Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ביום שלישי האחרון רכשתי רכב יד שניה.

ביצעתי לרכב בדיקה במכון בדיקה לפני קניית רכב, והרכב בגדול נמצא תקין והבוחן טען בעל פה שהרכב במצב מצויין והגיר מחליף הילוכים בצורה חלקה ואין בעיות רציניות, אך בכתב נכתב שיש להחליף שמן גיר ויש נקישות בהעברת ההילוכים(הם כותבים את זה לכל רכב כמעיין כיסוי תחת).

לאחר הבדיקה סיכמנו על המחיר ורכשתי את הרכב.

יום למחרת נדלקה לי ברכב מנורה כתומה המעידה על בעייית מנוע\גיר, מייד נסעתי למוסך מורשה והתברר שיש לבצע שיפוץ גיר שעלותו מסתכמת בכ7000 ש"ח(אבסורד לאחר שהרכב עלה לי 40000).

בנוסף המוכר איפס את אותה התקלה במוסך המרכזי יום לפני שרכשתי את הרכב.

בפני המוכר טען שהוא היה במוסך ובמוסך "טיפלו" בתקלת מחשב קטנה(האיפוס של התקלה הגדולה) וסידרו לו את המנעול של מכסה מנוע, אך לא נאמר כלום על כך שהבחינו בתקלת מנוע ואיפסו אותה.

הרי אין סיכוי שמוסך מורשה יאפס תקלת מנוע\גיר לפני שהוא בודק מהיכן הבעיה נובעת(האיפוס כנראה היתה דרישה של המוכר).

כעת כ4 ימים לאחר הרכישה אני חסר אונים אין אני יודע מה לעשות, אני לא מעוניין להשאר עם הרכב הנ"ל, אך אני לא יודע אם אני יכול לבטל עסקה לאחר שאני ביצעתי בדיקה לפני הרכישה וכביכול בסעיף של התקלות גיר נמצאה תקלה שמעידה על נקישות בהעברת ההילוכים+החלפת שמן, המוכר יכול לומר שביצעתי את הבדיקה ובכל זאת החלטתי לרכוש את הרכב ובכך הוא יסרב לבטל עסקה.

האם אני רשאי לבטל עסקה? ואם לא, האם אני יכול לתבוע את בעל מכון הבדיקה או את הקונה?

מה עלי לעשות?

לתשובותכם אודה.

בברכה, זאב.

פורסם

קודם כל, תרגע. אחר כך גש למקרר ופנק את עצמך בבקבוק של בירה קרה (אפשרי גם וויסקי, אם זה הקטע שלך).

לפני שאתה קופץ למסקנות ותובע את כל העולם ואישתו, כדאי שתיגש למכון לשיפוץ גירים כדי לקבל חוות דעת נוספת על התקלה ועל עלות התיקון. הניחוש שלי, היות ולא כתבת איזה משאית רכשת, שבמכון גירים עלות השיפוץ (אם בכלל ידרש כזה) תיהיה קטנה יותר והעבודה לאו דווקא טובה פחות.

אם אכן גילית שהגיר דורש שיפוץ, כדאי לפנות למוכר באדיבות אך בנחישות ולדרוש את השתתפותו בעלות התיקון, שכן עפ"י חוק גילוי נאות במכירת רכב היה עליו לכאורה להודיע לך על התקלה. אני בספק אם אתה יכול לעשות משהו כנגד מכון הבדיקה שכן כתוב במפורש בטופס שיש נקישות מהגיר. חלק מהמכונים גם מציינים במפורש על הטופס שאין אחריות על גיר אוטומטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
קודם כל, תרגע. אחר כך גש למקרר ופנק את עצמך בבקבוק של בירה קרה (אפשרי גם וויסקי, אם זה הקטע שלך).

לפני שאתה קופץ למסקנות ותובע את כל העולם ואישתו, כדאי שתיגש למכון לשיפוץ גירים כדי לקבל חוות דעת נוספת על התקלה ועל עלות התיקון. הניחוש שלי, היות ולא כתבת איזה משאית רכשת, שבמכון גירים עלות השיפוץ (אם בכלל ידרש כזה) תיהיה קטנה יותר והעבודה לאו דווקא טובה פחות.

אם אכן גילית שהגיר דורש שיפוץ, כדאי לפנות למוכר באדיבות אך בנחישות ולדרוש את השתתפותו בעלות התיקון, שכן עפ"י חוק גילוי נאות במכירת רכב היה עליו לכאורה להודיע לך על התקלה. אני בספק אם אתה יכול לעשות משהו כנגד מכון הבדיקה שכן כתוב במפורש בטופס שיש נקישות מהגיר. חלק מהמכונים גם מציינים במפורש על הטופס שאין אחריות על גיר אוטומטי.

ב4 ימים האחרונים סיימתי באופן מוחלט את כל המשקאות החריפים בבית...(נשאר רק הספירט שאישתי מורידה לק(זרקתי לעצמי רעיון..:) ))

תראה אני לא בלחץ(בגדול).

פשוט אני כועס על כך שנפלתי למרמה לאחר ששילמתי לבחור כ2000 ש"ח מעל המחירון בגלל שבאמת הרכב היה מטופל ונראה שמור ביותר.

כעת הוא מוכן להחזיר לי 3000 ש"ח לתיקון, ואני יכול לשער שהוא מוכן להעביר לי את הכסף כי הוא יודע שהוא יכול להסתבך.

אבל אני אומר מה שלא מתחיל טוב גם לא יגמר טוב, לכן אני כבר לא שלם עם הרכב הנ"ל ומשהו לא מרגיש אצלי טוב בבטן(ואל תגיד לי ללכת לשירותים כי כבר היתי שם).

אני מסכים ששיפוץ יעלה זול יותר במכון לגירים אבל שוב זה כבר לא עיניין העלות אלא ההרגשה שעובדים עליך ושאתה יוצא מרומה, אין כבר את ההתרגשות מהרכישה ואתה כבר לא אוהב את המוצר שדפקו אותך איתו.

בקיצור אני כרגע תקוע עם הרכב ולא יודע מה לעשות!

ועל הדרך באחד המוסכים אמרו לי שהדגם הבריטי(זה שברשותי) לא מוצלח כמו האמריקאי והוא זהה לחלוטין לרובר וחלקיו יקרים יותר לתחזוקה ובקיצור הוסיפו אש למדורה!...

נ.ב: דרך אגב דגם הרכב המדובר: הונדה אקורד 2002, 1.8 ל',ES הדגם הבריטי.

פורסם

אני סבור שאתה לא יכול לבטל את החוזה מאחר והחוזה נכרת כדין קרי הומוכר הציע הצעה ואתה קיבלת אותה, בכפוף לבדיקת המכון שיצאה תקינה או לחילופין הבוחן התריע בפניך על נקישות בגיר וכמו כן לעניין השמן גיר, ובאותו רגע יכולת לבקש להיכנס למוסך ולבדוק את התקלה שם.

בהתאם לכך, אני לא מסיר את אחריות המוכר לתום לב במו"מ, קרי חובת גילוי לגבי בעיה כזו או אחרת.

את הטעות שביצאת ברכישת הרכב ביצעת על סמך המידע שקיבלת מהמוכר ומהמכון.

המכון לטעמי מילה את חובתו אם כי המוכר בכפוף לדבריך שיום לפני כן בדק את הרכב ואיפס את התקלה הטעה אותך.

סייג לכך האם המוכר איפס את התקלה בהוראת המוסך כי אז לא נהג בחוסר תום לב או שביודעין על העבירה איפס את התקלה בכדי שאתה לא תשים לב.

אם אכן נהג המוכר שלא בתום לב אתה זכאי לפיצויים, לפחות בגובה הנזק שבתיקון התקלה.

בכל מקרה, כל מה שכתבתי כאן כרגע לא פשוט להוכחה וספק אם תוכל בכוחותיך להודיח זאת בצורה עצמאית.

עצתי לך, פנה למוכר ושאל אותו בעניין (הבא אישור מהמוסך כי אכן בוצע האיפוס ומה הסיבה שבוצע וכמובן הקלט את השיחה בינכם).

במידה וזה לא עוזר, שקול את ייעוצו של עו"ד במידה ואכן יש לך עניין לפתור את הסגה הזו.

אכן זוהי הרגשה לא נעימה ומדובר על סכום לא קטן אבל אל תחמיר עם עצמך, יש דברים יותר כואבים.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

המוכר בעצם רימה אותך.

אם הוא ידע על התקלה וידע שאיפסו במוסך את ההודעה על התקלה,הוא עבר על החוק (חובת גילוי נאות).

אם במוסך יכולים להראות לך על טופס מודפס (היסטוריית הטיפולים של הרכב) שיום קודם למכירה המוכר עשה את הנ"ל יש לך קייס לתביעה ואתה יכול להסתפק בבימ"ש לתביעות קטנות.

תתייעץ עם עורך דין (יש מישהו שאין לא אח ,בן דוד, חבר עו"ד? 8)).

תנסה להגיע לפשרה עם המוכר.

כל התיבות האוטומטיות מתות הרבה לפני מכללים אחרים הרכב,אין הדבר אומר ששאר המכללים אינם תקינים.

תנפנף בפני המוכר באיום תביעה רק אחרי שתמצה את האופציות האחרות .

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

עצם העובדה שהמוכר מוכן לתת לך 3K לתיקון הגיר של יפה...וגם מעלה חשד שהוא ידע על התקלה לפני המכירה ולקח את האפשרות הזאת בחשבון.

נסה לקבל הצעת מחיר נמוכה יותר כך שהחלק שלך בשיפוץ יהיה קטן יותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך , זה לנסות לדבר עם המוכר .

אם הוא שקרן אין מה לעשות אם הוא ישר אז הוא ישתתף איתך בתיקון , לפחות את ה2000 יותר.

אם יש לך עצבים שלב ברזל פנה לעו"ד ולבתי משפט .

לאחר מתח שיפגע לך בבריאות לא תקבל את כל הכסף חזרה רק חלק .

צריך לדעת לפעמים לוותר אין מה לעשות כמו שמרווחים לפעמים מפסידים !!!

פורסם

אגב, אם כבר גילית "עז" אחת ברכב, לפני שאתה סוגר עם המוכר על סכום כדאי שתיקח את הרכב לבדיקה מקיפה במוסך כדי שישללו "עזים" נוספות שמסתתרות אי בתוך הרכב. יהיה קשה לקבל פיצוי נוסף על תקלה נוספת שחס וחלילה תתגלה בעתיד.

בדוק היטב את הרכב ועשה סקר שוק לגבי שיפוץ הגיר (יש בעל מקצוע שמתמחה בנושא וחבר בפורום, בדוק את שרשור ההמלצות בפורום אוף-טופיק) ואחר כך תסגור עם המוכר על סכום. לדעתי אתה צריך לשאוף לקבל לפחות 50% מעלות השיפוץ של הגיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חוק גילוי נאות תקף רק לגבי סוחרי רכב. לא לגבי אדם פרטי.

ברמת העיקרון זכותי להסתיר את כל התקלות של הרכב, כל עוד נחתם חוזה מסודר לאחר בדיקה והרוכש היה מבסוט ורכש את הרכב בדעה צלולה - הכל טוב.

הרוכש הלך למכון בדיקה, שם נכתב במפורש "נקישות בגיר". זה שהקונה בחר להתייחס לנ"ל ככסת"ח, זה עניין שלו. המכון אכן כיסה את ישבנו והקייס התעופף דרך החלון.

אם המוכר מוכן להוריד 3000 ש"ח מעלות התיקון, זה נהדר. קח בשתי ידיים, תקן את הגיר במכון מתמחה בסביבות 5000 ש"ח וסע לשלום.

בכל מקרה - אין אוטו משומש שלא דורש יישור קו כלשהוא. אם לאוטו לא היה כל בלאי, לעולם לא היה יורד הערך שלו.

ירידת הערך החודשית משקפת גם את העובדה המצערת שזמן+ קילומטראז' הם האויבים של כל רכב ומביאים עליו בלאי - שמביא עליך הוצאות.

רכשת הונדה ב-40 אלף ש"ח במקום 150 אלף? לא בהכרח רימית את המערכת...

תקן את הגיר ותהנה מהאוטו.

פורסם
אגב, אם כבר גילית "עז" אחת ברכב, לפני שאתה סוגר עם המוכר על סכום כדאי שתיקח את הרכב לבדיקה מקיפה במוסך כדי שישללו "עזים" נוספות שמסתתרות אי בתוך הרכב. יהיה קשה לקבל פיצוי נוסף על תקלה נוספת שחס וחלילה תתגלה בעתיד.

בדוק היטב את הרכב ועשה סקר שוק לגבי שיפוץ הגיר (יש בעל מקצוע שמתמחה בנושא וחבר בפורום, בדוק את שרשור ההמלצות בפורום אוף-טופיק) ואחר כך תסגור עם המוכר על סכום. לדעתי אתה צריך לשאוף לקבל לפחות 50% מעלות השיפוץ של הגיר.

בגדול בזמן שהיתי במוסך מורשה הונדה בעפולה לאחר שתקלת הגיר הופיעה, ביקשתי שהם ייבדקו את כל הרכב.

לדבריהם הרכב במצב טוב הוא טופל כמו שצריך ואין לו בעיות נוספות.

כך שלפי מה שנראה העז היחידה זו העז הגדולה שנקראת תיבת הילוכים.

בקשר למחיר התיקון אני אכן מתכוון לבדוק במכוני גירים את העלות, וכן לבדוק בממוקד מה הבעיה בגיר, אך זאת אני אבדוק לאחר שאני אהיה סגור עם עצמי מה אני עושה עם הרכב.

עלות התיקון במורשה היא 7000 ש"ח כך שחצי זה 3500 ש"ח והוא מוכן להעביר 3000 ש"ח, אני חושב שעדיף לקחת את הסכום הזה מאשר להכנס לעימות ולא לקבל כלום(עדיפה ציפור 1 ביד מאשר 2 על העץ).

אתה אולי יודע מה שמו של חבר הפורום שמתמחה בשיפוץ גירים?

פורסם

אני ממליץ ל ללכת לקבל עוד חוו"ד כי זה נשמע לי מאוד מוזר שרכב עם 100K צריך לעבור כל כך מוקדם שיפוץ גיר.

אם הרכב אכן במצב כמו שתיארו לך במוסך אז אני ממליץ לך לתקן את הבעיה, כי אתה לא יודע איזה עזים יש ברכבים אחרים.

פורסם

עזוב רגע את המנורה ברכב.

הגיר דופק/שורק/לא מעביר הילוך או משהו כזה?

לפעמים מנורות נדלקות "סתם" ובמוסכים מסויימים יש שיחפסו לגזור עלייך קופון.

יכול להיות שבכלל לא צריך שיפוץ גיר ,המנורה יכולה להדלק בגלל הרבה סיבות.

במידה וכן צריך שיפוץ ,קח את ההצעה שלו בשתי ידיים ,בבית המשפט אתה יכול לנצח ולבטל את העיסקה אבל אתה יכול גם להפסיד ובכל מקרה את התוצאות אתה תקבל לפחות אחרי חצי שנה.

הייתי מציע לך לבדוק את הרכב בעוד מוסך(מכון גיר)ולקבל הצעת מחיר ואני מאמין שאם הוא הציע כבר 3 אלף אז בטוח הוא ישתתף איתך בחצי מהעלות הכולל ואני אישית חושב שזה דיי פייר.

בהצלחה ואל תשכח שדברים כאלה קורים ולהבא תתיעץ לגביי הרכב שאתה קונה (אקורד ,אנגלייה,חלפים יקרים יותר)היינו יכולים לספר לך את זה לפני שהמוסך סיפר.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

• תוכן חדש...