Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כמובן לאחר הפרוייקט של הצבע והפחחות רציתי לעשות לרכב טיפול לישור קו,

מדובר בפולו פוקס 97 1600 דגם מנוע:AEE ,

רציתי כמה עצות לגבי חלקים\שמנים שמות של יצרנים\חברות טובות ויעודיות לרכב זה.

טוב אז ככה:

לפני פחות מ10,000 (איך שהבאתי את האוטו) עשיתי

החלפת שמנים(מנוע בלבד),

פלאגים,פילטר אוויר,פילטר דלק,,פילטר שמן,תוסף לניקוי מזרקי הדלק ומערכת ההזרקה (גולדלייבל),

סט חוטי הצתה(חלפיים,אם תציינו שם של סט איכותי וטוב לרכב זה ותנקבו במחיר אני מעוניין לרכוש חדשים),

החלפה+נקיון של בית מצערת,

4 צמיגים+פרונט(לא שזה חשוב כרגע לטיפול הנוכחי שצריך להתבצע).

רציתי עצות לטיפול הקרוב ,דברים שלא עשיתי בראשון .

כמו ברוב חנויות החלפים מוצעות לרווחת הקונה כל מיני תחלפיים למסנני שמן,דלק,סוגי שמנים

אני אשמח לדעת אילו מוצרים הכי איכותיים לרכבי ולמנוע .

דגש על מה שאני רוצה לעשות בטיפול הקרוב:

שמן מנוע+פילטר שמן (מעוניין להחליף את שמן המנוע לסינטטי מלא 5W40 לשפר את איכות חיי המנוע וביצועיו,מומלץ?הכיצד? צריך לעשות "שטיפה" למנוע לפני הכנסת סוג שמן אחר?)

כרגע המנוע לוגם 10W40,אשמח לשם של שמן איכותי ומצוין למנועים אלה (מזכיר שרוצה לעבור ל5W40) ,

בנוסף איזה פילטר שמן לקנות? (שם של חברה איכותית).

סט מצתים חדשים(פלאגים),אשמח לשם של חברה מצוינת ? (כמו שידוע לי עושים רק אחרי 30 אלף אבל לא כזה נורא לפנק את המנוע אחרי 10 אלף של מאמץ)

פילטר אוויר-ושמתי אותו בדגש חשוב מאוד! אשמח לעצה של פילטר איכותי וטוב

שידאג לכל מכלול היניקה באוויר משובח ומסונן!

בנוסף פילטר דלק(מהיציאה של טנק הדלק,במידה ויש עוד אחד במערכת שצריך להחליף אשמח לכיוון)

ותוסף לניקוי המזרקים ומערכת המנוע בכלל.

יש לציין שכל העבודות המזעריות האלה מתבצעות על ידי(עם ידע דיי רב בביצוע עבודות כאלה),

אשמח להדגשים,עצות,כיוונים וכל דבר אחר שיעזור לי.

מודה מראש לכל מענה.

בברכה,

ליאור מילמן

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגעתי עד לנקודה שזה מציין לי איזה סוגי פילטרים אני צריך,

מאיפה אני לוקח משם שמות לחנות החלפים? (מצטער אני גרוע באנגלית)

יש שם מידות וקוטרים של הפילטרים למינהם,זה לא כ"כ עוזר לי כי כשאני רוכש חלף אני מציין את סוג האוטו ודגם המנוע ואז מקבל את הפילטר, פשוט יוצא שאני קונה פילטר חליפי ואין לי מושג אם הוא ירוד או לא איכותי למנוע

רציתי שמות של חלקים יעודיים\הכי קרוב ליעודיים למנועים אלה

שאוכל להשיג בחנויות חלפים רגילות\ חלפים של צמפיון(לא שהכי מומלץ ,בגלל המחירים המופקעים).

http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur/index.html?ktlg_page=1&ktlg_lang=1&ktlg_01_fzart=1&ktlg_01_fzkat=0&ktlg_01_mrksl=51&ktlg_01_mdrsl=47&ktlg_01_modsl=8&ktlg_subpage=02

תודה רבה על עזרתך המהירה

פורסם
שלום,

כמובן לאחר הפרוייקט של הצבע והפחחות רציתי לעשות לרכב טיפול לישור קו,

מדובר בפולו פוקס 97 1600 דגם מנוע:AEE ,

רציתי כמה עצות לגבי חלקים\שמנים שמות של יצרנים\חברות טובות ויעודיות לרכב זה.

טוב אז ככה:

לפני פחות מ10,000 (איך שהבאתי את האוטו) עשיתי

החלפת שמנים(מנוע בלבד),

פלאגים,פילטר אוויר,פילטר דלק,,פילטר שמן,תוסף לניקוי מזרקי הדלק ומערכת ההזרקה (גולדלייבל),

סט חוטי הצתה(חלפיים,אם תציינו שם של סט איכותי וטוב לרכב זה ותנקבו במחיר אני מעוניין לרכוש חדשים), - רק מקוריים

החלפה+נקיון של בית מצערת,

4 צמיגים+פרונט(לא שזה חשוב כרגע לטיפול הנוכחי שצריך להתבצע).

רציתי עצות לטיפול הקרוב ,דברים שלא עשיתי בראשון .

כמו ברוב חנויות החלפים מוצעות לרווחת הקונה כל מיני תחלפיים למסנני שמן,דלק,סוגי שמנים

אני אשמח לדעת אילו מוצרים הכי איכותיים לרכבי ולמנוע .

דגש על מה שאני רוצה לעשות בטיפול הקרוב:

שמן מנוע+פילטר שמן (מעוניין להחליף את שמן המנוע לסינטטי מלא 5W40 לשפר את איכות חיי המנוע וביצועיו,מומלץ?הכיצד? צריך לעשות "שטיפה" למנוע לפני הכנסת סוג שמן אחר?) - אין צורך בשום שטיפה

כרגע המנוע לוגם 10W40,אשמח לשם של שמן איכותי ומצוין למנועים אלה (מזכיר שרוצה לעבור ל5W40) ,

בנוסף איזה פילטר שמן לקנות? (שם של חברה איכותית). -מקורי בלבד או של חברת MANN (ההבדל במחיר לא גדול) ניתן לרכוש אצל צנטרל בת"א.

סט מצתים חדשים(פלאגים),אשמח לשם של חברה מצוינת ? (כמו שידוע לי עושים רק אחרי 30 אלף אבל לא כזה נורא לפנק את המנוע אחרי 10 אלף של מאמץ) - מקורי בלבד או של בוש (החלפה כול 60K או 4 שנים)

פילטר אוויר-ושמתי אותו בדגש חשוב מאוד! אשמח לעצה של פילטר איכותי וטוב

שידאג לכל מכלול היניקה באוויר משובח ומסונן! -מקורי או של חברת MANN

בנוסף פילטר דלק(מהיציאה של טנק הדלק,במידה ויש עוד אחד במערכת שצריך להחליף אשמח לכיוון)

ותוסף לניקוי המזרקים ומערכת המנוע בכלל.

יש לציין שכל העבודות המזעריות האלה מתבצעות על ידי(עם ידע דיי רב בביצוע עבודות כאלה),

אשמח להדגשים,עצות,כיוונים וכל דבר אחר שיעזור לי.

מודה מראש לכל מענה.

בברכה,

ליאור מילמן

נוזל בלמים DOT4 יש להחליף כול שנתיים

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

כמה מתאים לך ידידי :lol:

תודה על כל ההכוונת .

לא קיבלתי אבל עצה לגבי החלפת סוג שמן לאיכות ואריכות חיי המנוע ,

תוסף דלק לניקוי המזרקים ומערכת ההצתה ,

פילטר דלק,

כאמור לפני 10,000 החלפתי פלאגים וחוטי הצתה כאחד ,אין לי מושג מה היה השם של חברת הפלאגים או חוטי ההצתה(הייתי חדש בענייני הרכב)אני ישאל לגבי אותם חברות של 2 המוצרים הנ'ל.

במידה ואני יחליף את חוטי ההצתה למקוריים,למה זה ישפר?

במידה ולא אחליף יגרם נזק?

אשמח לכמה עצות גם מאשף רכבי VW --רון--

אני גר בבית שאן (15 דקות מעפולה),

אשמח לשמות של חנויות חלפים יותר מאזורי כי המרכז קצת רחוק .

פורסם

גם אני מאותו אזור נראה לי אני אצטרף אליך ליאור נעשה ביחד :) אולי אפילו נחסוך כמה שקלים

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
גם אני מאותו אזור נראה לי אני אצטרף אליך ליאור נעשה ביחד :) אולי אפילו נחסוך כמה שקלים

אתה מוזמן בכיף :wink:

אני מציין שאת כל הטיפול אני עושה לבד,

דיברתי היום עם החלפים בצמפיון בעפולה "והשגתי" שם הנחה ,

אז אם תרצה להצטרף גם לקניה של החלפים תדבר איתי,

מחכה עדיין לתשובה לגבי החלפה לשמן סינטטי מלא 5W40

פורסם

אני לא רואה שום בעייה לעבור לשימוש בשמן סינטטי בצמיגות מתאימה למנוע שלך.

במידה והמנוע במצב תקין, לא אוכל שמן בצורה חריגה אתה יכול לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40. בכול מקרה מומלץ לבצע החלפת שמן נוספת בפעם הראשונה לאחר כ-2000 קילומטר.

חברות שאני ממליץ עליהם הם:

MOBIL

ESSO

LM

Aral

Valvoline

פורסם

ליאור בטח שאני בעיניין, אני מחפש עכשיו לחסוך כמה שאפשר.

איך בדיוק אתה עושה סיכה לרכב? יש לך ליפט או משהו? :o

מרק על איזה שמן אתה ממליץ? כי אתה אומר "אם המנוע לא רגיש" ואין לי מושג אם הוא רגיש או לא :)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

לא ידידי יש לי 2 גורילות שמרימות לי את החלק הקדמי ואני פשוט עובד :lol:

איזה ליפט ואיזה בטיח

ג'ק מקורי של הרכב מרים מהצד של העגן שמן פותח בורג קטנטן (שכמובן מתחת לכל זה יש משהו שיאסוף את כל ניקוז השמנים,קערה של קוסקוס )

מרק,

לא עשיתי בדיקה ממוחשבת לביצועי המנוע ואיני יודע במדויק מה מצבו מהבחינה הבדיקתית

אבל אני מרגיש שהמנוע מגיב היטב ללחיצות המצטערת,נוסע מצוין,עובד נפלא ב0% רעשים

(הוא אחרי ראש,כיוון שסתומים וכל החומוס ציפס סלט לפניי 15 אלף)

אני שומר על המנוע ולא לוחץ עליו יותר מידי (לא שכזה אפשר :cry:)

בנוסף המנוע לא נוגע בשמן.

שחכתי לציין,המחזיר שמן אחורי אצלי במנוע (חיבור בין הגיר למנוע) נוזל מעט

אם אני אחליף ל5W40 סינטטי אז צמיגות השמן תהיה יותר נוזלית ובריחת שמן תתבצע מהמחזיר בתדירות יותר גובהה?

פורסם

לא סביר כ"כ שיש לך נזילת שמן ממחזיר השמן האחורי. ניקית את המקום ואתה בטוח שזה משם?

לדעתי תישאר בשמן איכותי 10W40 של חברה טובה. אם תבצע החלפות שמן נניח כל 7500 ק"מ זה עדיף מאשר תשתמש בסינטטי ותחליף כל 15,000.

פורסם

למה בסינטטי מחליפים כל 15K ? וב10W40 כל 10K?

קניתי אז שמן 10W40 סנט פלוס מתחנת דלק סונול ורשום עליו סינטטי למחצה,מה זה אומר?

אני רוצה להבין סופית, 5W40 סינטטי לא יתן לי יותר כוח מהמנוע?שמירה על בלאי?

מה לגבי הוספה של תוסף הנאנו-לוב?

אביב,

ניקיתי ויצאתי שוב לנסיעה קצרה והגיר שוב נרטב מחלקו העליון (יש גם חשש לנזילה מחיבור האאוזינג,למרות שמחזיר השמן של הבורר הוא מחלה די מוכרת בגירים אלה והוא החשוד המרכזי(ממש רפי גינט נהיית כאן),)

הרכב עשה גיר לפני 15,000 ויש חשש שהוא נעשה בחובבניות יתר ולא הוחלפו חלקים פשוטים כמו מחזירים וגומיות למינהן,

מציין שהחלפת מסנן השמן של המנוע היתה מלחמה אחת שלמה,נראה שלא הוחלף מסנן במנוע מזה שנה וקצת :|

אשמח לקבל המלצות על איך לשמור על המנוע,בקרוב אלך לבדיקת קומפרסיה וכל מכלולי המנוע למינהם להיתעדכן במצבו הבריאותי של המנוע.

שיהיה לילה טוב

פורסם
למה בסינטטי מחליפים כל 15K ? וב10W40 כל 10K?

קניתי אז שמן 10W40 סנט פלוס מתחנת דלק סונול ורשום עליו סינטטי למחצה,מה זה אומר? - שמן על בסיס מינרלי עם חבילת תוספים סינטטים.

אני רוצה להבין סופית, 5W40 סינטטי לא יתן לי יותר כוח מהמנוע?שמירה על בלאי? - יותר כוח לא תקבל, אבל כושר ניקוי ושמירה על המנוע כן. כמובן ניתן למתוח את מירווח החלפת השמנים כול 15K עם שמן סינטטי.

מה לגבי הוספה של תוסף הנאנו-לוב? - אין צורך להוסיף שום תוסף

אביב,

ניקיתי ויצאתי שוב לנסיעה קצרה והגיר שוב נרטב מחלקו העליון (יש גם חשש לנזילה מחיבור האאוזינג,למרות שמחזיר השמן של הבורר הוא מחלה די מוכרת בגירים אלה והוא החשוד המרכזי(ממש רפי גינט נהיית כאן),)

הרכב עשה גיר לפני 15,000 ויש חשש שהוא נעשה בחובבניות יתר ולא הוחלפו חלקים פשוטים כמו מחזירים וגומיות למינהן,

מציין שהחלפת מסנן השמן של המנוע היתה מלחמה אחת שלמה,נראה שלא הוחלף מסנן במנוע מזה שנה וקצת :|

אשמח לקבל המלצות על איך לשמור על המנוע,בקרוב אלך לבדיקת קומפרסיה וכל מכלולי המנוע למינהם להיתעדכן במצבו הבריאותי של המנוע.

שיהיה לילה טוב

דאג לבצע החלפת שמנים בזמן ולהשתמש בנוזל קירור מקורי G12 PLUS בלבד.

פורסם

מרק שוב תודה על תגובתך המהירה,

אני חושב שלמרות הכל אני אעבור לשמן סינטטי מלא 5W40

(ל2000 K הראשונים כדאי להשתמש בשמן זול יחסית ואח"כ לאחר ניקוז להשים שמן יוקרתי?)

אני אעשה רשימה של מוצרים שנכתבו כאן בת'רד ואני אעשה לי הזמנה קטנה

לקראת הטיפול הקרב ובא,

שימוש בנוזל המקורי יתן לי תפוקת קירור מנוע יותר טובה ממים רגילים?

כרגע יש עירבוב של נוזל אדום ומים ברדיאטור,

כמה ליטר צורכת כל מערכת הקירור?(צריך לדעת כמה נוזל קירור לקנות)

אשמח להסבר איך מרוקנים את הרדיאטור+ניקיון+נקיון רדיאטור הפנימי שבאוטו שאחראי לחימום של המזגן,(

המזגן לא מחמם בחורף,בקיץ מזגן מקפיא),

ואם גם צריך לעשות ניקוז אוויר מהמערכת אשמח להסבר מפורט.

• תוכן חדש...