Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש מסתורי בפולו 04

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב המדובר הוא פולו 04', קומפורטליין, ידני. הרעש קורה כשלאחר נסיעה קדימה עוברים לרברס. כשבולמים נשמעת מעין חבטה קלה מהחלק הקידמי של הרכב. נסיעה נוספת אחורה ובלימה לא גורמת לרעש לחזור אלא רק אחרי נסיעה נוספת קדימה ושוב נסיעה ברברס ובלימה. הרעש נשמע כאילו יש משהו משוחרר וקורה גם במהירות נמוכה. אלה העובדות שיש כרגע, אבל ייתכן שהרקע יוכל לעזור פה: ברכב הוחלפו לפני מספר חודשים הגומיות של המשולשים והבלמים הקדמיים. לפני כחודשיים הלכתי לטסט ושם נאמר לי שיש חופש באחד המשולשים. חזרתי למוסך ושם גילו שההברגה של המשולש בגלגל שמאל נהרסה (לא ברור לי אם זה קרה באשמת מי שהחליף את הגומיה). העניין תוקן ועברתי טסט ללא בעיה. מאז נשמעת החבטה המדוברת. שבוע שעבר חזרתי למוסך והם פשוט לא הצליחו למצוא את מקור הרעש. כל הברגים חוזקו וזה עדיין לא עזר. האם למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?

ועוד שאלה לא כ"כ קשורה- הבלמים הקדמיים שהוחלפו (לא מקוריים) עדיין שורקים אחרי יותר מחודשיים. האם זה מעיד על בעיה כלשהי? האם זה אמור לעבור באיזשהו שלב?

תודה רבה לכל העונים,

צביקה

פורסם

לפי מה שניראה לי דווקא מה שאתה חושב שלא קשור אני חשב ששם הבעיה.

מתי שאתה מחליף כיוון נסיעה אז אתה מזיז את כיוון הקליפר ובגלל זה יש לך רק מכה אחת, בכל פעם שאתה משנה את כיוון הנסיעה.

לדעתי הבעיה שלך היה או שלא חיזקו חזק את הבורג של הקאליפר והוא זז כל הזמן שאתה משנה כיוו, או משהו אחר זה שהרפידות זזות בתוך הקליפר שזה ניראה לי יותר הגיוני כי יש לך רפידות לא מקוריות.

זה קרה לי כבר.

פורסם
שלום לכולם,

הרכב המדובר הוא פולו 04', קומפורטליין, ידני. הרעש קורה כשלאחר נסיעה קדימה עוברים לרברס. כשבולמים נשמעת מעין חבטה קלה מהחלק הקידמי של הרכב. נסיעה נוספת אחורה ובלימה לא גורמת לרעש לחזור אלא רק אחרי נסיעה נוספת קדימה ושוב נסיעה ברברס ובלימה. הרעש נשמע כאילו יש משהו משוחרר וקורה גם במהירות נמוכה. אלה העובדות שיש כרגע, אבל ייתכן שהרקע יוכל לעזור פה: ברכב הוחלפו לפני מספר חודשים הגומיות של המשולשים והבלמים הקדמיים. לפני כחודשיים הלכתי לטסט ושם נאמר לי שיש חופש באחד המשולשים. חזרתי למוסך ושם גילו שההברגה של המשולש בגלגל שמאל נהרסה (לא ברור לי אם זה קרה באשמת מי שהחליף את הגומיה). העניין תוקן ועברתי טסט ללא בעיה. מאז נשמעת החבטה המדוברת. שבוע שעבר חזרתי למוסך והם פשוט לא הצליחו למצוא את מקור הרעש. כל הברגים חוזקו וזה עדיין לא עזר. האם למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?

ועוד שאלה לא כ"כ קשורה- הבלמים הקדמיים שהוחלפו (לא מקוריים) עדיין שורקים אחרי יותר מחודשיים. האם זה מעיד על בעיה כלשהי? האם זה אמור לעבור באיזשהו שלב?

תודה רבה לכל העונים,

צביקה

יש אלף ואחד דברים שיכולים לגרום לרעש מהסרן בבלימה כגון בוקסות משולשים גמורות, תפוחים למוט מייצב דפוקים, בולמים עייפים, כמו שקודמי ציין בעיה דפיקה מהבלמים, תפוחי פרונט והגה ברגים משוחררים בכל מיני מקומות בסרן סדק בשלדה.

ועוד המון הפתעות שאפשר להמשיך לכתוב פה.

אתה באמת חושב שתוכל לפתור את הבעיה בהתכתבות גש לבעל מקצוע ורצוי בעל נסיון של המון שנים בתחום שיעשה איתך סיבוב ברכב וישמע יחד איתך את הרעש וינסה לאתר את מקור הרעש.

• ספונסר פורום
פורסם

לי נראה שההברגה שתוקנה לא ממש הצליחה

וקים חופש באותה הנקודה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה רבה נדב ורון. מאחר והמוסכניק שהייתי אצלו כבר בדק את מה שהצעתם ולא מצא שום דבר, אני חושב שהשלב הבא הוא לקפוץ לרון שיחווה דעתו. שאלתי היא האם אני יכול לחכות עם זה לטיפול הבא (עוד 5K) או שכדאי להגיע בהקדם האפשרי? המוסכניק אמר לי שאני יכול להיות רגוע מבחינה בטיחותית, אך לצערי אבידתי קצת את האמון בו...

אגב, בספר רכב מומלץ לבצע טיפול קטן כל 15K אבל המליצו לי לעשות כל 10K למרות זאת. מה דעתכם?

• ספונסר פורום
פורסם

אני ממליץ לך להיכנס לבדיקה במוסך ולקבל חוות דעת נוספת ,

רעש ממתלה קידמי יכול להיות עיניין מסוכן .

לגבי הטיפול גם אני ממליץ ללקוחות שלי לבצע טיפול בכל 10000 או שנה

להחלפת שמנים וביקורת כללית לרכב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שוב תודה רון! אני אקפוץ אליך בקרוב לדיאגנוזה יותר מדוייקת (למרות שביומיים האחרונים לא שמעתי את הרעש).

• תוכן חדש...