Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא מזמן רכשתי טויוטה יאריס TS. כידוע לרובכם באותה יאריס ישנה מערכת מובנית (אפילו לא MP3 :-( - אבל זה פחות מפריע לי כרגע).

הנני מעונין להרכיב ברכב מערכת אך ללא החלפת מערכת הרדיו-דיסק המובנית. זוהי התעיינות ראשונה שלי בנושא החיבור של מערכת

חיצונית למערכת HU מובנית.

קודם כל חשוב לי לציין, שאני לא מעוניין בסאב, אלא ברמקול 6X9 שיתן את הבאס והצליל מאחור.

הדבר השני שהבנתי הוא שאני זקוק למנחתים על מנת לחבר בין המגבר ל-HU המובנה.

זוהי מערכת שהוצעה לי, ונשמעת לי דיי נחמד בעיקר מכיוון שאני מעוניין בצליל איכותי ולא ברעש מטורף.

מגבר: AUDISON SRX4 (ידוע לי שזוהי הסדרה הנמוכה של החברה, אך בכל זאת זה AUDISON. מה גם שהבנתי

שמגבר זה יש פטנט של החברה עם מנחתים מובנים שלא מצריכים מנחתים חיצוניים או תוספות על-מנת לחברה ל-HU המובנה.)

קומפוננט: FOCAL 165A1 (שמעתי המלצות על הקומפוונט הזה, לא מכיר אותו אישית. אני יודע שלא מדובר במכשיר מהסדרות הגבוהות,

אך השאלה אם הוא יספיק או שבכל זאת צריך לשדרג מעט?)

שאלה נוספת היא: האם בעקבות מקום עליון בדשבורד לרמקול 4 אינצ' ניתן להשתמש בטוויטר 4 אינצ' עבור הקומפוננט?

והאם תהיה לזה השפעה?

רמקולים אחוריים: FOCAL 690CA (רמקול 6X9 מבחינתי אמור לתת קונטרה לצליל מאחור, במיוחד מבחינת הבאס)

כרגע, מה שחשוב לי זוהי דעתכם.

הצעות לשיפור/שינוי/תוספות יתקבלו בשמחה ובברכה.

תודה מראש,

טל

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

המערכת נחמדה.

מה התקציב? האם שמעת את הרכיבים?

לדעתי תגיע למפגש ותשמע מעט לפני ההחלטה.

אחלה יום

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

חשוב מאוד שתשמע את הרמקולים האלו לפני שתרכוש אותם.

לפוקל יש צליל יחודי מאוד שלא כולם מתחברים אליו.

מתחדשת*

פורסם

מערכת נחמדה בסך הכל אך כמו שאמר רומק רצוי מאוד להקשיב

לרמקולים לפני הקניה כדי להמנע מעוגמת נפש.

לפוקל טויטרים מאודבהירים ודומיננטיים(לדעתי צליל מאוד מתכתי וצורם),

צריך להתחבר לצליל שלהם.

אלי

פורסם

כפי שארמית עדיין לא שמעתי את הרכבים ולמפגש לצערי לא ייצא לי להגיע,

כך שאני לא יודע אם ייצא לי לשמוע את הסטים הנ"ל.

רוני, התקציב הוא כ-4,000-4,500 ש"ח כולל התקנה, ולא כולל סט איטום שאני חושב

לבצע כבר במקביל.

כמו שאמרתי כבר קודם, אני מעוניין בסט שינגן בצורה איכותית (אך לא חלשה מדיי) ונעימה ולאו דווקא צורמת וחזקה,

ולכן אני מעוניין לשמוע את המלוציתכם לחיבור למגבר הנ"ל ואל מערכת ה-HU המובנית.

פורסם

אם בא לך להיות קצת הרפתקן, ויש לך מקום ל 4" בדש, אתה יכול לרכוש סט מלא של DAYTON RS שלושה חלקים - שכולל וופר 7, מיד 4 וטוויטר תואם (סט מעולה וזול יחסית שזכה בהמון שבחים עם ערך מדהים לכסף) ו 2 מגברי 4 ערוצים - האחד חלש יחסית למידים ולטוויטרים והשני, חזק יותר, לוופרים ולסאב (או לאחוריים במקרה שלך..)

ניתן בהחלט לרכוש את כל הנ"ל בתקציב שלך ובוודאי שהסאונד של 3 חלקים ברמת ה DAYTON יישמע טוב לאין ערוך מפוקאל V1 רק שהדבר דורש קצת "לצאת מהקופסא".

ותחשבו על זה.. :shock:

ה SRX לא שווה את הכסף !!

...CASKA for life

פורסם

לא מדובר בסט, אלא ברכיבים בודדים ל DIY - הרמקולים האלו נמצאים בשימוש כבר שנים אצל חברה מ DIYMOBILEAUDIO והביקורות עליהם מהללות. שים לב שהמחירים הם ליחידה ותקרא את הביקורות של השימוש ברכב. אתה יכול גם לקרוא את הביקורות של ZAPH באתר ZAPHAUDIO.COM בעניינם והוא כבר ראה ובדק כמעט הכל..

הוופרים:

http://www.parts-express.com/pe/sho wdetl.cfm?Partnumber=295-374

המידריינג':

http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=295-378

הטוויטר:

http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=275-130

יש גם אופציה לטוויטר RING שנחשב לאחד הטוויטרים המובילים בעולם ביחס למחירו (דגם זה, כשהוא מוקטן, נמכר בשלב כלשהו כטוויטר של אלפיין דגם XT19 ונחשב ע"י רבים לטוויטר טוב יותר מה SCANSPEAK שהחליף אותו היום)

http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=264-555

שימו לב שיש באתר מבצע על USHER 8945A (חבל שלא על ה P כי אם כן כבר הייתי מזמין..)

המחיר משלוח לכל הסט הוא חינם בארה"ב (למי שיש דודים ש..) ואני לא יודע אם הם שולחים לארץ אבל יש מספיק ספקים שכן.

סה"כ מחיר לסט שלושה חלקים DAYTON REFERENCE -כ 243 דולר (900 ש"ח) כולל משלוח בתוך ארה"ב --> השאר זה כבר סיפור אחר..

...CASKA for life

פורסם

נימי, לא יודע אם זה כ"כ רלוונטי. חשבתי שאני אוכל להשיג את הסט בארץ.

אי אשמח לרכיבים שיש לי גישה נוחה יותר אליהםן ונמצאים למכירה בארצנו.

אשמח גם להמלצה נוספת למגבר (או סט מגברים כהמלצתך) שהוא בעל מנחתים מובנים ויעבוד בצורה

טובה, נקייה ואייכותית על מערכת ה-HU המובנית.

פורסם

אז אתה אומר שה DAYTON שווים את הכסף עליהם?

כי האמת שאני מחפש מיד ריינג' בסגנון.

לכוח-סוס:

נכון להיום הסטים של הייבריד אודיו- קלארוס נותנים תמורה גבוהה מאוד למחיר שלהם, כנ"ל המגברים של אותו היבואן.

אמנם אין להם 6X9, אבל יש להם רכיבים שמכסים על הנושא הזה.

מתחדשת*

פורסם

זה קל מאוד להמליץ על סט שלושה חלקים נימי - אבל עם מה בדיוק הוא הולך לחתוך אותם?

אם יש לך פתרון שנכנס בתקציב אז תציע אותו, אחרת, הבחור יקנה סט שלושה חלקים וימצא את עצמו במבוי סתום.

כוונות טובות הן דרך רציפה לגיהנום לפעמים.

אם יש איזה קרוס ייעודי למיד ולטוויטר הזה, אולי הוא יוכל גם להביא HU תומך 3WAY בשביל להרים מערכת שכזאת, אולי במצב הנוכחי כדאי לפותח הת'רד כן ללכת על סט מאוזן לפני שהוא ממשיך הלאה.

מה גם שהמידים האלה נראים לא פחות רובסטיים מהL4 מבחינת גודל פיזי אם לא יותר - אתה בטוח שהם יכנסו לו בדשבורד?

אולי יש 3.5 אינטש?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כנראה שהמיד הזה לא יכנס בדשבורד של רכב שלא נועל זחלים במקום צמיגים :roll:

אבל יש גם קרוסים של אותה חברה (DAYTON) באתר, עם מגוון נק' חיתוך. (גם שתיים וגם שלוש יציאות)

מקום ל4 איטש דק: אתה יכול להכניס בכיף CDM54 של מורל, אבל זה מיד ריינג', עדיין דורש מידבאס וטויטר.

מתחדשת*

פורסם

אתה צודק, לא נכנסתי לפרטים, מה גם שהאלמנטים שהבאתי לא ממש זמינים לכל אחד. עם זאת, אם הוא מעוניין ב 3 WAY ומוכן לרכוש מיד שניה אז הרגשתי חובה לכפר על זה וריכזתי כמה דברים שיפתרו לו לא מעט בעיות ויגרמו לו לחייך (..ובזול יחסית !!) - לפותח השרשור, אם זה מעניין אותך, תמהר מכיוון שיש לי הרגשה שהזמן מפרסום הפוסט הזה ועד שהרכיבים הללו יימכרו יהיה קצר מאוד:

מנחת איכותי - ג'נסיס 6 ערוצים - נמצא ביד 2 - אביזרים (חפש: מנחת --> מבקשים 450 - יימכר ב 300-350 ש"ח..)

קרוס אקטיבי - סוני 5 ערוצים (נדיר.. משמש גם כליין דרייבר) - נמצא ביד 2 - אביזרים (חפש: קרוס --> מחיר +- 400 ש"ח ביררתי ושוקל לרכוש בעצמי, שיהיה..)

מגבר לטוויטרים - רוקפורד 100A2 (אולדסקול..) - נמצא ביד 2 - אביזרים (חפש: רוקפורד --> מבקשים 500, יימכר ב 400 מקסימום..)

מגבר - ארבע ערוצים לסט הקדמי (מידים, טוויטרים) - לא חסר בפורום ובמחירים טובים. אבל יש גם מלא ביד 2, ביניהם גם PPI וגם MEMPHIS AUDIO... בפחות מ 1000 ש"ח !!

עד כאן, אנחנו ב 2200-2500 ש"ח !

עכשיו, אתה יכול ללכת על בטוח, ולקחת סט קלארוס בהגברה אקטיבית (שזה פיתרון מעולה ומוכר) בעלות של 1800 ש"ח חדש. (ובדרך זו גם לחסוך את המגבר לטוויטרים ואולי לרכוש מגבר במקומו לסאב/אחוריים)

אתה יכול ללכת על סט 3 חלקים של סט היי אנרג'י שיש למכירה פה באתר ביד 2 (וגם זה פיתרון לא רע.. ואז נשאר לך לרכוש סט 6*9 אלוהים יודע למה..)

אתה יכול לרכוש סט 2 חלקים מאאאאוודדד מעניין כדוגמת ה DEGO MASTER בפחות מכמה שדורשים עליו פה בפורום (והמבין יבין..)

ועוד לא מעט אופציות בפורום של ELATE וגם CDM אבל ארחיב בנושא רק עם תראה עניין..

בנוסף קח בחשבון שאת כל הסדאאארררסס הזה להתקין זה לא פשוט ו/או זול למשתמש הנורמלי בעל העצבים הרגישים והידיים השמאליות.

בקיצור, בהינתן הידע והיעוץ הנכון ועם קצת גמישות למוצרי יד 2, תוכל לצאת מכאן עם מערכת מטמטמת שתעמוד בגאון מול מערכות בעלות כפולה.

עריכה - דווקא ביאריס יש בור במיקום הרמקולים ויש מקום גם ל L4 / DAYTON RS100. הקרוסים באתר לא מתאימים כי הם מיועדים לרמקולים ביתיים בהתנגדות 8 אוהם ולהתאים אותם ל 4 יהיה קשה ומיותר למשתמש מתחיל.

...CASKA for life

פורסם

תיקון קטן- סט קלארוס עולה 1890, לא 1700.

אבל עדיין שווה כל שקל.

כוח-סוס: קח בחשבון שחלק לא קטן מהתקציב ילך על בניה למיד בדלת, וגם שם כל שקל שתשקיע (או לא) יבוא לידי ביטוי.

מתחדשת*

• תוכן חדש...