Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אתה ואני שונים. אני יעדיף לקנות מוצר שמור מחבר פורום כמו lanosforce ולא מאיזה באסטה מבנאדם שיש לו מחירים זולים. כי מחר אם משהו יתקלקל, אולי הבאסטה כבר לא תהיה שם לעומת אדי שישמח לעזור

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בסדר,אין שום בעיה,תיקנה ממי שטוב ונוח לך ואני יקנה ממי שטוב לי וניראה בעניי מספיק אמין,לא מתווכח איתך על שטויות.מצאתי לא פעם ולא פעמיים מוצרים חדשים באותו מחיר של יד שנייה,מאנשים שאני סומך עליהם יותר מכל אחד,ואני לא מתכוון להתחיל לפרסם,בהצלחה לכולכם!

פורסם
אז אתה ואני שונים. אני יעדיף לקנות מוצר שמור מחבר פורום כמו lanosforce ולא מאיזה באסטה מבנאדם שיש לו מחירים זולים. כי מחר אם משהו יתקלקל, אולי הבאסטה כבר לא תהיה שם לעומת אדי שישמח לעזור

גם אני נגד קניה בבסטות, אבל אני לא מבין מה ההבדל בין זה לבין קניה מחבר פורום שהוא אדם פרטי ,ישר ונחמד ואמין ומוכר וידוע ככל שיהיה .(אלא אם כן החבר פורום הספציפי הזה הוא עוסק בתחום)

מה הוא כבר יכול לעשות אם משהו מתקלקל?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

וואללה - תודה על הקומפלמנט האדיר הזה.

אני אציין שכשאני עושה מכירה אני מציין מראש את כל המידע האפשרי על הפריט.

לצערי לאחרונה ארעה פאדיחה בעסקת חליפין שעשיתי עם חבר פורום אחר - לא משהו שהייתי מודע אליו ולקחתי את זה למען האמת קשה באופן אישי - מי שמעורב בזה יודע שאני נותן גב מלא לכל הסיפור.

הבעיה במקרים כמו מכירה חפוזה בה לקונה לא היתה אפשרות לוודא מולי בזמן אמת שהוא קונה מוצר פעיל ותקין -

מכרתי בשבוע שעבר ביום שישי את הקיקר KX600.4 שלי לחבר פורום חדש שהגיע עד אליי לראש העין, היות והוא שומר שבת הוא לא היה מסוגל לבדוק בזמן אם המגבר תקין ופועל, הוא היה צריך ממש לשנות את אורך החיווט ברכב שלו וגם ירד גשם אז זה כבר נהיה בלתי אפשרי.

אני התחייבתי מולו שהמגבר עובד ותקין אבל גם אמרתי לו שברגע שהוא נוסע - מבחינתי הוא הסכים לזה ואני לא יכול להתחייב לשום דבר כי אני לא יודע איך הוא יתקין את המגבר ואני לא יכול לאמר לו שאם המגבר הפסיק לפעול אחרי יום או אחרי חודש שזה קשור אליי באופן ישיר.

זו בעיה ועניין של כבוד הדדי. בכל מקרה המגבר נמכר תקין ואף משופר. הקונה גם ראה את המעיים של המגבר - לא וויתרתי.

לפני מכן מכרתי כבל RCA של מונסטר - הרוכש רצה לקחת את הכבל ולנסות אותו ואח"כ לשלם - אמרתי לו שזה לא בא בחשבון אבל בדקתי את הכבל מולו בעזרת רב מודד והיות והוא הלך להתקין יום למחרת אצל יוסי אמרתי לו שאם יש בעיה אני שומר על הכסף שלו אצלי ליומיים הקרובים - אם הוא לא חוזר אליי עד אז - המכירה הושלמה מבחינתי.

זה עניין של אינטגריטי ולא כל אחד הוא יקה פוץ פולני כמוני.

אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שבכדי למכור לישראלי - ב90 אחוז מהמקרים צריך להוריד חצי מהמחיר על הדרך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בתור בנאדם שהתחיל להכנס לתחביב חזק לפני פחות משנה - התחלתי שקניתי ממישהו 2 מגברים וסאב יד שניה, קומפוננט 6.5 שהיה חדש לגמרי בניילון אבל נמכר ע"י אדם פרטי (בלי אחריות) ולכן בכחצי המחיר ומהר מאוד שידרגתי לחלקים נחשבים יותר - מה שיש לי היום - גם הם כמעט כולם נקנו כיד שניה או בערוצים שאינם ישירות מחנות, על חלקם אפילו ביצעתי החלפה אחד-על-אחד - העסקאות המשלתמות ביותר.

את כל הציוד הצלחתי למכור בהפסד מינימלי הרבה בגלל שמחירו ההתחלתי היה כ-50-60% מערכו בשוק (לא MSRP, מחיר שוק, כלומר ZAP ודומיו). כך שאני כן מאמין שציוד משומש בסופו של דבר, רוצים או לא רוצים, אופי ישראלי או פולני, ימכר בכ60% מערכו ולדעתי זה סביר.זה אמנם מאיט את קצב השידרוגים למי שאין פרוטה בכיסו אלא אם כן גם את השידרוגים מבצעים בערוץ היד-שניה - כמו שאני עושה (לפחות כרגע).

אגב אדי - אני חושש שבאמת תמחרת את הסאב החביב יקר מידי.

80-90% ממחיר חדש למוצר יד שניה, בלי קשר לגילו, זה פשוט משהו שדוחה קונים כי גם על מוצר שמחירו 2000 ש"ח, בשביל 200 ש"ח הפרש הישראלי ילך ויקנה אותו בחנות בגלל "ההרגשה של חדש", פחות בגלל האחריות/שיקולים אחרים.

פורסם

אני אוהב את הסאב הזה - מ-א-ו-ד

אני מוכר אותו רק בגלל סיבה אחת ויחידה - אני לא זקוק ולא רוצה יותר במערכת ברמה שכזו ברכב השני בבית.

אחרת הייתי ממשיך איתו כבר לרכיבים הבאים, מהאילייט\מוראל אני חייב לאמר שנכון לעכשיו שבעתי לגמרי ואני רוצה להמשיך הלאה לדברים חדשים.

אני חושב שזה סאב שאכן שווה לפחות את האלפייה שזה נכון למחיר השוק האחרון שלו בדיוק 66 אחוז מהמחיר... אז או קיי - שבוע הבא אני אעדכן ת'רד מכירה חדש עם מחיר נמוך יותר אבל רק במקצת ומזה אני כבר לא ארד כי פשוט לא משתלם לי למכור כזה סאב בכזה מחיר, אני כבר אמצא מה לעשות איתו ובתיבה אני אוכל להשתמש לסאב אחר - וזו חתיכת תיבה בן אדם, חתיכת תיבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא יודע מה מצב המערכת שלך בבית אבל עם שידוך דו-ערוצי/מונו + ספק מחשב ואריזה יפה הוא יכול לשמש אחלה סאב לקולנוע ביתי, זה מה שאני חשבתי לעשות עם הearthquake שהיה לי לפני שהחלפתי אותו לhertz.

לפעמים גם reuse משתלם.

אגב, שים לב שרמת החיבור הרגשי שלנו למוצר משפיעה על דרישת המחיר ביד2, למרות שאין לכך מקום (עם כל ההבנה, ויש הבנה).

אני זוכר שבמפגש האחרון מישהו ניסה למכור hertz ES300 עם תיבה ב-600 ש"ח ועדיין היה על כך ויכוח, למרות שלעניות דעתי זה מחיר מצוין לסאב הזה.

במרבית המקרים המיקוח הוא לשם המיקוח.

פורסם

שמע - כאן אנחנו נכנסים ל"מועדון הוויכוחים הוורוד" של חבורת מונטי פייטון

סרט שלדעתי הוא חובה וצריך לשמש כתנ"ך לכל איש עסקים יהודי\ישראלי באשר הוא.

Pioneer TS-X150

פורסם

רבותיי.

הבעיה נעוצה ב2 מקורות.

האחד - המוכר.

רבים מחברי הפורום מבקשים מחירים מופקעים על ציוד יד שניה, כאילו הם היו חדשים.

לבקש על מגבר בן 8, שעבד ב4 רכבים שונים, מחברה שפשטה רגל לפני 4 שנים-מחיר של 2500ש"ח, כאשר שהוא היה חדש הוא עלה 3500 זה בזיון.

מחיר הוגן יהיה כ1200-1500ש"ח.

ועל רמקולים אני בכלל לא מדבר.

רמקולים ז הרכיב שהכי מועד לתקלות בתחום האודיו.

ואדי לדוגמא,

הסאב שלך בן 5 שנים, עלה חדש כ1200-1500ש"ח, וזה ברור שסאב בן 5 שנים יד שניה, לא עלה יותר מ500-600 ש"ח- גג.

בקיצור, צריך להיות ריאלים.

מצד שני יש את הקונה.

אנשים זורקים הצעות מגוכחות בלי שום קשר למציאות.

"XXXX ואני בא לקחת".

וציודים יקרים יותר, זאת בכלל בעיה למכור.

קהל היעד בפורום פשוט לא יודע להעריך מוצרים טובים במחיר פרקטי.

תראו למשל את הST60 של גורל, כמה זמן הוא מנסה למכור אותו.

דוגמא אישית שלי,

אני מוכר מגבר של אודיסון LRX1.1K, חדש בקרטון, שלא עזב את הניילון.

במחיר יותר זול ממה שעולה לחנות.

אני מוכר אותו ב2000ש"ח.

שאני קניתי אותו, מחיר השוק שלו היה 4500ש"ח.

אני שילמתי "מחיר של מקורבים" והוא עלה לי 3500 ש"ח.

כלומר אני מפסיד פה 1500ש"ח, אבל אני עושה זאת במודע, כי חדש כזה עולה היום כ3000ש"ח+-.

ועדיין, לא קיבלתי אף פניי רצינית, למעט מס' חברים פורום מאוד מוערכים שדיברנו על החלפות ביננו או דברים מהסוג הזה.

מה שיוצא בסוף, שאנשים ואני בינהם, מנסים למכור מוצרים מעולים במחירים מאוד נמוכים, ועדיין קהל היעד ישלח לנו הודעות בזיוניות של "XXYYZZ אנ בא לקחת", במחירים לא ריאליים.

under construction..

פורסם

שימו לב שאנחנו מדברים פה ביננו לבין עצמנו, כל אלה ששולחים הודעות מעצבנות (אני פשוט לא עונה להם כשאני מפרסם), לא מגיבים פה.

בשיפוצים

פורסם

מי קונה מוצר יד שניה ב70% ממחיר מוצר חדש?

אני מוכן לשלם על אחריות לשנה 30% מערך המוצר (משומש) ברוב המקרים.

לדוגמה, יש לי מחשב נייד של Lenovo X61S שילמתי 600 ש"ח על הרחבת אחריות לעוד שנה כשמחשב כזה אפשר למצוא ללא אחריות ב2000-4000 (תלוי במפרט)

סתם רציתי לציין בעניין אחריות לרכיבים,

יש לשים לב למשל בקניית רמקולים..

השיחה שלי עם המוכר:

אני: יש אחריות על הרמקולים?

המוכר: כן, לשנה.

אני: ז"א אם מתקלקל אני מגיע אליך ואתה מחליף לי?

המוכר: לא, זה לא עובד ככה, רמקול לא מתקלקל לבד אלא אם כן מקלקלים אותו, אם התקנת ועובד אז עובד.

אני: אז מה האחריות פה?

המוכר: אם תתקין בעוד חודשיים או שלושה ותראה שמשהו לא בסדר תוכל לבוא להחליף.

לא מילה במילה אבל זה היה הנוסח.

המוכר היה בחור מפולו נינג'ה.

ערב טוב לכולם :-]

שחר.

פורסם

ניר

יש רמקולים שמחזיקים מעמד במצב עבודה תקני לחלוטין גם עשר שנים ויותר אם שומרים עליהם.

במידה ולסאב הזה היתה ממברנת קרטון וסראונד דק - לא בטוח שבכלל הייתי מוכר אותו אבל מדובר כאן במוצר מאוד עמיד עם ממברנה מאלומיניום

סראונד עבה שלא מראה שום סימני שחיקה

תיבה מאסיבית במיוחד מעוצבת עם גריל מקורי

טרמינלים איכותיים

ומעל הכל - סאב שנשמע הרבה יותר טוב מהמחיר\ערך שהיה לו כחדש

במקרה הזה אני נוטה להסכים עם חברי הפורום שאכן יותר מ60 אחוז לא צריך לבקש עליו אבל זה מוצר עם נתונים שהם עדיין תחרותיים לעומת כל המוצרים האחרים באותה הקטגוריה ואני מעריך אותו כמוצר שבעבור 800 שקלים המחיר שלו צריך להיות תחרותי גם כשהוא יד 2 ובן חמש שנים.

וכמובן - אני מציע להרכיב אותו ולהשמיע אותו לכל מי שמעוניין ככה שהקונה יוכל לקבל התרשמות מעשית בזמן הרכישה ולהחליט בעצמו אם הוא יוכל למצוא משהו טוב יותר בפחות מזה.

זה מקרה אינדיבידואלי אבל אני משתמש בו כדוגמא להראות איפה הטעות.

כמובן זו דעתך וזו דעתי והכל לגטימי.

Pioneer TS-X150

פורסם

הבעיה של שוק יד 2 בישראל עובד בשני כיוונים

המוכר מוציא פריט למכירה,ורושם מחיר גבוהה ממה שהוא מוכן למכור,

כי הוא יודע,שקונים ינסו להוריד את המחיר

כמה פעמים ראיתי שאנשים מחרו ציוד בX ש"ח,אבל ברגע ששולחים הודעה או מתקשרים,המחיר כבר X-Y

וברגע שתגיע לבן אדם ותראה שאתה רציני,אז אפשר להוריד עוד יותר

לכן כל קונה ביד 2 חושב שאפשר להוריד את המחיר!

והבעיה כיימת לא רק ביד 2,אלה בחנויות ובתי עסק שונים

כשחיפשתי מגבר,התקשרתי וביקרתי בהרבה חנויות,אז המחיר המוצהר הוא לדוגמה 3K,ברגע שתתחיל להיתענין במוצר,

המוכר ישר אומר "רק בשבילך 2500" למראת שרואה אותי פעם ראשונה בחיים.

עריכה: ואני אף פעם לא מנסה להוריד מחיר,מתאים לי,אני לוקח,לא מתאים,מחפש משהו אחר.

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

• תוכן חדש...