Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לא מזמן קניתי את הרכב הנ"ל. הבנתי שצריכת הדלק של פיאט סטנדרטית (1.3) יחסית נמוכה, ולגבי מנוע גדול יותר כמו שלי יש שאומרים שהוא צורך יותר דלק עקב הגודל, ויש האומרים שפחות כי הוא מתאמץ פחות. הייתי רוצה לדעת איזה מהם נכון. בכל מקרה סמתי לב שהמנוע צורך יחסית הרבה דלק (בעיר 1 ל-8 ובין עירוני 1 ל-11), אני רוצה לדעת אם זה נורמלי. האגזוז שלי ממש ישן וגם כאן הדעות חלוקות, יש שאומרים שזה משפיעה על צריכת הדלק ויש שאומרים שלא. אמרו לי גם שבנוסף לתוסף דלק ששמתי והוא לא עזר כדאי לנקות את מע' הזרקת הדלק ידנית.

כמו שהבנתם אני מעוניין לדעת מה מכל אלה נכונים ומה לא, וגם מה הצריכת דלק הנורמלית של רכב מסוג זה. מבקש עצה ממישהו שמבין או בעל נסיון עם הדגם הספציפי, נא לא לרשום סתם.

תודה מראש

פורסם

צריך לעשות ניקויי מזרקים .בית מצערת. פלגים .פילטר אויר.

לאחר מכן מלא מיכל מלא עשה 200 ק"מ.

מלא עוד פעם עד הסוף כך תוכל לדעת בדיוק כמה צורך הרכב

פורסם

לא יודע כמה אמור להיות בדיוק אבל בשנתיים האחרונות אני נוסע 500 קמ כל שבוע , הכל בינעירוני , לפעמים יש פקקים , מתדלק אחת לשבוע בדרך כלל כלומר משהו כמו 1 ל 13 אותו רכב פונטו S90

פורסם

תודה על התגובות, אני יודע לחשב צריכת דלק וגם עשיתי טיפול 10K (פלגים, פילטר אויר). מבקש תשובה יותר מפורטת ועיניינית על מה ששאלתי (השפעת האגזוז/גודל מנוע על צריכת הדלק ואולי גם גורמים אחרים ששוים בדיקה)

פורסם

יש לי כמה תובנות שיעשו לך סדר.

1. מנוע גדול מתאמץ פחות בעומס מלא, ז"א אם תעמיס את הרכב ב-5 איש ותעלה את הקסטל עם מיזוג אז הרכב שלך יצרוך פחות מאשר מנוע קטן נניח 1300.

אבל בנסיעה רגילה ובעיקר בשיוט אף מנוע לא יתאמץ, אבל המנוע בנפח הקטן יותר ישתה הרבה פחות.

לי לדוגמא יש אונו 1.4 עם נסיעה משולבת של 1:15.

צריכת דלק גבוהה יכולה לנבוע מהרבה סיבות במיוחד בפיאט שלך, ברכב שלך יש מע' הזרקה ממוחשבת שמחוברת ל-4 חיישנים עיקריים שתקלה באחד מהם מספיקה כדי להקפיץ את הצריכה.

2.מסננן דלק סתום או משאבת דלק לקוייה גם כן יגרמו לזה.

3.לחץ אויר נמוך

4. ממיר קטליטי סתום או אגזוז סתום בהחלט יעלו צריכת דלק

5.צורת הנהיגה שלך ואופי הדרך(עירוני או בינעירוני).

מסקנה גש למוסך שמתמחה בהזרקות ויש לו מחשב שמתחבר לרכב שלך ותעשה בדיקה כללית

פורסם

תודה רבה airwolf1980 על התשובה המצויינת, ככה כותבים תגובה.

השכלתי ואני אלך לבדוק את הדברים הנ"ל

• תוכן חדש...