Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שמעתי שצריבת MP3 מורידה מהאיכות של הסאונד, ואני נתקל בהמון אנשים שמתקינים מערכות באלפי שקלים ובכל זאת צורבים דיסקים בפורמט MP3, היייתי רוצה לדעת מה הדרך הטובה ביותר לצרוב מוזיקה תוך שמירה על איכות הסאונד, באיזה תוכנה מומלץ להשתמש ואם יש עוד מידע רלוונטי שאני לא יודע לשאול לגביו אשמח לשמוע...

תודה מראש.

פורסם

אם אתה צורב מוזיקה אז כנראה שכבר במחשב שלך היא mp3 לא?

אם במקור (המחשב שלך) היא mp3 אז הכי טוב שאתה יכול לצרוב את זה זה בצריבת mp3 רגילה

אם יש לך את השיר בflac/wav/דיסק מקורי אז תעשה המרה לפורמט wav (שכל הנגנים קוראים אבל תופס דיי הרבה נפח) ואז זה ישמע 100% כמו המקור.

אבל אם אין לך אפשרות לUSB במערכת ואין לך מקום למלא WAVים אז MP3 באיכות גבוהה של 320 נשמע גם לא רע בכלל.

- אבל שוב, אם במקור הורדת כMP3 - אל תגע, צרוב כמו שזה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

ערב טוב

אל תצרוב תקנה מקורי

נכון שזה יותר יקר אבל שווה כל שקל

קשה מאוד להגיע לאיכות מקורית על ידי צריבה במחשב ביתי

דרור

פורסם

מצטרף לשרשור, איך מבצעים (ובעזרת איזו תוכנה) המרה מדיסק מקורי ל WAV ?

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

אני חושב שאת הקובץ צריך להוריד בסיומת WAV , לא חושב שיש (או לפחות לא מכיר) אפשרות להמיר קבצי MP3 או אחרים ל WAV .

בברכה

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

אני מצטרף לעניין ה-"תקנה מקורי"

גם לי יש ה-מ-ו-ן מוסיקה שרובה באיכות מקסימלית, אם בMP3 ואם בFLAC , ההבדל הוא שכאשר אני מאזין לדיסק שאני אוהב - אני רוכש אותו, זה המעט שאני יכול לעשות ולקבל מקסימום איכות וגם לדאוג שהאמנים ימשיכו לעשות מוסיקה טובה.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
מצטרף לשרשור, איך מבצעים (ובעזרת איזו תוכנה) המרה מדיסק מקורי ל WAV ?

יש כל כך הרבה תוכנות לזה

חפש בגוגל rip cd to wav

תמצא המון

יעקב - אפשר להמיר הכל להכל

אבל במקרה של mp3 לwav זה לא יתן כלום כי אי אפשר להחזיר את המידע שנאבד..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

זה בדיוק מה שהתכוונתי ...

דיברתי על איכויות כמובן .

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

איזו כותרת :-D

קניתי רמקול של בראקס, איך מכינים בורקיטס? :-P

תחפש קצת חומר בגוגל על losless formats כגון

FLAC OGG APE

ותחפש קצת מידע על קבצי רשומת בכדי לצרוב קבצי לוסלס כגון CUE ואיך עורכים אותם אם משהו לא מתאים.

לפעמים גם מורידים דיסק שהוא בפורמט WAV אבל הוא דחוס ומופיע כסיומת WV

אז יש תוכנה שנקראת WVUNPACK

תחפש תוכנה בשם flac front-end להמרה וקידוד של קבצי FLAC לWAV בכדי שתוכל לצרוב אותם או להמיר אותם לMP3

עם תוכנות כמו dbpoweramp (ממליץ על גרסא 9 - היא עדיין חינמית והיא דוחסת מדהים - ב320KBPS דחיסה אני לא מרגיש הבדל בין זה לבין הפורמט הלוסלס שנלקח מהדיסק המקורי או מדיסק מקורי)

תחפש תוכנות צריבה כמו BURRRN (חינמית ופשוט תוכנה מדהימה)

תחפש פורומים כמו flacshare.net או hqshare.net בשביל להוריד אלבומים מקוריים

וזה בערך קצה הקרחון...

איך לצרוב? בפועל - תקרא את המנואל של NERO למשל...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
ערב טוב

אל תצרוב תקנה מקורי

נכון שזה יותר יקר אבל שווה כל שקל

קשה מאוד להגיע לאיכות מקורית על ידי צריבה במחשב ביתי

דרור

באמתת...אתה מוכן לעשות "מבחן עיוור" על זה? כי אין סיכוי שתבדיל בין דיסק צרוב ממקור איכותי לדיסק מקורי.

פורסם

+2 לתומר,

אם צרבת דיסק מ-FLAC (או כל פורמט loseless אחר) שעבר RIP ב-100% בלי שום ERROR בלוג אין שום סיכוי בעולם שתבדיל באיכות כי פשוט אין הבדל, אלא אם כן האוזניים שלך שומעת בינארית.

דני.

פורסם

format factory מגיעה אפילו בעברית ממירה הכל להכל.לא יודע אם היא עושה RIP מדיסקים מקוריים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בכל אופן, לגבי הצריבה עצמה, מניסיון שלי בצריבת אודיו, צרוב לאט, כמה שאפשר.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

+1

צרוב לאט בד"כ הכי לאט שהתוכנות מאפשרות זה מהירות X4 אבל יש תוכנות שמאפשרות צריבה איטית יותר.

בצריבה מהירה מתווספים רעשי רקע לא רצויים לכן חשוב לשמור על צריבה איטית , אגב במחשבים חלשים אפילו מומלץ לא לגעת במחשב בזמן הצריבה.

דבר חשוב , לא כל שיר בפורמט FLAC או כל סוג אחר של LOOSLES ישמע טוב כי הוא כביכול נאמן 100% למקור , מי הבטיח לך שהמקור באיכות טובה? , נתקלתי לא מעט באלבומי FLAC שלמים שנשמעו כמו ת***ת של גמל.

הכל טוב ויפה שהשקעת במערכת טובה ורצינית אבל אם המקור שלך (CD) לא באיכות גבוהה אתה לא תרגיש שום הבדל ואפילו תשמע פחות טוב ממערכת בינונית , במערכות טובות אתה תשמע כל פיפס מהמקור שלך ואם המקור גרוע זה מתכון לאסון , מניסיון :) 

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

ראשית, כפי שאמרו כבר, MP3 וכדומה משנה את הצליל. אם אפשר לשמוע את זה או לא זו שאלה אחרת.

לגבי צריבה ללא שינוי הצליל, כלומר WAV, FLAC וכולי:

אם הצריבה תקינה, והבדיקה שלאחר הצריבה עוברת, והמחשב מצליח לקרוא את הדיסק הצרוב במהירות בלי להתקע, אז אין שום הבדל. שום כלום. לא הבדל ששומעים, וגם לא הבדל שלא שומעים. אין שום הבדל.

למי שזה לא ברור לו: אפשר לצרוב קבצי מחשב על דיסק, ולקרוא בחזרה, ולהשוות למקור - והם זהים. לא דומים, כי אם זהים.

לגבי צריבה איטית - לפני שנים היה ענין כזה, כאשר הצורבים היו מאד איטיים. היום כדאי לצרוב במהירות הטבעית של הצורב, כלומר המהירה ביותר. זו המהירות שבה הוא יכול לצרוב הכי טוב. יש גם היום הבדלים בין תוצרות שונות של דיסקים, ולכן כדאי לנסות ולראות מה נקרא הכי טוב (ללא גמגומים) במערכת שבה משמיעים.

דני

• תוכן חדש...