Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מי סיפר לך את השטות הזאת?

גרתי בארה"ב ולא זורקים שם מכוניות לפח בקלות כל כך!

הם עוברות ידיים ונמכרות כמו כאן עד שהם שובקות חיים.

זה מאד לא מדוייק. מאד מקובל לתרום את הרכב לארגוני צדקה שונים. תמורת הרכב מקבלים קבלה בשווי הרכב לזיכוי במס.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמו כן קו בחשבון שרוב האנשים בישראל לא ממש מודעים לעובדה שרכב חדש בישראל (מזדה 3 ,נניח) עולה כמו סדרה 3 bmw ,בחו"ל .

ואם כן היו יודעים, מה הם היו עושים לפי דעתך, לא קונים מזדה 3 וחולמים על זה שבארה"ב הם יכולים לקנות ב.מ.וו סדרה 3?

לכן העם ממשיך לקנות רכבים במחיר מופקע (הוא הרי כבר התרגל לקנות דירות במחיר מופקע ,אוכל במחיר מופקע ) .

אולי מספיק כבר עם הדמגוגיה הזולה? היית מעדיף בועה כמו בארה"ב שהייתה מתפוצצת בפנים?

ד"א, אני לא יודע איפה קנית אוכל בחו"ל אבל לא רק שהוא יקר יותר אלא המנות שתקבל בחו"ל גם קטנות יותר.

ראיתם איזו מכה לענף הרכב הייתה תקופת המיתון שבה כולם חיכו לירידה במחירים עקב הרפורמה (ירידת מחירים שלא התרחשה בפועל ) .

איזה מכה בדיוק? אתה מתכוון לעליית מחירים?! אז נכון שהמכירות ירדו אבל זה לא השפיע בכלל על המחירים.

פורסם
1. 2. השוק האירופאי לא קטן מהשוק האמריקאי(כ-500 מיליון צרכנים לעומת כ-307 מיליון בארה"ב).

האירופה היא בסך הכל אוסף של שווקים - מקפריסין ועד לאירלנד, כאשר כל אחד מהם קטן בהרבה מהשוק האמריקאי. בכל אופן, קשה להסביר את הבדלי המחירים בין ארה"ב ובין אירופה רק ע"י המיסוי. אגב, בבריטניה המיסים נמוכים במיוחד, ובכל זאת המחירים גבוהים בהרבה מארה"ב.

טוב לדעת שניתן לעשות יבוא אישי לאירופה, ככול הנראה המידע שלי היה בלתי-מדוייק ואני חוזר בי.

ועוד תופעה שרויה להתייחסות. המחירים של חלק מרכבים האסיאתיים בארץ לעיטים די קרובים למחירם באירופה, וזאת למראות ההבדלים העצומים במיסוי. מין הראוי לציין שמדובר גם ברמות איבזור דומות מאוד. נתקלתי גם במקרים יוצאי דופן בהם המחירים בארץ אפילו זולים יותר. אינני יודע מה סיבה לכך, אבל בכל אופן ניתן ללמוד מהנ"ל כי הכף המיסוי איננו חזות הכל.

ואם נתייחס לעובדה שבאירופה הדלק יקר יותר, הטיפולים יקרים בהרבה, הביטוחים ככול הנראה גם לא זולים, ויש עוד הטלים כהנה וכהנה (גודש וכו) - אזי מצבינו בסך הכל לא כ"כ רע.

פורסם

ד"ר, לא אוסף של שווקים ולא אוסף של שדים.

אם אתה תראה את כמות הפסיקה שיש בעניין מעבר חופשי של סחורות ובהן גם של רכבים בין דילרים שונים במדינות שונות באירופה, תוצר של אכיפה של ה- European Commission ופסיקה של ה- ECJ, תבין על מה אני מדבר.

בנוגע למחירים בארץ, זה ידוע שהיבואנים בארץ מקבלים מהיצרנים מחירים נמוכים ככל האפשר כדי לאפשר עמידה ברמת מחירים סבירה ככל הניתן לאור המיסוי הגבוה.

אותו הדבר עובד בדנמרק וזו עובדה ידועה שאם אתה רוצה להשיג את המחיר הטוב ביותר לרכב לפני מיסים, עליך לרכוש אותו בדנמרק ולייבא ולשלם מיסים למדינה בה אתה חי. החיסכון יכול להיות של אחוזים ניכרים.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אם אני לא טועה הסיבה למחירים גבוהים של מכוניות תוצרת אסיה וארה"ב באירופה היא מיסוי נוסף על תוצרת חוץ.

פורסם

בארה"ב רכב הוא "מוצר" זמין ולא "נכס" חלומי כמו בישראל. כמה נתונים להשלמת התמונה ביחס לשוק הרכב האמריקאי:

1. בארה"ב, שוק הרכב מאוד משוכלל ותחרותי. בכל עיר יש כמה דילרים של אותו רכב שכל אחד מציע מחירים ותנאים אחרים. התחרות בין הדילרים (העצמאיים) לא רק שגורמת לירידת מחירים אלא גם מקנה ללקוח יכולת מיקוח. אגב, את הרכב החדש בוחרים באופן פיזי (לא מקטלוג) ולוקחים אותו עוד באותו היום.

2. במקרים רבים הגימור של הרכב בארה"ב הוא גבוה מאשר בארץ וגם האחריות רחבה הרבה יותר. למיטב ידיעתי, ביונדאי ארה"ב למשל נותנים 10(!!!!) שנות אחריות.

3. עלות אחזקת רכב בארה"ב היא יחסית זולה, להוציא תיקוני מוסך (שגם כך כלולים באחריות). הדלק עולה ממש גרושים (נכון להיום, כ-2.80 דולר לגלון, וזה משתנה מדי יום בהתאם לשינויים במחיר הנפט) ולכן הנושא של צריכת הדלק כמעט ולא מהווה שיקול בעת הרכישה (למרות הטרנד הירוק). גם הביטוח אינו יקר.

4. מאוד מקובל לקחת רכב בליסינג מימוני. מחירי הליסניג מאוד מאוד אטרקטיביים וגם עליהם ניתן להתמקח. אגב, מנגנון הליסינג בארה"ב שונה מאוד מבארץ. בעוד בארץ הצרכן מתחייב לקחת רכב חדש בסיום התקופה או לשלם את היתרה, בארה"ב הוא פשוט מחזיר את הרכב לסוכנות וממשיך לדרכו.

5. הכי חשוב - בכל דיון על מחירי מכוניות בארץ ובחו"ל אי אפשר להתעלם מכח הקניה של הצרכן. בארה"ב (וגם באירופה) השכר הממוצע גבוה בהרבה מאשר בארץ, ולכן עלות הרכב האפקטיבית לצרכן האמריקאי היא כרבע-חמישית (!!!) ממחירו בארץ. זהו פער בלתי נתפס ובלתי נסבל....

פורסם
בארה"ב רכב הוא "מוצר" זמין ולא "נכס" חלומי כמו בישראל. כמה נתונים להשלמת התמונה ביחס לשוק הרכב האמריקאי:

1. בארה"ב, שוק הרכב מאוד משוכלל ותחרותי. בכל עיר יש כמה דילרים של אותו רכב שכל אחד מציע מחירים ותנאים אחרים. התחרות בין הדילרים (העצמאיים) לא רק שגורמת לירידת מחירים אלא גם מקנה ללקוח יכולת מיקוח. אגב, את הרכב החדש בוחרים באופן פיזי (לא מקטלוג) ולוקחים אותו עוד באותו היום.

2. במקרים רבים הגימור של הרכב בארה"ב הוא גבוה מאשר בארץ וגם האחריות רחבה הרבה יותר. למיטב ידיעתי, ביונדאי ארה"ב למשל נותנים 10(!!!!) שנות אחריות.

3. עלות אחזקת רכב בארה"ב היא יחסית זולה, להוציא תיקוני מוסך (שגם כך כלולים באחריות). הדלק עולה ממש גרושים (נכון להיום, כ-2.80 דולר לגלון, וזה משתנה מדי יום בהתאם לשינויים במחיר הנפט) ולכן הנושא של צריכת הדלק כמעט ולא מהווה שיקול בעת הרכישה (למרות הטרנד הירוק). גם הביטוח אינו יקר.

4. מאוד מקובל לקחת רכב בליסינג מימוני. מחירי הליסניג מאוד מאוד אטרקטיביים וגם עליהם ניתן להתמקח. אגב, מנגנון הליסינג בארה"ב שונה מאוד מבארץ. בעוד בארץ הצרכן מתחייב לקחת רכב חדש בסיום התקופה או לשלם את היתרה, בארה"ב הוא פשוט מחזיר את הרכב לסוכנות וממשיך לדרכו.

5. הכי חשוב - בכל דיון על מחירי מכוניות בארץ ובחו"ל אי אפשר להתעלם מכח הקניה של הצרכן. בארה"ב (וגם באירופה) השכר הממוצע גבוה בהרבה מאשר בארץ, ולכן עלות הרכב האפקטיבית לצרכן האמריקאי היא כרבע-חמישית (!!!) ממחירו בארץ. זהו פער בלתי נתפס ובלתי נסבל....

הערה לגבי פסקה 5. השכר הממוצע בארצות הברית גבוה בחמישים אחוז מאשר בישראל. מחיר הרכבים בערך חצי מאשר בישראל. אם אני לא טועה, אפקטיבית ההבדל הוא בערך שליש.

פורסם

הערה לגבי פסקה 5. השכר הממוצע בארצות הברית גבוה בחמישים אחוז מאשר בישראל. מחיר הרכבים בערך חצי מאשר בישראל. אם אני לא טועה, אפקטיבית ההבדל הוא בערך שליש.היום 22:23

קצת חרגנו מתחום המוטוריקה, אבל שיהיה:

התשובה שלך גרמה לי לבדוק את הנתונים ולגלות עובדה מפתיעה. השכר הממוצא בארץ הוא 25K$ לשנה (8,000 ש"ח לחודש) והשכר החציוני בארה"ב הוא בין 25K-30K$ לשנה. אומנם אין להשוות ממוצע לחציון, אך בכל זאת זה מצביע על כך שהפער אינו גדול כפי שחשבתי (אם כי מניסון אישי שלי הפער הוא עצום.....).

פורסם
הערה לגבי פסקה 5. השכר הממוצע בארצות הברית גבוה בחמישים אחוז מאשר בישראל. מחיר הרכבים בערך חצי מאשר בישראל. אם אני לא טועה, אפקטיבית ההבדל הוא בערך שליש.היום 22:23

התשובה שלך גרמה לי לבדוק את הנתונים ולגלות עובדה מפתיעה. השכר הממוצא בארץ הוא 25K$ לשנה (8,000 ש"ח לחודש) והשכר החציוני בארה"ב הוא בין 25K-30K$ לשנה. אומנם אין להשוות ממוצע לחציון, אך בכל זאת זה מצביע על כך שהפער אינו גדול כפי שחשבתי (אם כי מניסון אישי שלי הפער הוא עצום.....).

מבדיקה שאני ערכתי (וויקפדיה), הממוצע בישראל עומד על 39000 ואילו בארצות הברית 52000. החציון שאתה הבאת לא נראה לי סביר. מאיפה הממצאים? ומה הנסיון שלך שמראה שהפער עצום, אם מותר לי לשאול וזו לא חוצפה מצידי 8)

פורסם

אינני כלכלן ואינני מכיר את נושא התמחור של הרכבים מבפנים. אני רק עוקב אחרי התקשורת ודולף משם מידע. הנושא חשוב לי כצרכן. אני רוצה לדעת כמה שיותר ע"מ לבצע החלטות צרכניות נבונות. אכן נתקלתי בידיעות כי היבואנים הישראליים זוכים במחירים טובים וכי היצרנים היו מאוד לא מרוצים מהעלת המסים הירוקה. אבל אף פעם לא נחשפתי למסמכי אמת לגבי עלות הרכבים לפני המסים וממה מורכב המחיר הסופי לצרכן. כמובן שגם ההסבר שלי לגבי ההבדל בין המחירים בארה"ב ואירופה הינו תאוריה בלבד. אשמח מאוד אם מישהו ידע לתת תשובות מוסמכות יותר.

אני נוטה להסכים עם התאורייה של מחירי היצרן בגלל שהיא תומכת בדעתי כי המיסוי איננו חזות הכל. אתן עוד דוגמה נוספת - המחירים של הרכבים ההיברידיים. המיסוי בארץ כידוע נמוך מאוד. אך לכאורה הדבר איננו משתקף במחיר לצרכן כלל ועיקר. אני יכול למנות דוגמאות של רכבים לא היברידיים יקרים יותר באירופה אך נמכרים בארץ במחיר של סיוויק הייבריד והפריוס ואף נמוך מהם. האים ההנחה במס רובה ככולה הלכה לכיסם של היבואנים? או שמה אלה לא זכו במחירים טובים אצל היצרנים? רב הנסתר על הגלוי.

פורסם

יתכן והנתונים שלך מתייחסים למשק בית או למשהו אחר (לפי ויקיפדיה השכר השנתי הממוצע בארה"ב בשנת 2002 עמד על כ-37K$ ולא הגיוני שזה עלה ל-52K$ תוך 6 שנים...)

השכר הממוצע (לשכיר בודד) בארץ הוא 8,000 ש"ח לחודש. זה נתון שמתפרסם מדי חודש על ידי הלמ"ס ומופיע כל חודש בכל אתרי החדשות/כלכלה המרכזיים.

לגבי ארה"ב - הנתון שלי לקוח מהאתר הבא:

http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_median_salary_in_the_US

באשר לניסיוני האישי - אני מעדיף שלא להרחיב בפורום כה "אינטימי".

פורסם
יתכן והנתונים שלך מתייחסים למשק בית או למשהו אחר (לפי ויקיפדיה השכר השנתי הממוצע בארה"ב בשנת 2002 עמד על כ-37K$ ולא הגיוני שזה עלה ל-52K$ תוך 6 שנים...)

השכר הממוצע (לשכיר בודד) בארץ הוא 8,000 ש"ח לחודש. זה נתון שמתפרסם מדי חודש על ידי הלמ"ס ומופיע כל חודש בכל אתרי החדשות/כלכלה המרכזיים.

לגבי ארה"ב - הנתון שלי לקוח מהאתר הבא:

http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_median_salary_in_the_US

באשר לניסיוני האישי - אני מעדיף שלא להרחיב בפורום כה "אינטימי".

כן, דיברתי על משק בית.

ממה שלמדתי, המשכורת בארץ תהיה בערך 30 אחוז יותר נמוכה מאשר בארצות הברית. (פי שכר מינימום לשעה לדוגמא 19 שקל לשעה בישראל, 7 דולר בארצות הברית)

פורסם

טעות נפוצה שהמון ישראלים עושים היא להמיר כל דולר ל4 שקלים.

בהסבר פשוט, גם אם נניח שהשכר הממוצע בין שני המדינות זהה (ולא כך המצב), התמורה לכסף בארה"ב הרבה יותר גבוהה מאשר בישראל.

פורסם
הוא הרי כבר התרגל לקנות דירות במחיר מופקע ,אוכל במחיר מופקע

נראה אותך בא לרופא כלשהו בארה"ב, בלי ביטוח רפואי.

מיסים - כשמדינה שמפרנסת אוכלוסיות שלמות שלא מכניסות שקל לקופה שלה, ובנוסף גם מנהלת סוג של עימות מזויין, אלה יהיו המיסים. עכשיו למה המדינה מפרנסת אוכלוסיות שלמות שלא מכניסות שקל לקופה שלה ומנהלת עימות מזויין (שבשבילו היא מחזיקה צבא היי-טקי), זה כבר משהו אחר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
נראה אותך בא לרופא כלשהו בארה"ב, בלי ביטוח רפואי.

מיסים - כשמדינה שמפרנסת אוכלוסיות שלמות שלא מכניסות שקל לקופה שלה, ובנוסף גם מנהלת סוג של עימות מזויין, אלה יהיו המיסים. עכשיו למה המדינה מפרנסת אוכלוסיות שלמות שלא מכניסות שקל לקופה שלה ומנהלת עימות מזויין (שבשבילו היא מחזיקה צבא היי-טקי), זה כבר משהו אחר.

ידידי היקר , ומס הכנסה אתה משלם ? מס בריאות אתה משלם ?

למרות שהסכום שמממן את הטיפולים הרפואיים שלך (ולא רק שלך,אז זהו נושא אחר לגמרי ) ,מנוכה מתוך משכורתך ,אין שום סיבה לקרוא לו "חינם" .

תחשב כמה עולה ביטוח בריאות בישראל ,ואתה תגלה שלמעשה המעמד הבינוני התחתון ומעלה בארה"ב, משלמים פחות מאשר ישראל .

בנוסף,אני רוצה לציין שהכיסוי הרפואי בישראל הוא פשוט עלוב. למה אני ,כאזרח ,צריך לשלם גם למכבי עבור טיפול רפואי סביר ? קופת חולים כללית היא ביזיון ... באמת שלא אכפת לי לשלם אותם 100$ בחודש לחברה פרטית .

אני לא מעשן ,אוכל בריא,מתאמן ,ובאמת לא רוצה לממן את אורח החיים הלא בריא של אנשים אחרים.

את העניין של איכות הטיפול אני בכלל לא מזכיר,שכן בתי החולים שם (בארה"ב) מתוקצבים כהלאה,ולא מצפים מאחות אחת לטפל ב 8 חולים באותו הזמן כמו בישראל .

• תוכן חדש...