Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

|

אשמח להאיר מעט ידע והבהרות במה מדובר.

ראשית , כל הסקפטים שהטילו ספק גמור בתועלת המצויה בשידרוג שתואר - לא טעו.

מדובר בחברות שפועלות בעיקר דרך EBAY , ומשווקות למגוון רחב של דגמים ויצרנים כביכול צ'יפ האמור לחולל פלאים לביצועי המכוניות בהם יותקן.

במה בעצם מדובר ? מה שמקבלים בעבור 10$ -25$ הוא לא ממש צ'יפ אלא נגד פשוט , בעל ערך קבוע , שעלותו למשווק סנטים בודדים.

הנגד הנ"ל מתחבר ל - INTAKE AIR TEMPRATURE - IAT - החיישן המודד את הטמפרטורה של האוויר הנכנס אל המנוע. לפי חיישן זה, המחשב יודע אם להעשיר או להוריד מהיחס של תערובת הדלק אוויר.

חיבור הנגד למעשה מבטל את פעולת חיישן ה IAT, הוא אינו נותן כל תוספת הספק ובסופו של דבר מזיק למנוע ולשאר החיישנים.

כאשר החיישן מנוטרל הרכב מגיב באופן שונה (מייד אסביר מדוע) והלקוח מקבל אשליה של תגובת מנוע משופרת (שכלל אינה קיימת).

החיישן הנ"ל הוא חלק חיוני במערכת הזרקת הדלק וניהול המנוע, ה ECU (מחשב ניהול המנוע וההזרקה) מתבסס על נתון המגיע ממנו לגבי טמפ' האוויר הנכנס למנוע. הנגד יוצר קריאה של טמפ' קרה מאוד (מתחת ל - 10 מעלות), דבר הגורם לתוספת דלק להעשרת התערובת. (דומה למצב של צ'וק משוך ברכב עם מאייד).

הנגד מטעה את ה ECU לספק דלק עודף בתנאי נסיעה נורמלית בטמפ' אויר גבוהה, וחסר אויר בתערובת לתנאים אופטימליים של בעירה, ותערובת בלתי שרופה נפלטת דרך הצנרת.

ברור שהדבר גורם לעלייה בצריכת הדלק,נזק מצטבר לממיר הקטליטי ולחיישן החמצן - הדרך לכשלונם קצרה למדי, בד"כ התוספת תדליק את נורת CHECK ENGINE.

לפחות המשווק מוכן להחזיר את העלות + דמי משלוח למי שלא מרוצה....

פורסם

אני חיברתי את הנגד בטור ולא במקיל כך שהחיישן IAT בהחלט מתפקד ומשנה את הערכים של הטמפ' בהתאם, הנגד סך הכל אצלי מדווח על טמפ' יניקה קרה יותר ממה שבפועל המנוע יונק, למעשה נגד נותן פיצוי לטמפ' קרה יותר.

ועובדה שערכי הזיהום אוויר תקינים, והלמדה היא 1.0 בדיוק.

החיישן הזה שולט בעיקר על קידום ואיחור ההצתה בהתאם לטמפ'.

יש שינוי מורגש בהחלט.

ואני מדבר על מה שעשיתי אצלי חיבור בטור, ולא כמו שהצ'יפ שנמכר בEBAY שמתחבר במקביל ובהחלט מבטל את הIAT ועלול לגרום לבעיות.

לגבי זיהום האוויר אז ישנו חיישן חמצן למי ששמע עליו, הוא אחראי על התערובת אוויר דלק.

הIAT לא משמש לשום צ'וק אוטומטי, אם הוא קורא טמפ' יניקה קרה, מי שכתב את זה מדבר שטויות ולא מבין במערכות הזרקה.

בשביל שהמנוע יעשיר את התערובת אוויר דלק, החיישן ETC (חיישן טמפ' נוזל קירור) צריך לדווח למחשב שהנוזל קירור(מנוע) קר, ואז המחשב מעשיר את התערובת על להתחממות המנוע.

כשהמחשב קורא את הטמפ' מחיישן הIAT נניח והטמפ' קרה, אז הוא מקדם מעט את ההצתה, וכשהטמפ' גבוהה המחשב מאחר מעט את ההצתה.

עם הוספת הנגד (3Kאום) בטור לחיישן ואתייחס בעיקר ללאנטיס בשנים 94-98 ששם התעמקתי בנושא, יביא מעט לשיפור מורגש בתגובת הדוושה וההאצה, וכאן סיימתי את דבריי אני לא מתכוון להתווכח עם אף אחד.

פורסם

מה כל אחד בפורום הזה קיבל פה מצב רוח של בתולה במחזור?

איפה אתה רואה ויכוח?

מתנהל כאן דיון מעניין ומקצועי שבו כל אחד מביע את דעתו מנסיונו ואני עדיין לא מבין למה מלכתחילה להתקין כזה נגד ולא לתקן את הדרוש תיקון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני חיברתי את הנגד בטור ולא במקיל כך שהחיישן IAT בהחלט מתפקד ומשנה את הערכים של הטמפ' בהתאם, הנגד סך הכל אצלי מדווח על טמפ' יניקה קרה יותר ממה שבפועל המנוע יונק, למעשה נגד נותן פיצוי לטמפ' קרה יותר.

ועובדה שערכי הזיהום אוויר תקינים, והלמדה היא 1.0 בדיוק.

זה לא אומר שהבעיה היא במקום אחר וקימבנת משהו כדי להעלים אותה (אולי החיישן תקול).

מה ערכי הלמדה שלך כשהמנוע קר?

orankohn אמר דברים נכונים אחד לאחד. הוא השווה את המצב ל "צו'ק" ברכב עם קרבורטור. הוא לא אמר שיש צ'וק ברכב עם הזרקה. כל ספר לילד בן 5 על שיפורי רכב מדבר על נגדים שמרמים IAT ולמה זה לא טוב.

חיישן החמצן (בטח ברכבים עם חיישן רגיל ולא WB) לא אחראי באופן ישיר על התערובת, אלא באופן עקיף על מנת לבצע תיקונים תוך כדי שיוט (במצערת מלאה המחשב מתעלם מחיישן החמצן). חיישני ה MAP או MAF, IAT והסל"ד - בעיקר בהם נעזר המחשב כדי להחליט על הצתה והזרקה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

פתרונות קסם מסוג זה מוצעים למכירה כבר שנים, בכל מיני צורות וגלגולים.

אבל יש דבר אחד שחשוב להבין: יצרני הרכב משקיעים זמן ומחשבה רבים בתכנון מערכות ניהול המנוע. אני לא אומר שאין אצלם טעויות - יש, אבל לא כל כך הרבה ובדרך כלל טעויות נקודתיות בלבד - לדוגמה, המצערת אינה מגיבה היטב לרגע אחד קטן ואח"כ הכל בסדר. חשוב להבין שנדיר עד לא קיים מצב שבו תהיה תקלה שקורית כל הזמן, ועל אחת כמה וכמה שאין תקלה שחוזרת על עצמה במנועים שונים של יצרנים שונים.

למשל, חיישן חום האוויר או חיישן החמצן, שהם שני חיישנים שמתעסקים איתם רבות בנושאים אלו, הם שני חיישנים שהיצרן מתקין בכוונה תחילה, והוא מבין היטב את פעולתם - לא רק כשלעצמם, אלא גם - ובמיוחד - בהתאמה לשאר המערכת.

אז מה יוצא לנו מכל זה?

א. הסיכוי שמוצר כזה יתאים במידה שווה למכוניות שונות, ומיוחד לכל מכונית שהיא, הוא אפס. אם באמת היה שיפור קל ופשוט, היצרנים היו מתקינים אותו בעצמם. הם מבינים בזה, ודברים כמו תגובת דוושה וצריכת דלק מעניינים אותם מאד והם משקיעים בהם הרבה מאמץ.

ב. גם אם מוצר כזה משפיע לטובה בנקודה מסויימת, רוב הסיכויים שהוא משפיע לרעה - יכול להיות שמאד לרעה - בהרבה מצבים אחרים.

נכון שיש מוצרים שמשפרים ביצועים - מוצרים אמיתיים שמספקים את הסחורה. מוצרים אלו הם בד"כ יעודיים לסוג מסויים של רכב, וכמעט תמיד הם גם פוגעים בתכונות אחרות - בראש ובראשונה באמינות. ולפני שכל מי ששם "צ'יפ" יקפוץ ויגיד שהרכב שלו נוסע מצויין - אין לי ספק שנוסע מצויין. אבל מה יקרה אם תזניח את הטיפול בו? האם גם אז הוא יהיה אמין כמו רכב מקורי? ומה יהיה אם תתחיל לקחת אותו לכל מיני מקומות קיצוניים - גבוהים מאד, נמוכים מאד, חמים מאד, קרים מאד? מה יקרה אם תגרור נגרר כבד במהירות נמוכה במעלה הר גבוה ביום חם במיוחד? מעולם לא חשבת על דבר כזה? היצרן חשב גם חשב.

ולכן: פתרון קסם במחיר סמלי הוא - כמעט בוודאות - לא אמיתי. במקרה הטוב הוא לא יזיק, אבל זה בכלל לא בטוח.

ושוב, הסיבה לזה היא שיצרני הרכב משקיעים מחשבה רבה בתכנון - והם גם מבינים בזה. אפשר בהחלט לשפר, אבל בד"כ לא כל כך בקלות ותמיד במחיר של פגיעה במשהו אחר - אמינות, מחיר, תחזוקה, שימושיות, או כולם גם יחד (לדוגמה, מכוניות F1 אינן מתאימות לנסיעה בכבישים רגילים מפני שאינן יכולות לעמוד יותר ממספר דקות בלי להתחמם. כמו כן קשה להן להתחיל לנסוע בצורה רגועה).

לאייל - אני חושב שהגישה שלך חיובית וטובה. תמיד כדאי לבדוק ולדעת במה מדובר, במיוחד במחיר נמוך כזה!

דני

נ.ב. אני מזכיר לכולם שבתקופת המאיידים (שעדיין לא עברה לחלוטין מהעולם), היה מקובל לכוון את המאייד מחדש בכל פעם שהיתה תקלה. זה דומה מאד לשיטה של הנגד הזה: במקום לפתור בעיה, מכסים עליה. כפי שהעיר אורן, הדבר גורם לבעיות בתחום אחר. לאחר מספר תיקונים כאלה הרכב פשוט נוסע גרוע - ואז לוקחים למומחה או לשיפוץ מאייד... בעצם כל מה שצריך זה לפתור את הבעיה המקורית, שלפעמים היא די פשוטה.

פורסם

מה ערכי הלמדה שלך כשהמנוע קר?

.

כשהמנוע קר לא בודקים למדה.

חיישן החמצן מתחיל לעבוד רק כשהוא מתחמם, משמע שהמנוע קר הוא לא מפקד כ"כ טוב, וגם המחשב ניהול מעשיר את התערובת דלק כדי לחמם את המנוע, המחשב בזמן שהמנוע קר לא כ"כ מתייחס לחיישנים והוא עובד בלולאה פתוחה, עד שהמנוע מתחמם ומגיע לטמפ' אופטימלית המחשב עובד בלולאה סגורה ומתייחס לכל הנתונים במדוייק, ורק אז ניתן לבדוק ערכים של זיהום אוויר ותערובת דלק.

פורסם

מעניין אותי למה אף אחד עדיין לא מצא עילה מספקת לתבוע את הצורה לאחד מהרמאים האלה "למען יראו ויראו"

אני בטוח שאחרי שכמה מהם יחטפו תביעות ענק כל השאר יפרשו מיוזמתם.

V5

פורסם

חיישן חמצן מגיע עם חיווט לחימום שמחמם אותו לטמפרטורה הרצוייה תוך זמן קצר. זה נכון שחלק מהחיישנים לא מגיעים עם חימום ולוקח להם יותר זמן להתייצב על טמפרטורת עבודה (חיישנים ישנים יותר). אתה צודק לגבי העשרת התערובת עקב טמפרטורת המנוע.

בוא נגיד שברכב רגיל תראה למדה של 0.9 במנוע קר. אחרי שחייישן החמצן נמצא בטמפ' עבודה.

השאלה היא האם ברכב שלך, כשהמנוע קר תראה 0.9 או פחות (בגלל הנגד).

הכיוון שאני חותר אליו הוא האם במצבי קיצון אתה עשיר יתר על המידה יחסית לרכב רגיל.

ניסית בכל מקרה להחליף חיישן לפני שהרכבת את הנגד?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

שווה אש,

זה אומר שאם אשים 10 צ'יפים כאלה במכונית שלי, יהיו לי 200 כוח סוס!

מחכה שיוציאו כבר נגד שמבטיח 300 כ"ס נוספים וצריכת דלק של 70 ק"מ לליטר

פורסם
אם מחר ארצה להזמין צ'יפ לרכב, איך אדע מה טוב ומה לא?

יש לי מין וואחאד רעיון ביזארי, נסה להתייעץ בפורום שיפורים :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...