Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לבעלי סוברו B3 מנוע 2000 ולא רק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ושבוע טוב,

סופ"ש יצא לי לעשות סיבוב על B3 עם מנוע 2000 סמ"ק לפי הוראות יצרן 150 כס ו 20 קג"מ

מומנט. הרכב 4X4 צמיגים בעובי 205. עם 600 ק"מ חדש-דנדש.

ההרגשה בנהיגה היא מנוע כמו מנוע 1600 עצל (ניסן) אין שום פאנצ' שום דבר. העברת ההילוכים די מהירה ומגיבה - אבל הכח ... הכח ?

מישהו נתקל או יודע משהו לגבי הרכב הזה ?

פורסם

רכב עם 600 קילומטר על השעון לא יתן לך שום פנץ' וגם לא כדאי לתת אחד, לפי ספר יצרן צריך לעשות הרצה של כ-1600 קילומטר, כלומר לא לעבור 4000 סל"ד ,בלי פנצ'ים ובלי לעבור את 100 קמ"ש , כמו כן אחרי 600 קילומטר מחשב מנוע עדיין לא "סגור" על עצמו(FUEL TRIM) וממה שמעתי מאנשים שיש להם את אותו רכב,המנוע נפתח רק אחרי כ-10000 קילומטר.

בכללי, הגיר ברכב הנ"ל ידוע כ"עצלן" , אך ממש לא כמו ב 1600.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

סופ"ש יצא לי לעשות סיבוב על B3 עם מנוע 2000 סמ"ק לפי הוראות יצרן 150 כס ו 20 קג"מ

מומנט. הרכב 4X4 צמיגים בעובי 205. עם 600 ק"מ חדש-דנדש.

ההרגשה בנהיגה היא מנוע כמו מנוע 1600 עצל (ניסן) אין שום פאנצ' שום דבר.

הגזמתה גבר חבל"ז.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם
רכב עם 600 קילומטר על השעון לא יתן לך שום פנץ' וגם לא כדאי לתת אחד, לפי ספר יצרן צריך לעשות הרצה של כ-1600 קילומטר, כלומר לא לעבור 4000 סל"ד ,בלי פנצ'ים ובלי לעבור את 100 קמ"ש , כמו כן אחרי 600 קילומטר מחשב מנוע עדיין לא "סגור" על עצמו(FUEL TRIM) וממה שמעתי מאנשים שיש להם את אותו רכב,המנוע נפתח רק אחרי כ-10000 קילומטר.

בכללי, הגיר ברכב הנ"ל ידוע כ"עצלן" , אך ממש לא כמו ב 1600.

המנועים של היום כבר לא זקוקים להרצה כמו בספר מימ עברו.

צריך לנהוג ביתר זהירות ולא בסל"ד גבוה כמו גם האצות חזקות כדי להגיע לרמת שימון אידאלית ותקינה לכל החלקים והפינות שזקוקות לשמן. מומלץ על כ-1000 שזה משהו מוסכם.

מנוע לא נפתח אחרי 10K ולא בטיח, זה לא נעל ספורט שלובשים וצריך קצת לשפשף אותה לפני שנוח לרוץ איתה.

אחרי 1000 ק"מ של "איתחול" המנוע החדש, אפשר לנסוע רגיל ולהנות מהרכב כפי שצריך.

פורסם

BMW בספר רכב רשום הרצה של לפחות 1600 קילומטר, אני היתי סומך יותר על מה שרשום בספר ולא מה שמישהו פעם אמר לי.

מניסיון שלי, אם אתה נוהג לאט,בלי פתיחות וכו, המנוע כן יכול להיפתח רק אחרי 5000-10000 קילומטר, כמו כן ברכב חדש בתוכנת מחשב ניהול מנוע יש המון פרמטרים ש"ננעלים" רק אחרי כ-2000 קילומטר או יותר(נהיגה רק בעיר) ועד אז הרכב לא מנצל את הפוטנציאל של המנוע וצורך המון דלק ,מכיוון שהוא עדיין במצב "לימוד".

פורסם

אני נסעתי על B3 מנוע 2000 עם 3000 קילומטר,הרגשה שהאוטו יחסית עצלן,למרות שהנהג הגיע איתו למנתק ההצתה.

פורסם

biohazard- אני לא רושם דברים כי "מישהו אמר לי", אני רושם דברים אחרי שהתעסקתי 3 שנים עם מנועים קצת יותר רציניים ומורכבים ממנועי הרכב שרובנו מכירים.

אחרי 3 שנים בליווי של מהנדסי מאייבך (כן, זו הקשורה למרצדס) יצא לי "להפעיל" מנועים חדשים לגמרי.

מחשבי המנוע עוברים בדיקת מיפוי מקיפה ומקבלים את אותן גרסאות תוכנה של פס הייצור ולהם זה לא משנה אם המנוע עושה את צעדיו הראשונים או שהוא גמא מיליון ק"מ.

זה שזה כתוב בספר הרכב זה נפלא, רשמתי גם בשרשור אחר- זה מומלץ וכדאי! בעיקר בגלל כל סיבות השימון לחלקים המכניים.

היצרן מציין את זה למענה של מערכת השימון ובנוסף זה לבטח עדיף על האצה ל-6000 סל"ד כשהמנוע עבר 3 ק"מ.

אני תמיד ממליץ להישמע ליצרן ולהכניס את המנוע לעבודה לחיים ארוכים בצורה הבטוחה ביותר, לאורך 1000 הק"מ הראשונים.

לגבי "פתיחת הרכב" אחרי 10K ק"מ- אין לזה שום ביסוס וזה שטות מוחלטת.

פורסם

אני לא באה להתווכח איתך, אבל אתה לא חושב שלא כל היצרנים מייצרים את המנועים שלהם באותה צורה ומשתמשים באותה תוכנת ניהול מנוע ? מה שאני אומר שכנראה שיש סיבה שרשום בספר רכב 1600 קילומטר ולא 1700 או 1550 ,הרי יש גם יצרנים שלא רושמים כלל שצריך לעשות הרצה לרכב.

לגבי מתי המנוע נפתח, אני מדבר על מה ששמעתי מאחרים וגם חוויתי בעצמי(כולל מדידת זמנים 0-100 באותו מקום ובאותם תנאים) , אני לא יכול להגיד לך מה הסיבה לכך,כי אני לא יודע ויכול רק לשאר, אבל זו עובדה שנבדקה על כמה וכמה רכבים.

יש לי גישה לחניון שלם של רכבי ליסינג למיניהם ותאמין לי שנהגתי על רובם גם כאשר היו חדשים וגם אחרי כמה אלפי קילומטרים.(אצלנו בחברה כל הרכבים הם רכבי "ז**ה") :lol:

פורסם

יש דבר שנקרא מקדם ביטחון, באותה מידה יכלו לרשום לך שתעשה הרצה של 6000 ק"מ.

כל עוד מדובר במנוע סטנדרטי, מדובר בנוהל שקיים כבר כמה עשורים אחורה במנועי הבנזין האטמוספרים.

הסקת מסקנה על בסיס מדידת זמנים לא אומרת דבר על הרעיון של "פתיחת מנוע" אחרי 10K ק"מ.

פורסם

כנראה שיש פה אי הבנה בינינו לגבי פירוש "מנוע נפתח" .

כמו כן ידוע לי על מקדם ביטחון שנלקח בחשבון כאשר רושמים קילומטרז' להרצה בספר רכב, אך מספר זה לא נלקח מהאוויר ואתה לא יכול להגיד בהקשר לכל מנוע בנזין אטמוספרי של כל היצרנים שההרצה היא לאורך 1000 הק"מ הראשונים ,לא פחות ולא יותר. 

פורסם

אף אחד לא טען שמדובר במספר ברזל חד משמעי.

יש עניין של הגיון, כמו גם עניין של הבנה הנדסית שלא צריכה להשתנות בין יצרן אחד לאחר (לרוב audi הם אלו שקצת שוברים מוסכמות הנדסיות).

מה שיצרן אחד עושה היום בבניה של בלוק המנוע למקסימום יעילות ומינימום עלות ופגמים עושה גם המתחרה האחר, פחות או יותר.

• תוכן חדש...