Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לרכוש רכב יד שניה

התקציב שלי נע בין 30-60 כמובן שכמה שפחות יותר טוב.

אני מחפש רכב אמין והכי חשוב כמה שפחות הטרדות ממנו...רק דלק טיפולים ולנסוע...

הרכבים שחשבתי עליהם הם (העדיפות שלי היא מהסוף להתחלה)

פולו-01-03

ראן איקס- 03

מאזדה 6- 03

השאלה היא

האם עדיף לקנות פולו2001 ב-30-35 או להשקיע כפול בראן איקס או 6 2003

(מבחינת אמינות ושקט)?

תודה.

נ.ב

אני לא יודע מי כתב לי את ההערה אבל לא דובר שם על שום השקעה אין לי מושג

מהיכן הקרצת את זה...שים לב להבא...

פורסם

ההודעה סכיזופרנית משהו.. :roll:

לעניין הרכבים- אתה משווה סופר מיני (פולו) מול משפחתית (טויוטה) ומול רכב מנהלים (מאזדה 6)? :?

תכתוב מה הצרכים שלך מהרכב (עלויות זולות/מרווח/פוזה/וכד'), מה אופי הנסיעות הצפוי (לבד/בזוג/משפחה, עירוני/בינעירוני)

ורק אחרי זה תתחיל לחשוב איזה רכב בדיוק אתה צריך.

נ.ב רכב זה בטוח לא השקעה :|:|

פורסם

טוב, מרווח פוזה מס' נוסעים וכו' לא מעניין אותי

עירוני\בין עירוני 60% 40%...

עלויות כן, זאת חלק מהשאלה,שוב, הכי חשוב לי בעלויות זה אמינות ופחות חשוב לי דלק וטיפולים.

השאלה שלי היא לא מה מתאים יותר אלא מה אמין יותר

והאם עדיף לקנות פולו2001 ב-30-35 או להשקיע כפול בראן איקס או 6 2003

(מבחינת אמינות ושקט)? האם זה שווה את המחיר הכפול?

זהו...

נ.ב

אין ספק...האם גם אתה רואה איפה שהוא בהודעה קשר להשקעה שאני בונה עליה? :roll: או שסתם אתה מגיב למה שכתבתי?

תודה

פורסם

כפי שאתה רואה המחיר של הרנקס שווה למחיר של מאזדה 6 מאותו שנתון, כלומר שיש דרישה לרכבים האלה, אז ירידת הערך לא תהיה כזאת גדולה כמו באחרים, המאזדה 6 צורכת יותר דלק וכיוון שאתה לא צריך מרווח כלכך עדיף לפסול אותה, חלקי החילוף של הפולו יקרים בהרבה משל טויוטה והפולו לקראת שלב של קלקולים רבים... ולכן אני הייתי ממליץ לך לחפש רנקס (קורולה) שמורה בשנתון הזה ותהנה ממכונית בראש שקט, מה שכן שמעתי שיש בעיה בריפודים של הקורולה לא יודע באיזה שנתונים אבל כדאי שתברר את זה.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

תודה רבה על התשובה העניינית והממוקדת...

ובמידה שמרווח לא משנה\מפריע

מבחינת אמינות יש עדיפה או שהן דומות ?

אני מניח שה-6 נותנת חווית נהיגה עדיפה?

ומה ההבדל בדלק+ביטוח של השתיים?

תודה.

פורסם

הראנקס תשרת אותך נאמנה,היא זריזה,חסכונית ואמינה.

ה6 בשנים הללו בעלת תיבת הילוכים מיושנת ובזבזנית בדלק,הביטוח יהיה יקר יותר משל הראנקס.

אני במקומך הייתי בוחר בטויוטה ראנקס.

היא גם מהנה לנהיגה למרות הגה יחסית אילם זאת תודות לתיבה האוט' הנהדרת שלה והמנוע שביחד עושים עבודה טובה.

פורסם
לראנאקס כל כך הרבה תקלות סדרתיות,אם אתה רוצה שקט לך על המזדה6.

כמו? אשמח אם תפרט

תודה.

פורסם

קודם כל במודלים הרלוונטים{03-04} יש תכנון לקוי במנועים שגורמים לחוסר שימון כתוצאה מבוצה שנוצרת בתחתית המנוע,המון מנועים בקורולות/ראןאקס הוחלפו גם לאחר 50000-60000ק"מ, וגם לאחר תום האחריות מכיוון שהיצרן/יבואן הכירו בתקלה,סעפות מפלסטיק נסדקות-החלק לא ניתן לתיקון ויקר מאד להחלפה,ותקלת תוכנת ניהול מנוע,מה שגרם לנזק בממיר והחלפת מחשב ניהול מנוע,כל התקלות הן סדרתיות, תבצע חיפוש בפורום,יש שפע של מידע לגביהן,בסה"כ הראןאקס רכב טוב אבל יש לו לא מעט תקלות רציניות שעומדות בעוכריו.

המזדה 6 רכב אמין מאד,וגם באיכויותיו הוא עולה על הראןאקס.

פורסם

תודה PIZO

ה-3 יש רק מ-04

בכל אופן לא אוהב את הצורה שלו ונראה לי שה-6 נותנת יותר ביחס עלות תועלת, לא?

פורסם

אתה משווה רכבים מפלחים קצת שונים -

אם באמת - אבל באמת , עלות הדלק לא נחשבת ( כי יש הבדל ) - ובדוק עלויות ביטוח .

מאזדה 6 תקינה ושמורה , תתן לך חויה ואיכות טובה .

לדעתי צריך לבצע נסיעה במאזדה - להעריך את הגודל ונתוני הרכב , ולהחליט אם כדאי .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אתה לא צריך רכב גדול כי חשבת על פולו. מעניין אותך רק אמינות (=עלויות אחזקה ומיעוט ביקורים במוסך). לא ניתן לקבוע אבסולוטית מה יותר אמין כי יש גם השפעה לא מעטה על מצב הרכב הספציפי ואחזקתו על ידיך. למיעוט בעלויות באופן כללי עדיף לקנות רכב כמה שיותר קטן. ב-60K למעט הפולו תוכל למצוא גם סוזוקי סוויפט, טויוטה יאריס, סקודה פאביה, הונדה ג'אז וכולי. בהצלחה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא צריך רכב גדול...אמת...חשבתי על פולו (וראן איקס ו-6) כי הצורה הסחירות והמחיר התאימו לי,

אך כמו שאמרתי הכי חשוב לי אמינות,כמובן מאלו שבחרתי כמתאימים לי חיצונית.

הסוויפט והיאריס וכו' לא עושות לי את זה חיצונית והמחיר שלהן דומה לשל הפולו.(בגלל זה לא הכנסתי אותם לרשימה).

חשבתי על הפולו בקטע של האם אני יכול להוציא כמעט חצי סכום של ה-6 או של הראן איקס ולקבל אמינות דומה(מסתבר שלא).

ואם אני עולה בשנתונים של פולו וכו' אני מתקרב לאיזור ה-50 +

ואני מעדיף להוסיף עוד קצת ולקנות את הרכב המועדף עלי.

לפי בדיקה עלויות הביטוח של ה-3 וה-6 דומות מאוד....100 ש"ח הבדל שנתי(קצת מוזר)

לעומת זאת הראן איקס פחות 700-800 ש"ח בשנה.

נקודת ההנחה היא שאשמור על כל רכב שאקנה ושאקנה רק רכב שמור עם ק"מ ויד נמוכים(יש לי זמן)

היתה להורים שלי מאזדה 3 בעבר(1600)...לא אוהב את הצורה החיצונית(נקודת המוצא שלי) והאמת שהיא היתה קצת כבדה, מבפנים לא היתה שום בעיה. מבחינת גודל\אורך ה-6 קצת יותר גדולה...לא רציני.

כמה כבר הבדל יש בדלק?? עוד טנק בחודשיים- שלוש? בהנחה שאני עושה 10000-15000 בשנה ולא מרבה ללחוץ.

הביטוח דומה, אני מניח שגם הטיפולים לא יקרים יותר...ואם זה המצב אז ה-6 בעדיפות.

אני צודק או הוזה?

• תוכן חדש...