Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת שיטה ישראלית טיפוסית. הקפצת המחיר שלאחריו תבוא ההנחה. אני לא חושב שכזה המצב במכירת הציוד כאן בפורום. המחיר יורד כי המפרסם מתייאש מההצעות המגוחכות שמקבל ומתפשר על מחיר עוד יותר נמוך מנמוך. אני אישית כבר כמעט ולא מפרסם ציוד למכירה בפורום.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבעיה של שוק יד 2 בישראל עובד בשני כיוונים

המוכר מוציא פריט למכירה,ורושם מחיר גבוהה ממה שהוא מוכן למכור,

כי הוא יודע,שקונים ינסו להוריד את המחיר

כמה פעמים ראיתי שאנשים מחרו ציוד בX ש"ח,אבל ברגע ששולחים הודעה או מתקשרים,המחיר כבר X-Y

וברגע שתגיע לבן אדם ותראה שאתה רציני,אז אפשר להוריד עוד יותר

לכן כל קונה ביד 2 חושב שאפשר להוריד את המחיר!

והבעיה כיימת לא רק ביד 2,אלה בחנויות ובתי עסק שונים

כשחיפשתי מגבר,התקשרתי וביקרתי בהרבה חנויות,אז המחיר המוצהר הוא לדוגמה 3K,ברגע שתתחיל להיתענין במוצר,

המוכר ישר אומר "רק בשבילך 2500" למראת שרואה אותי פעם ראשונה בחיים.

עריכה: ואני אף פעם לא מנסה להוריד מחיר,מתאים לי,אני לוקח,לא מתאים,מחפש משהו אחר.

זאת לא בעיה ישראלית.

זה משהו שנקרא תורת המשא ומתן.

זה גלובלי, ובכל מקום יש משא ומתן על סכום הרכישה.

ומנסיון של הרבה שנים של ייבוא ושיווק בפן העסקי, הנושא הזה עובד כמו שעון שוויצרי.

כנ"ל גם רכישות באיביי או בפורומיפ בחו"ל.

שהייתה לי חנות באיביי, כמעט על כל פריט לקוחות ממדינות כמו צרפת,איטליה,גרמניה ואפילו הודו, ביקשו מחיר נוח יותר, או משלוח מוזל יותר או הנחה על רכישה של כמה פריטים וכו' וכו' וכו'.

אני מסכים שבישראל העניין הוא מעט מוגזם ומושרש בכל הליך מכירה.

אבל זה לא פוגע בכלום.

שאדם מחפש משהו בתקציב של 1000 ש"ח.

אז הוא יודע שמוכר שפירסם ב1200 יתגמש איתו מחיר הזה.

מצד שני מוכר שמעוניין לקבל 1000 ש"ח, יפרסם את המוצר שלו ב1200 בכדי שיהיה לו ממה להתגמש לקונה פוטנציאלי שבכל מקרה היה מעוניין לשלם 1000 ש"ח.

שזה מאין מוסכמה שידוע עליה מראש, עוד אפשר להתגמש עליה.

אבל על סט של דוטק חדש, שעולה כ1000 ש"ח בחנויות, לפרסם סט כזה יד שניה בן שלוש שנים מהדגם הקודם יד שניה ב700 ש"ח זה מטופש.

זה שווה במקסימום 500 ש"ח וגם זה עוד נתון למיקוח.

ולפרסם מונובלוק של סאן דאון 1000 משומש בן שנה ב1700 ש"ח זה מטופש כאשר חדש עולה עוד כמה מאות שקלים.

מחיר של כזה מגבר משומש בן שנה- צריך להיות 1200 ש"ח+-.

המחיר צריך להיות ריאלי.

לא מופרח, לא מופקע ולא מיועד לשחיטה לקונה הראשון.

לכן החנויות שמקפיצות את המחיר מגזימות, אין מניעה להוריד 100-200 ש"ח בשביל שהקונה יצא בהרגשה טובה.

אבל לא בעשרות אחוזים כלפי מעלה.

under construction..

פורסם

אני חושב שעיניין המכירה של ציוד יד 2 מורכב מכמה פרמטרים:

1.תקינותו, וכמות השימוש שהתבצעה בו. למשל מוצר שהיה לו שימוש יומיומי על פני כמה שנים, ברור שאפילו שהוא יהיה במצב מעולה, עדיין לא ניתן לבקש עליו יותר מ50%, הרי הוא כבר שומש, ויש את הבלאי הטבעי.

2. עיניין האחריות מאוד חשוב. כשקונים מוצר בלי אחריות זה ריסק. מה יקרה אם המוצר יתקלקל כעבור שבוע? אין לאן לפנות, ולכן אף אחד לא רוצה להשקיע את כספו על "אולי זה יתקלקל ואולי לא" (אני מתכוון סכומים גדולים).

3. גילוי נאות מצד המוכר זה החלק הכי חשוב. אני כשרק התחלתי להתעמק בתחום המערכות, במהלך חיפושי אחר מערכת, נתקלתי בלא מעט רמאים, ולצערי, כולנו נתקלים בזה ביום יום. בטלפון המוכר טוען שהכל תקין במצב מעולה, אך כשמגיעים לראות את המוצר פתאום הוא שכח לאמר שזה עבר תיקון (או במקרה הגרוע יותר- זקוק לתיקון "קטן"), ולכן בתור אנשים שרגילים למצב שיכול להיות שמרמים אותנו, אף קונה לא ירצה להשקיע מחיר גבוה על מוצר.

דוג' טובה שממחישה את זה היא כשאנחנו קונים בEBAY לרוב אנחנו יודעים שלא מנסים לרמות אותנו ואומרים לנו את האמת (ככה אני מרגיש בכל אופן), ואם אנחנו קונים בישראל מאיזה אתר יד שניה או משהו ברשת, תמיד יש את החשש לקנות ממישהו ולא מחנות.

לסיכום, כשקונים מוצר יד שניה לא יודעים מה סיבת המחירה האמיתית, ופה מתחיל החשד, והתחושה שאולי המחיר גבוה מדי.

אני אישית מוכר את המגבר שלי כבר הרבה זמן, וממש לא ממהר למכור אותו. יש לי מחיר שאני רוצה אותו, ואם הקונה לא עומד בקריטריון שאני מציב, אז שלא יקנה, ויאני יודע שאני לא אמכור אותו ב50%. אך אם הייתי לחוץ למכור אותו, כנראה שהייתי מוריד את המחיר משמעותית, ואז אולי הוא היה נחטף.

פורסם

מקפיץ את השרשור, כדי להציג דוגמא מ"בית" על מה שדובר כאן.

המשתמש JENKIN פתח לא מזמן שרשור על זה שהוא קונה את הפרוססור3SIXTY.1

בנושא עצמו פותח השרשור ציין כי רכש את המכשיר בתמורה ל300 ש"ח.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=304713

היום הוא פתח שרשור מכירה לאותו רכיב, והפלא ופלא המחיר קפץ ל1000 ש"ח..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=307351

זכותך לדרוש כמה שאתה רוצה, אבל מה עם קצת הגינות ויושר כלפי המשתמשים, רק לפני חודש אמרת שקנית אותו ב300.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

מה זה השטויות האלו ?

קניתי ב300 שקל כי הייתי מהיר החלטה והיה היציע רכב בשוק,

היום יש היצע דל ויש לי סבלנות אני מוכר באלף

מה הבעיה בזה ?

קניתי דירת גג בביניין באם המושבות ב1.8 מליון, היום אחרי שנה אני יכול למכור ב2.5 מליון, מה הבעיה עם זה ?

ביזניס זה דבר שכולם עושים, תן לי להגיד לך משהו, גם אתה בעצמך מוכר דברים ביותר ממה שהם עולים לך, אחרת לא היית מתפרנס

ובטח לא היה לך כסף לאינטרנט בבית :)

מסעדה מוכרת במאות שקלים מזון שעולה להכין עשרות בודדות של שקלים,

מוסך מוכר חלפים ברווח של בין 33 ל-500 אחוז,

ועוד ועוד, אז איפה הבעיה ?

פורסם

לא רק זה - אם אתה רוצה להביא דוגמאות מבית - תביא דוגמאות אישיות משלך - תשדל לא להוציא באור רע חברי פורום אחרים.

זה לא נעים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ונגיד אני מקושר עם כמה יבואנים (ואני בטח לא היחיד) ויכול לרכוש דרכם ציוד במחיר יבואן ואח"כ למכור את זה פה בפורום ברווח, גם אז תראו את זה בעין יפה?

אם הכל סובב סביב כסף, ואין את הכבוד לחברי הפורום שעזרו ונתנו יעוץ, אז שיבושם לכם.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

אם קנית מוצר תקין ב300 ומחיר שוק שלו הוא 2000, אני למשל ישמח לקנות אותו ב1000(בשבילי יוצא מחיר טוב).אבל זה אני..

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
ונגיד אני מקושר עם כמה יבואנים (ואני בטח לא היחיד) ויכול לרכוש דרכם ציוד במחיר יבואן ואח"כ למכור את זה פה בפורום ברווח, גם אז תראו את זה בעין יפה?

אם הכל סובב סביב כסף, ואין את הכבוד לחברי הפורום שעזרו ונתנו יעוץ, אז שיבושם לכם.

לסיפור היפה שלך יש הגדרה מאוד פשוטה, זה נקרא - סוכן מכירות,

לחברי הפורום מן הסתם אין בעיה שתמכור פה ציוד של יבואן כזה או אחר במחיר אטקטיבי, או לחילופין שתנסה למכור במחיר מופקע (ואז כנראה שלא תמכור כלום)

עם זאת יש לך בעיה עם הנהלת הפורום בשל היותך סוחר על גבי פלטפורמה שלה,

אם תשלם דמי ספונסר אתה יכול ממחר להתחיל למכור פה ציוד, אתה יכול לפנות לשלומי המנהל להסדרת נושא הספונסר,

אתה יכול לפנות לאליקו בנוגע לשיווק מוצרי HAT, AA, TRU, SUNDOWN, או לפנות לדני בנוגע לשיווק מוצרי CELESTRA או SEAS,

בהצלחה

פורסם

אם הייתי רוצה להיות סוכן ולמכור ציוד דרך הפורום, כבר מזמן הייתי מוצא את הדרך אל ההנהלה והייתי נהפך לספונסר רשמי.

אבל זה לא העיסוק והפרנסה שלי, ואין לי עניין בזה.

מדובר פה על נושא נקודתי וספציפי של הגינות במכירה. מכיוון שמדובר פה בקהילה של תחום ספציפי, שאנחנו עוזרים אחד לשני ומיעצים,

פשוט נראה לי לא הוגן לעשות דבר כזה.

אני בחיים לא הייתי עושה לכם את זה, אבל כנראה שזה רק אני שלא חושב רק על כסף ומסחר ולהרוויח.

הבנתי את הלך הרוח כאן, אתם מוזמנים למחוק את כל התגובות הרלוונטיות בשרשור.

נ.ב

JENKIN- אני לא מכיר אותך, וזה ממש לא אישי , ואין לי שום כוונה לפגוע בך.

פשוט ראיתי מקרה שלי אישית הפריע, והעלתי אותו לדיון. אני מאחל לך שתמכור גם ב3000.

העיקר הבריאות.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

קודם כל לא כתבתי בשום מקום בהודעת המכירה כל הסכום שבו קניתי את המכשיר- כי לדעתי זה לא רלונטי להודעה אבל אני ינסה להסביר את זה כך יש כרגע ברשותי מכשיר שעולה בחנות 2000 ש"ח אני מוחר את אותו המכשיר בחצי ממה שאפשר לקנות אותו בחנות , מה רע ?

אז כן אני קניתי אותו ביותר זול אבל זה אני אם אתה יכול להשיג את המכשיר הנ"ל במחיר זול יותר אז תקנה אותו.

ומה גם שאם הייתה ממשיך לקרוא את הפוסט שפתחתי לפני כן על קניית המכשיר הייתה מבין שהמכשיר לא נקנה לשימוש ברכב, אמרתי שזו השקעה מניבה.

ואני לא יודע עד כמה זה חשוב לקונה לדעת את המחיר ששילמתי עליו סכום כשגם כך הוא יוצא מורבח.

HU- clarion 785 l COMP- hertz hsk165 l

AMP-audison lrx4.5 l SUB- Sharp 7000

פורסם

שמע Jekin

אני לא אוהב להכנס לכיסים של אחרים , אבל המחיר שפרסמת בכלל לא הגיוני..

זה בלי קשר לכמה שקנית אותו ( אני מסכים עם האחרים שאין קשר בין המחיר שקנית למחיר שאתה מוכר , זה אמור להיות לפי מצב השוק והמוצר.. )

עכשיו לגבי המכשיר

באיביי הוא עולה חדש 250 דולר כולל משלוח

ה3sixty.2 עולה בצ'יפר 2200 ש"ח חדש

פה בפורום מוכרים את ה3sixty.2 ב900-950 ש"ח למשומש

ו1500-1700 לחדש באריזה ( כיד שנייה )

אז עם כל הכבוד , המכשיר שלך עומד 4 שנים

ואתה מוכר אותו במחיר של חדש מאיביי / יד שנייה של הגרסא ההרבה יותר מתקדמת שלו

לדעתי מחיר הוגן יהיה בכיוון ה600 ש"ח , וגם יהיה לך רווח של 100 אחוז

שוב פעם , אני בדרך כלל לא אוהב להכנס לכיסים של אחרים

אבל הגבתי רק בגלל שפתחתם כבר את הנושא :)

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

צביקה?

מה שקורה בת'רד הזה עונה לך כבר על השאלה?

מה הציפיות והדרישות שלכם ברכישת ציוד משומש...

התשובה ברורה - שנמכור כל ציוד שיש לנו ב50 אחוז מהמחיר שלו ברגע שהוא עבר גיל של שנה עד שלוש שנים...

זה מגוחך - מגברים יכולים להחזיק עשור עד שני עשורים במקרים רבים, מגבר של סאן דאון מגיע עם אחריות יצרן לתקופה הרבה יותר ארוכה משנה כולל התחייבות לממן מגבר חליפי לאחר שנהרס קליל (וציטטי פעם את החוברת שלהם...) אז אין שום סיבה לרדת ל50 עד 60 אחוז מהמחיר של המגבר.

סאב וופר בן חמש שנים שעדיין אי אפשר כמעט למצוא לו אלטרנטיבה טובה יותר בעד X שקלים לא צריך להמכר בX-Y אבל כמובן, אנחנו עם סגולה, חייבים לחיות אחרת.

ובסופו של דבר גם הת'רד הזה יורד ברמה שלו לתמיון כמו כמעט כל ת'רד אחר בפורום הזה בזמן האחרון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

+1 ובו נוסיף לזה את זה ששעתיים לאחר הפוסט הזה כבר היה בחור "שמגיע מרחוק ונותן 400 במזומן כי גם כך קניתי ב 300 ".

וכל מילה אחרת בפוסט הזה מיותרת .

ד"א תודה על הפירסומת של המכירה שלי MATANEL.

HU- clarion 785 l COMP- hertz hsk165 l

AMP-audison lrx4.5 l SUB- Sharp 7000

• תוכן חדש...