Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מאוד מתעניין במכוניות עם גיר רגיל , ורוצה להבין בדיוק איך כל העסק הזה עובד.

אני אכתוב את מה שהבנתי מכל מה שקראתי עד עכשיו ואם יש לי טעיויות תקנו אותי.

אזז ככה : המנוע עובד ונותן סיבובים לתיבת ההילוכים שנותנת את המהירות לגלגלי האוטו.

סיבובי המנוע עוברים לתיבת ההילוכים מהpressure plate דרך הקלאץ' ואז לתיבת ההילוכים.

עכשיו השאלה היא : מה השינוי שמתרחש כאשר מנתקים את הקלאץ' מהpressure plate וכתוצאה מכך רק אז אפשר להחליף הילוכים ?

או , למה אי אפשר להחליף הילוכים בלי ניתוק הקלאץ' מהpressure plate ?

כמובן אם זה לא עובד ככה אז השאלות לא רלוונטיות ואשמח אם מישהו יתקן אותי .

פורסם

באופן נורא פשטני, הקלאץ', כשהוא לחוץ, מנתק את המנוע מהגלגלים, לכן אתה יכול ללחוץ כמה גז שאתה רוצה עם קלאץ' לחוץ, האוטו לא יזוז מילימטר.

Auto Emoción

פורסם

כאשר המנוע מסתובב וניתקת את ההילוך (הוצאה מהילוך ללא לחיצה על הקלאץ' אפשרית לרוב, לא מומלץ ולא תמיד ניתן אך אפשרי) נוצר מצב שבו ציר הכניסה לתיבה (כפי שכינית את הpressure plate) מסתובב במהירות רבה (זהה למהירות המנוע), והמהלך אותו אתה רוצה לשלב לא מסתובב כלל.

הדרך הכי פשוטה לתאר את זה - נסה לחשוב על להכניס את האצבע שלך ללהבים של מאוורר מסתובב - נשמע לא נעים, ובטח לא תרצה לנסות, נכון?

לחיצה על המצמד מנתקת את המנוע מציר הכניסה לתיבה - ואז בעצם גם הציר הזה וגם אותו מהלך לא מסתובבים - ניתן לשלב ללא בעיה - ובשחרור המצמד ההילוך משולב והכל עובד. (כשהמאוורר לא מסתובב אין לך בעיה להכניס את האצבע לתוך הלהבים - כל עוד באופן תיאורטי אין לך בעיה להסתובב איתו ביחד כשיפעילו אותו ;) )

נסה לראות את הקישורים הבאים:

http://auto.howstuffworks.com/clutch.htm

http://videos.howstuffworks.com/howstuffworks/116-how-clutches-work-video.htm

http://www.youtube.com/watch?v=F0njT2FYe4k

האמת שאם נתחכם - אפשר להגיע למצב של העברת הילוכים בלי ללחוץ על הקלאץ', אבל זה יתבצע תוך כדי בלאי למערכות השונות - כל מה שצריך לעשות זה להשוות את מהירות המנוע למהירות המהלך אותו רוצים לשלב, במידה והנהג מצליח לעשות זאת ההילוך ישתלב גם ללא לחיצה על המצמד - אך נדרש נסיון רב, הכרה מוחלטת של הרכב ושוב יהיה בלאי - אז לא לנסות!

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

לחיצה על המצמד מנתקת את המנוע מציר הכניסה לתיבה - ואז בעצם גם הציר הזה וגם אותו מהלך לא מסתובבים - ניתן לשלב ללא בעיה

וכאשר המנוע לא מנותק הם מסתובבים נכון ? איך יתכן שהם מפסיקים להסתובב כאשר מנתקים את המנוע ? הם ממשיכים להסתובב אבל בהאטה , כלומר צריך זמן כדי שיעצרו סופית , איך זה קורה ?

פורסם

אם זה נכון אז אפשר להחליף הילוכים בפחות מ1 סל"ד ? כי הוא בכל מקרה מסתובב אבל במהירות קטנה אז יהיה קל לעצור אותו גם במצב הזה ?

פורסם

כל ההסברים שקיבלת לא מדוייקים.

בתיבת הילוכים ידנית כל גלגלי השיניים של כל ההילוכים משולבים קבוע, ומסתובבים כל הזמן.

יש מנגנון, שמאפשר "לנעול" אותם לציר שלהם, כלומר כשהילוך ראשון משולב, גלגל שיניים של ההילוך הראשון נעול, וכל השאר משוחררים, כשההילוך השני משולב, גלגל שינים שלו נעול, וכן הלאה.

פורסם

לא, היות וגם אם 1,000 סל"ד הם מעטים יחסית לטווח הפעולה הרגיל של המנוע, הם עדיין משהו כמו 999 סיבובים יותר מדי לדקה - 16 סיבובים לשניה זה לא איטי לעומת גלגל שלא מסתובב כלל.

יהיה ניתן לשלב את ההילוך רק אם מהירות ההילוך זהה למהירות המנוע - לדוגמא, אם האוטו יסע במהירות כלשהי ותדע בוודאות שבמהירות הזו המנוע מסתובב באותם 750 סל"ד של הסרק, אז תיאורטית תוכל לשלב את ההילוך באותה מהירות בדיוק - שוב, לא מומלץ בעליל, במיוחד לא בהילוך ראשון כשמכפלת המומנט היא הכי גבוהה.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אני יכול לכתוב הסבר על עמוד שלם, אבל אני חושב, שזה יסבך אותך עוד יותר.

תראה את זה, תוכל להבין את העיקרו ביתר קלותן :

מה שצבוע באדום ובכחול- זה המשלבים, שמצמידים גלגלי שיניים, בהתאם להילוך הנבחר.

הירוק הוא של הרוורס.

• תוכן חדש...