Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם..

אני חדש כאן בפורום... בעברי הרחוק די הבנתי במכוניות והייתי חובב מושבע של כל העניין הזה...

מאז שהתגייסתי והתחלתי ללמוד קצת ירדתי מהעניין הזה...

בכל מקרה אני ב 24, סטודנט... מחפש לקנות אוטו...

התלבטתי קשות בין משומשת טובה (לאנטיס, 3 וכו) לבין האלטו החדשה (התקציב שלי הוא 55 א"ש אבל עוד 5 א"ש זה לא נורא לאוטו חדש)...

השאלות שלי הן כאלו:

א. האם זה באמת כדאי לקנות רכב עם רמת בטיחות של 3 מתוך 5?

ב. מה הצפי לירידת הערך של הרכב? מה הצפי אם יהיה להיט בליסינג ובהשכרות רכב ומה הצפי אם לא?

ג. הזמנתי נסיעת מבחן דרך האתר של סוזוקי... כמה זמן עד שיזמינו אותי אליו? מה עושים בדיוק בנסיעת מבחן אני נוסע לאן שאני רוצה? אני מחוייב במשהו?

ד. האם אוטו זה גם טוב לנסיעות ארוכות? (אני גר בפ"ת... למשל אם אסע לטבריה עם האוטו... לחרמון וכו... האם הוא "יחזיק" עד שם?

ה. האם צריכת הדלק שלו ממה נמוכה כמו שאומרים? 1:24?

ו. כמה עולה ביטוח מקיף לרכב כזה (פחות או יותר)? כמה עולה רישוי שנתי?

ז. האם 60 א"ש זה כולל הרישוי השנתי הראשוני?

ח. האם סוזוקי ידוע כרכב אמין? האם החלקים שלו זולים בדרכ?

ט. רק למי שיודע... האם הרדיו דיסק הוא MP3 ברכב או רגיל?

י. האם ברכבים שנמכרים בארץ זה כולל האורות ערפל כמו בתמונות שיש באינטרנט?

סליחה שאני משגע ככה.. זה פשוט ממש חשוב לי... פעם ראשונה שאני קונה רכב ועוד חדש...

מודה לכל מי שיענה מראש... שבת שלום וסופש קטלש!

כפיר הג'ינג'י

פורסם

ממש לא משגע. עדיף שתשאל בצורה הזאת ולא תכתוב "תזרקו לי כל מה שאתם יודעים על סוזוקי אלטו".

לענייננו:

א. כדאי? זה תלוי. במחיר כזה אפשר לקנות משומשות עם ציוני בטיחות עדיפים, אך ברוב המקרים ללא בקרת יציבות.

ב. כנראה שירידת הערך תהיה גבוהה למדי באחוזים (כי השוק לא אוהב מכוניות קטנות לאורך זמן) אך כספית נטו הירידה לא תהיה גדולה משמעותית משל רכבים משומשים באותו המחיר, כנראה.

ג. עדיף שתתקשר אם אתה רוצה לנסוע ברכב כמה שיותר מוקדם. שים לב שיש ביקוש לרכב והאספקה היא עוד כמה חודשים. אתה נוסע כחצי שעה-שעה ביחד עם איש מכירות לידך. הוא יוביל את הדרך, ככל הנראה.

ד. האוטו יחזיק. השאלה היא אם אתה תחזיק :wink: סתם - זה לא אוטו מאוד נעים לנסיעות ארוכות.

ה. 1:24 הוא לא יעשה לך, אבל 1:18 בהחלט אפשרי. תלוי בנסועה שלך.

ו. מניח ששניהם יחסית זולים - רישוי שאל בסוכנות. ביטוח - אצל סוכן הביטוח שלך...

ז. כנראה שלא.

ח. כן.

ט. למיטב זכרוני MP3.

י.נראה לי שלא.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין ספק שזאת הבחירה המומלצת - יש לחבר אלטו המכונית עושה לו 20 קילומטר לליטר (ידנית) והוא נוסע 4 פעמים בשבוע רמת הגולן-באר שבע עם עוד שני אנשים.

ברור שעדיף להוריד את הניילונים מאשר לקנות מאזדה משומשת .

לגביי ה1000 סמק אל דאגה -בבולגריה שי מוניות דהיו 800 סמ"ק אז 1000 סמק זה אחלה-אבל אני הייתי קונה רק ידנית בכל זאת 1000 סמק עם מזגן ואוטומט לא יהיה לך חסכוני ועם כוח כמו הידני

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
אין ספק שזאת הבחירה המומלצת - יש לחבר אלטו המכונית עושה לו 20 קילומטר לליטר (ידנית) והוא נוסע 4 פעמים בשבוע רמת הגולן-באר שבע עם עוד שני אנשים.

היא עושה לו 20 לליטר כי הוא נוסע המון בינעירוני. בלי קשר, ולא משנה מה הוא יגיד לך, האוטו הזה באמת לא נעים לנסיעות מרמת הגולן לבאר שבע. 4 פעמים בשבוע? ממש סבל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

*** תוכן ההודעה נמחק. זה לא SMS, ולא צ'אט. זה פורום רכב. הודעות ללא סימני פיסוק, או עם כל מיני .... נקודות ... במקום .... סימני פיסוק - נמחקות ***

כפיר הג'ינג'י

פורסם

נאמר לו בסוכנות שזה סוס עבודה.

מקסימום פוני עבודה :-).

אגב - הסוכנות משוחדת.

(אין לי דבר וחצי דבר נגד האלטו או סוזוקי בכלל, להיפך - אני מאוד אוהב את הג'ימיני. הוא עז עבודה. את הפוני אני לא מכיר כלל, וגם לא ראיתי על הכביש עדיין).

לגבי פנסי ערפל - אני ממליץ על כאלה (מה זה משנה לך כ"כ אם אפשר לדעת?)

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אנחנו הזמנו אלטו חדשה, בצבע לבן פנינה, היא צריכה להגיע לידינו במרץ!

עשינו נסיעת מבחן בספונטניות

באנו לסוכנות ביקשנו נסיעת מבחן ובגלל שהאוטו היה שם הם פשוט זרקו את המפתחות! יותר מזה היינו 4 אז הסוכן מכירות אפילו לא בא איתנו...החתימו אותנו על טסים הוא אומר לנו בגלל שאתם פה כל המשפחה אני סומך עליכם זרק את המפתחות ויצאנו לנסיעת מבחן.

האוטו מבחן הוא אוטומט ואנחנו הזמנו ידני

אבא שלי מאוד התלהב מהאוטו אני פחות.

מרעיש ומלא בויברציות לדעתי.

אין בו שומדבר מעבר לאוטו.

אחלה של תמורה בשביל אוטו חדש מהחברה שמציע את מה שהוא מציע.

סוחב לא רע יחסית למנוע קטן האמת שדי מפתיע.

המערכת גם נראית לא זולה במיוחד.

במשך הנסיעת מבחן לא מדדנו צריכת דלק.

מה שכן בדגם האוטומט היה גם שעון טורים שאין בגיר הידני.

באוטו יש רק 4 חגורות בטיחות.

והוא מרווח מספיק בשביל 4 נוסעים ( בתנאי שאלה שיושבים מאחורה לא גבוהים, כי אם הם גבוהים הראש נוגח בתקרה)

פורסם

בשתי הפעמים שביצעתי נסיעת מבחן באלטו (אוטומטי וידני) קיבלתי את הרכב ללא הגבלות, מעבר להגבלת זמן (חצי שעה).

לא הצטרף אלי סוכן מכירות ויכולתי להתרשם מהרכב בראש שקט, בתנאי נסיעה שדומים לנסיעות הרגילות שלי.

אני התרשמתי לטובה והרכב עונה על הצרכים שלי. מחכה בצפייה לדגם הידני שהזמנתי ואמור להגיע באפריל...

בעיקרון האלטו מוגדר כרכב עירוני, אבל ממש לא אמורה להיות סיבה שתמנע ממך לצאת לנסיעות בינעירונית.

לשאלתך לגבי המחיר: אצל כל היבואנים המחיר המפורסם אינו כולל רישוי ואביזרי רישוי (לגבי האלטו מדובר בתוספת של כ-1500 ש"ח).

הנגן אכן קורא MP3, רק חבל שאין לו כניסת AUX או USB.

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם

באוטו יש רק 4 חגורות בטיחות.

והוא מרווח מספיק בשביל 4 נוסעים ( בתנאי שאלה שיושבים מאחורה לא גבוהים, כי אם הם גבוהים הראש נוגח בתקרה)

אז זה אומר שברכב הזה יכולים ליסוע תמיד לא יותר מ- 4 אנשים כולל הנהג, בלי קשר למרווח הפנימי ? (בגלל שאין מספיק חגורות ל- 5 אנשים).

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

בגלל שהייתי בין האמיצים הראשונים שהתעניינו ברכב אני מקבל אותו עוד 8 ימים בעז"ה אז תצפו לביקורת מקיפה עוד כמה שבועות. (יכלתי אפילו לקבל אותו בדצמבר אבל העדפתי 2010)

בכל מקרה מ2 נסיעות המבחן שביצעתי, על האוטומט והידני, התרשמתי שהאוטו כן סוחב ואם נשארים בסל"ד גבוה ניתן לצפות לביצועים סבירים. רק לשם השוואה יונדאי I10 הידנית עושה 15.6 שניות למאה לעומת 13.5/14 באלטו (לפי מקורות שונים) והיא אפילו עולה 15K יותר. (האוטומט 1.1 עושה את זה ב18.5 שניות אז מי אמר שגדול יותר זה טוב יותר או ש4 צילינדרים זה עדיף?) גם תצרוכת הדלק פה גבוהה יותר, לא משמעותית, מהאלטו.

בכל מקרה הבעיות העיקריות עם האלטו בסעיף הבטיחות היא ההגנה על הברך והשוק של הנהג בזמן תאונה חזיתית, אבל זו לא הסיבה שהיא קיבלה 3 כוכבים ולא 4 אלא היעדר הESP כחובה, דבר אשר הרויח לה את הכוכב הרביעי באוסטרליה, שם, כמו פה, הESP הוא חובה (יש לציין גם, שבאוסטרליה, לעומת אירופה וישראל, האבזור הבסיסי כולל 6 כ"א ולא 4, אבל זה לא מה שהרויח את הכוכב הרביעי)

כמה בעיות נוספות הן הריקול שנעשה כרגע בעולם לגבי תא הדלק אשר יכול לנזול כאשר ממלאים אותו עד הסוף, ומפורומים שונים קראתי שמעין "קירקושים" בזמן נסיעה בכביש מהיר נפתרים לאחר שמחזקים עם אזיקון את צינור המים שהולך לשמשה האחורית, אל המרכב.

כמו כן האבזור בארץ לוקה בחסר, ולדוגמא באנגליה אפשר לקנות ב55 פאונד תא כפפות אמיתי וב65 ידית הילוכים מעור (נוחה יותר מאשר הידית הקוצנית שיש באלטו). מתאם לאייפוד כבר מתומחר במחירים לא הגיוניים של סביב 1000 ש"ח. במחיר דומה אגב, אפשר לשדרג את מערכת השמע המקורית לאחת של קלריון. משלוח אגב, מהסוכנות המקורית של סוזוקי לשאר העולם, עולה 500 פאונד אז אם מישהו מתכנן על נסיעה קרובה ללונדון וקנה את האלטו שישקול להביא משם כמה אביזרים.

דבר אחרון, הרכב מגיע עם מקום ל6 רמקולים, מתוכם מגיעים רק 2 של 4" בדשבורד כסטנדרט, אז אם איכות השמע מפריעה לכם תמיד אפשר להוסיף עוד 4 רמקולים קואקסיאליים של 6.5" בדלתות (לפי המתקין שלהם, למרות שלי זה נראה יותר כמו מקום ל5.25). ברכב המבחן אגב, יש 6 רמקולים כמו גם מד סל"ד ופנסי ערפל.

פורסם
בכל מקרה מ2 נסיעות המבחן שביצעתי, על האוטומט והידני, התרשמתי שהאוטו כן סוחב ואם נשארים בסל"ד גבוה ניתן לצפות לביצועים סבירים. רק לשם השוואה יונדאי I10 הידנית עושה 15.6 שניות למאה לעומת 13.5/14 באלטו (לפי מקורות שונים) והיא אפילו עולה 15K יותר. (האוטומט 1.1 עושה את זה ב18.5 שניות אז מי אמר שגדול יותר זה טוב יותר או ש4 צילינדרים זה עדיף?) גם תצרוכת הדלק פה גבוהה יותר, לא משמעותית, מהאלטו.

בכל מקרה הבעיות העיקריות עם האלטו בסעיף הבטיחות היא ההגנה על הברך והשוק של הנהג בזמן תאונה חזיתית, אבל זו לא הסיבה שהיא קיבלה 3 כוכבים ולא 4 אלא היעדר הESP כחובה, דבר אשר הרויח לה את הכוכב הרביעי באוסטרליה, שם, כמו פה, הESP הוא חובה (יש לציין גם, שבאוסטרליה, לעומת אירופה וישראל, האבזור הבסיסי כולל 6 כ"א ולא 4, אבל זה לא מה שהרויח את הכוכב הרביעי)

האלטו סוחבת גם באוטומט וגם בידני, אבל היא צריכה להתאמץ בשביל זה וזה מעייף בנסיעות ארוכות. נתוני התאוצה למאה חסרי רלוונטיות - שתי המכוניות איטיות מאוד בתנועה בין עירונית. בעיר הן סבירות בהחלט. ו-4 צילינדרים זה בהחלט עדיף - בעידון, בגמישות ובצליל.

בסעיף הבטיחות - ה-ESP עוזר, אבל האלטו היא לא מכונית בטוחה במקרה של תאונה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

דבר אחרון, הרכב מגיע עם מקום ל6 רמקולים, מתוכם מגיעים רק 2 של 4" בדשבורד כסטנדרט, אז אם איכות השמע מפריעה לכם תמיד אפשר להוסיף עוד 4 רמקולים קואקסיאליים של 6.5" בדלתות (לפי המתקין שלהם, למרות שלי זה נראה יותר כמו מקום ל5.25). ברכב המבחן אגב, יש 6 רמקולים כמו גם מד סל"ד ופנסי ערפל.

אז מה זה אומר בעצם? שברכב שאני אקנה זה לא יגיע עם 6 רמקולים, מד סל"ד ופנסי ערפל?

כפיר הג'ינג'י

פורסם

רוני, כבר קראתי מספיק הודעות שלך בקשר לאלטו בשביל להבין שאת דעתך המבוססת על בדיקה קפדנית ונסיעה יומיומית על האלטו עם קריאת ביקורות רבה של אנשים בכל רחבי העולם (או שבעצם נסיעת מבחן קצרה כבודק רכב) לא ניתן יהיה לשנות, אבל לחלק גדול מאוד מהאנשים פה האוטו כן מתאים למרות כל הדברים הקטנים האלה. אגב, גם מהרכבים הבטוחים והגדולים ביותר יוצאים עם נזקים שגורמים לחודשים ארוכים של פיזיותרפיה וכאבים, כך שעדיף רכב עם בקרת יציבות אלקטרונית וABS, מאשר רכב עם הגנה פסיבית גבוהה יותר, שיוכל למנוע את התאונה בכלל. אגב, המיאטה שאתה כ"כ אוהב הרבה יותר מסוכנת מהאלטו ואני לא רואה אותך משמיץ אותה בכל רחבי הפורום.

לפותח השרשור, אכן הרכב מגיע ללא 6 רמקולים מד סל"ד ופנסי ערפל וגם ללא חיבור AUX. בקשר לביטוח, דווקא בסוזוקי יש לך אפשרות לרכוש ביטוח אז תברר איתם, ועלות האגרה היא 1500 ש"ח כך שהרכב עולה 61500, מתוכם 2K בהזמנה ו59.5K כשבועיים לפני קבלת הרכב.

פורסם

לא צריך לנסוע שבועיים על האלטו בשביל להבין את האוטו. ביקורות של אנשים מרחבי העולם לא מעניינות אותי - מעניינת אותי ההתרשמות שלי מהרכב ביחס למכוניות אחרות עליהן נהגתי. לא טענתי לרגע שהרכב לא ראוי למאכל אדם. רק דאגתי להבהיר את היתרונות והחסרונות שלו, כמו שאני עושה לגבי כל רכב עליו אני מייעץ. במקרה הספציפי הזה יש הרבה יותר חסרונות מיתרונות, כאשר היתרון המשמעותי היחיד הוא המחיר. כבר ציינתי ואציין שוב - המחיר במקרה זה הוא יתרון כל כך משמעותי, עד כי הוא הופך את האוטו מלא מומלץ בכלל למומלץ עבור אנשים מסוימים.

בנוגע לבטיחות:

א. סטנדרט הבטיחות כיום גבוה משמעותית ממה שהאלטו מספקת, נקודה.

ב. במחיר של האלטו ניתן לקנות מכונית משומשת שהיא גם בטוחה יותר פאסיבית ואפילו אקטיבית, גם אם אין לה בקרת יציבות.

ג. בתאונה עם רכב גדול ובטוח יותר יש סיכוי רב יותר לצאת בחיים או עם פחות נזקים. קח את כל המכוניות המשומשות שעולות 60000 שקלים ושים אותן בתאונה באותה צורה - 95% מהן תהיינה בטוחות יותר מהאלטו באותה תאונה.

ד. המיאטה NC לא נבחנה בניסוי ריסוק למיטב ידיעתי, אבל הדור הקודם היה בטוח למדי והחדש בטוח כמובן יותר. יש לה 4 כריות אוויר ובקרת יציבות (כמו באלטו) והיא מציעה בטיחות אקטיבית עדיפה פי כמה (אחיזה, התנהגות וכדומה). בשורה התחתונה - היא בפירוש בטוחה יותר מהאלטו, לא שאני מבין מה הקשר - לא בחרתי בה מאותה סיבה שקונים אלטו, אתה יודע...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...