Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלך לי הקלאץ' מדובר על סיויק האצ'בק ידנית 1.4 2000,רציתי לדעת כמה עולה קלאץ' מקורי ושמעת גם על Exedy ועל עוד חברות מי שיכול להמליץ על כ3 חברות,לתת מחירים בארץ,איפה ניתן להשיג ומה העמידות שלהם? לא דרוש קלאץ' למנוע מטורף אבל אם יש משהו שישפר את חווית הנהיגה,הוא יתקבל בברכה.

תודה.

פורסם

לא מזמן החלפתי גיר (לS20) ואיתו גם את הקלאץ' למקורי של דייקן ברכב כמו שלך (שנת 99).

כדי להוזיל את העלויות חפש גלגל תנופה של מנוע 1.6.

זה יתן לך קלאץ' בעל שטח פנים גדול יותר בעלות נמוכה יותר (הקלאץ' של ה1.4 יקר בכמה מאות שקלים משל 1.6).

בהצלחה.

פורסם

הבנתי,עדיף קלאץ' של 1600.. עכשיו לא כדאי כבר לקנות קלאץ' עם גלגל תנופה של Exedy או F1 או כל חברה אחרת שמומלצת שמתאים ל1600? יהיה הבדל משמעותי במחיר בין מקורי לExedy ברמה בסיסית?

פורסם

לא מכיר את הקלאצ'ים עליהם אתה מדבר, אבל אם אתה מדבר על קרמיים קח בחשבון 2 דברים:

1. מקריאה כאן בפורום הבנתי שאורך החיים שלהם נמוך משל קלאצ'ים רגילים. היתרון שלהם הוא אך ורק ביכולת לא להחליק תחת הספקים גבוהים יותר.

2. נוחות הנסיעה עלולה לרדת בשימוש בקלאץ' קרמי בנסיעה רגילה, למרות שיש שאומרים שלאחר שהתרגלו, נוחות הנסיעה זהה.

בנוגע לגלגל תנופה משופר (קל), עם היכולת לתת למנוע "לטפס" בטורים בקלילות, כך גם כשתלחץ על הקלאץ, הטורים ירדו בזריזות מטה. מה שיצריך ממך העברות הילוכים סופר מהירות, או שמהירות ההאצה הכללית של הרכב תרד.

בנוסף עם גלגל תנופה כזה פעולת המנוע פחות "גמישה".

כל מה שכתבתי בהודעה זו לא נכתב מניסיון אלא מקריאה מרובה בפורומים בלבד.

אני ממליץ לך להשתמש במצמד מקורי של דייקן למנוע 1.6 עם גלגל תנופה של מנוע 1.6.

זה יתן לך יתרון על הקלאץ' המקורי שברכבך (שטח פנים גדול יותר) ועלות זולה יותר מקלאצ'ים משופרים.

פורסם

תודה רבה על העזרה ואם אפשר לשאול כמה עלה לך הקלאץ' שקנית ל1600,כדי שאוכל לדעת את סדר המחירים ולנצל את ההנחה שיש לי,

ד"א הרכב שלי באותו צבע כמו שלך אך הוא הולך להיצבע לאחר החופש הגדול :)

פורסם

בזמנו כשביררתי קיבלתי מחירים של בערך 1400 ש"ח לסט קלאץ' למנוע 1600 ומחיר של 1700 בערך לסט קלאץ' למנוע 1400.

לבסוף התגלגל ליידי מחבר של קרוב משפחה סט חדש של דייקן למנוע 1.6 + מיסב לחץ חדש בתמורה ל- 700 ש"ח+הקלאץ והגלגל תנופה הישנים שלי. על הדרך אותו הבחור גם עשה לי ניקוי חול+שטח לגלגל התנופה של ה1.6 שהרכבתי אצלי והוחלף המיסב שבמרכז גלגל התנופה.

אני יצאתי בזול בהזדמנות. אני מאמין שתוכל להשיג בסביבות 1100-1200 אם תחפש טוב.

צרפתי לך גם כמה תמונות של גלגל התנופה שהרכבתי (במצב שהבאתי אותו, ואיך שהרכבתי אותו אחרי ניקוי חול, החלפת מייסב וכמה סימנים של אצבעות מלוכלכות :lol: )

לאיזה צבע אתה מתכנן לצבוע אותה? (גם אני בתכנון לצביעה, אבל לא כרגע)

12012010454.jpg

12012010457.jpg

14012010472.jpg

פורסם

Championship White כמו של הEK9 או לבן טהור כמו של הAudi..

הרכב יישב על ג'נטים BBS RS 15" שיעברו שיחזור,אחרי שאני יקבל אותם בחופש בעזרת השם.

פורסם

מרגיש שינוי לטובה או לרעה? מבחינת האצה דוושת קלאץ!

כי נדמה שהגלגל תנופה של 1.6 כבד בק"ג אחד יותר מה 1.4.

ומאיפה המחיר של סט 1.4 במחיר 1700...אני עכשיו בבירורים לפני הנחה סט מלא מקורי 1100 ש"ח.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

Exedy הוא המצמד המקורי של הונדה.

דרך אגב קוטר המצמד של ה1.4 וה 1.6 הוא זהה (202 מ''מ)

המחיר ל1.4 הוא 1000 ש'ח (פלטה דיסק ומיסב)

ל1.6 900 ש'ח

אם תרצה עוד פרטים,צור קשר בה''פ

פורסם

קוטר המצמד של ה 1.4 200MM וגלגל תנופה במשקל של 7.3 ק"ג

ושל ה 1.6 210MM וגלגל תנופה במשקל של 8.1 ק"ג

תבדוק נתונים שוב פעם!

פורסם
מרגיש שינוי לטובה או לרעה? מבחינת האצה דוושת קלאץ!

כי נדמה שהגלגל תנופה של 1.6 כבד בק"ג אחד יותר מה 1.4.

ומאיפה המחיר של סט 1.4 במחיר 1700...אני עכשיו בבירורים לפני הנחה סט מלא מקורי 1100 ש"ח.

מורגש אצלי הבדל (דיי קטן) לטובה בהאצה ובזריזות הרכב לאחר כל ההחלפה. אבל זה כנראה לא קשור להחלפת המצמד או גלגל התנופה, זה קשור לכך שבאותה ההזדמנות החלפתי את הגיר מS40 לS20. בדוושה עצמה אין כל הבדל.

בנוגע למחירים, תתפלא, קיבלתי הצעות אפילו יותר גבוהות (שלא לדבר על ההצעה ממורשה הונדה ברחובות שהיא יותר מכפול מהמחיר שרשמתי...) המחירים שרשמתי פה הם בין המחירים הסבירים יותר שקיבלתי עד שנפל ליידי הקלאץ' במחיר ההזדמנות. יכול להיות שאם הייתי ממשיך לחפש באמת הייתי מוצא במחירים הגיוניים יותר מאלה שקיבלתי בהתחלה.

Exedy הוא המצמד המקורי של הונדה.

2 החברות אשר המצמדים שלהן להונדה נחשבים "מקוריים" הן דייקן וAISIN (למיטב הבנתי כל אחת יצרה עבור הונדה מצמדים בתקופות שונות).

דרך אגב קוטר המצמד של ה1.4 וה 1.6 הוא זהה (202 מ''מ)

בוודאות לא! החזקתי את 2 המצמדים אחד ליד השני כשהישן פורק מהרכב ובוודאות יש הבדל בקוטר!

המחיר ל1.4 הוא 1000 ש'ח (פלטה דיסק ומיסב)

ל1.6 900 ש'ח

נשמע לי זול. אבל יכול להיות שאני טועה כי בזכות ההזדמנות שהגיעה אלי אפילו לא בדקתי לעומק את מחירי השוק.

קוטר המצמד של ה 1.4 200MM וגלגל תנופה במשקל של 7.3 ק"ג

ושל ה 1.6 210MM וגלגל תנופה במשקל של 8.1 ק"ג

תבדוק נתונים שוב פעם!

אפשר לדעת מהיכן המידע? ההבדל במשקלי גלגלי התנופה נשמע לי גדול ביחס למה שאני זוכר, אך יכול להיות שאתה צודק.

בנוגע לקוטר המצמדים, אני חושב שההבדל קצת יותר גדול, אבל גם כאן, כבר עבר זמן ואין בידי נתונים כך שיתכן שהזיכרון מטעה אותי.

פורסם

המידע נלקח HONDA TECH .

מצמדי דייקן ואקסידיי הם אותה חברה.

הגיר ה S20 מצויין אך אם אינני טועה במאה קמ"ש הרכב נמצא בסל"ד דיי גבוה!

פורסם

זה היה החשש שלי לפני ההרכבה, אבל לשמחתי ההפרש לא כזה משמעותי.

אני לא זוכר בדיוק אבל אני חושב שזה עומד על משהו כמו 300 סל"ד יותר מהS40.

פורסם

טוב,בסוף רכשתי היום בבוקר קיט קלאץ' אורגינלי Daiken (Exedy) ב900 ש"ח ועכשיו קרוב שלי מרכיב לי אותו ומחליף לי שמנים.. תודה על העזרה

• תוכן חדש...