Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רציתי לשאול אם מישהו יודע אם מותר לעירייה לתת לי דו"ח (או במקרה שלי לגרור את הרכב ) בגלל חניה במקום בו המדרכה מסומנת באפור אך בתחילת הרחוב (עשרות מטרים מהמקום בו חניתי) יש תמרור המציין כי החנייה מותרת רק בשעות הערב. האם אני אמור לחזור לתחילת הרחוב כדי לבדוק?

תודה רבה,

אודי

פורסם

לא, אתה אמור לדעת לראות את התמרור הזה ברגע שאתה נכנס לרחוב ולא לחנות שם.

לחילופין לחפש את תמרור שמבטל את האחד שאוסר על החנייה ולחנות אחריו

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אתה בטוח? בכל רחוב שאני נכנס אליו כשאני מחפש חניה (ובתל אביב אני יכול לחפש חניה בהרבה רחובות...) אני אמור לשים לב בכניסה לרחוב??

אתה יודע באיזה חוק זה מוסדר?

פורסם

לא סתם העיריות (במיוחד בת"א) מתמררות את הרחובות בשלטים מתי מותר ומתי אסור לחנות.יש הקפדה על כך

שאם ישנה לאחר התמרור צומת - מייד בהמשך הרחוב לאחר הצומת, באותו צד - "יצוץ" תמרור נוסף (אפילו זהה

לזה שבתחילת הרחוב).

התמרור שאותו לא ראית, "תופס" לאורך כל הרחוב עד הצומת הבאה (אלא אם כן יש תמרור אחר בהמשך), ואתה אמור לשים לב לכך.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה רבה חברים.

אם מישהו יודע במקרה באיזה חוק זה מוסדר, אשמח לדעת.

אני לומד משפטים ובעיקרון, כל דבר שהעירייה עושה אמור להיות מוסדר בחוק (אחרת ניתן לבטל את הפעולה שלה).

פורסם

תבדוק בדיני התעבורה, אין לי מושג איך קוראים לחוק אבל זה החוק הרגיל והיחיד שנוגע לכל התמרורים והוא תופס לגבי כל תמרור חוץ מזה שמצביע על כניסה/יציאה משטח עירוני.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בכל רשות יש חוק חניה שלה

את הסמכות לחקיקת חוק העזר הזה היא יונקת משני חוקים פקודת העיריות סעיפים 250-1 וכן מפקודת התעבורה סעיף 77

ברוכים הבאים לתל אביב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אם מישהו יודע במקרה באיזה חוק זה מוסדר, אשמח לדעת.

בגדול כל תמרור תקף עד הצומת הבאה או עד שיש תמרור אחר שמבטל אותו. חוץ מתמרור אזורי, כמו שאמרו פה שטח בנוי וכו', אלה לא מתבטלים בצומת אלא רק ע"י תמרור ספציפי שאומר אחרת.

לא מצאתי את החוק הספציפי אבל זה דבר ידוע והגיוני שמלמדים כבר בתאוריה.

פורסם

כמו ששמים לב לתמרור שמורה על אין כניסה, על דרך ללא מוצא או על הגבלת מהירות, צריך לשים לב לתמרורים כאלו גם.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

קרה לי מקרה דומה ברמת גן.

הרחוב התעקל ויצא שהשלט היה לגמרי מאחורי מספר שיחים בשדה ראייה מזווית מאוד מוגבלת.

לא הרגשתי דחף להתלונן אז שילמתי 100 שקל ולהבא לא אכנס לשמה.

volkswagen Golf, 1.6 TRENDLINE FSI 2007, 115HP

פורסם
אתה בטוח? בכל רחוב שאני נכנס אליו כשאני מחפש חניה (ובתל אביב אני יכול לחפש חניה בהרבה רחובות...) אני אמור לשים לב בכניסה לרחוב??

אתה יודע באיזה חוק זה מוסדר?

מעיון בלוח התמרורים עולה שלגבי חלק מן התמרורים יש התייחסות מפורשת הקובעת עד לאן כוחו של תמרור ובמקרים רבים אכן מוזכר שכוחו עד לצומת הקרוב/הבא, אך לא כך מצויין לגבי תמרור ג-1 (חניה לכלי רכב) שם יש התיחסות לגבי מקום הצבתו של התמרור - מצידה הימני או השמאלי של הדרך.

וכך מגדיר המחוקק דרך - לרבות מסילה, דרך, רחוב, סמטה, ככר, מעבר, גשר או מקום פתוח שיש לציבור זכות לעבור בהם.

מכאן אפשר לפרש שלכאורה אין חובה לשים תמרור תיכף אחרי כל צומת, שהרי ברור לדוגמה, שרחוב אבן-גבירול הוא דרך ודי בזה שיוצב תמרור בתחילת הרחוב :shock:. יחד עם זאת נוהגות הרשויות להציב תמרורים אחרי כל צומת אולי כדי לצמצם טעויות נפוצות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

נראה לי שהכוונה היא שהתמרור תקף לאותו צד בדרך ששמו אותו וגם אז, זה עד הצומת הבאה, הרי אם מישהו נכנס לרחוב מהאמצע, דרך צומת אחרת איך בדיוק הוא אמור לראות את התמרור?

פורסם

ציינתי מה אומר החוק וכיצד ניתן לפרשו.

בכל מקום שהמחוקק רצה להגביל עד לצומת הוא ציין זאת במפורש.

לענין רכב שיכנס לדרך באמצע - אכן זאת סיבה הגיונית מדוע יש לחדש את התמרור בצמתים, שהרי הוא נכנס לדרך חדשה וצריך לדעת מה ההנחיות לגביה, מאידך אם הפניה היא חד-סיטרית, משמע רק יוצאים מאבן-גבירול ולא נכנסים אליו, אזי לכאורה אין צורך לחדש התמרור שהרי הדרך כמשמעה בחוק נמשכת ואין סיבה לשים תמרור במקום שכזה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מוזר שלא היה סימון על המדרכה. איזה תמרור היה בתחילת הרחוב ? פריקה וטעינה ?

אתה מדבר במקרה על אבן גבירול ? ציר ראשי ?

פורסם

בבבלי חטפתי פעמיים דו"ח חניה כזה בדיוק!

מדובר ברחוב הזהר, מיד לאחר ההשתלבות של בן סירה.

בתחילת הרחוב יש בצד שמאל שלט שמורה על חניה אך ורק בצרוף כרטיס חניה.

בהמשך הרחוב יש כניסה אליו משמאל שלאחריה אין שלט מחודש והמדרכה משמאל צבועה באפור.

פעמיים חניתי שם, פעמיים חטפתי דו"ח, פעמיים התלוננתי שהשתלבתי מבן סירה ולא היה שום תמרור והמדרכה צבועה באפור, פעמיים הם ביטלו אותו. :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...