Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בכיוון צלחת לווין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי צלחת + ממיר שהיו מחוברים בבניין אחר בעירי, כאשר פירקתי היו תקינים ופועלים.

חיברתי באותו האופן שבו היו מחוברים קודם לכן, ולאותו כיוון, אך אין קליטה של אות.

ניסיתי להזיז מעט ימינה, שמאלה, ללא תוצאות.

נראה לי שהצלחת לא מכוונת, ואודה על עזרה כיצד צריך לכוון את הצלחת.

מיקום הבית הוא פתח תקווה.

פורסם

לא ניתן לכוון בצורה אופטימלית צלחת לווין ללא ציוד מתאים.

תזמין טכנאי/מתקין צלחות לשם כיוונון הצלחת.

איזה כייף לי :)

פורסם

קח איתך מוניטור קטן לגג והעזר בו לקליטת אות.

הכיוון הכללי לצלחת הוא כפי שמכוונת הצלחת של YES.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הצעת המחיר המינימאלית שקיבלתי עבור כיוון הצלחת היא 250 ש"ח.

משהו מכיר בעל מקצוע שיעשה זאת בפחות? או משהו שמשאיל / משכיר (במחיר סמלי) מכשיר לקליטת אות מלויינים?

פורסם
קח איתך מוניטור קטן לגג והעזר בו לקליטת אות.

הכיוון הכללי לצלחת הוא כפי שמכוונת הצלחת של YES.

.

אני לא יודע היכן קראת או אתה כותב זאת מנסיונך האישי אבל לצערי את טועה.

צלחת לווין חייבת להיות מכוונת באזימוט מדוייק אחרת אתה תקבל סיגנל חלש או חזק מידי שעלול לפגוע באיכות התמונה.

אלא שכותבים בפורומים שונים על הנסיונות המוצלחים בכיונון צלחת לווין ללא ציוד מקצועי ואיכות התמונה המתקבלת טובה אזי אני אומר לך שזה מצוץ מהאצבע.

אני 'קצת' מבין ב-RF ובתקשורת לווינים...

פורסם

מרק,

הפסקתי למצוץ אצבע מזמן.

כיוונתי כך פעם אחת צלחת.

מדדתי והשוויתי זויות באמצעים פרימיטיביים אל מול צלחת של יס המותקנת באותו גג. את הכיוונון הסופי עשיתי אל מול מסך טלוויזה קטן שהעלייתי לגג.

את זוית הצלחת כלפי השמיים מדדתי באמצעות שבלונה מקרטון שהכנתי מאנטנה של YES.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כמובן שהכיוון תלוי בלויין אליו אתה מכוון. לא ציינת אם כוונתך ל-YES או שלא. בכל מקרה התהליך דומה.

כיוון גס מכוונים בעזרת מד אזימוט ומד אלווישן. כיוון עדין בהתאם לעוצמת הקליטה.

לממיר אמור להיות מסך בקרה שמסוגל להראות את עוצמת האות הנקלט.

אם אתה לא רוצה לקנות מד אזימוט ומד אלווישן ומדובר ב-YES תוכן לנסות לכוון כמו צלחת קרובה, לשבת לשחק עם זה עד שבטעות תקלוט משהו ומשם תתקדם.

פורסם
כמובן שהכיוון תלוי בלויין אליו אתה מכוון. לא ציינת אם כוונתך ל-YES או שלא. בכל מקרה התהליך דומה.

כיוון גס מכוונים בעזרת מד אזימוט ומד אלווישן. כיוון עדין בהתאם לעוצמת הקליטה.

לא מדובר בצלחת של יס, אלא בצלחת רגילה, איתה אני מנסה לקלוט את עמוס / HOTBIRD, היות ואין קליטה בכלל, אנסה שוב לשחק איתה עוד קצת (מד אזימוט ומד אלווישן).

האם רמת הקליטה המופיעה על מסך הטלוויזיה היא ON LINE, או שלוקח לה זמן "להסתנכרן"?

פורסם
מרק,

הפסקתי למצוץ אצבע מזמן.

כיוונתי כך פעם אחת צלחת.

מדדתי והשוויתי זויות באמצעים פרימיטיביים אל מול צלחת של יס המותקנת באותו גג. את הכיוונון הסופי עשיתי אל מול מסך טלוויזה קטן שהעלייתי לגג.

את זוית הצלחת כלפי השמיים מדדתי באמצעות שבלונה מקרטון שהכנתי מאנטנה של YES.

.

אז בוא נגיד שיצא לך פוקס משהו בסגנון של לזכות בלוטו.

כדי לכוון צלחת, צריך לכוון את הצלחת לכיון הדרוש (מזרח מערב וכו') ואת ה LNB למס' המעלות (לדוגמא הבחור רוצה HOTBIRD שנמצא למיטב זכרוני ב 7 מעלות מזרחה)

לאחר מכן, צריך להתחבר עם SATLOOK כדי לבדוק כמה אחוז תקבל, או אם יש לך ממיר DREAMBOX אז יש בו מנגנון סריקה מתקדם שאפשר שחבר יש בבית ויגיד לך כמה אחוזים הוא מקבל.

בממיר אחר הסיכוי להצליח הוא מאוד קטן כי זה לא כמו שאתה מחבר אנטנה ומחכה עד שהשלג יעלם, אתה צריך להזיז ולהריץ סריקה, וכך הלאה

פורסם

יריב לא הבנתי אם כוונתך הייתה שהשתמשת במדידים שציינתי. אם כן אני מקווה שאתה יודע להשתמש בהם נכון. תוריד מהאינטרנט את הכיוונים ותנסה לכוון שוב מדוייק יותר. בסה"כ מדובר על לויין יציב שמשדר חזק.

מה גם שכחתי לציין, וההודעה של שניר הזכירה לי- אני מניח שכשהוא אמר לכוון את ה-LNB הוא התכוון לכיוון הקיטוב של הזן (פיד). בצלחות הקטנות ה-LNB יושב על הזן ומסובבים את כל העסק כדי לכוון את הקיטוב. שים לב שאם פרקת או שחררת את הזן יש לבצע כיוון גם לו. אם לא יש לדאוג להתקין את האנטנה באותה אוריינטציה כדי לא לשנות את הקיטוב.

לגבי הממיר אינני יודע להגיד לך מה היכולות שלו לגבי הצגת עוצמת קליטה. בדוק אם בחנויות שמתעסקות בזה יש אפשרות לקנות איזה Beacon receiver פשוט שמתאים לכיוון צלחות הצעצוע האלה.

פורסם

אביב, אתה יודע מה זה פוקס ? זה מה שקורה לפעמים לאנשים שהצליחו לכוון צלחת ללא ציוד מקצועי וקלטו תמונה ברורה.

חבל על הזמן להתעסק עם שבלנות/קרטונים ואמצעי מדידה אחרים.

פורסם

מרק,

יכול להיות שאתה צודק, אבל לי יש תחושה שאילו הייתי צריך לכוון שנית, זה היה לוקח לי לא יותר מחצי שעה.

לא לשכוח שהאינדיקציה שלי לכיוון, היא הצלחת הסמוכה.

.

פורסם

עדכון למי שמעוניין:

הזמנתי "מומחה", לא הביא שום מכשיר מדידה חשמלי ולא כלום.

הוא ניסה לכוון את הצלחת בשיטה של אמיר. בהתחלה לא עבד, ואז הוא החליט שה-nlb שרוף.

ולאחר ששם חדש, ניסה שוב לכוון בשיטה זו וזה הצליח.

סתם נעקצתי ב-370 ש"ח, לא נורא נרשום את זה כשכר לימוד ואם כלל חברי הפורום ישכילו משרשור זה, אז בכלל הרווחנו.

ממה lnb יכול להישרף? הרי הוא עבד כשפירקתי את הצלחת והרכבתי אותה בחזרה אחרי כשעה.

וכידוע אין זרם חשמלי בסביבה.

• תוכן חדש...