רכב,יכולים להיפגע יותר מ10 אנשים...

ונמאס לי שאנשים חושבים שלרוכבי דו"ג לא איכפת מהאופן בו הם רוכבים. רק שתדעו, שקורסי רכיבה מתקדמת הרבה יותר פופולריים בקרב אופנוענים מאשר בנהגי רכב, ואני אפילו לא מזכיר את מודעות הרוכבים לסכנות הטמונות בדו"ג.

דבר שאין ברכב כי אנשים מאמינים שהוא בטיחותי.

בכלל, ניתוח כל הגורמים לתאונות יהיה מיותר, כי הכל מתחיל מחינוך נכון ונסיון.

Honda civic EJ6

פורסם

לא. לא ירדת לסוף דעתי כלל.

לא מומלץ להשתולל עם אף כלי רכב. גם לא מומלץ לעשן, אבל יש יותר מדיי אנשים שעושים את 2 הדברים, וברוב המקרים באותו זמן. זה מה יש. אז אם כבר אתה משתולל(ב-20 קמ"ש, כפי שציינתי, כן?), לפחות תהיה מוגן מספיק כדי שלא לדפוק אותי על הריגתך בשוגג.

זה שהדבר שהכי מפריע לכם זה שאופנועים עוקפים אותכם בפקק זה מראה כמה אתם מדברים שטויות.

אופנוענים עושים דברים מסוכנים,עקיפת פקק זה לא אחד מהם.

איפה שמעת אותי אומר שזה מפריע לי? להיפך. אני מעדיף שיעקפו אותי.

יותר הגיוני לא להשתולל בכלל עם כל כלי בשטח ציבורי.

הבעיה באופנוע שברגע שיש איתו תאונה זו בעיה גדולה.

בן אדם עם שכל בקדקודו. מסכים עם כל מילה.

פורסם

בדיוק הזכרת לי, בבת ים בן 17 שאני מכיר(לפני שנתיים)נסע על המדרכה עם הקטנוע שלו ודרס קשישה. למזלה(ומזלו) היא בסדר ודווקא הוא נפגע די קשה ברגל(פרש מכדורגל כתוצאה מכך). זה מקרה שלא התפרסם ואני בטוח שיש עוד הרבה כמוהו

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ביום מוכה זבלנועים שכמעט התאבדו לתוך הרכב שלי מספר פעמים בתוך העיר ומחוצה לה, החלטתי להוציא את המצלמה על מנת לצלם את הטמבל הבא, והוא לא איחר להגיע.

להלן קקנוע שנוסע 50 קמ"ש בנתיב שמאל באיילון, בשעות השיא תוך סחיבת עשרות מגבים בצורה בלתי אחראית ותוך התנודדות על שני נתיבים פלוס השוליים כדי לשמור על שיווי משקל.

עוד קמצן שחסך על רכישת רכב מסחרי ומנסה לחסוך כמה שקלים על חשבון החיים שלו ושלנו.

כל כך הרבה גרוטאות ממונעות כאלו הפרו אינספור חוקים מסביבי בימים האחרונים שפשוט בא לי להריץ עצומה לשילוש עלויות הביטוח כדי להוריד עוד ועוד כלים כאלה מהכביש.

01062010184.jpg

01062010183.jpg

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נו, תגידו לי שזה לא מפגע תעבורתי חמור^^

מה יש לו לחפש באיילון בנתיב הימני על 50 קמ"ש?

ועוד עם מגבים שאלוהים יודע איך הם מחזיקים בכלל על המושב?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
נו, תגידו לי שזה לא מפגע תעבורתי חמור^^...

...לצלם תוך כדי נהיגה.

פורסם
, החלטתי להוציא את המצלמה .

תוך כדי חיפושה בתיק\תא כפפות, תוך כדי התמקדות על הקטנוע, ותוך כדי חיפושו מלכתחילה, ותוך כדי צילומו, וכל זאת תוך כדי נהיגה.

לשלש את הביטוח? אני מכיר עשרות רוכבים בעיקר צעירים שרוכבים בלי ביטוח כי הוא יקר, אז אתה רוצה שלכולם לא יהיה ביטוח?

דרך אגב אתמול שמעתי ברדיו שהכי הרבה תאונות דרכים נגרמות על ידי משאיות ונהגיהם, בגלל שעות עבודה רבות ועוד גורמים נוספים, אז במקום לשלש את הביטוח לקטנועים שלא מחכים איתך בפקק כי אתה קנאי שהם מגיעים מהר ואתה נתקע בפקק, והדבר היחיד שהם יכולים "להרוג" שהם "מתאבדים עלייך" זה רק את עצמם, אני מציע שתטפל בבעית המשאיות שכל "התאבדות" הכי קטנה שלהם מכחידה משפחות שלמות.

אז הבנו שאתה שונא אופנועים, אבל מה עם נהגי המשאיות? ונהגי המוניות שיתאבדו בשביל נוסע? ונהגי האוטובוס שמתפרצים מהמפרצים?

תרבות נהיגה!!!!! זה התשובה.

אותו קטנוען שצילמת ינהג בעבריינות גם עם תשים לו בידיים סמי-טריילר, ואתה תמשיך לצלם באמצע נהיגה טעויות של אחרים בזמן שאתה בעצמך טועה גם עם תהיה על אופנוע.

להפך, הרוכבים קוראים יותר טוב ממך את הכביש, רכיבה באופנוע דורשת מיומנות וערנות, בוא תראה לי כתבה על איזה אופנוען שנרדם על הכידון לעומת מספר הנרדמים על ההגה? בוא תראה לי כתבה על אופנוען שנהג בשיכרות לעומת נהג שנהג בשיכרות ברכב.

אני יסכם את השירשור הזה במשפט אחד, שהוא הכי מתאים:

"אל תשנא את המשחק, תשנא את השחקן"

פורסם

אתה לא יכול בגלל אחד להעניש תרבות שלמה, מאיפה השנאה האטומה הזאת לנהגי אופנועים?

אתה רוצה אני יציין לך עכשיו כל מקרה שאני יראה בעל הונדה או גולף gti או סיאט טורבו שמתפרעים על הכביש?

שעושים ''פתיחות'' תוך כדי סיכון מיותר של עצמם ושל אחרים?

וויכוח הזה לעולם לא יסתיים , זה כמו הסכסוך הערבי- ישראלי, הפתרון היחיד לדעתי זה או להוריד את האופנועים מהכבישים או להוריד את הרכבים מהכבישים, שנינו יודעים שזה לא יקרה לעולם, כך מה שנשאר זה להשלים עם המצב ולנסות לחיות בהרמוניה עד כמה שאפשר( דיברתי על האופנועים והרכבים , רק שיהיה ברור).

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

למעשה העברתי את הסלולרי שישב בעריסה שלו (זמנית על תריסה האיוורור) למצב מצלמה ולחצתי על צילום מספר פעמים בלי להוריד את העיניים מהכביש. מתוך 7 קליקים יצאו 2 תמונות ראויות למאכל אדם.

מה שנעשה כאן זו לא רק נהיגה בעבריינות, אם המגבים האלה היו עפים לכל הכיוונים? אתה יודע כמה תאונות היו יכולות לקרות ?

כבר יצא לי לראות רוכבים כאלה משתוללים בכבישים ראשיים תוך כדי החזקת מטען באחת הידיים, כלומר רכיבה עם יד אחת !

דיג'יי דני, לנסוע בלי ביטוח זה לא פתרון. במיוחד בכלי מועד לפורענות.

אם אין כסף , אז שלא יעלו על הכביש ( גם אם אין כסף להחליף צמיגים ולתחזק את רכבך בצורה נורמלית, עדיף שגם אתה לא תעלה על הכביש)

כשלי לא היה כסף, נסעתי באופניים או באוטובוסים (לפני עשור למשל).

ההבדל בין האופנועים למכוניות שלראות אופנוען שלא עושה עבירת תנועה במשך 10 שניות רצופות נדיר הרבה יותר מאשר לראות רכב שלא מבצע עבירה.

נהיגה טיפוסית בקטנוע מכילה בתוכה אין ספור עבירות תנועה, לפחות כאן בארץ.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מה שנעשה כאן זו לא רק נהיגה בעבריינות, אם המגבים האלה היו עפים לכל הכיוונים? אתה יודע כמה תאונות היו יכולות לקרות ?

כבר יצא לי לראות רוכבים כאלה משתוללים בכבישים ראשיים תוך כדי החזקת מטען באחת הידיים, כלומר רכיבה עם יד אחת !

כאמור, הם היו על קטנועי שליחויות (סחבו דברים, יד אחת לא מאפשרת שליטה באופנוע עם מצמד), שהם אלו שעושים שם רע לאוכלוסיית הרוכבים, למרות שגם שם יש צדיקים, אך מעטים.

דיג'יי דני, לנסוע בלי ביטוח זה לא פתרון. במיוחד בכלי מועד לפורענות.

אם אין כסף , אז שלא יעלו על הכביש ( גם אם אין כסף להחליף צמיגים ולתחזק את רכבך בצורה נורמלית, עדיף שגם אתה לא תעלה על הכביש)

כשלי לא היה כסף, נסעתי באופניים או באוטובוסים (לפני עשור למשל).

אני מצטט חתימה של רוכב מפול גז, רוכב ותיק עם רישיון בלתי מוגבל (כלומר בנאדם מבוגר) ובן אדם עם אמצעים כלכליים:

"רוכב ללא ביטוח בגלל שזה יקר ולא בגלל שאין לי כסף. רוצים להשפיע באמת? אל תחדשו את הביטוח ותראו איך ביום אחד הכל ישתנה

CBR 600R 2007"

cbr600 הוא מאוד מועד לפורענות, ולבחור יש כסף לביטוח אך הוא לא עושה מטעמי אידיאולוגיה, כמו רוב הרוכבים הותיקים לאו דווקא הילדים שאין להם כסף לבטח את הטייפון שלהם.

א.דבר ראשון, חיפה זה לא ת"א אי אפשר להסתדר פה עם אופניים.

ב.לא הייתי מודע למצב הצמיגים עד שלא העלתי תמונה, אני לא יודע לקרוא תאריך של צמיגים והחריצים בהם נראו בסדר והם נראו טריים, אז נסעתי בהם, כאמור הם יוחלפו בהקדם.

בסוזוקי שהייתה לי קיבלתי אותה ביקורת לגבי הצמיגים ושבוע לאחר מכן הם הוחלפו, על אף שהרכב הלך עם אותם צמיגים חודשיים אחרי זה לגריטה.

ודרך אגב הדיון הזה הוא כללי, לא אישי ביני ובינך, אז אל תחפש אותי בשירשורים אחרים, מה ששיך לשם תגיב שם, אני יקבל בברכה, וזה יטופל. ודרך אגב ראית שרשמתי שאין לי כסף להחליף צמיגים?

נהיית הבנקאי שלי?

רשמתי שלא ידעתי לבדוק תאריך, כמו רוב האוכלוסיה.

ההבדל בין האופנועים למכוניות שלראות אופנוען שלא עושה עבירת תנועה במשך 10 שניות רצופות נדיר הרבה יותר מאשר לראות רכב שלא מבצע עבירה.

נהיגה טיפוסית בקטנוע מכילה בתוכה אין ספור עבירות תנועה, לפחות כאן בארץ.

אתה מדבר שטויות, אין 10 שניות שאני לא רואה נהג מדבר בפלאפון, לא מאותת, מחנה עם 4 איתותים בכביש עמוס כדי להביא עיתון הביתה, אז די, אתה שונא אופנועים מובהק, תודה בזה.

אייל, תפסיק לראות רק צד אחד של המטבע, כנס לפולגז ותראה שהם שונאים אותנו לא פחות, ורובם שיש להם רישיון גם לזה וגם לזה מבינים שמדובר רק בתרבות.

ואייל, רק דבר אחרון, אני לא רוצה להשוויץ או משהו כזה, אבל הרכב שלי שנת 90 ומתוחזק מעולה, לעומת כל התפרנים שנוסעים בגרוטאות מתפרקות משנתונים מתקדמים יותר וכל עוד הרכב זז הם לא מתקנים ומטפלים, מעטים הרכבים ממודל 90+- שמתוחזקים כמו הרכב שלי, אז הם לא מפגע תברואתי?

שהייתה לי סוזוקי שלא רציתי להשקיע, זרקתי לגריטה, אפילו שיכלתי להמשיך לנסוע בה איך שהיא, לא רציתי לסכן את החיים שלי ושל אחרים. וזהו.

• תוכן חדש...