Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי שבוע שעבר פורד פיאסטה חדשה.

אני מנסה לתכנן תקציב לזמן הקרוב, כתוב לי שצריך לעשות טיפול כל 15K. האם זה הטיפול היחיד? כבר אין קטע של הרצה וטיפול לאחר הרצה? כמה עולה טיפול כזה?

פורסם

תתחדש! מומלץ לעיין בספר הרכב. בכל מקרה ברכבים מודרניים אין את נושא ההרצה, הטיפול הראשון בפיאסטה אחרי 15K או אחרי שנה, לפי מה שבא קודם. העלות בסביבות 600-700 מומלץ לברר לפני שמגיעים למוסך. סע בזהירות.

פורסם

"אני מנסה לתכנן תקציב לזמן הקרוב, כתוב לי שצריך לעשות טיפול כל 15K. האם זה הטיפול היחיד? כבר אין קטע של הרצה וטיפול לאחר הרצה? כמה עולה טיפול כזה?"

אני לא ממליץ לך לקחת את ההמלצה הזו כלשונה.מנועי הפיאסטה נחשבים לרגישים יחסית.

כשאני קניתי את הטויוטה שלי,פתחתי את ספר ההוראות באנגלית ופעלתי על פיו.ההוראות בספר באנגלית היו שונות לגמרי מאשר בספר היבואן בעברית.אני ממליץ לך לעבוד אך ורק על פי הספר באנגלית כי לפעמים ליבואן יש נטייה לעגל פינות.

אפילו לחץ הצמיגים שהיה רשום לרכב שלי בספר היבואן היה שונה לגמרי ממה שהיצרן המליץ..

אני ממליץ לך לעשות תקופת הרצה של 1500 ק"מ.המחמירים (כמוני) מריצים עד 2500 ק"מ.ההרצה כוללת נהיגה רגועה כך שהסל"ד לא יעלה על 4000. אני הקפדתי יותר,והעברתי הילוכים כשהגעתי ל2000 סל"ד. בנוסף,תבלום רגוע מאוד,אל תשכח שהבלמים עדיין חדשים ולא השתפשפו.אני ממליץ לך בחום לא לתת "גז" או קיקים בזמן תקופת ההרצה,זה יכול לגרום לבעיות כי השמן לא נכנס עדיין לכל הרכיבים במנוע.

טיפול לאחר הרצה לדעתי יכול לכלול החלפת שמן ראשונה כבר ב5000,יש אנשים (כמו החברה שלי) שביצעו החלפות שמן כל 1000 קילומטר שעשו.בנהיגה על הטויוטה שלה-המנוע מגיב בצורה מדהימה ולא מתאמץ בכלל.

בנוסף,אני טוען שטיפולים מוקדמים לא הרגו אף אחד.אני מתכנן להכניס את הטויוטה שלי כבר להחלפת השמן הראשונה שלה אחרי חצי שנה (הקילומטרז' שלה 3800 ק"מ!) ולאחר שנה לבצע החלפת שמן נוספת ופילטר שמן,ולדבוק בהחלפת שמן נוספת כל 5000 ק"מ.2 החלפות שמן בשנה יעשו פלאים למנוע שלך וישמרו עליו במצב טיפ טופ.

להערכתי,עלות טיפול ראשון אם אתה תחליף רק ב 15K או שנה תעמוד על 400 ש"ח בערך..שוב,אם אתה רוצה להיות מדויק תרים טלפון למוסך ותבקש מהם הערכת מחיר.

פורסם

מתן,

2500 ק"מ הרצה - מדוע? זאת הגזמה.

1500 ק"מ הרצה - מספיק בהחלט.

יש לעשות אותה ברוגע וכמובן להקפיד על בלימות עדינות.

יצא לי לנהוג ברכבים (זהים לשלי) שבוצעה בהם הרצה של 1500 ק"מ (כדין וכדת) ולאחר מכן ננהגו בצורה אגרסיבית יותר - והרגישו אנמיים מהרכב שלי, בכל מצב.

ברכבים שלי (הפביות הקודמת והנוכחית) בוצעה הרצה של 1000 ק"מ ולאחר מכן ננהגו בצורה אגרסיבית יותר - הרגישו יותר טוב מבחינת תגובות דוושה, זריזות ואפילו צריכת דלק.

מחזק לגבי טיפולים מוקדמים - אין שום רע בזה, להפך...

אין ספק שלעשות טיפול כל 7.5K - הרבה יותר בריא ומועיל מאשר כל 15K או 20K.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מתן,

2500 ק"מ הרצה - מדוע? זאת הגזמה.

1500 ק"מ הרצה - מספיק בהחלט.

יש לעשות אותה ברוגע וכמובן להקפיד על בלימות עדינות.

יצא לי לנהוג ברכבים (זהים לשלי) שבוצעה בהם הרצה של 1500 ק"מ (כדין וכדת) ולאחר מכן ננהגו בצורה אגרסיבית יותר - והרגישו אנמיים מהרכב שלי, בכל מצב.

ברכבים שלי (הפביות הקודמת והנוכחית) בוצעה הרצה של 1000 ק"מ ולאחר מכן ננהגו בצורה אגרסיבית יותר - הרגישו יותר טוב מבחינת תגובות דוושה, זריזות ואפילו צריכת דלק.

מחזק לגבי טיפולים מוקדמים - אין שום רע בזה, להפך...

אין ספק שלעשות טיפול כל 7.5K - הרבה יותר בריא ומועיל מאשר כל 15K או 20K.

RS,אכן 1500 ק"מ הרצה מספיקים בהחלט,אך אני מעוניין לשמור על המנוע לטווח היותר רחוק.בנוסף,גם הרגלי הנהיגה שלי שונים משלך.אני ממש לא חובב נהיגה אגרסיבית,ואפשר לומר שהרכב שלי נוסע כמו צב בכבישי ישראל,לא עובר את ה 90 אלא רק אם צריך לעקוף.

בנוגע ל2 הפביות שלך,אם היה הבדל כלשהו בנפח המנוע או בתיבת ההילוכים?האם היתה "עקומת למידה" למנוע?עם התיבות החדשות,רובן לומדות את הרגלי הנהיגה של הנהג באמצעות מחשב.אולי בגלל זה הרכבים שנהגת בהם הגיבו בפחות אנמיות?

אני

• תוכן חדש...