Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברצוני לקנות רכב במחיר הנע בסביבות ה5 אלף ש"ח. בדקת והגעתי למספר דגמים של רכבים שנמצאים במחירים האלה.כולםבין השנים 93-97 לכל היותר.

- סיאט איביזה הסטנדרטית שיש היום להמון צעירים , מחיר נמוך מאוד אבל שמעתי שהיא מלאה בבעיות.

- סיטרואן סאקסו , וכל ה-ZX או AX בשנים האלו, איך הם?...אמינות?..חלקים יקרים?

- פיאט אונו שנתון 93-95

-סקודה פליסיה שנתון 95 בערך - בכוונה הדגשתי , הרכב מאוד מצא חן בעניי והמחיר נמוך כנראה בהתאם לאיכות הרכב. אני יודע שאין הרבה כאלה על הכביש כמו לדוגמא ג'אסטי או פיאט אונו אבל עדיין שמעתי שזה אחלה רכב .

- סובארו ג'אסטי 92-94

- דייטסו ודייהו - רייסר,סופר רייסר , שרייד - איך כל הדגמים האלה, הם בסדר?

-מיטסובישי - רייסר השינה איך הם ? כולם איך כל אלה?..

אשמח לחוות דעת על המלצות לחלק מהרכבים האלה.אני רוצה לקנות משהו רק ליסוע לעבודה וחזרה ואני נהג צעיר אז הביטוח בשמיים ולכןא ני מוריד את מחיר הרכב,אין לי יותר מ5 או 5 וחצי אלף גג בשבילה רכב וזה כבר חונק אותי.אני רוצה איזה גרוטאה שתסיע אותי מחדרה לנתניה כל יום ללא תקלות וללא מחיר מטורף של חלקים בעת תיקון או טיפול.

אשמח לתגובות

גיא

Justy For Ever

תחת פרוייקט קוסמטי "קטן",בקרוב תמונות!

פורסם

בתקציב הזה לא משנה איזה אוטו תקנה, תקנה את זה שבמצב הכי טוב בלי קשר לאיזה יצרן יצר אותו.

אני הייתי בוחר בפיאט אונו 1.1 ליטר 60S כי האחזקה שלה זולה מאוד. אתה עוד יכול לקנות אחת משנת 94 וישאר לך עודף.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

פיאט פונטו 1250 1100 ב5000 ש"ח תוכל למצוא אחרי מיקוח והיא עדיפה על האונו.

סיטרואן סקסו 1.4 1.1

פיז'ו 205 1.4 1.1

איביזה 1.4

פליסייה

ג'אסטי

אישית הייתי בוחר בסקסו ,איביזה, או פונטו בגלל הלוק(עיניין של טעם)

תוציא מהרשימה את הלנסר והדייהו למינהם.

וגיר ידני עדיף.

פורסם

הי,

סיאט איביזה - בעיות מכניות ותחזוקה תכופה, מנוע רועש אך יחסית הוא החלק הטוב של המכונית.

פיאט אונו שנתון 93-95 - חלקים זולים אבל נצרכים בתכיפות גבוהה. באופן כללי מכונית מהשנתון הזה כבר סיימה פעמיים את תוחלת החיים המתוכננת שלה, בפיאט זה מורגש יותר מאשר באחרות. מעבר לזה, הנדלינג רע ובטיחות אפסית.

סקודה פליסיה (95) - לא יודע, האם דגם זה מבוסס כבר על פלטפורמה של VW. אני חושש שלא.

סובארו ג'אסטי 92-94 - מכנית אמינה (לפחות היתה כזו), הנדלינג אפס, בטיחות קצת פחות מזה.

דייהו רייסר \ סופר רייסר = בהזדמנות, אופל מסוף שנות השיבעים באיכות הרכבה לקויה ואפס בטיחות, רוצה?

דייהאטסו שרייד - לא יודע על הצד של התחזוקה והמחיר, אבל נוחות נסיעה של קרש גיהוץ ביום שנתפס גבו, הנדלינג סביר ומרחב פנימי גדול מאוד ביחס לגודל המכונית. אם אני זוכר נכון, מבחני ריסוק לא רעים ביחס לתקופה והגודל. אל תטרח לחפש ב NCAP זה לפני התקופה, אם אתה קורא גרמנית נסה בארכיון של Auto Motor und Sport

מיטסובישי רייסר - לא מכיר.

פיז'ו 205 1.4 1.1 - מנוע TU מוצלח ביותר, אבל המכוניות האלה הרבה אחרי תקופת החיים המצופה מהן, כפי שלושה ומכאן פסילתן, באותה הקטגוריה של האונו, בעיקר כאשר האחות המוצלחת הרבה יותר והחדשה יותר (ZX מסגמנט B במקון סגמנט A) והאמינה יותר - זמינה במחיר דומה.

סיטרואן סאקסו , ו AX - חלקים זולים, התנהגות כביש נחמדה, בטיחות שואפת לאפס.

ה-ZX מנצחת אמיתית, אבל רק, רק, רק ידנית 1.4L (מנוע TU) המנוע של ה1.6L הוא מסדרת XU בלוק אלומיניום ולא רק שהמכונית כבדה יותר, צמאה יותר היא באורח פלא אפילו לא מהירה יותר אלא פחות זריזה! אין בעיות תחזוקה (מניסיוני עם כמה וכמה כאלה), החלקים לא יקרים וזמינים (בינתיים). מכונית מוצלחת באופן מיוחד ואפילו מהנה לנהיגה. אני לא חובב צפרדעים, אבל במקרה זה יצאה מידי לנבלים הברקה.

הבעיה הגנרית לכל כלי הרכב במחיר זה היא שכל בעיה שמצריכה החלפת חלק מכני (כגון מדחס מזגן) הופכת לבעיה מזורית (1/3 ממחיר הרכב)...

הבחירה שלי ברורה... למרות שאולי כדאי לך להוסיף כמה אלפי שקלים בודדים ולחפש ZX 1.8L מודל 96 ומעלה (עם ABS) או ה 1.4L Temptation (מודל 98), ראיתי ביד2 אחת עם מכת פח לא גדולה (לדברי המוכר), תסתכל עליה וברר כמה יעלה לך להביא אותה למצב קוסמטי טוב יותר.

המלצתי בעניין מוסך לסיטרואן - מוסך ליטל בשכונת מונטיפיורי בתל אביב (רחוב האחים מסלייאנטה). אני נוסע מחיפה לעשות שם טיפולים, אז תבין לבד מה אני חושב.

עומר

פורסם

סוזוקי סוויפט גם יכולה להתאים לך.

אוטו פשוט ואמין שלא עושה בעיות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לדעתי אתם מדברים בצורה קצת לא הגיונית

כל מי שאומר לא בטיחותי.

יש רכב בטיחותי במחיר של עד 5 אלף ש"ח??

ולהוסיף?

אני מתכנן להוציא כסף על רכב רק כדי לסוע מחדרה לנתניה בבוקר ולחזור אחר הצהריים. בשביל זה לא אשקיע יותר מדיי אני נהג צעיר והביטוח יקרע לי תצורה!

בזמנו על ג'אסטי רצו ממני לפני שנהב 4000 ש"ח על חובה+ג' לג'אסטי מודל 91

כך שאני מחשיב את הביטוח ולכן לא מרבה במחיר

מה גם שבכל הרכבים הללו יש את אותם הסיפורים,השאלה הסופית היא עלות התחזוקה,כמה יעלה להחזיק כל אחד ואחד מהרכבים הללו,האמת שחשבתי על הסיטרואן סקסו מנוע 1.1L דיזל,שהיא פשוט לא נוגעת בדלק,מבחינת הסחיבה הרי ברור שעדיך לסוע באופניים ולא בדבר הזה,אבל ל-2 נסיעות ביום אפשר להסתדר לא?

Justy For Ever

תחת פרוייקט קוסמטי "קטן",בקרוב תמונות!

פורסם

דבר ראשון,

ב 5 אלף ש"ח אין לך מה לדבר על הבטיחות.

סקסו דיזל ב 5 אלף ש"ח - אני חושש שבשביל שתי נסיעות ביום מחדרה לנתניה, תצטרך מהר מאוד להשקיע לפחות עוד 5 אלפים.

רכב דיזל במחיר כזה יהיה גמור (או חצי גמור).

נתנו לך רשימה גדולה של רכבים - תתחיל לחפש משהו במצב סביר, עם טסט רחוק, מנוע\גיר\מזגן\צמיגים במצב טוב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...