Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי טויוטה יאריס 2007, עברה 43K, נהיגה רגועה ונורמטיבית.

כשהגעתי למוסך החברה ב 33K נאמר לי שהכל תקין כולל הבלמים (דיסקים מאווררים+רפידות) ואפשר להחליף רפידות בטיפול הבא.

הגעתי לטיפול הבא לאחר 10K ונאמר לי שלרפידות עדיין נשאר קצת "בשר" אך כבר תם זמנם, והדיסקים התעוותו וחייבים להחליפם.

שאלתי אם ניתן לבצע "השחזה" ונאמר לי שהדיסק כבר במצב מושחז ולא ניתן להשחיזו.

שאלתי היא האם זה הגיוני שדיסק שהגיע עם הרכב החזיק 43K?

בשני הרכבים הקודמים שלי, החלפתי דיסקים לאחר 100K בערך.

נ.ב.

חיפשתי באתר טויוטה ולא מצאתי רישום המציין קילומטרז' להחלפת דיסק, מידע זה לא אמור להיות מפורסם?

פורסם

לא קיים נתון המציין שיש להחליף דיסקים לאחר X שנים או Y קילומטר לשום רכב. מחליפים דיסקים לפי עובי מינימלי מותר שהייצרן כן מפרסם או/גם לפי מצב הדיסקים לפי בדיקה חזותית.

ייתכן מאוד שהבלאי טבעי וזה הגיוני שיש להחליף דיסקים לאחר 43K.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה בטח מתכוון "חריטה" ולא השחזה, הכי פשוט - תעביר אצבע על הדיסק ותראה אם הוא גמור

והאם הוא חלק או שיש בו מספר גבהים והוא לא בגובה אחיד, אם הדיסק בגובה לא אחיד יש להחליפו.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

שחיקת הבלמים מושפעת מאד מסגנון הנהיגה. כך גם השחיקה במצמד. לכן אין מחליפים כל פרק זמן או מרחק קבוע, אלא לפי בדיקה.

אפשר לשחוק צמיגים ובלמים חדשים תוך כמה אלפים בודדים של קילומטרים, ואם ממש משתדלים - אפילו מהר יותר.

דני

פורסם

לידיעה: במזדה לנטיס שלי 4 הצלחות הן מקוריות .

שום דבר לא היה בזה חריג-אלא שהמזדה בת (מודל 99)11 והרכב עבר 175K.

אם נוהגים ברכב בצורה רגועה ללא התעללויות מיוחדות אין סיבה לא לעשות גם 200K עם

הצלחות המקוריות.

מצד שני שמעתי על רגישות בטיוטות התורכיות מודלים 2003-4 ברפידות ובצלחות.

על בעיות ביאריס עוד לא שמעתי.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

לא ציינתה את אופן הנהיגה שלך ואיפה אתה נוהג בעיקר, אם רוב המוחלט של הנהיגה שלך בעיר אז מטבע הדברים שחיקת בלמים תהיה מוגברת בהרבה מזו המתבצעת בשילוב כביש מהיר.

החלפת דיסק לאחר 43K לא נראה לי כמשהו חריג ביותר ואם יש להחליפו אז יפה שעה אחת קודם כי בדברים האלה לא משחקים.

עלות ההחלפה במוסך מורשה של 2 דיסקים קידמיים + הרפידות ( מקורי ) אמורה לעלות סביב 1000 - 1200 ש"ח כולל עבודה.

יש לך תיבה רובוטית לכן המלצה שלי אליך זה במידת האפשר לבלום את הרכב ע"י הורדת הילוכים ידנית מטה ,כך הבלאי של הבלמים יפחת ( צריכת דלק תעלה במעט ) וכמובן כול זה בכביש יבש, כאשר הכביש רטוב או כאשר הצמיג עדיין לא התחמם ( מדובר במספר קילומטרים ראשונים בתחילת הנסיעה ביום קר גם כשהכביש יבש ) יש להישתמש בבלמים בלבד!

ולא, החלפת הבלמים לא מתבצעת במסגרת האחריות אלא אם כן מדובר במשהו חריג ביותר אבל זה לא המקרה שלך.

פורסם
אתה בטח מתכוון "חריטה" ולא השחזה, הכי פשוט - תעביר אצבע על הדיסק ותראה אם הוא גמור

והאם הוא חלק או שיש בו מספר גבהים והוא לא בגובה אחיד, אם הדיסק בגובה לא אחיד יש להחליפו.

לא מעבירים אצבע ולא את כול היד. מודדים עם מיקרומטר את הנקודה הדקה ביותר, שנמצא סמוך לסף הצלחת ואם יש עוד מרווח לביצוע חריטה לפי מידת היצרן שרשומה על הצלחת, מבצעים חריטה. לעיתים מחיר צלחות חדשות זול ולא משתלם לבצע חריטה, אז מחליפים לחדש.

פורסם
לא מעבירים אצבע ולא את כול היד. מודדים עם מיקרומטר את הנקודה הדקה ביותר, שנמצא סמוך לסף הצלחת ואם יש עוד מרווח לביצוע חריטה לפי מידת היצרן שרשומה על הצלחת, מבצעים חריטה. לעיתים מחיר צלחות חדשות זול ולא משתלם לבצע חריטה, אז מחליפים לחדש.

אתה צודק בעניין בדיקת בלאי של הדיסק אבל בעניין הברקסים עדיף שבן אדם לא מיומן מספיק לא יתעסק בבדיקות מסוג זה וישאיר את זה למומחים, במוסכים המורשים כול עוד ניתן לחרוט אז חורטים ולא מחליפים לחדש , כלומר לא שולחים לחריטה אלא מחליפים לדיסק חרוט מראש מאותו סוג בעלות החריטה מה שבמקרה שלו תהיה הרבה יותר זול מאשר להחליף לדיסק חדש.

הייתי ממליץ לפותח השרשור לגשת למוסך אחר אפילו מורשה ולקבל את דעתם בנושא, נכון להיום מוסכים המורשים בטויוטה הרבה יותר גמישים לאור מצבם.... וסביר להניח שאם אמרו להחליף לחדש אז צריך להחליף.

• תוכן חדש...