Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם - לפני מס' חודשים רכשתי S60 חדשה. נכון, לא רכב שמתאים לגיל שלי אבל כשנותנים לך הנחה גדולה, לוקחים הכל... הייתי זקוק ל"סוס עבודה" מכובד אבל לא מנקר עיניים, ובינתיים היא עושה את העבודה. בין לבין המרתי אותה לגז, כך שאפילו צריכת הדלק (1:9-10 בממוצע) לא מכבידה כלל.

כפי שחשבתי, התברר לי שההספק הנמוך (140 כ"ס) לא נובע מהבדל מכאני כלשהוא אל מול הדגם בעל 170 כ"ס ששווק בעבר, אלא מתוכנה שמגבילה באופן מלאכותי את ההספק והסל"ד. יש לי אפשרות לבצע מיפוי מחדש במחיר סביר (כ-2000 ש"ח) ולהחזיר את הסוסים שאבדו, כמו-גם 0.5 קג"מ למומנט, אבל בסל"ד גבוה יותר.

השאלות שלי - כרגע הרכב מפיק 22 קג"מ ו-140 כ"ס בסל"ד נמוך יחסית (3300 ו-450 בהתאמה). העלאת ההספק והמומנט אמורה לתרום כאמור 30 כ"ס ו-0.5 קג"מ, אבל בסל"ד גבוה יותר. האם המשמעות היא שבסל"ד הקיים אני אמשיך להנות מההספק והמומנט הקיימים, ורק בסל"ד גבוה יותר אקבל את התוספת, או שהכוח ייבנה לינארית והמומנט של 22 קג"מ יגיע גם הוא בסל"ד גבוה יותר? המשמעות ברורה - שימושיות בחיים הרגילים ולא ב"ימי מסלול" (כן, וולבו שכזו למסלול. ממש.).

עוד שאלה - האם כדאי להשקיע? אני מניח שהרכב יסע טוב יותר, ועם 9.6 למאה במקום 11.1 הוא גם יהיה בטוח יותר מבחינת תאוצה/בריחה ממצבי חירום וכו'.

והכי חשוב - פונטו 55S כבר לא יהבהבו לי בעליות של חיפה...

וסתם התפרעות - ניתן להגדיש את הרכב? כמה זה אמור לעלות? והאם הגיר ישא בעומס?

תודה מראש, מיקי

נ.ב. - נא לא לציין את עניין האחריות. אני בספק אם זה מה שיגרום לוולבו להתנער במקרה של תקלה מכאנית חמורה. אחרת - נפגש בביהמ"ש.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
אין טעם לגדוש על הרכב, בשביל זה יש לך את הT5.

את זה כבר די ניחשתי לבד, למרות שה-T5 עולה כפול... מה לגבי שינוי התוכנה הקיימת? יש הצעות/תובנות?

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

לשאלתך, הגיר בוולוו ידוע ברגישות שלו, ככה שלסמוך על הגיר שלך זה לא מי יודע מה חכם בגדישה.

בנושא שידרוג התוכנה: בקש לראות מפות של עקומת מומנט וכ"ס לאורך הסל"ד וככה תוכל להשוות בדיוק מתי נכנס כח ובאיזה סל"ד ותוכל לצפות פלוס מינוס איך יתנהג הרכב שלך לאחר השידרוג.

כמו כן בדוק האם ישנה אפשרות לניסיון ובמידה וכן ניפתרה לך הבעיה.

וביננו, עוד 30 כ"ס ב2000 ש"ח? מה בדיוק ההיתלבטות?!

איפה אתה מתקין את התוכנה? (אפשר גם בה"פ אם אתה לא מעוניין לפרסם את זה) אולי אני יוכל לייעץ לך בצורה יותר ספציפית.

אגב, שלא תעז להגיד בוולוו ששידרגת, הם לא יכולים לדעת את זה לבד ואתה לא רוצה להכניס ראש בריא למיטה חולה ללא שום סיבה!

פורסם

שוחחתי עם גיא פרילינג - הייתי מרוצה מהעבודה שלו על 2 אאודי שהיו לי ו"סוס מנצח לא מחליפים". הבעיה היחידה שצריך להגיע אליו לפ"ת ורק פעם בחודש אני אצל ההורים של אשתי שגרים די קרוב. לא נורא.

לגבי המוסך - אני בהחלט לא מתכוון לספר להם על זה. אני גם כך עצבני על העובדה שהמדובר בסה"כ בעדכון תוכנה - הייתי מצפה ממאיר שלא ישווקו את הרכב בצורה שכזו אלא שמראש ימכרו את הרכב עם 170 כ"ס - מה הם השיגו חוץ מתגובות לועגות על ה"עגלה" שלהם?

יתכן שהם לא רצו לפגוע במכירות של דגם הטורבו 2 ליטר עם 180 כ"ס, אבל בינינו - מי בכלל קנה אותה מכלתחילה? היא היתה מיושנת וגם יקרה. שלי סתם מיושנת (אבל לפחות היתה זולה מאוד... - יחסית כמובן).

מיקי

• תוכן חדש...