Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום,

מדובר במגאן 2 1.500 DCI דיזל שנת 2004 עם 180K קילומטר.

האוטו נקנה לפני שבוע, לפי הרישומים בקרסו, הוא עבר החלפת חגורת טיימנג ומשאבת סולר ב 120K.

בינתיים, יש הרבה עשן לבן שיוצא והאוטו בבדיקה שערכתי לפני הקניה לא עבר את בדיקת העשן.

הוספתי תוסף לסולר (גולד לייבל) בתקווה שזה יפתור את הבעיה, אבל זה עדיין אותו סיפור.

בעלת הרכב הקודמת אמרה שהיא עשתה שיפוץ למשאבת הסולר, ושבמוסך שם ביקשו שהיא לחזור "לכיוון" (?) אבל היא לא חזרה.

יש לי כמה שאלות:

1. מה זה בדיוק "כיוון" משאבת סולר והאם זה יכול לגרום לכל כך הרבה עשן?

2. האם הוספת תוסף (אולי BG244) יכולה לעזור?

3. האם כדאי להחליף פילטר סולר? כל כמה זמן אמורים להחליף אותו? מבירור באחד ממוסכי קרסו, מחיר הפלטר (ללא התקנה) הוא 550 ש"ח. זה נשמע לכם הגיוני? ולמה זה כל כך יקר?

שאלות לגבי טיפולים תקופתיים:

חיפשתי בספר הנהג ולא כתוב שום דבר לגבי טיפולים. אין לי את ספר הטיפולים - אז השאלה היא:

כל כמה זמן צריך להחליף פילטר סולר? פילטר אויר? שמן גיר?

עוד כמה שאלות לגבי שמן מנוע ותוספים:

1. איפה ניתן לקנות שמנים של ELF? או שמנים של פז (הבנתי שבמוסכים שמים שמן של פז ולא לפי הוראות היצרן)?

2. האם יש כזה דבר 10W40 שהוא סינטטי מלא, או שברמת הצמיגות הזאת (10W40) אין סינטטי מלא וכל שמני ה 10W40 הם חצי סינטטים?

3. על איזה שמן אתם ממליצים ואיפה ניתן לקנות? ראיתי באוטודיפו מבצע של שמן Formula 500 10W40 חצי סינטטי ב 60 ש"ח במקום 120 ש"ח. להסתכן? או ללכת עם פירמות יותר מוכרות כמו LM או BG?

4. תוסף לשמן מנוע - המליצו לי לשים MSO2 (נראה לך שכך זה נקרא). כדאי או לא?

5. איזה תוסף סולר כדאי לשים? בהמלצת ידיד שמתי גולד לייבל, אבל בדיעבר נראה לי שהיה כדאי לשים BG 244 כיוון שעליו רשום במפורש שהוא מתאים למנועי דיזל עם מסילה משותפת. על הגולד לייבל רק רשום שהוא מתאים למנועי דיזל ובנזין.

תודה רבה!

פורסם

לפי מה שידוע לי ומנסיון, עשן לבן מעיד על שמן שנשרף; כשהדלק לא נשרף טוב יוצא עשן שחור. יכול להיות שהלכו לך מחזירי שמן בשסתומים מה שדורש, אם כבר מפרקים - שיפוץ ראש. יכול להיות גם רינגים שנשחקו.

אם הוא מעשן הרבה סביר להניח שתוסף לא יפתור את הבעיה, כנראה שזה מורכב יותר מזה.

תחפש פילטר סולר בחנות חלפים ולא במוסך ובטח שלא במוסך מורשה - אין שום הצדקה למחירים שדורשים שם!!!

שמן מנוע, פילטר אויר ופילטר שמן כדאי להחליף כל 10,000 ק"מ. גם פלאגים אפשר (אם לא יקרים מדי) למרות שבד"כ מחזיקים יותר זמן.

תוסף מומלץ לשמן - NRG.

פורסם
לפי מה שידוע לי ומנסיון, עשן לבן מעיד על שמן שנשרף; כשהדלק לא נשרף טוב יוצא עשן שחור. יכול להיות שהלכו לך מחזירי שמן בשסתומים מה שדורש, אם כבר מפרקים - שיפוץ ראש. יכול להיות גם רינגים שנשחקו.

אם הוא מעשן הרבה סביר להניח שתוסף לא יפתור את הבעיה, כנראה שזה מורכב יותר מזה.

תחפש פילטר סולר בחנות חלפים ולא במוסך ובטח שלא במוסך מורשה - אין שום הצדקה למחירים שדורשים שם!!!

שמן מנוע, פילטר אויר ופילטר שמן כדאי להחליף כל 10,000 ק"מ. גם פלאגים אפשר (אם לא יקרים מדי) למרות שבד"כ מחזיקים יותר זמן.

תוסף מומלץ לשמן - NRG.

תודה רבה לך על התשובה.

כנראה שאתה צודק ותוסף דלק לא ממש יעזור במקרה הזה. מצד שני להתחיל עכשיו לעשות שיפוץ ראש מנוע נשמע עסק מאוד גדול שאני מעדיף לא להיכנס אליו עכשיו.

השאלה היא: האם יש דברים אחרים שאפשר לעשות בשביל להוריד את כמות העשן שיוצאת? לבדוק משאבת סולר למשל? פילטר סולר? משהו?

בינתיים האוטו נוסע מצויין - אני רק לא רוצה ששוטר יתפוס אותי ויוריד לי את הרכב מהכביש בגלל העניין של העשן.

תודה

פורסם

אם הוא מעשן בכמות שאתה מתאר זה רק עניין של זמן, אל תחכה שהנזק יגדל.

שוב, אין קשר לסולר לפי מיטב ידיעתי, החלפת פילטר סולר או משאבת סולר לא תפתור את הבעיה - אמרת שהאוטו נוסע מצויין, נראה לי שמעיד על משאבת סולר תקינה.

פרט חשוב --> המנוע אוכל שמן? אם כן באיזה כמות?

פורסם

מנועי DCI K9K הם מנועים אמנים וקשה לי להאמין שטבעות בוכנה הם הגורם לעשן הלבן.

החולשה ברכבים האלו זה הטורבו שרגיש מאוד גם לשמן מנוע שלא מתאים ואבק כתוצאה של אי החלפת פילטר אויר.

החולשה של הטורבו הזה שהוא זורק שמן כתוצאה של טיפול לקוי במנוע.

יש אפשרות לבצע בדיקה פשוטה לפרק צינור יניקת אויר בחיבור לכניסה של הטורבו ולבדוק אם יש שמן .

יש גם אפשרות בדיקה ויזואלית במצנן ביניים של הטורבו בחלק הקדמי שמאלי מלמתה שם נאגר השמן (סימני הזעה)

סיבת העשן הלבן של השמן היא מזריקת שמן של הטורבו במעבר יניקת אויר .

פורסם
מנועי DCI K9K הם מנועים אמנים וקשה לי להאמין שטבעות בוכנה הם הגורם לעשן הלבן.

החולשה ברכבים האלו זה הטורבו שרגיש מאוד גם לשמן מנוע שלא מתאים ואבק כתוצאה של אי החלפת פילטר אויר.

החולשה של הטורבו הזה שהוא זורק שמן כתוצאה של טיפול לקוי במנוע.

יש אפשרות לבצע בדיקה פשוטה לפרק צינור יניקת אויר בחיבור לכניסה של הטורבו ולבדוק אם יש שמן .

יש גם אפשרות בדיקה ויזואלית במצנן ביניים של הטורבו בחלק הקדמי שמאלי מלמתה שם נאגר השמן (סימני הזעה)

סיבת העשן הלבן של השמן היא מזריקת שמן של הטורבו במעבר יניקת אויר .

יוסי, נשמע מאוד הגיוני מה שאתה אומר. אני לא ממש מומחה גדול אז אני לא ממש יודע איך מפרקים את צינור יניקת האויר או איך בודקים "מצנן ביניים", אנסה לבדוק באינטרנט איך לעשות את זה.

יש לציין שהחלפתי פילטר אויר לאחד מקורי של רנו וזה לא ממש עזר.

לגבי השמן, החלפתי גם שמן ונראה היה שלאוטו לא היה כמעט שמן בכלל. השמן שיצא היה מטונף ברמה שאף פעם לא ראיתי. אגב - החלפתי ל ACDelco בהמלצת חבר, בדיעבד אולי היה כדאי לשים שמן יותר איכותי.

לגבי השאלה של האם הוא אוכל שמן? האוטו אצלי קצת יותר משבוע, כך שאיני יכול לומר עדיין.

חשבתי על תוסף שמן, לפי מה שכתוב בכמה פורומים באינטרנט - זה יכול להפחית את צריכת השמן של המנוע. מה אתם אומרים? ומה לגבי BG244 (תוסף סולר) - מישהו ניסה את זה?

תודה

פורסם

אחרי התלבטות - החלטתי להוסיף תוסף שמן למנוע, בתקווה שזה יעזור עם בעית העשן הלבן.

יש פה שלושה תוספים למנוע דיזל של LM, כשהיותר מוכר מהם הוא האל-שחק.

http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=7989

http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=7987

http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=7988

השאלה:

איזה מהשלושה האלה יכול להתאים לבעיה הזאת - ועוד שאלה מאוד חשובה:

האם התכשירים האלה בטוחים למנועי טורבו דיזל עם מסילה משותפת? יש כל מני שמועות שרצות באינטרנט על תוספים שהופכים ל "חול" והורסים את הטורבו. יש כזה דבר?

תודה

• תוכן חדש...