Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים,

בשנה האחרונה, לפחות, יש בעיה רצינית למכור ציוד יד שניה בפורום.

אני שומע זאת מעוד ועוד חברים.

אפשר לענות בביטול שהמנטליות הישראלית היא כזו שכל אחד רוצה לקנות ציוד של מיליון שקל ולשלם עליו 2 שקל, אבל אני חושב שזה מעליב את האינטלגנציה של החברים.

שדרוגים והחלפות הן ענין שבשגרה, חלק אינטרגלי מהתחביב הזה. מה שקורה בפועל, אנשים חושבים שוב ושוב האם להחליף ציוד או לא, כי הם ייתקעו עם הציוד הקודם ויקבלו הצעות רכישה מעליבות כאילו שהם גנבו את זה ולא שילמו במיטב כספם ושמרו על זה בכפפות של משי וכו'.

אני רוצה לפנות לחברי הפורום שיביעו את דעתם בענין התמחור למשל. לאיזה מחיר הייתם מצפים מחלק משומש ביחס למחירו כחדש. ברור שזה לא מדע מדוייק, וברור שיש יוצאי דופן כמו מכשיר שלא מיוצר יותר, מכשיר נדיר, וכן הלאה. אני מדבר ברמת המאקרו.

זה נחמד וכל אחד היה רוצה, גם אני כמובן, לקנות "מציאות" של דברים שהם מאד יקרים במקור ונמכרים במחיר זעום, אבל אם כמשתמש אתה יודע להעריך דבר טוב, אתה אמור גם לשלם עבורו מחיר הגון, סביר והוגן.

יהיה טוב יותר לכולם אם אנשים יידעו שהם יכולים למכור כמו בני אדם במחיר הוגן. תהיה תחלופה גבוהה יותר ולקוחות פוטנציאלים יוכלו לזכות בדברים מצויינים במחירים מצויינים.

תגובות פשטניות כמו תנאי שוק סטנדרטיים של היצע וביקוש וכמה המוכר רוצה למכור על פני כמה הלקוח מעוניין, פחות רלוונטיים כאן משום שזה קהילה קטנה ודי מגובשת שהיום אתה רוכש, מחר אתה מוכר וכו'.

יאללה שרשרו תגובתכם.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צביקה זה מאוד פשוט

כל הנשרים ששולחים לך הודעות עם מחיר זבאללה, הם לא באמת מחפשים את המוצר ורוצים לרכוש

אלא אם כבר יש והוא ישחרר במחיר בדיחה נזרום

מי שבאמת רוצה מתקשר מסתדר ובא לוקח

ככה קניתי את הקלארוס מאיתמר, שלחתי לו הודעה ויומיים אחרי זה במפגש כבר לקחתי אותם,

ככה קניתי ממך את ה-L4, אמרת לי אתה מפרק שאלתי כמה אמרת לי, פירקנו אותם באותו רגע מהרכב וקיבלת כסף.

בקיצור שיש בחור שמעוניין בציוד 200 שקל לפה או לשם לא יעצרו את הרכישה,

זה בדיוק כמו למכור לסוחר רכב או לאדם פרטי, אדם פרטי בא רואה מוצא חן בעינייו מדברים, אלף לפה או לשם בדיקה וביי

סוחר רכב מוריד אותך במחיר 10 ואז אחרי בדיקה רוצה שתרד עוד 5, אם הוא לא אונס אותך, אין עסקה !

פורסם

צביקה -

לדעתי זה ת'רד עקר באיזשהו מקום. (אני אסביר כמובן ואתן דוגמאות).

ה-כ-ל עניין של תמחור לעומת ביקוש לפריט הנמכר.

הפתיחה של הת'רד שלך פגעה בשורש הבעיה - הציבור הישראלי לא מוכן לשלם מחיר הוגן בעד הסחורה אותה הוא רוכש - נקודה!

כשאני מכרתי את המגבר האחרון מבין הקיקרים שנשארו לי - מכרתי אותו ב700 ש"ח היות ורק רציתי לכסות על עלויות התיקונים שהוצאתי בעד המגבר הזה.

מדובר במגבר של קיקר מדגם KX600.4 שכבר לא מיוצר יותר - יש לו אח גדול KX650.4 שנמכר בזאפ במחיר של 2300 שקלים חדש.

המגבר שמכרתי חלש סה"כ ב30 וואט RMS לערוץ וגם עבר שיפור - מכרתי אותו ב700 שקלים... המגבר נחטף!!!

אותו הדבר חזר על עצמו כאשר מכרתי שני מגברים של קיקר מסדרת ZX קודם לכן - ה650.4 מהסדרה הזו שהיה פרקטי מגבר חדש הינו מגבר שנסחר בארץ במחיר שעומד על סביבות ה3 אלף שקלים

מכרתי את המגבר עם תעודת הלידה שלו, בקופסא המקורית עם כל האביזרים הנלווים תמורת 1500 שקלים - המגבר נחטף!!!

כנ"ל ציודים רבים ואחרים.

אבל!

אני מנסה עכשיו למכור את הסאב האהוב שלי - באמת סאב אהוב במיוחד - האינפיניטי קאפא 12 אינטש בתיבה מקורית ב1200 שקלים.

ופה מתחילות לצוץ הבעיות...

הסאב במצב פרפקטי, שמור לחלוטין - אבל כחדש הוא עלה 1350 ולאחר מכן המחיר שלו התעדכן ל1500 ש"ח כחדש בעקבות הביקוש הרב שהיה לסאב הזה בארץ ומתברר גם שהיה לו ביקוש לא קטן בכל העולם.

סאב טונאלי, נעים לאוזן מאוד מתאים למערכות SQ - אבל אתה חושב שיש קופצים על המכירה?

ממש לא, קיבלתי הצעות מגוחכות של 700 שקלים אני בא לוקח...

למרות שמדובר על סאב בן 5 שנים - מדובר בסאב עם ממברנת אלומיניום שלא מתפוררת ובסראונד עבה שגם לא מראה שום סימני עייפות והסאב עובד וניתן לשמוע אותו.

אבל כנראה שעד שאני לא אמכור אותו ב50 אחוז או פחות ממחירו כחדש - כלומר ב800 ומטה, כן נכון, לא יקנו אותו ממני.

ואתה יודע מה? סאב כזה ב800 ש"ח - אני לא מוכר אלא אם כן ממש יש לי סיבה טובה לוותר עליו.

וכידוע לך אני חבר פורום מוכר מאוד ובאמת שאני לא רוצה לפגוע בשמי הטוב - לי באופן אישי זה עוד קל יחסית להפטר מציוד, אני לא רוצה לדעת איזו חוויה עוברת על חברי פורום פחות מוכרים ממני.

לגבי מה הדברים שצריך להקפיד עליהם -

אני חושב שצריך לעשות טופס מכירה לציוד שמצהיר על הפרטים הבאים:

סוג הציוד שנמכר (רמקול, מעבד, יחידת ראש, מגבר, ציוד התקנה, שונות)

תת קטגוריה (HU 1DIN, 2DIN, מחשב רכב, 2 ערוצים, 4 ערוצים וכו'...)

דגם מדוייק ושנת ייצור (במידה ויודעים אותה)

כמה זמן הפריט ברשותי

האם הפריט מותקן וניתן לבחון אותו במקום

האם בוצע תיקון בפריט

מחיר (ובלי השטות הזאת של לציין אם אני גמיש או לא - מחיר זה ערך מספרי, גמישות זו תכונה נרכשת)

לקונה

להבין שלהציע 50 אחוז מערך הפריט בזמן שהמוכר מעמיד אותו למכירה ב90 אחוז מהערך שלו יכול להיות מלווה בסטירה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גורל, 200 ש"ח לפה או לשם באמת פחות רלוונטיים במוצרים שמחירם עובר את האלפייה. (הרבה מהמוצרים בפורום מגרדים את החצי)

אבל באמת מדובר הרבה בשיטת מצליח- מחפשים מציאות.

אם בנושא התמחור- ברגע שמוצר יצא מהניילון והוא נמכר כמשומש, יש הרגשה לפעמים שיש בו בעיה נסתרת, אחרת לא היה נמכר ע"י בעליו, וגם בגלל זה אנשים מחפשים להוריד את המחיר כמה שיותר. (כי אם זה בסדר וטוב, למה אתה מוכר?)

מתחדשת*

פורסם

רומם

אתה צודק - צריך להוסיף לטופס המכירה

סיבת המכירה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
גורל, 200 ש"ח לפה או לשם באמת פחות רלוונטיים במוצרים שמחירם עובר את האלפייה. (הרבה מהמוצרים בפורום מגרדים את החצי)

אבל באמת מדובר הרבה בשיטת מצליח- מחפשים מציאות.

אם בנושא התמחור- ברגע שמוצר יצא מהניילון והוא נמכר כמשומש, יש הרגשה לפעמים שיש בו בעיה נסתרת, אחרת לא היה נמכר ע"י בעליו, וגם בגלל זה אנשים מחפשים להוריד את המחיר כמה שיותר. (כי אם זה בסדר וטוב, למה אתה מוכר?)

אני מסכין איתך ב-90 אחוז

מלבד המשפט האחרון

אנשים לא מחפשים להוריד במחיר כי חושבים שיש משהו ניסתר, שמישהו חושב שיש משהו נסתר

הוא לא קונה - נקודה !

אנשים מנסים להוריד מאותה סיבה שמתמקחים על מחיר פיטרוזיליה בשוק, על מסך LCD במחסני חשמל,

על רכב חדש באולמות תצוגה, ועל כמעט כל דבר.

כי כמה שיותר זול יותר כיף, עד כדי כמו שצביקה אמר - זלזול,

אבל אין מה לעשות כי שאנחנו קונים אנחנו מתנהגים באותה צורה, אז אין לנו מה להתלונן על כך בזמן שאנחנו חובשים את כובע המוכר

פורסם

שוק חופשי ,עיניין של היצע וביקוש

בנוסף גם עלות של מוצרים תחליפיים

אם אדם מוכר מוצר ולא משנה כמה שמור הוא

ויש עוד 5 מוצרים כאלו בלוח יד שניה ועוד מוצרים ברמה זהה למכירה במחיר נמוך

ממה שאתה דורש יהיה לך קשה למכור,לדוגמה ל-9887 של אלפיין יש מתחרה מאוד רציני שניקרא קלריון 785

שמציע בדיוק את אותה חבילה בחצי מחיר לחדש.

פרוססור 701 של אלפיין יהיה גם מושפע ממחיר פרוססורים כאלו למכירה בשוק כחדש\ישן

אך גם מההופעה ומחירם של פרוססורים חדשים וטובים יותר כמו ה-BIT1 למשל

הציפיה של המוכר ביד שניה היא לא בהכרח תואמת את מה שקורה בשוק

בסופו של דבר אם מוכר של ציוד איכותי לא מצליח למכור מוצרים אלו בזמן רב יהיה עליו להתפשר

אם ברצונו להגיע לעסקה ,והדבר לא קשור לעיתים לכמה שמור המוצר

ראיתי אנשים דורשים על ציוד איכותי במצב חדש כ-40% ופחות מעלותו כחדש

וראיתי גם כאלו שדורשים 70% ויותר וגם מקבלים אך בדרך כלל מדובר על ציוד נדיר שמור ומוערך

בשורה התחתונה כוחות השוק הם אלו שיקבעו את המחיר ולא שום דבר אחר.

פורסם

אני לפחות משתדל לא להתווכח לעולם על מחיר.

אני שואל מה המחיר או רואה מה המחיר ואם מתאים לי אני קונה אם לא אז אני ממשיך הלאה.

אבל אני שונה... אני שונה מאוד מהאופי הישראלי.

הדבר היחיד שממש התווכחתי בו על המחיר היה ברכישת הדירה וגם אז היה מדובר על 5K סה"כ מתוך מאות אלפי שקלים אז זה לגטימי לחלוטין.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני חושב שהבעיה למכור ציוד בסדרות הגבוהות הוא בעייתי מי שמחפש יד שניה כנראה שהפרוטה אינה מצויה בכיסו.

לכן לפריטים יוקרתים יש שוק די חלש.

ברשותי יש 2 פריטים שאותם קניתי משומשים סאב וקומפונט שאותם רכשתי בחצי מחיר מחברי פורום ואני מרוצה מהם

אבל שילמתי עליהם חצי מחיר אם הייתי צריך להשקיע עוד קצת הייתי כבר קונה חדש.

אם מישהו מוכר פריט במצב חדש אני בטוח שהוא יקבל עליו קצת יותר.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

חברים, אנחנו ישראלים (פולנים לא נחשבים)

כשאנחנו מוכרים אנחנו רוצים לקבל את התמורה המלאה למוצר שאנחנו מכירים ויודעים מה הוא שווה, ומה עבר עליו וכו'.

וכשאנחנו קונים אנחנו רוצים לשלם הכי מעט כסף, כי זה פשוט בגנים שלנו! זה נשאר טבוע בנו מהתקופות בהן היינו צריכים לחשב כל שקל וכל גרוש כדי שיספיק למחייה, וזה מתגלגל לכל העיסקאות בחיים.

גורל, לא התכוונת שיש חשש אמיתי לכך שהמכשיר מקולקל/ זמנו קצוב/ לא יודע מה, אלא תמיד יש חשש כזה או אחר לגבי מוצר שאינו חדש ונמכר מאדם שאינו יבואן/ משווק כמויות מהמוצר.

מתחדשת*

פורסם

לדעתי הבעיה פה טמונה בסוג הקהל שהתחביב הזה מושך. מי שהיה במפגש האחרון וראה את "מרוץ התרנגול" המביש יבין בוודאי למה אני מתכוון.

חברי הפורום מתחלקים לשניים, מצד אחד יש את אלו שהתחביב לוקח אצלהם חלק מרכזי בחיים זה זמן רב (הותיקים כאן) והם משדרגים ומנסים ציוד באופן תכוף ולעיתים רק לשם ההתנסות. מצד שני יש את הצעירים יותר שאצלהם זהו סוג של שיגעון חולף שיעבור ביחד עם איבוד הבתולים ומבחינתם זה לא הסאונד אלא המותג והם אלו שמחפשים מציאות. (ולראיה, עדר של אנשים שקונים ג'ינסים מזוייפים של DIESEL ב 300 ש"ח בעוד שאת אותו הג'ינס בדיוק 1 ל1 ניתן להשיג ב 100 ש"ח ללא המיתוג במקומות מסויימים בת"א-יפו.)

דבר נוסף, אני חושב שיהיה אפקטיבי לאפשר לחברי פורום לעשות BUMP למודעות מכירה של מוכרים מומלצים בפורום וכך לתרום לביטחון הרכישה של הקונה הפעור. ממש כמו בDIYMA.

אני באופן אישי, כמו כל ישראלי מצוי, חולה על מציאות אבל אני מחפש אותן בעיקר מעבר לים.

רק אתמול דיברתי עם אליקו על פיתרון אפשרי בצורה של שידרוג רכיבים (רק לאותם מותגים שהוא מוכר) - כך שהוא יקנה את הציוד המשומש מהלקוח וימכור אותו בשוק במחיר יקר יותר אבל עם תמיכה מלאה של היבואן ואולי אפילו אחריות כלשהי.

...CASKA for life

פורסם

הבעייה עם הישראלי המצוי היא גישת ה "אני לא אצא פראייר". גם אם מציעים לו LCD "52 ב 1,000 שקל הישראלי המכוער ימצא דרך לסחוט עוד כמה שקלים פחות, ככה, רק כדי לא לצאת פראייר.

אני לא מבין מאיפה ההתנהגות הזאת השתרשה בתרבות הישראלית, אבל אם כל אחד יפרסם את מרכולתו במחיר הוגן התופעה תקטין את מימדייה, ולא חשוב אם זה ציוד חדש או משומש, פטרוזיליה בשוק או בית בסביון.

באופן אישי אני שונא להתמקח. זה מכוער ותת רמה בעיני. כמו שאדי אמר: מתאים לי - סבבה, לא מתאים אני אמשיך הלאה.

לגבי הנושא שלשמו נפתח השרשור, צביקה, קושי במכירה קיים מימים ימימה. כבר 5 שנים שיוצא לי למכור ולקנות ציוד ובד"כ המכירה לא פשוטה ולוקחת זמן, למרות שאני תמיד מוכר במחיר הוגן. הסיבה לזה מאוד פשוטה ונמצא במשפט הראשון שרשמתי בתגובה הזו. תוסיף לזה את העבודה שרוב מי שמתעסק בתחביב הזה הוא לחוץ-כלכלית (חיילים \ סטודנטים \ חבר'ה צעירים בלי עבודה קבועה ומכובדת) ותקבל מתכון מבטיח לקושי במכירה, על אחת כמה וכמה של פריטים יקרים.

אני חושב שאם כולנו (וגם היבואנים שקוראים את השרשור הזה) נאמץ את הגישה ההוגנת הכל יהיה יותר טוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון כשמדובר על ציוד HIGH END יד 2

מדובר על רכיבים שהולים הון תועפות והקונה אשר צריך לקנות אותם מידי המוכר - צריך לשלם את כל הסכום במזומן - במכה אחת.

לבלוע מגבר כמו בילט סיקס בתשלום אחד או מקנטוש 6 ערוצים במכה אחת - זה מאוד מאוד קשה גם עבור אלו בינינו שמרוויחים משכורות של אנשים עבי כרס.

אם אפשר לשלם בתשלומים - הרי זה טוב.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני חושב שהשרשור הזה לא יעודד אף ישראלי להפסיק באופי הזה,אין מה לעשות,לאף אחד לא תידלק נורה אדומה שמדובר בכסף שיוצא לו מהכיס.ואני חי את התופעה הזאת ואנשים רוצים שאני ישלם להם בסופו של דבר כדי לקחת מה שאני מוכר!לכן החלטתי שאין לי כח להיתעסק ביד שנייה,אני קונה מערכת לפעם אחת ולתמיד מיד ראשונה ויושן טוב בלילה ולא ניכנס לסרטים של איך ללכת לסוף המדינה לבדוק את המכשיר ולהתחיל לשחק בו בכל המצבים לבדוק כדי שהוא תקין!

אני יפתור לכם את הבעיה בצורה הכי טובה-כשאתם מחליטים למכור מוצר כלשהו,תקבעו מחיר הוגן ופשוט אל תרדו ממנו שקל לא משנה כמה הקונה לוחץ עליכם.אם אתם רואים שתוך תקופה מסויימת המוצר לא נמכר,יש לכך סיבה,תתפשרו מעט ותרדו במחיר ואולי יגיעו יותר טלפונים.אפשר גם לרשום בנוגע להתגמשות,אז תקבעו מחיר שתצאו ממנו מרוצים לא פחות מהקליינט שלכם!

זה לא סוד שהרבה כאן הם בעלי קשרים ומביאים ציוד במחירים זולים בהרבה ממחירי השוק-יש להתחשב גם בזה,אל תנסו להרוויח על המוצר,זה לא פחות ממכוער,השתמשתם בו-קחו בחשבון שתפסידו!

פורסם

חברה מה אתם מתרגשים? ל80% מהפונים אין צורך אפילו לענות והם יודעים את זה בעצמם. כל מוצר שקניתי יד 2, ישר אמרו לי מחיר ושילמתי, אבל מצד שני אין לי מנטליות ישראלית..

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...