Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו מכונית עם תיבת הילוכים אוטומטית.

שמתי לב שיש שני הילוכים(אני חושב שהם נקראים הילוכים) נוספים מתחת ל- drive.

עד כמה שאני מבין, אלו בעצם שני הילוכים נמוכים יותר מההילוך של drive.

כלומר, אם אני מבין נכון, אפשר להניח ש- drive זה הילוך 4 ו- 5 באוטו עם תיבת הילוכים ידנית ואילו שני האחרים, אולי מחליפים את הילוכים 1,2,3 באוטו עם תיבת הילוכים ידנית. אני צודק?

שמתי לב גם שכשאני נוסע במהירות גבוהה בירידות מירושלים למשל, אם במקום ללחוץ על מעצור הרגל, אני מוריד את הידית לאחד מתחת ל- drive פתאום האוטו מקבל מן מחסור באוויר שכזה ומתחיל להשמיע רעשים כאילו הוא אומר לי: "עזוב אותך גבר, שחרר לי".

המהירות אמנם יורדת, אבל האם זה משהו תקין, שלא הורס את המכונית?

בשורה התחתונה, למה בעצם משמשים שני ההילוכים האלו? במה הם עוזרים לי או אמורים לעזור לי?

(כמעט אף פעם, למעט מקרים בודדים, לא השתמשתי בשני הילוכים אלו)

בנוסף:

האם נכון שאסור להעביר ל- neutral בשעת נהיגה, ברכב בעל תיבת הילוכים אוטומטית?

אמרו לי שזה הורס את האוטו ולא טוב.

האם נכון, או שאין בעיה להעביר ל- neutral בכל מהירות שהיא?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

המצבים האלה "נועלים" את תיבת ההילוכים עד הילוך מסויים. אם כתוב "3", הנעילה תתבצע עד ההילוך השלישי (כלומר, בהנחה שלרכב ארבעה הילוכים, התיבה לא תעלה להילוך רביעי).

המצבים האלה אכן שימושיים לעליות ובעיקר לירידות, שם אפשר להשתמש בכוח הבלימה של המנוע ולחסוך בשימוש בבלמים. לגבי ההילוך הנייטרלי, אין פגיעה מכנית ממשית אבל זה לא מומלץ. במצב תנועה, הרכב שלך צריך להיות משולב בהילוך.

פורסם
המצבים האלה "נועלים" את תיבת ההילוכים עד הילוך מסויים. אם כתוב "3", הנעילה תתבצע עד ההילוך השלישי (כלומר, בהנחה שלרכב ארבעה הילוכים, התיבה לא תעלה להילוך רביעי).

המצבים האלה אכן שימושיים לעליות ובעיקר לירידות, שם אפשר להשתמש בכוח הבלימה של המנוע ולחסוך בשימוש בבלמים. לגבי ההילוך הנייטרלי, אין פגיעה מכנית ממשית אבל זה לא מומלץ. במצב תנועה, הרכב שלך צריך להיות משולב בהילוך.

לגבי הנעילה, אצלי מתחת ל-drive, כתוב 2 ומתחת ל- 2, כתוב L

כלומר במקרה שלי, זה אומר שהאוטו לא יעלה מעל הילוך 2?

ומה זה ה- L? זה ההילוך הראשון?

איך אני יכול לדעת כמה הילוכים יש לי בפועל?

האם מתחת לפני השטח בעצם נשארו אותם ההילוכים הידניים מפעם, רק שאני כאילו לא יודע עליהם, כי התיבה האוטומטית, "מכסה" על זה?

לגבי העליות והירידות, האם הרעש הזה שהמנוע יוצר, הוא לא בעייתי?

כלומר אין בעיה שכאשר אני נוסע על 100, פתאום אעביר ל- 2?

איך שני המצבים האלו יכולים לשמש אותי לעליות?

האם אני יכול להתחיל נסיעה תמיד מ- L ואז כשאני מגיע ל- 20-30 קמ"ש להעביר ל- 2 ואז כשאני מגיע ל- 40-50 קמ"ש, להעביר ל- drive, כאילו אני נוהג במכונית בעלת הילוכים ידניים?

תודה רבה שוב :-)

פורסם
לגבי הנעילה, אצלי מתחת ל-drive, כתוב 2 ומתחת ל- 2, כתוב L

כלומר במקרה שלי, זה אומר שהאוטו לא יעלה מעל הילוך 2?

ומה זה ה- L? זה ההילוך הראשון?

איך אני יכול לדעת כמה הילוכים יש לי בפועל?

האם מתחת לפני השטח בעצם נשארו אותם ההילוכים הידניים מפעם, רק שאני כאילו לא יודע עליהם, כי התיבה האוטומטית, "מכסה" על זה?

לגבי העליות והירידות, האם הרעש הזה שהמנוע יוצר, הוא לא בעייתי?

כלומר אין בעיה שכאשר אני נוסע על 100, פתאום אעביר ל- 2?

איך שני המצבים האלו יכולים לשמש אותי לעליות?

האם אני יכול להתחיל נסיעה תמיד מ- L ואז כשאני מגיע ל- 20-30 קמ"ש להעביר ל- 2 ואז כשאני מגיע ל- 40-50 קמ"ש, להעביר ל- drive, כאילו אני נוהג במכונית בעלת הילוכים ידניים?

תודה רבה שוב :-)

2 זה הילוך שני, L זה ראשון.

תגיד לנו איזה רכב יש לך ונגיד לך כמה הילוכים יש לו.

תיבה אוטומטית עובדת בצורה שונה לגמרי מתיבה ידנית, קרא על כך באתר HowStuffWorks או משהו כזה,

מאוד לא בריא להעביר מכה אחת מ-100 קמ"ש לשני, ואני בספק אם בכלל זה אפשרי. תבלום למהירות מתאימה ואז תוריד

לגבי הרעש- כן זה נורמלי.

לגבי עליות -בדיוק כמו בידני להילוכים הנמוכים מומנט גבוה יותר שמאפשר לך לעלות עליות תלולות מאוד...

ניתן להעביר L-2-3-D, זה לא נותן כלום, אם תאיץ כמו שצריך (לא לאט מדי ולא קיק) התיבה תעשה בדיוק את הפעולה הנ"ל.

פורסם
2 זה הילוך שני, L זה ראשון.

תגיד לנו איזה רכב יש לך ונגיד לך כמה הילוכים יש לו.

תיבה אוטומטית עובדת בצורה שונה לגמרי מתיבה ידנית, קרא על כך באתר HowStuffWorks או משהו כזה,

מאוד לא בריא להעביר מכה אחת מ-100 קמ"ש לשני, ואני בספק אם בכלל זה אפשרי. תבלום למהירות מתאימה ואז תוריד

לגבי הרעש- כן זה נורמלי.

לגבי עליות -בדיוק כמו בידני להילוכים הנמוכים מומנט גבוה יותר שמאפשר לך לעלות עליות תלולות מאוד...

ניתן להעביר L-2-3-D, זה לא נותן כלום, אם תאיץ כמו שצריך (לא לאט מדי ולא קיק) התיבה תעשה בדיוק את הפעולה הנ"ל.

יש טויוטה קורולה, אבל לא החדשות היפות, אלא הדגם הקודם, היותר מכוער לטעמי :-).

באיזו מהירות זה כן בריא להעביר ל- 2?

חוץ מזה, תודה על התשובות המועילות :-).

פורסם

בן כמה אתה?

באמת יש לך רשיון נהיגה?

אני ידעתי את הדברים האלה שהייתי בן 5.

חשבתי להסביר אבל זה כמו להסביר לך איך ללכת בהתכתבות אז אני לא הולך לעשות את זה.

לך למורה נהיגה ותלמד על מכונית הילוכים.

אייל

פורסם
בן כמה אתה?

באמת יש לך רשיון נהיגה?

יופי. כל הכבוד, באמת. אתה רוצה את הפרס עכשיו או אחר כך?

בנאדם בא ושואל שאלה בצורה מנומסת ועניינית, לא צריך להתנשא עליו בצורה כל כך מגעילה!

ולעניין: אני לא יודע כמה הילוכים יש לקורולה הקודמת אבל אני מניח ש-4 כמו אצל כולם.

בכל אופן אתה יכול לבדוק את זה ע"י ספירת העברות ההילוכים - אם ע"י שמיעה או תוך הסתכלות על מחוג הסל"ד - כל פעם שהוא יורד בצורה משמעותית תוך כדי האצה, זה העברת הילוך.

לגבי שאר הדברים אני רואה שכבר אמרו לך - בעיקרון זה תפעול בסיסי של תיבה אוטומטית "טיפשה".

בשיוט במישור אין לך יותר מדי מה לגעת בהילוכים האלה, כמו שאמרו זה מיועד בסופו של דבר למצבים שבהם המנוע לא סוחב.

אין טעם להעביר הילוכים בצורה ידנית בתיבה כזו - סתם שוחק את התיבה.

מה שכן מומלץ זה להעביר לניוטרל בהמתנות ארוכות - כמו רמזורים וכאלה שאתה יודע שאתה הולך לעמוד יותר מדקה.

לפי מה שהבנתי זה מונע מהשמן שבתיבה להתחמם יתר על המידה וחוסך נזק יקר

(כשאתה משאיר אותו על D בעמידה הוא מתחמם).

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

ולעניין: אני לא יודע כמה הילוכים יש לקורולה הקודמת אבל אני מניח ש-4 כמו אצל כולם.

בכל אופן אתה יכול לבדוק את זה ע"י ספירת העברות ההילוכים - אם ע"י שמיעה או תוך הסתכלות על מחוג הסל"ד - כל פעם שהוא יורד בצורה משמעותית תוך כדי האצה, זה העברת הילוך.

לגבי שאר הדברים אני רואה שכבר אמרו לך - בעיקרון זה תפעול בסיסי של תיבה אוטומטית "טיפשה".

בשיוט במישור אין לך יותר מדי מה לגעת בהילוכים האלה, כמו שאמרו זה מיועד בסופו של דבר למצבים שבהם המנוע לא סוחב.

אין טעם להעביר הילוכים בצורה ידנית בתיבה כזו - סתם שוחק את התיבה.

מה שכן מומלץ זה להעביר לניוטרל בהמתנות ארוכות - כמו רמזורים וכאלה שאתה יודע שאתה הולך לעמוד יותר מדקה.

תודה רבה לך על העזרה :-):mm_yeah:

פורסם
בן כמה אתה?

באמת יש לך רשיון נהיגה?

חשבתי להסביר אבל זה כמו להסביר לך איך ללכת בהתכתבות אז אני לא הולך לעשות את זה.

לך למורה נהיגה ותלמד על מכונית הילוכים.

תגובה מעליבה, מיותרת, שלא תורמת לדיון או למשתמש, ובעיקר שגויה. אין שום בעיה להסביר איך עובד אוטומטי בהתכתבות.

לפותח השרשור, בניגוד למה שנכתב, הייעוד העיקרי של נעילת ההילוכים הנמוכים נועדה למנוע מרכב אוטומטי להעלות הילוך במצבים בהם נדרש הילוך נמוך, על מנת להאט את הרכב. כלומר, בירידה תלולה (יחסית), בה אתה רוצה להשאר בהלוך נמוך לאורך זמן.

הורדת הילוך לשם האצה ("כשמנוע לא סוחב") מבצעים במכונית אוטומטית באמצעות "קיק-דאון".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא יודע מי המליץ לך לעשות את זה, אבל אם תבצע חיפוש אפילו פה בפורום, תגלה שאתה טועה וההיפך הוא הנכון.

אין כל תועלת בהעברה להילוך סרק בעמידה ממושכת, ולעתים אתה עלול רק לגרום לבלאי מואץ אם תעשה את זה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
תודה רבה לך על העזרה :-):mm_yeah:

בבקשה שמחתי לעזור!

אני לא יודע מי המליץ לך לעשות את זה, אבל אם תבצע חיפוש אפילו פה בפורום, תגלה שאתה טועה וההיפך הוא הנכון.

אין כל תועלת בהעברה להילוך סרק בעמידה ממושכת, ולעתים אתה עלול רק לגרום לבלאי מואץ אם תעשה את זה.

קראתי על זה פה בפורום, לא זוכר באיזה שרשור - זה קשור בממיר מומנט איכשהו.

בכל אופן אולי זה ככה רק אצלנו בכריזמה אבל כשאני עומד על D מורגשת רעידה והסל"ד עומד על 1100-1200 וכשאני מעביר לN הרעידה פוסקת והסל"ד יורד לאזור ה-800.

ציטוט מ HowStuffWorks:

Shift to Neutral When Stopped

If you're not moving but your engine is running, you're getting zero miles per gallon. Idling at a traffic light is a fuel-economy killer, as is waiting to clear a construction zone or sitting while a freight train crawls by. And there's a good reason our most frustrating traffic condition is called stop-and-go driving.

Notice that shifting your automatic or manual transmission into neutral calms down your engine note and drops the rpm. That saves gas. Shift into neutral even for a long traffic light.

Keeping an automatic transmission in Drive puts an extra load on it, which drains fuel. In neutral, it's resting -- or at least as close to rest as an automatic ever gets. This shift is even more important when the air conditioner is running, so the engine doesn't have to strain so hard while idling. A manual transmission should be shifted to neutral at every stop.

אמנם כתבה על חיסכון בדלק אבל יש גם התייחסות לעניין שלנו.

http://money.howstuffworks.com/personal-finance/budgeting/how-to-drive-economically8.htm

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

יש תועלת סמויה.

נניח שהוא באובר דרייב.

ונניח שהוא 300 מרמזור אדום.

ונניח שהוא ב80 קמש ובועט לניוטרל.

כמה מהלכי מצמד(או בנדים) הנל חסך? ,אל תמהר להשיב,תחשוב היטב.

פורסם

תגובה מעליבה, מיותרת, שלא תורמת לדיון או למשתמש, ובעיקר שגויה. אין שום בעיה להסביר איך עובד אוטומטי בהתכתבות.

התגובה אולי לא נוסחה בצורה דיפלומטית במיוחד אבל באופן אישי מטרידה אותי העובדה שיש נהגים בארץ שנוהגים ברכב ללא ידיעה מלאה על תיפעולו.

פורסם
בבקשה שמחתי לעזור!

קראתי על זה פה בפורום, לא זוכר באיזה שרשור - זה קשור בממיר מומנט איכשהו.

בכל אופן אולי זה ככה רק אצלנו בכריזמה אבל כשאני עומד על D מורגשת רעידה והסל"ד עומד על 1100-1200 וכשאני מעביר לN הרעידה פוסקת והסל"ד יורד לאזור ה-800.

ציטוט מ HowStuffWorks:

Shift to Neutral When Stopped

If you're not moving but your engine is running, you're getting zero miles per gallon. Idling at a traffic light is a fuel-economy killer, as is waiting to clear a construction zone or sitting while a freight train crawls by. And there's a good reason our most frustrating traffic condition is called stop-and-go driving.

Notice that shifting your automatic or manual transmission into neutral calms down your engine note and drops the rpm. That saves gas. Shift into neutral even for a long traffic light.

Keeping an automatic transmission in Drive puts an extra load on it, which drains fuel. In neutral, it's resting -- or at least as close to rest as an automatic ever gets. This shift is even more important when the air conditioner is running, so the engine doesn't have to strain so hard while idling. A manual transmission should be shifted to neutral at every stop.

אמנם כתבה על חיסכון בדלק אבל יש גם התייחסות לעניין שלנו.

http://money.howstuffworks.com/personal-finance/budgeting/how-to-drive-economically8.htm

מתעלק על השרשור..מה בנוגע לתיבה הרובוטית?האם כדאי להעביר לניוטרל כשמחכים הרבה זמן ללא תנועה (רמזור ארוך,מחסום רכבת..) האם זה מזיק לתיבה הרובוטית כאשר מעבירים לN בהמתנה?אין על זה שום התייחסות בספר הרכב.

• תוכן חדש...