Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ובוקר טוב ,

קניתי לאחרונה מערכת נעילה מרכזית + אזעקה כדי להתקינה באוטו שלי , סיאט קורדובה 95 . בכל מקרה , נתקלתי בבעייה קלה עם התקנת הממסר (המוח) ולא הבנתי לאיפה בדיוק הוא אמור להתחבר מתחת לדשבורד . יש ברשותי כבר מערכת נעילה מרכזית באוטו ומחובר שם ממסר ישן אולם בממסר החדש אין כל צומת חוטים שיוצאת ממנו ורק חיבור 8 פינים . בכל מקרה , תמונות לרשותכם ואשמח אם מישהו יעזור לי .

התמונה מימין היא של הממסר החדש , כמו שניתן לראות יש לו רק חיבור 8 פינים ולא הצלחתי למצוא חיבור שכזה מתחת לדשבורד .

התמנה שמשמאל היא כנראה (לפי מיטב הבנתי) של הממסר הישן של מערכת הנעילה המרכזית הקיימת כבר באוטו וכפי שרואים היא מחוברת ע"י כל מיני חיבורים .

P1010009.jpg

P1010010.jpg

פורסם

שאלת הבהרה ראשונה: אם יש לך מע' נעילה מרכזית פועלת באוטו למה להחליף? (ועוד למוצר הסיני שבתמונה?)

שאלת הבהרה שניה: אז אם החלטת להחליף, מדוע אינך משתמש במנועים ובצמת החיווט שהגיעו בערכה?

מה שאתה מחזיק שם ביד אינו נראה לי מוח נעילה. קצת קשה לראות אבל זה נראה כמו יחידה של גלאי האזעקה או של שלטי נוחות (למרות שחסר לי בצילום חוט האנטנה).

בקיצור-ספר מה אתה רוצה לעשות. אם כל מה שאתה רוצה זה שהדלתות יפתחו משלט האזעקה, יש דרכים פשוטת יותר לעשות זאת, ואפילו בלי לפרק חצי אוטו.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

מה שבתמונה זה מוח של גלאי נפח

שים לב :

זוג קונקטורים - אחד לכל גלאי

3 חוטים :

אדום - מתח קבוע

שחור - מינוס קבוע

לבן - טריגר (מינוס לרוב)

הכפתור הלבן יתכן וזה פוטנציומטר רגישות

פורסם

צריך שרטוט חשמל בכדי להבין טוב יותר

לפחות של החדש אבל רצוי עם יש גם של הישן או לפחות את קוד הדגם/חברה של ישן + חדש

החיים יפים כשיש כסף למלא דלק ! :-P

כמה חבל שהדלק הולך ואוזל ואיתו גם שנות החיים היפות.:cry:

פורסם

תשובות :

1. אני מעוניין להחליף את המערכת כי דבר ראשון היא לא פועלת כמו שצריך , לפעמים פותחת (וגם אז לא את כל הדלתות) ולפעמים לא. כמו כן , מערכת הנעילה המרכזית הקיימת (שיש לה גם שלטים לפתיחה אדומים כאלו של אביס) היא גם סינית אוניברסלית כלשהי ככה שזה לא משנה , אין הבדל בין שני המערכות .

2. אני אכן מתכוון להחליף גם את כל המנועים באלו של הערכה החדשה וכבר החלפתי את המנוע בדלת הנהג .

3. אין שרטוטי חשמל , לא קיבלתי שום מדריך או שרטוט כשקניתי את הערכה החדשה .

4. המטרה הסופית זה שתהיה מערכת נעילה מרכזית תקינה במאה אחוז שתעבוד גם משלט .

עזרה תתקבל בברכה , חצי אוטו כבר מפורק :-)

פורסם

אני לא מצליח להבין איזה ספק סיני מפגר מספק יחידות בלי שרטוט מתאים.

אני לא הייתי קונה שום יחידת בקרה ללא שרטוט. אף אחד לא יכול לנחש מה עשו שם. צריך להיות שרטוט מסודר.

פורסם

חברים , עדכון :

לאחר עוד התבוננות בנעשה מתחת לדשבורד שלי מסתבר שמה שחשבתי מקודם שהוא היחידה הבקרה של המערכת נעילה הוא לא , כמו שמישהו כבר ציין מעליי . בכל מקרה , מצאתי את המערכת נעילה המרכזית ואת האזעקה כביכול שפעם לפני הרבה שנים הייתה באוטו זה (על שם הקופסא של האזעקה רשום E16) . כפי שניתן לראות , שני קופסאות שונות המחוברות ע"י סלוטייפ ...החיבור של יחידת הבקרה של הנעילה המרכזית הוא ע"י חיבור 6 פינים והיחידת בקרה של המערכת החדשה הוא 8 פינים ...האם כל מה שצריך הוא מתאם בין שש פינים לשמונה ונגמר העניין ?!

*בתמונה הימנית הקופסא למטה היא של הנעילה המרכזית והקופסא למעלה היא של אזעקה ישנה כלשהי...כמו כן ניתן לראות את החיבורים .

** בקשר לשרטוט חשמל אני אלך היום לחנות שבה קניתי את הערכה ואנסה להשיג אותו .

P1010011.jpg

P1010012.jpg

פורסם
מה שבתמונה זה מוח של גלאי נפח

שים לב :

זוג קונקטורים - אחד לכל גלאי

3 חוטים :

אדום - מתח קבוע

שחור - מינוס קבוע

לבן - טריגר (מינוס לרוב)

הכפתור הלבן יתכן וזה פוטנציומטר רגישות

אין עליך...

לשואל-מה שאתה צריך לעשות זה להחליף את כל החיווט כולל צמות.

1. משום שיתכן שהצמות כבר פגומות גם הן

2. זו אמנם הרבה עבודת פירוק והרכבה, אבל זה עדיף על האילתור של להחליף רק את הקונקטור, גם מבחינת זמן עבודה.

אם תעשה זאת, החיווט להתקנה יהיה מאד פשוט. (למיטב זכרוני על הקופסה של המערכת הזו יש סכמה עם צבעי חוטים ומה הולך לאיפה,והחיבור למנועים פשוט מאד-אותו צבע של חוט בצמה מתחבר לאותו צבע של חוט במנוע) רק תראה שאתה מחווט נכון לכוון הדלתות לפי אורך החוטים-יש שניים קצרים יותר-לדלתות הקדמיות.

אין לך מה לחפש עם המוח הישן. פרק ונטרל אותו.

בהצלחה

נתקו

פורסם

וואי להעביר עכשיו חיווט חדש...כמה עבודה...

בכל מקרה , לא הבנתי - המוח החדש לא צריך להתחבר איכשהו לאוטו ?

פורסם

הוא "מתחבר לאוטו" רק לקבלת מתח ישיר מהמצבר (לפני סוויץ').

אם תחבר אותו למתח 12V ותתקע את הפלאגים של המנועים למוח תוכל לראות את המערכת עובדת בלי שתהיה מותקנת ברכב בכלל.

הרבה עבודה? הכל יחסי. יותר גרוע להתחיל לרדוף אחרי נתק מסתורי בצמה הישנה.

אני מחווט 4 דלתות תוך שעה כולל פרוק והרכבה שרינקים והלחמות.

למי שפחות מנוסה, זה יקח מקסימום פי שניים.

רק תזהר בפרוק הפלסטיקים, שלא ישבר משהו.

עוד טיפ: לפעמים (לא בכל התקנה ישנה, תלוי במתקין הקודם), אפשר לקשור חוט ישן לחוט חדש ולמשוך. חוסך הרבה עבודת פירוק. לפני שאתה מושך החוצה את הישנים, שווה לנסות להזיז אותם ולראות - אם הם זזים בחופשיות, יש פוטנציאל לשיטה.

נתקו

פורסם

אני לא חשמלאי מומחה ככה ש...איך החיבור ל12V מתבצע בפועל בשטח ? ע"י חיבור שני חוטים פלוס ומינוס מהצד של המוח ומהצד של המצבר ? ואם כן אני יכול לחבר הנ"ל בלי לנתק את המצבר ?

כמו כן , אני כבר יודע שאצלי הכול יקח הרבה יותר זמן מכיוון שיש לי בעיות פיזיות עם מיקומים של מוטות , מנועים וכו' בשאר הדלתות .

פורסם

לא ממליץ לך להעביר לבד קו חדש מהמצבר עצמו. זה דורש ידע ויש צורך להתקין עבורו גם נתיך מתאים.

מה שהתכוונתי בהודעה הקודמת, זה שתנסה לחבר לנסיון ,מחוץ לרכב , רק כדי להבין יותר טוב איך המערכת עובדת.

זה נראה אמנם שיש שם צמה עם המון חוטים, אבל רובם מחברים בין חלקי המערכת השונים ולא מתחברים לרכב. (אגב-במערכות הסיניות האלה יש בד"כ גם חיבור לאיתותים , אתה ממש לא חייב לחבר אותו)

יש לך מתחת להגה קווים שאפשר להתחבר אליהם. למשל-הקו של הנעילה הישנה. כשתתחיל לפרק, תראה -שני החוטים היחידים שלא הולכים ללוקרים בדלתות יהיו כנראה המתח-וודא זאת בעזרת מולטימטר או לכל הפחות נורת ביקורת.

זה ממש לא ניתוח מוח. נעילה מרכזית נחשבת להתקנה די פשוטה. ה"סיבוך" העיקרי הוא להגיע עם הצמות לדלתות. לדלת הנהג 5 חוטים, לשאר הדלתות שני חוטים.

פורסם

אוקיי..צירפתי תמונות של צמת החוטים וכמו שרואים מהחיבור עצמו יוצאים שני חוטים ריקים בצבעים חום ולבן (אני מניח שחסרי שימוש) וכשלושים סנטימטר אחרי יוצאים עוד שני חוטים בצבעים אדום ושחור שאני מניח שהם אלו שצריכים לקבל את המתח מהאוטו . אני צודק ?

P1010013.jpg

P1010014.jpg

פורסם

נכון. החום והלבן זה חיבור למאותתים/צופר/טריגר אזעקה.

תלוי בדגם הנעילה.

פורסם

הופ הופ הופ עוד שלוש שאלות קלילות ברשותך :

1. האם אני צריך לנתק את המצבר לפני שאני מתחיל לחתוך ולחבר פה חוטים ?

2. האם שני החוטים השחור והאדום שאני מפריד בעצם בתמונה הם החוטים שאליהם אני צריך לחבר את החוטים מהיחידת בקרה ?

3. האם בעצם מהחיבור 6 פינים הזה שאני מחזיק ביד (שדרכו חוברה יחידת הבקרה הקודמת) אני יכול לחתוך את החוטים החום והלבן ולחברם לחוטים חום ולבן מהיחידת בקרה החדשה ?

אני יודע שיכול להיות להיות שאני קצת חופר והשאלות נראות מעט טיפשיות אבל באמת שאני לא רוצה לעשות שום טעות שאני אצטער עליה אחר כך .

תודה רבה !

P1010016.jpg

• תוכן חדש...