Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מעוניין להחליף שמן גיר בקורולה שנת 96 אוטומט , והשאלה כמה להחליף?

ומתי להחליף כאשר האוטו חם או קר?

ואיזה שמן מומלץ?

אריק ובנץ מכים שנית!!!!:wink:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מבצע אצלי החלפה כל 60 אלף .

השמן המומלץ רשום על המדיד ,אם אני לא טועה מדובר על dexron2 .

אם אתה לא מבצע את ההחלפה במוסך עם ציוד יעודי אז תמיד ישאר כליטר או שניים בתוך הממיר מומנט לכן מה שאני עושה זה החלפה של השמן , נסיעה של כ 50 ק"מ והחלפה נוספת .

את ההחלפה יש לבצע כאשר הרכב קר .

פורסם
אני מבצע אצלי החלפה כל 60 אלף .

השמן המומלץ רשום על המדיד ,אם אני לא טועה מדובר על dexron2 .

אם אתה לא מבצע את ההחלפה במוסך עם ציוד יעודי אז תמיד ישאר כליטר או שניים בתוך הממיר מומנט לכן מה שאני עושה זה החלפה של השמן , נסיעה של כ 50 ק"מ והחלפה נוספת .

את ההחלפה יש לבצע כאשר הרכב קר .

אוקי, בחניות החלפים לא ניתן להשיג dexron 2 אלה רק 3 , הם אומרים שזה יותר טוב ומתקדם יותר זה נכון?

פורסם

דקסרון 3 ,אתה יכול לקנות של דלקול שהוא מאוד מומלץ,99 ש"ח לגלון באוטודיפו.

עצה אישית:

בזמן הריקון ,תרוקן לכלי ,לא משנה איזה,ומאותו כלי תמדוד עם בקבוק כמה ליטר יש בדיוק,ותחזיר את אותה הכמות בדיוק לאחר הריקון.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אין בעיה לערבב בין הנוזלים רק שאם יש לך נוזל דקסרון 2 ואתה ממלא ב 3 אז תקבל נוזל בעל תכונות ממוצעות לשני סוגי הנוזל.

מכוון שהדרישה המינימאלית היא לדקסרון 2, אין לך כלל בעיה עם העניין הזה של ערבוב נוזלים.

פורסם

אני לא יודע מתי הוחלף , הרכב אצלי שנתיים ובעל הרכב הקודם היה מטפל רק במורשה.

אז אני רוצה לייישר קו

פורסם

צבעו חום כזה, וכמה שמן צריך לצאת? מוכרים בגלון של 4 ליטר זה מספיק?

כמה כול התכולה של הגיר?

פורסם

כנראה שנפלה טעות.

קיבולת השמן בתיבה הינו 3.1 ליטר אבל בפועל לא כול השמן יתנקז לכן כפי שנכתב קודם לכן מלא שמן לפי הנחיות הייצרן.

מילוי שמן

1. מלא שמן עד הסימן מכסימום בצד של המדיד שרשום עליו COLD

2. תניע את הרכב ומשוך את בלם היד ולחץ על דוושת הבלם כאשר המנוע עובד בסל"ד סרק העבר את ידית ההילוכים מספר פעמים בכול המצבים קרי N-1-2-P.

תשאיר את ידית ההילוכים במצב P ובדוק את מפלס השמן, מצב תקין בחלק העליון של הסימן COLD.

לאחר נסיעה של 15 קילומטר כאשר שמן הגיר חם בדוק שוב פעם את מפלס השמן.

מצב תקין בין סימן MIN-MAX בחלק העליון של המדיד -HOT.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לו הייתי במקומך,הייתי קונה 2 מיכלים ומבצע החלפה כפולה,כלומר נניח אחרי שבוע מחליף שוב.

אחרי שתעשה כן,הפוך למנהג להחליף את השמן אחת לשנה,99 ש"ח .

בספר כתוב 7 ליטר זה מתייחס לכל השמן ,אתה לא תוכל לרוקן את כולו מפתח הריקון בלבד,לכן,אתה תעשה החלפה כפולה.

ואל תשכח,תמדוד כמה יוצא,תרשום לך,ותמלא בדיוק כמה שרוקנת,לא מעבר(כמובן בתלות זה שכרגע המפלס תקין).

אני אצלי ,מחליף כל שנה את השמן גיר ,ככה כבר עשור, השמן צלול כמו יין כל הזמן,הגיר עובד כמו שעון שוויצרי ,בנסיעה רגועה,אתה לא מרגיש את המעברים בכלל.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...