Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי (מגאן דיזל 1.5 DCI 2004) יוצא עשן שחור סמיך בלחיצה אגרסיבית על דוושת הגז בעת עמידה. כמו כן אחרי החלפת הילוך כשאני חוזר לגז יש עשן שנראה מאחור. בנוסף, היה קשה מאוד לעבור את מבחן העשן בטסט האחרון בגלל אותה בעיה. מאבחנה שקיבלתי נאמר שהבעיה לא מהטורבו או המזרקים היות והרכב עובד בצורה חלקה וסוחב מצויין. הוחלפו מזרקים מפירוק ו- EGR מפירוק. נאמר לי שייתכן כי יש חיישן נוסף שהוא תקול. השאלה אם ללכת למוסך מורשה רגיל של רנו או למישהו שמתמחה בבעיות דיזל? האם למוסך דיזל מומחה יש את אותו מחשב לאיתור בעיות שיש במוסך מורשה של רנו?

בקיצור, ממתין להמלצות. אני גר באזור פתח תקוה.

תודה.

פורסם

אני מציע שתיצור קשר עם "אורן שירותי רכב" בחולון שגם כותב כאן בפורום.

בבעיות שונות שהיו לי בדיזלים הוא פתר אותן מצויין. יש לו גם סורקים ממוחשבים למרבית דגמי הרכבים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מסנן האוויר בסדר, הוא גם נוקה לאחרונה... במידה ומסנן האוויר היה תקול זה היה עישון תמידי. העניין הוא שהעישון נגרם רק כשיש מעבר של כמות גדולה של סולר אל המנוע- או בלחיצה חזקה מסיבובי סרק או בחזרה לגז לאחר החלפת הילוך... כשהרכב בסיבובי סרק או במהירות שיוט קבועה אין עישון. משהו לא מתפקד טוב כשכמות גדולה של סולר נכנסת לכיוון המזרקים.

פורסם

אולי משהו לא תקין במצערת או בחיישן מצערת שעל פיהם ברגע לחיצת הגז מחושבים זמן ההזרקה של הסולר בזמן תאוצה.

כמו שקודמיי אמרו יש להתחבר עם סורק תקלות ולבדוק מה לא תקין.

פורסם

הרכב עבר בדיקת מחשב ולא נמצאה שום תקלה... לדברי המוסכניק יכול להיות ששסתום ה- EGR תקול למרות שהוחלף לפני מספר חודשים היות והוא מפירוק. האם לקחת את הסיכון הכספי ולהחליף שוב EGR או לנסות ולהמשיך לקבל חוות דעת?!

פורסם

מנסיוני אל תחליף סתם, אתה תיכנס לבור של פירוקים והרכבות שיעלו לך הרבה כסף.

תגיע למישהו שיודע באחוז גבוה של וודאות מה הבעיה (סתם דוגמה - אלו יכולים להיות גם מזרקים שמשתינים, או כמו אצלי שהיה פולי אלטרנטור תפוס) ואז תתקן מה שצריך ולא בשיטת הניחוש (שהיא על חשבונך בסופו של דבר)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

גם המזרקים ברכב וגם שסתום ה- EGR מפירוק. בדיקת המחשב העלתה כי אין תקלות ולדבי המוסכניק הבעיה היא או במזרקים או ב-EGR. השאלה היא האם להחליף את השסתום או קודם לבצע בדיקת מזרקים שכרוכה בתשלום ולא פשוטה כל כך. לציין כי בעיית מזרקים הייתה גורמת גם להנעה קשה או לטורים לא יציבים. בסבובי הסרק הרכב עובד מצויין וההתנעה קלה כך שסבירות בעיה במזרקים היא יחסית קטנה. יש משהו נוסף שצריך לבדוק לפני תחילת ההחלפות?!

פורסם

ניקוי ה- EGR לא תרם רבות והמצב נותר זהה, כשלוחצים גז אחרי העלאת הילוך יש עשן וכמו כן בלחיצה חזקה על הגז בעמידה במקום.

בנוסף, מדי פעם המנוע נכבה כשמשלבים לניוטרל לפני רמזור והמנוע אמור לרדת לסיבובי סרק. מישהו יכול לחשוב על בעיה באופן החלטי?

• תוכן חדש...