Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה ... אני מיתעניין במוטוריקה ומאוד אוהב רכבים ומשתדל לקלוט כמה שיותר מידע אבל יש כמה דברים שאני ממש לא יודע ולא מבין ולא משנה כמה שירשורים אני קורה בנושאים הנ"ל כולל דברים אחרי חיפושים וכאלה

אז אם מישהו יוכל להסביר לי על ההבדלים של דור אחד ודור שני בראלי של פזו ובסוגים שונים של gti

או למשל מזה אומר mk1 או mk2 של פולסווגן תודה מראש...

כי ממש הלכתי לאיבוד

Current: Seat Leon FR 1.8 2016

"Past: Seat Ibiza 1.2 TSI DSG 2012 "Sport

פורסם
טוב אז ככה ... אני מיתעניין במוטוריקה ומאוד אוהב רכבים ומשתדל לקלוט כמה שיותר מידע אבל יש כמה דברים שאני ממש לא יודע ולא מבין ולא משנה כמה שירשורים אני קורה בנושאים הנ"ל כולל דברים אחרי חיפושים וכאלה

אז אם מישהו יוכל להסביר לי על ההבדלים של דור אחד ודור שני בראלי של פזו ובסוגים שונים של gti

או למשל מזה אומר mk1 או mk2 של פולסווגן תודה מראש...

כי ממש הלכתי לאיבוד

פלוצווגן גולף MK1- דור ראשון של הגולף.

פלוצווגן גולף MK2- דור שני של הגולף.

כל כמה שנים יוצא דור חדש ומעודכן, לפעמים היצרן מחליף את השם ולפעמים הוא נשאר אותו הדבר. אם לא מחליפים את השם אז בשביל שתבין על איזה שנים (או דור) מדובר אז כל שינוי מהותי (עדכון) שעושים קוראים לזה דור. יש גם עדכונים קטנים כגון לפני שנה בפוקוס או לפני כמה חודשים ביאריס שבגללם לא מעלים את מספר הדור כי השינוי הוא בד"כ לא מהותי (עדכון יחידות תאורה, החלפת חומרים פנימיים לטובים יותר, עדכון פגושים, עדכון איבזור וכו').

לפיז'ו 106 יש 2 דורות, הראשון מ-93 עד 96 והשני מ-97 עד 99 (יש לציין שהרכב המשיך להימכר בצרפת ושאר אירופה עד ל-2003 אבל בארץ הופסק הייבוא בגלל ה-206 שהגיעה לארץ). תעשה חיפוש בגוגל לפי פיג'ו 106 MK1 או MK2 ואז תוכל לראות ויזואלית את ההבדלים בין הדורות (או שפשוט תגיע למפגש ואז תוכל לראות הרבה ג'יפים שעונים לשם 106 ראלי מכל הדורות, בד"כ הם בצבע לבן ליסינג).

לראלי דור ראשון יש מנוע 1300 סמ"ק שמפיק 100 כ"ס, לראלי דור שני יש מנוע 1600 סמ"ק שמפיק 103 כ"ס (אני לא כ"כ בטוח ב-100%לגבי הנתונים של הכ"ס). יש גם הבדל באבזור, מתלים וכו'. בשביל לקבל נתונים מדוייקים ערוך חיפוש בגוגל או פה בפורום תחת השם "106 ראלי", בשום מקום לא תמצא יותר אינפורמציה כי כבר נמאס שכל היום מדברים פה על 106 ראלי !!!

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה רבה עכשיו לפחות י של ימושג קלוש בכלל במה מדובר וזה מבהיר כמה דברים במפגשים הייתי לא פעם... אומנן הפסקתי מעט להגיע לאחרונה ותכלס אני גם לא מכיר אף אחד אבל התחלתי בזמנו להגיע לקניון הזהב ואז לרידינג שאם אני לא טועה זה לא בדיוק המפגשים של הפורום אבל עדיין היו שם מכוניות ואז התחלתי להגיעה לקניון אילון ... עד לפני שנתיים ומאז אני גר לידו פשוט ... זה פחות או יותר קורות חיים בנושא....

תודה על התגובה ...

Current: Seat Leon FR 1.8 2016

"Past: Seat Ibiza 1.2 TSI DSG 2012 "Sport

• תוכן חדש...