Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יכול להיות ,רוקנתי 4.7 ליטר אז איך צריך להיות 3.1?

הקיבולת המלאה של התיבה היא אכן 7.2 ליטר אבל בזמן ההחלפה לא מתרוקן כול השמן וכמות נכבדה נשארת בממיר מומנט לכן התנקזה רק כמות של 4.7 ליטר.

בדרך כלל מתנקזת כמות של 3-3.5 ליטר יתכן שהיה עודף שמן בתיבה או שלא מדדת נכון.

לכן בהרבה מקרים אנשים מבצעים החלפה נוספת לאחר 1000 קילומטר בכדי לרענן את כול תכולת השמן בגיר.

איזה כייף לי :)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואל תשכח,תמדוד כמה יוצא,תרשום לך,ותמלא בדיוק כמה שרוקנת,לא מעבר(כמובן בתלות זה שכרגע המפלס תקין).

אכן יש צדק בדברייך והדבר באמת תלוי אם מפלס השמן קודם לכן היה תקין. מניסיוני ברוב המקרים כמות השמן גדולה או קטנה מהכמות הנדרשת מכיוון שלא כול המוסכים ממלאים שמן לפי הנחיות הייצרן.

פורסם

• בדרך כלל יוצא מפקק הריקון של תיבה אוטומטית כחצי עד שני שליש נוזל מתכולת הנוזל הכללית.
  • כדי לבצע החלפה נוספת אין צורך לנסוע 1000 ק"מ או לחכות שבוע. לאחר החלפת הנוזל הראשונה יש לבצע נסיעה קצרצרה של 10 דקות, כשבמהלכה כל ההילוכים ישולבו ולחזור על תהליך ההחלפה.

פורסם

שלום רב

כאשר פותחים את בורג הקרטר יוצא בין 2 ל 3.5 ליטר ברכבים יפנים.

ואין כול צורך לנסוע עים הרכב מספיק שהרכב מונע כ 5 דקות. ( השמן מתערבב בדקה הראשונה )

יש מצבים שמחליפים בצורה הזו שמן ומיד לאחר הנעה רואים כי השמן נהפך מיד לשחור ויש מצבים שאחרי החלפה שכזו השמן נראה נקי . התוצאה הסופית האידיאלית היא שצבע השמן נראה אדום נקי .

בברכה זיסו יוסי

פורסם

הנוזל הטרי לא יגיע כל מקום בתיבה אם לא יוחלפו הילוכים והדרך שהמלצתי היא הטובה ביותר.

אם באמת אחרי החלפה הנוזל נראה צלול ונקי מסכים שאין צורך לבצע החלפה נוספת.

פורסם
שלום רב

כאשר פותחים את בורג הקרטר יוצא בין 2 ל 3.5 ליטר ברכבים יפנים.

ואין כול צורך לנסוע עים הרכב מספיק שהרכב מונע כ 5 דקות. ( השמן מתערבב בדקה הראשונה )

יש מצבים שמחליפים בצורה הזו שמן ומיד לאחר הנעה רואים כי השמן נהפך מיד לשחור ויש מצבים שאחרי החלפה שכזו השמן נראה נקי . התוצאה הסופית האידיאלית היא שצבע השמן נראה אדום נקי .

בברכה זיסו יוסי

שלום זיסו,

כיצד אתה מסביר שפותח האשכול ניקז כ-4.7 ליטר שמן ?

פורסם

לפי מה שהבנתי אתם אומרים שמילאו יותר מדי שמן בפעם הקודמת אז איך אני יודע כמה להכניס?

אריק ובנץ מכים שנית!!!!:wink:

פורסם

תבדוק במדיד, בודקים כשהמנוע בטמפ' עבודה, שלב את הידית הילוכים מההתחלה(P) עד המהלך האחרון, וחזרה לP.

תוציא את המדיד, יהיה לך סימון של 65C שם צריך להיות השמן.

לא יגרם נזק אם יש מעבר לקו הזה.

פורסם
שלום זיסו,

כיצד אתה מסביר שפותח האשכול ניקז כ-4.7 ליטר שמן ?

היי אים אחרי פתיחת בורג קרטר בלבד מולא 4.7 ליטר יש לכך 2 אפשרויות הראשונה שהיה חוסר שמן בגיר לפני ההחלפה

והשניה היא שמולא יותר מדי

לגבי הנושא של החלפת הילוכים אני חוזר ורושם כי אין כול צורך לנסוע ברכב . והמעבר של ידית ההילוכים בכול המצבים נעשה לפני בדיקת כמות שמן גיר מדויקת ( מרק יכול להעלות סכמת שרטוט של הגיר להסבר לכך ) גם כאשר מוחלף כול השמן ע"י מכונה לא נוסעים ברכב לשם כך הכול נעשה במצב נייח עים מנוע פועל וגיר בהילוך סרק .

בברכה זיסו יוסי

פורסם

לא צריך שרטוט של מעברי הנוזל בתיבה כדי להבין שהעברת הידית של הבורר בין כל המצבים לא תעביר נוזל בכל המעברים, בוכנות, אקומולטורים ושסתומים בתיבה.

ולכן, אם רוצים לעשות זאת טוב ולחזור על התהליך שנית, רק נסיעה תעביר את הנוזל לכל המצמדים, כל המעברים והשסתומים בבלוק וגם תאיץ את חימום הנוזל, מה שיעזור בהתהליך המהילה של הנוזל החדש בישן ובכך מבטיחים החלפה חוזרת של נוזל יותר יעילה.

מפלס מעל המותר יגרום לבעיות בתיבת הילוכים ורצוי מאוד לא לעבור את הקו של ה MAX במצב HOT.

פורסם

לפי דעתי הסיבה העיקרית שייצרן הרכב ממליץ על נסיעה קצרה ברכב היא בכדי להביא את טמפ' נוזל ATF לטמפ' של 70-80 מעלות צלזיוס המומלצת לשם בדיקה נכונה ומיטבית.

• תוכן חדש...