Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל בעלי רנו סניק בעבר ובהווה (וכמובן גם לכל אלה שמכירים ויודעים...:wink:),

אני מעוניין ברנו סניק מהשנתונים 04-05 והייתי שמח לשמוע את חוות דעתכם על הרכב בכלל ועל השנתונים האלה בפרט (אם זה משנה).

כמו כן, אשמח לדעת מה ההבדלים בין הדגמים השונים (סניק / סניק II / נפח 1600 או 2000) וכמובן מה חשוב וצריך לבדוק לפני הקנייה (בעיות מיוחדות, טיפולים מיוחדים וכד').

הרכב מיועד להיות רכב משפחתי ראשי עם נפשות 4 (ואולי 5 בעתיד הקרוב...8)), עם תמהיל נסיעות של 50-50 עירוני-בינ"ע.

תודה מראש לכל העונים,

זוהר.

"הפחד הכי גדול של בני האדם הוא נאום פומבי. מספר שתיים הוא מוות... זה אומר שאדם ממוצע יעדיף בהלוויה להיות בתוך הארון מאשר לשאת את ההספד!" (סיינפלד)

פורסם

שלום,

דובר רבות בפורום זה על הרנו סניק וחוות הדעת אינם נלהבות.

אני ממליץ לך לערוך חיפוש (ליד ההודעות החדשות) ותראה תגובות שניתנו עבור רכב זה.

בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

אני רכשתי סניק 05 ידנית לפני שנה ומשהו. הרכב עשה כ-90K ק"מ, מתוכם 30K אצלי, ועד כה לא התעוררה שום בעייה (טפו).

לשאלתך, סניק I מעט קטנה יותר בכל הממדים, הוחלפה בסניק II בשנת 2004 (בשנתון זה ניתן למצוא את שני הדגמים)

לדעתי מדובר בתמורה מצויינת לכסף אם אתה מחפש נוחות ומרווח למשפחה ובטיחות. שטח חלונות גדול מאוד נותן תחושה מאוד נעימה בפנים, וכל הטריקים של מושבים מתקפלים וזזים לכל הכיוונים, ריצפה שטוחה, בגאג' גדול עם פתח גדול ומפתן נמוך ושטוח נותנים דיוודנד על בסיס יומי כאשר מדובר בלוגיסטיקה של משפחה עם ילדים.

אני ממליץ לנסות למצוא מדגם EX המפואר יותר, בעיקר בגלל הפרט הקטן אך מאוד שימושי למשפחות של וילונות נשלפים מהדלתות האחוריות שיחסכו לך להסתובב עם חיתולים תלויים על הדלת או מדבקות פרסומת למטרנה (כמובן שלא רק בגלל זה).

דגמי ה-2 ליטר מפוארים עוד יותר משמעותית עם ריפודי עור, חלונות בגג, מגנזיום, בקרת אקלים וכו' - אם חסכון בדלק הוא לא מרכיב משמעותי זה יכול להיות פינוק נחמד מכיוון שאין הבדל גדול במחיר הקניה, וזה מסנן לך מראש מכוניות שהיו בליסינג. (למען האמת אני לא יודע מה ההבדל בפועל בצריכת הדלק בין שני הדגמים. לי יש 1.6 ידנית והיא עושה 1:12.5 בתמהיל דומה לשלך, הבנתי שהאוטומטיות עושות ק"מ אחד או שניים פחות)

לדעתי חשוב מאוד לוודא שהרכב טופל במוסכים מורשים. אחת הסיבות היא מרווח טיפולים גדול מאוד (שנתיים/ 30K) - במורשים שמים שמן סינטטי, שעליו אני לא מאמין שיקפיד אדם שמטפל במוסך אחר, ולדעתי שמן מינרלי לא ישרוד באותה מידת הצלחה את התקופה הארוכה.

המוסכים המורשים עברו מהפך והשירות יוצא מן הכלל (לדעתי) אבל המחירים קצת גבוהים - טיפול קטן - כ-1000 ש"ח, (שמן פילטר שמן ופילטר מזגן), טיפול גדול 1500 ש"ח וצפונה (גם פלגים, פילטר אויר ועוד כל מיני). טיפול כולל טיימינג מעל 2000 בנחת. (ולכן גם כדאי לא לקנות, או לקחת בחשבון כאשר קונים רכב שהוא קצת לפני טיפול).

למוסכים הנ"ל יש גם את התכונה הלא כ"כ יפה לתקוע מחירים על דברים קטנים וע"י כך לנפח את המחיר - כ-17 ש"ח לכל אום שיחליפו במקרה, 180 ש"ח על גומיה לאגזוז שעולה 10 ש"ח בחוץ, 350 ש"ח לגרמושקה שעולה 35 ש"ח - צריך להקפיד איתם שיפקססו הצעת מחיר מפורטת לפני שמסכימים לתיקון ואת הדברים המינוריים לתקן לבד/ בחוץ/ להתמקח איתם)

(לאלו שתוהים מהיכן הידע על מחירי החלקים אם הסניק לא התקלקלה מעולם - יש לי גם קליאו שעברה לאחרונה ישור קו, ומשם המחירים)

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

כמו חנרו - אני ממליץ מאוד על הסניק. גם ל"גדולים" וגם לבעלי משפחות. הבטיחות ברמה מהיותר גבוהות שיש.

היתה לי אחת מ-2002 וכעת יש את הסניק 2. מעניין להשוות כשיש לך את האוטו כל יום. אז ב-2 יש שיפור לטובה בתכנון הפנימי והמרחב הפנימי גדול יותר- אם כי ל-1 אין בכלל במה להתבייש - בשתיהן המרחב ענק ויש שפע פינוקים ואבזרי נוחות. דווקא ב-2 חסרים כמה פיצ'פקס שהיו ב-1 - כמו שקי אחסון תפורים לגב המושב הקדמי (הילדים תמיד ימצאו מה לשים שם), חוצצי אחסון לפתקים על סוכך השמש. אבל אלו בערך הבעיות שיש לי עם האוטו.

לא היו לי שום בעיות גיר חשמל. אם האוטו מטופל בזמן (ומירווח הטיפולים גדול כמו שאמר חנרו) והנהיגה טובה -האמינות טובה. היה סטרטר שהוחלף אחרי כ-100 אלף ק"מ, תיקון במזגן, החלפת מסילות החלונות מפלסטיק שנסדק לברזל וזהו בערך. "מחלה" של האוטו היא החלפת מוליכי הצתה כל 3-4 שנים - לא נורא, ביחוד אם מחליפים במוסך לא מורשה אבל אמין ומקצועי.

התמורה למחיר מצויינת וההנאה גדולה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תודה על התגובות!

אני כרגע נעצרתי על הדגם המפואר RXT2.0, וכנראה זה יהיה בסוף 2003 (שיקולי תקציב, בעיקר).

מה דעתכם על הדגם הספציפי הזה ביחס ל-1.6 ומה חשוב לבדוק כשאני הולך לראות את האוטו?

"הפחד הכי גדול של בני האדם הוא נאום פומבי. מספר שתיים הוא מוות... זה אומר שאדם ממוצע יעדיף בהלוויה להיות בתוך הארון מאשר לשאת את ההספד!" (סיינפלד)

• תוכן חדש...