Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר 4 חודשים מחפש רכב וזהו הרכב הראשון שלי, אין לי עדיין הבנה ברכבים ולכן אני הולך ומבקש עזרה מאחי.

עכשיו מי לא יודע איך זה להיות תלוי במשהו כל הזמן וללכת לפי העדפותיו, שיוקוליו וזמנו הפנוי.

בינתיים הפסדתי שלושה אקזמפלרים שבנתונים היבשים נשמעים מצויינים ומוכיח זאת זמן מכירתם מרגע פרסום מודעת המכירה.

אך לא יכולתי לבד ללכת ולראות רת הרכב למרות שדיברתי עם הבנאדם, כיוןן שכמו שאתם יודעים אני צריך להמתין לאחי.

ועד שהוא פינה לעצמו זמן בשבילי, הרכב כבר נמכר!

כמו שזה מתנהל עכשיו, אני מרגיש שלעולם לא ארכוש רכב, רק עוד שנה שכבר אחסוך כל כך הרבה וארכוש כבר חדש מהחברה.

מצד אחד זה טוב כי התחלתי מתקציב של 20K והיום על 40K אך לא רוצה לבזבז הכל על רכב.

לפני שבועיים ראיתי רכב ממש טוב (סוחר, דוד של חבר) מהמגזר הערבי.

הרכב עשה עלי רושם טוב וכך גם על אחי, אך הוא חשש מפני שלרכב אין אבא או אמא, ודחה זאת להמתין לחברו שהוא עובד

במכון בדיקה לבדוק את הרכב במקום שנזרוק עוד 420 ש"ח לשווא בכדי לדעת האם בכלל שווה לקחת את הרכב למכון.

הרכב רשום על שם בנאדם אחר יהודי בכלל, לא כל כך הבנתי את הקשר בין השניים, הרכב עדיין רשום על שמו 00 ברשיון.

מדובר על לאנטיס 2000 מנוע 1.8 עם 134K, מבקש עליה מחירון 32K וביננו, אף אחד לא מוכר כזה רכב מבוקש ועוד נתונים

יבשים כאלו במחירון, יש אנשים ביד 2 חיים בסרט שמבקשים 7K יותר על ידיים וק"מ גבוהים יותר.

הרכב עצמו מראה סימני חלודה וקילופי צבע, הרכב נראה שעמד איפשהו יכול להיות בים בגלל החלודה, ק"מ מוכח במאזדה אך טיפול אחרון עבר לפני שנה ב129K והיום הוא עומד על 134K, כלומר בשנה עבר רק 5K ק"מ, משהו מוזר שלא עליתי עליו עדיין

מנוע נראה נקי, והברזלים בפנים כאילו חדשים, משהו שמעורר חשד, בבדיקת מספר הרכב לגרומים הרלוונטים נודע כי הרכב עבר תאונה מאחור לא רצינית, טיפולים רק במורשה מאזדה, נבדק טיפולים טיימינג ב90K בשנת 2004 כלומר נסועה של 8.8 ק"מ לשנה עד היום, לא עבר שיפוץ גיר או החלפת/שיפוץ מנוע, ברשם המשכונות הרכב נקי והטפוס בידיי.

מוכר הרכב טוען שכשארצה לבצע העברת הבעלות הוא יקח יפוי כוח מבעל הרכב ונעביר בעלות, טוען שלא צריךך לדאוג.

חבר מהעבודה אמר לי עליו והוא נראה אמין נתן לי לעשות סיבוב של רבע שעה ברכב כשהוא לא היה איתנו ברכב, הוא חיכה לנו בחוץ, רק שאין לו מושג משאלות שאני שואל על הרכב.

הרכב נוסע נהדר ומרגיש טוב, אך שוב, אני מפחד לאור כל מה שציינתי האם ללכת על זה או לא בייחוד שאי לבד עכשיו,

אני מותש מלחכות לאחרים שיבואו איתי רק כדי לאשר שזה תקין, אך מצד שני אני לא רוצה לאכול אותה, מה אתם אומרים ואיך אתם יכולים לעזור לי בעניין?, אני יודע שזה ארוך אך אני משווע לרכב וצריך עזרה, תודה חברים על הקדשת זמנכם בפוסט זה!

פורסם

עם כל הכבוד למה שאתה ראיתה וחשת אין תחליף לבדיקה במכון בדיקה מורשה . הנתונים שכתבת מתאימים שכן תבדוק אותו במכון.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לא חשבתי אחרת, אני בכל מקרה אקח אותו לביקה במכון, רק חבל שהכסף ילך סתם אם יש משהו שיכול לעזור לך (בוחן רכב)

ולהגיד האם בכלל כדאי לבדדוק את הרכב הנ"ל או לא.

מדאיג אותי כל העניין של העברת הבעלות על רכב לא של המוכר...

פורסם

זה לא מה שצריך להדאיג אותך. אם הרכב נקי משיעבודים ויש לסוחר יפויי כוח חתום ותעודת זהות של המוכר, או שלחילופין המוכר יכול להגיע למעמד העברת הבעלות - אין שום בעיה להעביר בעלות.

מה שכן צריך להדאיג אותך זה שרכב במצב טוב ועם נתונים טובים הגיע לסוחר. אם הבעיה שלו מסתכמת בקצת חלודה - דיינו. אם החלודה רצינית וחודרת מדובר בבעיה שעלולה לקרוע לך את הכיס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפי מה שחבר שלי אמר לי מהעבודה (אחיינו של הסוחר) זהו הרכב שהוא לא רוצה למכור לכל אחד, אלא לחבר ולכן הוא לא מפורסם ביד 2!

קצת מדאיג אותי האמת, בייחוד שנמאס לי כבר לחכות לאחי כל הזמן אבל אני לא רוצה לאכול אותה ולהפסיד עוד 420 שקל על כלום, לא יכול לחייב אותו בבדיקה כי הוא לא יודע כלום על האקזמפלר.

בינתיים הוא מחכה לי לתשובה, כדי לעבור הלאה יכול להיות שאני לא בסדר אבל אני לא רוצה להדפק... קצת תמוהה בעיניי!

פורסם

במכוני בדיקה ניתן להעריך עד כמה החלודה קריטית? החלודה בחלקי הפסח החיצוניים, לא נראה שמעבר עד שתיבדק במכון.

בגדול מומלץ לבדוק את הרכב הנ"ל במכון?

או שישנו סיכון כלשהו שאפילו לא כדאי להתקרב?

פורסם

חלודה היא נושא בעייתי.

אם מדובר על כתמי חלודה קטנים, שטחיים - זה לא נורא ואפשר לחיות עם זה ולטפל בזה די בקלות. זה לא משהו שצריך להיות ברכב מודרני בכלל, אבל ניחא.

אם מדובר בחלודה חודרת, כלומר איכול של ממש בפח או נקודה בה אפשר לזהות בקלות נפיחות של הפח - זה כבר קצת יותר בעייתי כי קשה מאוד לבדוק את כל פינות הפח של הרכב ולהבטיח לך שאין חורים רציניים יותר שמסתתרים בפינות נסתרות.

פורסם

הבנתי, צודק יש לבדוק זאת לעומק.

שווה בכלל לקחת את הרכב הנ"ל לבדיקה? במורשה אמרו שהוא עבר טיפול אחרון באוג' 08 לפני שנה בול.

וטיימינג הוחלף ב90K בשנת 2004 כלומר, נסועה של 44K ק"מ ב5 שנים.

הרכב נראה שטופל כמו שצריך, עבר כל שנה טיפול שנתי קבוע, רק שבשנה האחרונה נראה שהוא הוזנח, הזנחה של שנה יכולה לפגוע קשה ברכב?

פורסם

שמע, אף אחד פה לא יגיד לך "זה נשמע טוב מדי, בטוח מרמים אותך - לא צריך ללכת לבדיקה" כי באמת, לפעמים יש מציאות, לך לבדיקה, תגלה ה-כ-ל על הרכב ואז בטוח יהיה לך קל יותר להחליט. שווה להפרד מ400 שקל על מנת להחליט סופית.

פורסם

אני ידוע פשוט אני מודאג מדי שלא יעבדו עליי, אני עבדתי קשה בשביל הכסף הזה אין לי עזרה מהוריי, ולא רוצה לאכול אותה לכן אני מתמהמה ועזרה או ייעוץ ממשהו שמבין יעזור לי בהחלט, הרי אין לי נקודת מבט כמו לאדם עם נסיון...

פורסם

היי

מנתונים ייבשים באמת נשמע טוב.

אבל מה הסיפור ללכת לבדיקה? אתה הולך לשלם 32000 אז בדיקה ב400 ש"ח מפחידה אותך?

אני כבר לקחתי 3 רכבים שנראו ונשמעו מצויין (יד ראשונה וכו') לבדיקה ובסוף וויתרתי... (נזילות וכו')

שווה לשלם ולא ליפול במלכודת בסוף.

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

חבר יקר, לך תעשה בדיקה במכון שאתה תבחר ואל תסגור כלום!

את טופס הבדיקה קח או למוסך שאתה מכיר או שתעלה לכאן את התוצאות.

פה כבר ידעו לעזור לך ולהסביר לך מה כל דבר אומר בדיוק, ואת העלויות של התיקונים פחות או יותר.

בהצלחה!

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

היי חברה לא רציתי לפתוח שרשור נוסף מקווה וישימו לב.

בקשר לרכב הנ"ל עשיתי עבודה בלשית ובדקתי במאזדה הכל עליו:

00 ברשיון מטופל מרגע עלייתו על הכביש במאזדה, עבר טיפול כל שנה סדיר תמיד אצלם.

לא רואים שהרכב עבר שיפוץ/החלפת גיר/מנוע.

הוחלפה רצועות טיימינג ב10/04 ב87,000 ק"מ (כלומר נסועה של 47,000 ב 5 שנים, עד היום 8.8 לשנה)

טיפול אחרון עבר ב8/08 ב129,000 ק"מ והיום הוא עומד על 134,000 ק"מ.

מההסטוריה הנ"ל של הרכב איך הייתם משערים שמצבו יהיה? האם שווה בכלל להשקיע על בדיקה או לעזוב ולדלג לרכב הבא?

פורסם

אתה טוחן הרבה מים מסביב ולא מגיע לעיקר. היסטוריית טיפולים במוסך זה נחמד וזה חשוב אבל זה לא הכל. עד שלא תבדוק לא תדע את מצבו האמיתי של הרכב.

עם גישה כזאת לא פלא שאתה מחפש רכב מזה כמה חודשים.

• תוכן חדש...