Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים אחי קפץ לביקור קצר בהולנד, אחרי קורס בצרפת.

בסופשבוע בילינו עם המשפחה והילדים, וביום שני חתכתי מהעבודה בצהריים ושמנו פעמינו לאוטובאן בדרך לנורבורגרינג, שם הנורדשלייף היה פתוח לתיירים בין השעות 14:30 ל 16:30.

השבוע הקודם היה שמשי ויבש באופן חריג לעונה באזור הזה של העולם, ולכן שיערתי שאין יותר מדי סיכוי שמזג האויר יישאר ככה גם ביום שני, אבל החלטנו מבעוד מועד שאנחנו נוסעים גם אם יורד גשם.

סגרנו מראש השכרה של סוזוקי סוויפט ספורט משופרת לשעתיים/4 הקפות במחיר של 250 יורו כולל הכל מהחברה הזאת:

http://www.rent-racecar.de/english/index.htm

הסוזוקי היא המכונית ההכי פשוטה/איטית שהם משכירים שם. מעבר לזה יש להם גם שירוקו, כמה סוגי ב.מ.וו כולל M3, ועד לפורשה GT3. כל המכוניות עם כלובים, רובם משופרים בדרך זו או אחרת ומותקנים עם צמיגי סמי-סליקס איכותיים.

חוץ מהכלוב יש לסוזוקי גם שיפורים במנוע שמביאים אותו ל 130 כ"ס ועם תגובת גז סופר-מהירה, ובלמים ומתלים משופרים גם כן.

בחברת ההשכרה מבטיחים הקפת היכרות בתור נוסע למי שזו לו פעם ראשונה בנורדשלייף, ומאחר ואחי הגיע לשם בפעם הראשונה, יצאנו מחברת ההשכרה לכיוון המסלול כשאחי נוהג בסוויפט, אני ב 944 שלי, ובעל חברת ההשכרה בפולקסוואגן טוראן דיזל שלו.

הגענו למסלול עוד לפני פתיחת השערים. מאחר וזה היה יום שני, לא היו שם הרבה מכוניות. רוב אלה שהיו הגיעו מאנגליה עם מבחר מכובד של מכוניות, והיו שם גם משתתפים בקורס כלשהו שהגיעו עם 4 אודי S4 סטיישן צהובות.

עד לרגע זה השמיים היו אומנם אפורים, אבל גשם לא ירד. 10 דקות לפני פתיחת המסלול השמיים נפתחו והחלו לשטוף את האספלט.

זה לא מנע מבחור אמיץ ברפליקת לוטוס 7 גם להכנס לתור מאחורי המחסומים.

כשהמסלול נפתח, כל חסרי הסבלנות שכבר עמדו בתור מאחורי המחסום החלו לזרום פנימה, בזמן שבעל חברת ההשכרה הוביל אותנו לטוראן שלו, הניע, והחל לגלוש לכיוון השער.

וכאן התחילה חוויה מדהימה.

בעל חברת ההשכרה כבר עשה אלפי הקפות על הרינג, ואיך שהוא יצא מהשיקיין של הקונוסים הוא אמר לנו שהוא רוצה קצת למצוא שטח נקי על המסלול והתחיל לעקוף כדי שיהיה לפניו מסלול פנוי.

לוטוסים, ב.מ.וו-ים, פורשים, אאודים, כל מה שזז נעקף על ידו כאילו הם עומדים במקום.

הבנאדם מכיר באופן מושלם את המסלול. מאיץ הכי הרבה שאפשר, בולם הכי מאוחר שאפשר, לוקח את כל הסיבובים על סף האחיזה, ומשאיר נהגים של מכוניות ספורט טהורות בתוך שפריץ של מים.

וכל זה, כזכור, בפולקסוואגן טוראן דיזל!

בגשם!!

אחרי שהוא גמר לקטוף את כל מי שנכנס למסלול לפניו, הוא חייך ואמר שעכשיו אפשר באמת לתת בגז...

והוא באמת התחיל לתת בגז.

אחרי כמה פניות כאלה, הוא בדק את התגובות שלי ושל אחי. כנראה שיש לו נסיון מהעבר עם נוסעים שלא ממש מרגישים נוח עם נהיגה כזאת, אבל הוא ראה שאנחנו מתמוגגים מהנהיגה שלו ונהנים מכל רגע, והתחיל גם להינות בעצמו.

מה אני אגיד. זו היתה אחת מחוויות הנהיגה המהנות ביותר שאי פעם חוויתי, וזה אפילו לא אני שנוהג.

אחרי הקרוסל הקטן פרצנו כולנו בצחוקים מתלהבים, החלקנו כפיים והתגלגלנו בשטף של תשבוחות אל הפיטס.

ואז נכנסנו לסוויפט.

חבר שהשכיר את הסוויפט לפני זמן לא רב אמר שהאוטו מפתיע מאוד לטובה וכיפי לנהיגה על המסלול.

אני גם תמיד טוען שמי שזו לו פעם ראשונה על הנורדשלייף, עדיף שינהג במכונית שאינה חזקה מדי, על מנת להמנע מכניסה למצבים מסוכנים. מה גם שאני נהנה יותר לנהוג במכונית חלשה יחסית שאפשר לנהוג בה ב 90-100% מאשר במכונית עם יכולות גבוהות מאוד שאותו אני חייב לנהוג ב 60-70% אם אני רוצה לגמור את היום באותו מצב צבירה בו אני והאוטו התחלנו.

גידי עשה 3 הקפות עם הסוויפט, ואני הקפה אחת, ואני חייב להגיד שהאוטו באמת הפתיע לטובה.

כמו כל הוט האצ' עם שלדה טובה, הסוויפט ספורט הזאת מתקשרת ברמה טובה מאוד, ומרגישים היטב מה מצב האחיזה בכל הפינות, וכמה אפשר ללחוץ לפני מעבר המגבלות.

האוטו מצוייד ב ABS ו ESP. הם לא מתערבים מהר מדי. לעיתים היה קשה לדעת אם זה הנהג או ה ESP שריסן את מה שהאוטו התחיל לעשות.

עד כדי כך האוטו משרה בטחון, שעקפנו הרבה מכוניות על המסלול, גם כאלה שבתאוריה אמורות להיות הרבה יותר מהירות, ואף אחד לא עקף אותנו.

הטענה העיקרית שלי היתה כלפי ההגה, שהיה קל מדי לטעמי, אבל בהחלט ייתכן שזה גם הושפע מהמסלול הרטוב.

אחרי 4 הקפות עם הסוזוקי, נשאר עוד זמן להקפה אחת עם ה 944 שלי.

מראש קבעתי לעצמי שאני צריך לקחת את זה באיזי, מאחר ואני ללא כל אמצעי בטיחות אקטיביים, ואין לי שום נסיון בנהיגת מסלול עם הנעה אחורית בגשם.

בסיבובים הראשונים דחפתי לאט בפניות כדי לגלות איפה מגבלות האחיזה, וגיליתי אותם די מהר בפסיעה קלילה הצידה של הציר האחורי.

בסיבובים הבאים בלמתי קצת יותר חזק בכל פעם כדי לראות מה יכולות הבלימה בתנאים האלה, ושוב גיליתי די מהר את המגבלות עם נעילת גלגלים ששלחה אותי החוצה מהקו לצד החיצוני של המסלול.

כמה פניות אחרי זה גם הצלחתי איכשהו להכנס לספין במהירות לא גבוהה במיוחד. עד עכשיו אני לא בטוח אם חזרתי לגז מהר מדי ומוקדם מדי, או אם עזבתי גז איפשהו באזור האפקס של הפניה בירידה. בכל אופן, איבדתי אותו, ירדתי על הברקס, וגמרתי 3/4 ספין איטי עם הגלגלים האחוריים על הדשא.

זה הספיק לי. אם היו לי לפני זה פנטזיות של לקיחת כל הסיבובים בדריפטים ראוותניים, במציאות את שאר המסלול עשיתי בנהיגה יחסית מנהלתית.

מסתבר שהצמיגים שלי - פיירסטון פיירהוק 700 Fuel saver במצב שחיקה בינוני (איתם קניתי את האוטו) פשוט חסרי יכולת לחלוטין בתנאים האלה. כמובן שגם היכולת שלי מוגבלת בתנאים כאלה. נראה לי שקורס דריפטים בהחלט עשוי למצוא את מקומו באג'נדה שלי בעונה הבאה.

מאחר והסיבה העיקרית לשמה אני מחזיק את האוטו זה נהיגת כיף במסלולים, ומאחר והצמיגים האלה גם לא מספיק טובים לנהיגה במסלול יבש (בימי מסלול איתם בזנדוורט הגעתי למצב של חימום יתר של הצמיגים שאחריו הם מאבדים לגמרי מיעילותם), הגעתי למסקנה שאת הצמיגים אני חייב להחליף.

מאחר והמידה המקורית של הצמיגים של ה 944 היא מידה די חריגה בימינו - 215/60/15 - אין הרבה היצע של צמיגים טובים.

לשמחתי, פורשה גם ממליצים על המידה 205/50/15 לדגם הזה, ובמידה הזאת יש את הטויו 888, שבדיוק מתאים לשימוש שאני עושה באוטו, וגם חוקי לכביש, ומסתבר שהוא גם טוב מאוד על אספלט רטוב (אם כי לא במצבים של מים עומדים על הכביש).

המידה הזאת תקצר לי את יחס ההעברה הסופי האפקטיבי ב 4.3%, אבל גם תגרום לספידומטר שלי לסטות עוד יותר ממה שהוא כבר סוטה (משהו כמו 10%).

ואם כבר בענייני 944, היום עשיתי טסט בפעם הראשונה שלי בהולנד, והאוטו נכשל.

אור גבוה צד ימין לא עובד, והצופר לא עובד.

חוץ מזה הכל פיקס, אז בסה"כ אני יכול להיות מבסוט, ויש לי עכשיו שבועיים להחליף נורה (כבר קניתי זוג נורות של פיליפס VisionPlus שמצאתי במקרה במבצע ב 10 יורו לפני חודשיים) ולבדוק מה קורה עם הצופר (מדהים לחשוב שבשנה של בעלות על הרכב מעולם לא נדרשתי להפעיל צופר ואפילו לא ידעתי שהוא לא עובד).

לא רע בשביל אוטו בן 25.

אבל בחזרה לרינג.

אחרי שיצאנו מהמסלול, העננים התפנו להם והגשם הפסיק לרדת.

החזרנו את הסוזוקי לחברת ההשכרה, צחקנו עם הבעלים קצת על כמה חברה' ששכרו ב.מ.וו 330 באותו היום, ועם הסוזוקי הקטנה עקפנו אותם, ועוד בעליה הארוכה, ואחרי פיצה טובה במסעדת Pistenklause של משפחת שמיץ, יצאנו כיוון חזרה לאוטובאן והביתה.

עוד יום מוצלח בגן העדן הירוק.

IMG_0872s.JPG

IMG_0874s.JPG

IMG_0875s.JPG

IMG_0879s.JPG

IMG_0881s.JPG

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

נהנתי לקרוא. פעם הבאה, אחרי שיפסיקו הגשמים, גם אני שם.

אגב, אם לבעל חברת ההשכרה היו צמיגי חורף, אני מניח שהיה לו יתרון משמעותי על פני רכבי ספורט שנעלו צמיגי קיץ רחבים (הרכב שלי עם צמיגי הקיץ המקוריים, למשל, לא אוחז ברגע שיש קצת מים על הכביש).

פורסם

:lol: למה שלא תהיה שם?

עומר - האמת שתוך כדי ההקפה עבר לי בראש שאני צריך לבדוק איזה צמיגים יש לו, אבל מרוב התרגשות בסוף ההפקה שכחתי מזה לגמרי.

ממה שראיתי, בגרמניה חלק גדול מהנהגים כבר עברו לצמיגי חורף, אז בהחלט ייתכן שהוא היה עם צמיגי חורף.

אבל הנה הפתעה:

מאחר וקניתי בעצמי צמיגי חורף לאחרונה, קראתי ולמדתי קצת עליהם (זה סוג המידע שלא יודעים בישראל).

קודם כל, צמיגי גשם וצמיגי חורף זה לא אותו דבר.

צמיגי גשם (כמו, לדוגמה, היונירויאל ריינספורט) מתוכננים לבצע יותר טוב על כביש רטוב, על חשבון תנאים אחרים.

לעומת זאת, צמיגי חורף מתוכננים לבצע יותר טוב בתנאי קרח ושלג, וזה לא בהכרח אומר שהם מבצעים יותר טוב מצמיגי קיץ טובים על 'סתם' כביש רטוב. הם בטח לא טובים יותר מצמיגי All season בתנאים רטובים.

מכתבות שקראתי (ברובם הייתי צריך לשבור את השיניים עם תרגומי אונליין מגרמנית), צמיגי חורף לא מעניקים אחיזה יותר טובה ברטוב מצמיגי קיץ. תזכור (בעצם, אתה יודע את זה) שבאירופה יורד גשם גם בקיץ...

פורסם

עונג צרוב רק לקרוא.

צמיגי חורף טובים רק לשלג. נורא מבאס לנסוע איתם כאשר לא יורד שלג שאותה שנה ויש רק גשמים. יש מן תקתוק כזה.

מומלץ לקנות סט ג'אנטים פשוט ולהחזיק את סט החורף "נעול" עליו ולהמשיך לנהוג על ALL SEASON. ככה אפשר בקלות להחליף ולא לנסוע כל פעם לפנצריה לצורך החלפה ואיזון.

פורסם

ג'רמי,

אין כמו לפצות על הזמן שבוזבז כאשר גרת בישראל!! כמה שיותר - יותר טוב!

מאוד נהנתי לקרוא, הצלחת להעביר את החוויה מאוד מציאותי. לשניה הרגשתי שאני נמצא איתך ברכב כאשר הוא הסתבסב.

לגבי בדיקת צופר בטסט, אני בשוק - בארץ אף פעם לא בדקו לי את תקינות הצופר 8)

מה שבטוח הוא עובד :lol:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

נהניתי לקרוא. למשך כמה דקות לקחת אותי מכאן לשם ובחזרה 8)

סוויפט ספורט ברינג? כשנכנסים לאולם התצוגה של סוזוקי ברחוב המסגר נתקלים במגוון קופסאות אוטומטיות שלא ממש מגרות את בלוטות החשק של חובבי רכב. סוויפט ספורט, היחידה שיכלה לעשות זאת בהיצע הנוכחי של סוזוקי, נפקדת.

תהנה ותמצה כל רגע בעולם הנאור, כי גם כשתחזור, לא יהיה כאן מסלול אחד לרפואה, הספורט המוטורי יישאר בגדר תיאוריה הנמרחת בועדות הכנסת ובסבך ביורוקרטי - והעבודה תיתן לך איזה קופסה משעממת עליה תשלם שווי שימוש הרבה יותר גבוה ממה שזכור לך, בעודך נוהג בכבישים ומנסה לאתר את מצלמות ה"גאטסו" החדשות שצצו מאז נסעת...

מאידך, ברגע שה-944 האהובה שלך תהיה בת 30, תוכל לייבאה ארצה כרכב אספנות, להתענג עליה בטיולי נהיגה מוקדמים בשבתות - ולהתרפק על הזכרונות המשותפים שלכם ממסלולי אירופה...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

בכל מקרה, מכוניות ספורט כמעט תמיד יגיעו עם צמיגי Performance Summer - ולא עם All Season.

הצמיגים האלו ממש אומללים בגשם.

ניתן להניח שעל הטוראן היו M+S; כנראה שזכיתם להדגמה של מה צמיגים מתאימים + נהג יכולים לעשות.

קצת מבאס לראות טוראן דיזל עוקף אותך כאשר אתה בתוך, 911 GT3 נניח, צמיגי קיץ או לא.

פורסם

ל 504 - לא נראה לי שאני אוכל שוב לחזור לליסינגומטית, אלא אם כן זה יהיה בתנאים בהם אני לא משלם את עלות הליסינג, ואז זה יהיה טפשי לוותר על ההטבה.

לגאטסו (חאטסו כפי שמבטאים את זה בהולנד) אני כבר רגיל מכאן.

בעוד שבארץ הייתי עובר את המהירות המותרת בכל נסיעה בינעירונית שלי באופן קבוע, כאן אני כבר לא עושה זאת יותר. (אם כי כאן מותר לנסוע 120).

אינני יודע עדיין מתי אני אחזור, אבל אני בהחלט חולם על היום בו אני אקח את ה 944 שלי לגליל ולהרי ירושלים.

ובניגוד אליך, יש בי עדיין אופטימיות, ואני מאמין שיש סיכוי שעד אז יהיה מסלול בישראל.

דניאל - כולל הכל זה אומר כולל הכל. קיבלנו ביד כרטיס כניסה למסלול עם 4 כניסות עליו. יש להם גם עסקה אלטרנטיבית לפיה משלמים רק על ההשכרה, וצריך לממן לבד את הדלק והכניסה למסלול. התכנית הזאת יותר מתאימה למי שאינו יודע כמה הקפות הוא מתכוון לעשות, ואם הוא מחליט לעשות עוד, זה ייצא לו יותר זול.

מי שמגיע ויודע שיעשה רק 4 הקפות, החבילה כולל הכל יוצאת זולה יותר.

עומר - אין ספק שהגורם העיקרי לטבח הזה על המסלול היה הנהג. תאמין לי שהוא היה עושה אותו דבר גם אם היו לו סמי סליקס על הטוראן.

ובהחלט בעסה לנהגי הפורשה שהיו צריכים לראות טוראן עושה מהם ככה צחוק.

לאבארוני - התכוונתי להרכיב את צמיגי החורף של המשפחתית על סט ג'נטים נפרד, אבל בסוף לא יצא. קניתי FULDA KRISTALL SUPREME במידה 205.60.16 והאמת היא שאין להם תחושה גרועה על כביש יבש, ועל רטוב הם ללא ספק אוחזים יותר טוב מהמישלין אנרג'י השחוקות שהיו לי קודם.

ברנו סניק יש לי גם חיישני לחץ אויר, שזה עוד סיבה להשאיר את אותם הג'נטים על האוטו.

כמובן שהאוטו ננהג בתנאים משפחתיים בלבד, ולכן ניואנסים של התנהגות במגבלות לא כל כך קריטיות עבורי.

ולכל השאר - תודה :-)

פורסם

ההבדל בין לנהוג על הנורדשלייפה עם נסיון של הקפות בודדות לבין נסיון של עשרות או מאות, הוא עצום.

מעבר לכך, אין צורך לפרט עד מה חשוב לדעת כיצד נוהגים על מסלול מבחינת קווים נכונים, נקודות בלימה / האצה, ייצוב הרכב, והבנת הכוחות הפועלים עליו.

ישנם לא מעט נהגים שמגיעים לשם וחושבים שאם הם מביאים את הכלי ה"כבד" ביותר, הם גם יהיו מהירים, וזו טעות.

למעשה, באחד הפעמים שהייתי שם הגעתי למסקנה ש - The faster the car is, the slower the driver who's driving it. המשפט הזה מוכיח את עצמו בכל פעם מחדש.

שמח לשמוע שנהניתם, אני כשהייתי בספטמבר העדפתי (ולקחתי) את הקליאו ספורט על פני הסוויפט, בנוסף ל-M3 ששכרתי.

הקליאו אגב, התנהגה מצוין והיתה מאד מהירה, אבל לקצב הנסיעה שלי היא פשוט לא מספיק חזקה.

דני G.

clio1.jpg

clio2.jpg

פורסם

ואחרי פיצה טובה במסעדת Pistenklause של משפחת שמיץ, יצאנו כיוון חזרה לאוטובאן והביתה.

במסעדה הזו יש תפריט בעברית מהפעם האחרונה שהיינו שם (הכנו להם)

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

• תוכן חדש...