Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשיון לאופנוע בחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

חבר שלי שאל אותי שאלה ולא היה לי מושג.

הוא שאל אותי האם יש דרך לעשות רשיון בחו"ל על אופנוע ואז לחזור לארץ ולהעביר אותו שהרשיון יהיה תקף פה.

האם יש אפשרות כזאת?יש מצב כזה?

תודה רבה:wink:

פורסם

כן

יש אפשרות, אבל היא כרוכה בהרבה בלאגן

להעביר את הרישיון לארץ יהיה כרוך ב 15 שיעורים + טסט, ויש תנאים שאתה חייב להיות בחו"ל מעל שנה.

גם אני בזמנו חשבתי לדלג על ה A1 ולהוציא A שגרתי בספרד, אבל לצערי הפרוצדורה בארץ הייתה גדולה מדי

פורסם

אני לא יודע לגבי אופנועים, אבל יודע בוודאות שלרשיון B (רכב פרטי) יש דרך מהירה לקבלת רשיון ישראלי אם יש לך רשיון זר.

בטוח יש משהו גם לגבי אופנועים. לא נראה לי הגיוני שבןאדם שגר בחו"ל וחוזר לארץ צריך לעשות רשיון מחדש.

אם בארה"ב יש לו רשיון 20 שנה לאופנוע והוא נוסע שם על הארלי 1600 סמ"ק, למה כשהוא מגיע לארץ הוא פתאום צריך לחזור לאופנועים עד 33 כ"ס ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

התנאים להמרת רישיון זר הם:

1) לשהות שנה אחת רצופה בחו"ל.

2) להיות בעל רישיון זר לפחות חצי שנה.

3) להיות מוגדר במשרד הפנים באחד מהסטטוסים הבאים:תייר,תושב ארעי(זמני),תושב חוזר,עולה חדש.

אם מתקיימים כל התנאים,אז מבצעים רק מבחן שליטה, שזה טסט, אבל רק במגרש.

יש 2 נסיונות לבצע את מבחן השליטה.

פורסם
אני לא יודע לגבי אופנועים, אבל יודע בוודאות שלרשיון B (רכב פרטי) יש דרך מהירה לקבלת רשיון ישראלי אם יש לך רשיון זר.

בטוח יש משהו גם לגבי אופנועים. לא נראה לי הגיוני שבןאדם שגר בחו"ל וחוזר לארץ צריך לעשות רשיון מחדש.

אם בארה"ב יש לו רשיון 20 שנה לאופנוע והוא נוסע שם על הארלי 1600 סמ"ק, למה כשהוא מגיע לארץ הוא פתאום צריך לחזור לאופנועים עד 33 כ"ס ?

היה סיפור על זה עם מישהי קנדית.

ישראלית שהייתה גרה בקנדה מספר שנים, הוציאה שם רישיון, קנתה שם EX500 (זה שנקרא GPZ אצלינו) ולאחר שנים ארוכות של רכיבה שם ומגורים שם, בתור תושב חוזר לא אישרו לה את הרישיון ונאלצה לעשות מההתחלה.

זה היה באחת התוכניות תחקיר האלה של פריים טיים לפני כמה חודשים בודדים.

אופנוען

פורסם

מאוד מוזר..

תמיד כשאתה חושב שהבירוקרטיה הישראלית לא יכול לרדת נמוך יותר - היא מפתיעה אותך מחדש.

פורסם

מומלץ שיעשה את הרשיון באנגליה.

שם הרבה יותר קשה להוציא רשיון.

יש להם מגרשים מיוחדים לאימון סלאלום.

ולוקח יותר זמן.

וברצינות.להוציא רשיון לאופנוע זה סיפור של שבועיים ומאוד פשוט.

אם זה קשה לו עדיף שישב במכונית מוגן מכל הכיוונים.

דבר אחד מעצבן זה ההגבלה ל 33 כ"ס לשנה אבל לא חסר אופנועים מוגבלים שפתחו את ההגבלה.

אייל

פורסם

הביטוח תופס לפי מה שרשום ברשיון הרכב.

אם לכלי יש מנוע 500 סמ"ק שהוגבל ל33 כ"ס בצורה אלקטרונית ולאחר הרכישה הוסרה ההגבלה - לביטוח אין מושג מזה.

בדיוק כמו שאם תסיר את ההגבלת מהירות ברכב הגרמני שלך, תוכל לעבור 250 קמ"ש ולא יתבטל הביטוח

או שאם תצ'פר את הטריילר-בלייזר שלך באיזה סופרצ'ארג'ר עצבני, הוא יהיה חזק/מהיר יותר וגם לא יתבטל הביטוח.

פורסם

בד"כ אני באמת יודע שיש לך ידע במה שאתה אומר, ואני באמת שלא מתערב,

אבל כאן אתה מדבר על דברים שככל הנראה אין לך מושג בהם.

אם יש לבחור A1 והוא מוגבל ל 33 כ"ס, והוא קונה GSXR-600 מוגבל ל 33 כ"ס , והוא יוריד את ההגבלה, הריי שיש לו מעל ל 33 כ"ס ולכן לא חוקי לרכב עליו.

בנוסף - כל שינוי ב CDI (המחשב) לביטול ההגבלה הינו בגדר שינוי מבנה (נבדק מול היבואן ומשרד התחבורה) - ולכן הביטוח חובה ומקיף לא מכסה.

אחרת כל ילדון היה קונה GSXR-600 מוגבל 33 כ"ס, ופשוט "מסיר את ההגבלה" - יתרה מכך אגיד,

שגם אם קנית 33 כ"ס מוגבל - והוצאת רישיון בלתי מוגבל - אתה עדיין לא יכול להחליף את ה CDI - זה נחשב כאמור לשינוי מבנה, ואינו חוקי, ולכן הביטוח לא תקף.

לכן גם השוק של 33 כ"ס מוגבל הוא מאוד נמוך בעיקר בגלל הטימטום של משרד התחבורה שלא מאפשרים לך לבוא אחרי שנה שהוצאת רישיון בלתי מוגבל, להוריד את ההגבלה מהאופנוע. ככה זה בישראל.

רק אוסיף ש "לביטוח אין מושג מזה" - זה הכל נכון, שוב באותה מידה אתה יכול לקנות אופנוע 33 כ"ס ולהוריד את ההגבלה ולסוע, אבל במידה וחס וחלילה תהיה תאונה, ומישהו יטרח לבדוק אותך (ולאחרונה הם בודקים מקטים של CDI, כבר היה מקרה של חסר מזל שמשלם עכשיו הרבה כסף) אז הביטוח מבוטל.

פורסם

בעקרון, כל מה שאמרת ב7 שורות זה בערך מה שאמרתי בשורה וחצי.

ביטול ההגבלה באופנוע הוא בדיוק כמו שיפור של רכב - בשני המקרים מדובר בשינוי מבנה.

חילוקי הדעות בינינו נובעים לגבי השורה האחרונה שלך. האם שינוי מבנה מהווה עילה לביטוח שלא לכבד את הפוליסה אותה הוצאת אצלו.

באופנועים טרם נתקתי במקרה כזה, לכן אני לא יודע.

במכוניות נתקלתי ב2 מקרים שונים;

אחד של בחור שלמד איתי וריסק איביזה משופצרת על עמוד בכיכר בכניסה לבית הספר.

בוחן תנועה & בוחן תאונות של המשטרה קבעו שהרכב עבר שינוי מבנה ונסע בפראות, לכן איבד שליטה בכביש טיפה מעוקל ומצא את עצמו בתוך עמוד.

הביטוח כיסה הכל. גם הביטוח חובה וגם הביטוח מקיף.

מקרה שני פורסם פה בפורום ולדעתי גם בעיתונות, על רכב שעבר שינוי מבנה וביצע תאונה במהלך מירוץ רחוב (שבפני עצמו הינו פעילות שאינה חוקית).

המקרה הזה, אם אני זוכר נכון, אף הגיע לבית המשפט שם קבע השופט ששינוי מבנה הרכב אינו מהווה עילת התחמקות לחברת הביטוח מתשלום עבר הטיפול הרפואי לנהג.

ככה שאלה אם יש תקדים אחר מעולם הדו-גלגליים (ולפי מה שאתה אומר כנראה יש) - התקדים מעולם ארבעת הגלגלים אמור לתפוס גם במקרה הזה.

• תוכן חדש...