Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,בצעתי חיפוש ולא מצאתי תשובה לשאלתי...

האם יש דרך לנתק את המתג אשר מדליק ומכבה את המנורות ערפל האחוריים ולחבר למנורות ערפל קידמיים שיותקנו בהמשך?

הדגם המדובר הוא מאזדה 3 צורה הנדסית חדשה,שנת 2009 דגם אקטיב.

תודה רבה.

פורסם

זה אפשרי להתעלק על קו האורות ערפל האחוריים אבל לדאוג שחיבור אורות הערפל הקדמיים יהיה אחרי ממסר , נתקלתי בלא מעט ידיות אורות שרופות לאחר שפנסי ערפל הותקנו והמתח נלקח ישר מהידית .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

זהירות. במכוניות חדישות יש כאלו שבהן אורות הערפל האחוריים נדלקים דרך מחשב מרכזי ברכב (BODY COMPUTER)

והוא גם מתריע אם נורת אור ערפל אח' שרופה ולכן לא ניתן להתחבר על חוט אור ערפל אח' כדי להדליק פנסי ערפל קדמיים.

אני מקווה שאיש המזדה של הפורום, ניסן חזזי, יראה זאת ויענה בתשובה מקצועית ומדויקת.

מי שלא מכיר דגמי מכוניות במדויק, צריך להזהר ולא לענות סתם, כי יש כאלו שחושבים שזאת תשובה מקצועית ונכונה ולא הוא ועלול להגרם נזק לרכבים.

בברכה - רפי לין

פורסם

יש אפשרות להשתמש במתג בידית האורות כמתג בלבד (לפיקוד ממסר) ללא קשר למערכת האורות ברכב , במיוחד במאזדה .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

בעקרון דרך ממסר ניתן לעשות, אך עדיין יש כאן בעיה במידה ותיהיה כל בעיה במערכות החשמל הקשורות במחשב המרכב ויאותר עיניין ההתעלקות הזו תבוטל האחריות.

דרך אגב אני אתן עוד אזהרה שבמיוחד בדגם הנ"ל כבר היו יותר ממקרה אחד לא נעים של נזק למערכות הרכב כתוצאה מהתקנות לקויות.

היה בחור אחד ששילם כמה עשרות אלפים (שאומנם הוא מתכוון לתבוע אותם מהמתקין אבל שילם) יומיים לאחר קניית הרכב בגלל שבזמן התקנת מערכת שמע נשרפו לו רוב המחשבים ברכב ובדרכים שלנו ידענו מהו מקור הבעיה כיוון שזיהינו התחברות של מתח 12 וולט לקו תקשורת.

בקיצור ניתן אבל לא מומלץ לעשות אלא אם כן אתה הולך לבעל מקצוע שלוקח אחריות על העיניין במידה ויגרם נזק כלשהו.

מה גם שאם כל כך חשוב לך לשים פנסי ערפל אתה יכול לקנות ידית של הקומפורט ואת פנסי הערפל המקוריים ולחבר אותם לרכב.

פורסם

קומבינציות של חיבור ע"י ממסר לא בכל רכב מודרני יצליחו, כי כאמור מחשב המרכב יזהה צריכת זרם שונה של הממסר לעומת נורות ערפל אחוריות וידליק נורת תקלה.

כפי שכתב ניסן, צריך מאוד להיזהר, ברכב מודרני, מחיבורים לא מושכלים של אביזרי חשמל שונים, תוספות, אזעקות, דיבוריות וכו'.

גם אני נתקלתי בנזקים מהתקנות חשמליות לא נכונות של מע' רדיו ומולטימדיה, אזעקות, דלקנים ועוד.

בברכה - רפי לין

פורסם

מה גם שאם כל כך חשוב לך לשים פנסי ערפל אתה יכול לקנות ידית של הקומפורט ואת פנסי הערפל המקוריים ולחבר אותם לרכב.

הבעיה היא שאני לא מוצא בEBAY ידית מתאימה,כול הדגמים שראיתי למתגים הם משנים עברו... (שנתונים 94-99 רובם) ולדגמים אחרים.

מפורד מאזדה אני לא רוצה להזמין כי הם מבקשים מחיר מטורף של 800 ש"ח ללא מע"מ.

יש לך אולי דרך למצוא מתג שיתאים לדגם הרכב שלי?

פורסם

יש לי פתרון בשבילך אבל הוא לא הכי מקצועי.

תוכל לרכוש מתג של אורות ערפל אחוריים נוסף נניח מפירוקיה, לזהות את הפינים של המתג מה של התאורה שלו ומה של המיתוג, להלחים חוטים, ולחבר את המתג לפנסי ערפל הקדמיים יחד עם חיווט מוגן, פיוז מתאים וממסר.

חשמלאי מקצועי יוכל לבצע את זה בקלות, השאלה היא אם אתה מוכן לקחת סיכון של פגיעה באחריות.

פורסם

בצד שמאל של ההגה קיים פאנל קטן כזה עם ארבעה אופציות לתוספות כגון מה שאתה רוצה לעשות.

אולי פשוט תשים שם מתג כלשהו?

אגב, איזה צבע המאזדה שלך? בסמלון שלך יש עליה שמש ולא ממש מבינים באיזה צבע מדובר.

Polo 2012

פורסם
הבעיה היא שאני לא מוצא בEBAY ידית מתאימה,כול הדגמים שראיתי למתגים הם משנים עברו... (שנתונים 94-99 רובם) ולדגמים אחרים.

מפורד מאזדה אני לא רוצה להזמין כי הם מבקשים מחיר מטורף של 800 ש"ח ללא מע"מ.

יש לך אולי דרך למצוא מתג שיתאים לדגם הרכב שלי?

הדרך היחידה שיש באפשרותי זה לקנות ידית חדשה דרך העבודה וזה יעלה לי בדיוק כפי שיעלה לך במידה ותלך לקנות ממוסך מורשה.

פורסם
יש לי פתרון בשבילך אבל הוא לא הכי מקצועי.

תוכל לרכוש מתג של אורות ערפל אחוריים נוסף נניח מפירוקיה, לזהות את הפינים של המתג מה של התאורה שלו ומה של המיתוג, להלחים חוטים, ולחבר את המתג לפנסי ערפל הקדמיים יחד עם חיווט מוגן, פיוז מתאים וממסר.

חשמלאי מקצועי יוכל לבצע את זה בקלות, השאלה היא אם אתה מוכן לקחת סיכון של פגיעה באחריות.

לא הוא לא יוכל לרכוש כי אין מתג כזה במאזדה החדשה אורות הערפל האחוריים והקדמיים (אם יש) מתג ההפעלה שלהם בלוך ידית האורות לא מתג חיצוני כפי שיש בדגמים ישנים יותר.

פורסם

זה לא משנה ניסן, העיקר שיהיה מתג שיתאים להכנות בדשבורד, צריך לזהות את החוטים ולבצע חיווט נכון, ועדיין יהיה אפשרי להפעיל את אורות הערפל בצורה תקינה מבלי לגרום לנזק, אפילו לבצע חיווט חדש במקביל לקיים.

אבל כמו שאמרתי זה לא יהיה מקורי ויפגע באחריות, והדרך הכי נכונה ובטוחה זה להתקין ידית מקורית עם החיווט המקורי.

• תוכן חדש...