Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שלא נראה לי שרימו אותך.

אם הרכב היה במצב רע, עם ק"מ מזויף, תאונות שילדה שלא סיפרו לך וכו' הייתי מבין.

זה רכב משומש, יש לו בעיה בגירץ קורה.

המוסך ביטל את ההתרעה, אז מה, בהחלט יתכן שאמרו לו שזה שום דבר. לפי החוק המוסך לא רשאי לתת לך פרטים בלי הסכמת הבעלים הקודם.

לא בטוח שדרוש שיפוץ גיר.

עכשיו נזכרת שאתה מעדיף את הדגם האמריקאי ולכן רוצה לבטל עיסקה?

אכלת פלפל שתה מיץ, הבחור מוכן להחזיר 3000 ש"ח, תחטוף בשתי ידיים ותגיד תודה, נראה לי שנפלת בבחור נחמד, תמצמץ והוא לא יתן גם את זה.

שפץ את הגיר אם צריך, סע ותהנה, אל תאכל את עצמך. יש דברים גרועים יותר.

קנית רכב גדול ומורכב יחסית ב 40K אל תצפה שעלות התחזוקה שלו תהיה בהתאם, היא מתאימה לעלות הרכב כחדש!!!

לא נראה שיש לך קייס.

תתחדש ותהנה.

פורסם

הייתי לוקח את הכסף ומשפץ את הגיר במכון גירים (לא במורשה)

זה לא שיש לך יותר מדיי מה לעשות במקרה הזה.

האופציה השנייה שלך היא לתקן את הרכב ולתבוע את מכון הבדיקה (שכיסתח את עצמו) ואת המוכר שלא נהג בתום לב(שהציע לך הצעת פשרה הוגנת).

פורסם
אני ממליץ ל ללכת לקבל עוד חוו"ד כי זה נשמע לי מאוד מוזר שרכב עם 100K צריך לעבור כל כך מוקדם שיפוץ גיר.

אם הרכב אכן במצב כמו שתיארו לך במוסך אז אני ממליץ לך לתקן את הבעיה, כי אתה לא יודע איזה עזים יש ברכבים אחרים.

טוב אז היתי היום בבוקר במכון גירים, הבחור טוען שזה יוניט חשמלי שיושב בתחתית הגיר והבעיה היא ממנו...

עשינו סיבוב ברכב והוא טען שההילוכים מתחלפים כמו שצריך ואין בעיה מכנית בגיר.

השארתי לו את הרכב בכדי שהוא יטפל ביוניט, הוא טען שהוא ינסה לסדר אותו ואם הוא לא יצליח הוא יחליף לחדש.

בסוף היום אספתי את הרכב ומיד כשיצאתי מהמכון הרכב שוב הראה תקלה, חזרתי אליו והוא אמר שמחר הוא יזמין יוניט כזה חדש.

עזוב רגע את המנורה ברכב.

הגיר דופק/שורק/לא מעביר הילוך או משהו כזה?

לפעמים מנורות נדלקות "סתם" ובמוסכים מסויימים יש שיחפסו לגזור עלייך קופון.

יכול להיות שבכלל לא צריך שיפוץ גיר ,המנורה יכולה להדלק בגלל הרבה סיבות.

במידה וכן צריך שיפוץ ,קח את ההצעה שלו בשתי ידיים ,בבית המשפט אתה יכול לנצח ולבטל את העיסקה אבל אתה יכול גם להפסיד ובכל מקרה את התוצאות אתה תקבל לפחות אחרי חצי שנה.

הייתי מציע לך לבדוק את הרכב בעוד מוסך(מכון גיר)ולקבל הצעת מחיר ואני מאמין שאם הוא הציע כבר 3 אלף אז בטוח הוא ישתתף איתך בחצי מהעלות הכולל ואני אישית חושב שזה דיי פייר.

בהצלחה ואל תשכח שדברים כאלה קורים ולהבא תתיעץ לגביי הרכב שאתה קונה (אקורד ,אנגלייה,חלפים יקרים יותר)היינו יכולים לספר לך את זה לפני שהמוסך סיפר.

טוב בקשר לתקלה עצמה ראה את תגובתי ל"לאון", ובנוסף אני אתן רקע לבעיה:

לאחר שמאפסים את התקלה והרכב מתקרר(עומד זמן רב מבלי לנסוע), כשמתחילים בנהיגה ההילוך הראשון מושך גבוהה ולפתע יש מכה בגיר ואז הסימן D4 מעבעב והגיר נכנס להילוך גבוהה, ואז גם מופיע התקלה של הגיר ולא נעלמת גם לאחר התנעה מחודשת, אך הבעיה של העבעוב וההילוך הגבוה נעלמת לאחר התנעה מחודשת.

זהו זו כעקרון הבעיה, מעבר לזה ההילוכים לא נוקשים ואין בעיות מורגשות בגיר, הבעיה בעיקר בבוקר לאחר שהרכב יתקרר לחלוטין.

בקיצור בקשר לתביעה, ירדתי מזה לאחר שיקולים מעמיקים והתייעצויות עם עורכי דין.

אני מעדיף לקחת את החלק שהוא מוכן להעביר ולתקן את הרכב, אם נכנס לתביעה וביטול עסקה זה יכול להגרר שנתיים ולא בטוח שאני אזכה במשפט.

ודרך אגב אני כן התייעצתי לפני הקנייה, ודווקא אף אחד לא אמר שום מילה לגבי הבריטית שהיא לא אמינה וחלקיה יקרים, ובנוסף לאשכול שפתחתי גם בחיפושים לא מצאתי שום מילה לגבי הדגם הזה.

האמת שלא נראה לי שרימו אותך.

אם הרכב היה במצב רע, עם ק"מ מזויף, תאונות שילדה שלא סיפרו לך וכו' הייתי מבין.

זה רכב משומש, יש לו בעיה בגירץ קורה.

המוסך ביטל את ההתרעה, אז מה, בהחלט יתכן שאמרו לו שזה שום דבר.הם לא יכלו לומר לו שזה שום דבר מכיוון שיש קוד תקלה, ודרך אגב לאחר בירורים מעמיקים עם הבחור ושיחות ארוכות אכן הוא מודה שאמרו לו שהיתה תקלה בגיר ובכל מקרה איספו אותה(אני מעריך לפי בקשתו).

לפי החוק המוסך לא רשאי לתת לך פרטים בלי הסכמת הבעלים הקודם. צודק, אבל לפי החוק גם צריך לנהוג ב50 קמ"ש בשטח עירוני... כמה נוסעים 50?... בקיצור לכולם יש חבר במוסך מרכזי שיבדוק בשבילם אז בוא לא ניהיה תמימים(אז בדקו. אני לא אמרתי לבחור כלום על כך שבמוסך אמרו לי, הוצאתי ממנו את המידע הזה דרך השיחה שהתנהלה כשמצאתי את התקלה.

לא בטוח שדרוש שיפוץ גיר.

עכשיו נזכרת שאתה מעדיף את הדגם האמריקאי ולכן רוצה לבטל עיסקה? ממש ממש לא קשור!!! נושא הביטול לא עלה בכלל על דעתי, אך כשזיהיתי תקלה יום לאחר הקניה זה היה על הפרק!!!

אכלת פלפל שתה מיץ, הבחור מוכן להחזיר 3000 ש"ח, תחטוף בשתי ידיים ותגיד תודה, נראה לי שנפלת בבחור נחמד, תמצמץ והוא לא יתן גם את זה.

שפץ את הגיר אם צריך, סע ותהנה, אל תאכל את עצמך. יש דברים גרועים יותר.

קנית רכב גדול ומורכב יחסית ב 40K אל תצפה שעלות התחזוקה שלו תהיה בהתאם, היא מתאימה לעלות הרכב כחדש!!!

לא נראה שיש לך קייס.

תתחדש ותהנה. תודה

פורסם

מהתיאור שלך לא נשמע לי שנפלת על נוכל.

הבחור שקנית ממנו מציע לך הצעה הוגנת של פיצוי בסך 3000 ש"ח למרות שתיאורתית ברגע שהחלטת לקנות את הרכב זה סימן שהרכב והבדיקה היא לשביעות רצונך לכן הוא לא חייב לך כלום.

מישהו אחר היה אומר לך ש-shit happens ועכשו כל מה שקורה זה בעיה שלך.

לדעתי קח את הפיצוי,תקן את הגיר.

ושלא תדע עוד גירים בעייתים.

V5

פורסם

מחזק את מיכאל +1.

בקשר לזה שיש לך חברים עם קומבינות במוסך, זה טוב ויפה אבל שם אותך באותו צד של המתרס עם המקמבנים, אתה לא יכול להאשים את הבעלים הקודם שלא היה צח כשלג בעוד אתה משתמש באותם כלים ושיטות - גם הוא לא "נסע 50 קמ"ש" כמו שהגדרת את זה.

בכל מקרה נראה שקנית רכב לא רע וסכ"ה יצאת טוב עם מישהוא שעוד מוכן לפצות אותך ולא מאיים על חייך.

עצה לפעם הבאה : בדיקות וברורים עושים לפני הקניה, גם את החבר קומבינה מפעילים לפני, גם את הדגם המדויק שאתה רוצה וכו'.

שילמת שכר לימוד נמוך יחסית.

תהנה עם הרכב, תקלות קורות ויקרו - זה לא רכב חדש, אל תקח ללב.

פורסם

אכן נשמע שהבחור שמכר לך את הרכב לא הכי ישר, ומצטער לשמוע על התלאות שלך.

לי יש אקורד LS 1800 (לא כמו שלך ES) - אני יד ראשונה, ולי היתה בעייה בגיר - החלקת הילוכים - ומעולם לא נדלקה לי נורה של תקלה ברכב.

במוסך נאמר לי שצריך שיפוץ ואכן שיפצתי את הגיר - בסביבות 9.5K עלות (בצמפיון למשל תשלם הרבה יותר על גיר טיפיטרוניק כמו באקורד).

לפני מספר ימים שאלתי לגבי חבר שיש לו בעיית גיר בגולף עם מוסך אדמונד שמתמחה בגירים של VW, והוא אמר לי

שאם הייתי בא אליו עם האקורד המחיר היה יותר נמוך משמעותית.

בסך הכל הרכב מאד מאד אמין. מניסיון של הרבה שנים ומחירי החלפים והטיפולים שלו לא יקרים. אני מאד מרוצה מהרכב הזה

וגם מטפל בו לפי הספר- טיפולים מסודרים בזמן(והכל נרשם בספר רכב ). רכב מטופל = אמינות.

תפנה למוסך אדמונד אם תיקון ה UNIT לא יעזור. (אני שיפצתי את הגיר שלי במלואו במוסך הראשי של הונדה, והרכב במצב מעולה כעת, ואני מאד מרוצה.

אם יש לך שאלה אשמח לעזור.

מקווה שזה רק ה UNIT ושתהנה מהרכב.

קובי

:-)

פורסם
מהתיאור שלך לא נשמע לי שנפלת על נוכל.

הבחור שקנית ממנו מציע לך הצעה הוגנת של פיצוי בסך 3000 ש"ח למרות שתיאורתית ברגע שהחלטת לקנות את הרכב זה סימן שהרכב והבדיקה היא לשביעות רצונך לכן הוא לא חייב לך כלום.

מישהו אחר היה אומר לך ש-shit happens ועכשו כל מה שקורה זה בעיה שלך.

לדעתי קח את הפיצוי,תקן את הגיר.

ושלא תדע עוד גירים בעייתים.

מחזק את מיכאל +1.

בקשר לזה שיש לך חברים עם קומבינות במוסך, זה טוב ויפה אבל שם אותך באותו צד של המתרס עם המקמבנים, אתה לא יכול להאשים את הבעלים הקודם שלא היה צח כשלג בעוד אתה משתמש באותם כלים ושיטות - גם הוא לא "נסע 50 קמ"ש" כמו שהגדרת את זה.

בכל מקרה נראה שקנית רכב לא רע וסכ"ה יצאת טוב עם מישהוא שעוד מוכן לפצות אותך ולא מאיים על חייך.

עצה לפעם הבאה : בדיקות וברורים עושים לפני הקניה, גם את החבר קומבינה מפעילים לפני, גם את הדגם המדויק שאתה רוצה וכו'.

שילמת שכר לימוד נמוך יחסית.

תהנה עם הרכב, תקלות קורות ויקרו - זה לא רכב חדש, אל תקח ללב.

פומפה ומיכאל אתם שומעים את עצמכם??

שוו לא נפלתי על נוכל?? הבן אדם מוכן לתת לי 3000 ש"ח על מנת שנגיע להסדר מהיר וללא תביעות.

כי הוא יודע טוב מאוד וגם לאחר יעוץ עם עו"ד יש הילה לתביעה ואכן מדובר ברמאות!(נקודה).

זה שהוא "נחמד" ומחליט לוותר על 3000 ש"ח לא אומר שהוא נחמד והוגן, אלא זה אומר שהוא יודע שהוא נפל מהר מדי עם הקובמינה שלו והוא יודע שהוא עלול להתסבך.

ודבר נוסף פומפה, עם כך הכבוד אני לא עברתי פה על שום חוק כשביררתי לעומק איזה רכב אני עומד לקנות, אולי הבחור מהמוסך עבר על איזשהו חוק(לא קריטי) בקשתי היתה רק לבדוק מה עבר על הרכב והאם לא שיחקו עם הקילומטראז' והבחור עזר לי בכך!

ודרך אגב את הבדיקה והברורים עשיתי לפני הקניה, במורשה טענו שהרכב מטופל והקילומטרז' תקין, אך הם טענו שהוא גם היה יום לפני במוסך אך לא היה כתוב שהוא איפס את התקלה זאת גיליתי לאחר מכן בשיחה עם הבחור(הוא בעצמו אודה בכך לאחר שדחקתי אותו לפינה)!(דרך אגב גם הקלטתי אותו).

תבין לאחר איפוס התקלה לא ניתן לעלות עליה בשום דרך שהיא, הדרך היחידה שהיא תתגלה היא כאשר תופיעה שוב ואז גם המנורה של התקלה תדלק ואז יהיה קוד תקלה.

הבחור פשוט איפס את התקלה ולי בשום דרך לא היתה אפשרות לעלות עליה וגם לא במכון הבדיקה.

ומה שהכי מכעיס אותי בכל הפרשה הזו, שאני עוד בתמימותי ובגלל הרמאות המוצלחת של הבחור הסכמתי לשם לו 2000 ש"ח מעל המחירון, בגלל שהרכב באמת היה נראה טוב והמכון טען שמצבו טוב מאוד.

דבר נוסף, אני דיי מרוצה מהדגם הנ"ל, זה שאמרתי שלאחר שנמצאה התקלה היו כאלה שאמרו לי שהדגם הזה לא הכי מומלץ והאמריקאי עדיף, אכן אמרו לי, ואני מבמצב של משבר ואכזבה מהרכישה טענתי שאולי עשיתי טעות עם הדגם הספציפי הזה אבל זה היה רק בגלל המצב שבו היתי שרוי בעקבות תקלת הגיר והרגשת המרמה.

אכן נשמע שהבחור שמכר לך את הרכב לא הכי ישר, ומצטער לשמוע על התלאות שלך.

לי יש אקורד LS 1800 (לא כמו שלך ES) - אני יד ראשונה, ולי היתה בעייה בגיר - החלקת הילוכים - ומעולם לא נדלקה לי נורה של תקלה ברכב.

במוסך נאמר לי שצריך שיפוץ ואכן שיפצתי את הגיר - בסביבות 9.5K עלות (בצמפיון למשל תשלם הרבה יותר על גיר טיפיטרוניק כמו באקורד).

לפני מספר ימים שאלתי לגבי חבר שיש לו בעיית גיר בגולף עם מוסך אדמונד שמתמחה בגירים של VW, והוא אמר לי

שאם הייתי בא אליו עם האקורד המחיר היה יותר נמוך משמעותית.

בסך הכל הרכב מאד מאד אמין. מניסיון של הרבה שנים ומחירי החלפים והטיפולים שלו לא יקרים. אני מאד מרוצה מהרכב הזה

וגם מטפל בו לפי הספר- טיפולים מסודרים בזמן(והכל נרשם בספר רכב ). רכב מטופל = אמינות.

תפנה למוסך אדמונד אם תיקון ה UNIT לא יעזור. (אני שיפצתי את הגיר שלי במלואו במוסך הראשי של הונדה, והרכב במצב מעולה כעת, ואני מאד מרוצה.

אם יש לך שאלה אשמח לעזור.

מקווה שזה רק ה UNIT ושתהנה מהרכב.

תודה רבה לך קובי יקירי.

• תוכן חדש...