Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם וצהרים טובים! מאחר ואני בדילמת גיוס ובעל פרופיל 72 אני לא יודע לאן ללכת.בהתחלה מאוד מאוד רציתי שריון אך התברר לי עד מהרה כי אני לא יכול לשרת שם בגלל גובהי(1.93).שלחתי פקסים,התקשרתי התחננתי כלום לא עזר כרגע אני כתבתי עוד מכתב וזהו המכתב האחרון שאני מתכוון לשלוח להם כי כבר נמאס לי להתחנן ולנסות לבקש משהו שאחרים מקבלים אותו גם אם הם לא רוצים אותו.

חיל התותחנים נראה לי מקום מעניין לשרת בו אבל בשום מקום א-ף אחד לא ממליץ לי ללכת לחיל,אפילו האנשים שמשרתים בחיל אומרים לי להתרחק ממנו כמו מאש,ואני מנסה להבין מה כבר נורא יש שם? מה עד כדי כך חרא שם שמרתיע כול כך הרבה אנשים?

אני אשמח אם תוכלו להאיר את עיני ותעזרו לי לא לפול בגדול.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

תנסה לשאול באתר פרש בפורום מתגייסים וסדירים , עד כמה שידוע לי לפחות אחד המנהלים בוגר תותחנים, וגם כנראה די מורעל אם הוא מתעסק בזה בשעות הפנאי .

אני לא יודע מה הוא ימליץ, אבל זה כנראה יהיה יותר רציני משמועות .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בצורה שצהל עובד עכשיו אין הרבה שימוש לתותחנים.

אז נותנים להם למלא כל מני תפקידים אחרים.

זה דיי מעצבן שנותנים לך לעשות שטויות.

בזמן שאני הייתי בסדיר היינו מפציצים את לבנון כל יום,היה ממש כיף :-)

במילואים עושים סיורים על גבול ירדן,כאילו קורה שם משהו.

אייל

פורסם

אתן לך את שיקולי לבחור לאן להתגייס. השיקול נעשה לפני 44 שנה אבל הוא תקף לדעתי גם היום.

אני בחרתי גולני ולא נגיד צנחנים כי יש לי פחד גבהים. אתה עם הגובה שלך בלאוו הכי אתה מוציא את הגוף מהמטוס ואתה כבר מגיע.

למה חי"ר אתה שואל?

רוב הזמן באויר הצח , לא כלוא בטנק למרות שהחי"ר היום חלק מהזמן על נגמ"ש .

תותחנים = סבלות + רעש באוזניים

היו לנו הרבה אימונים משותפים עם שיריון ותותחנים. נכון הם נסעו ואנחנו רצנו

אך בלילה ..אנחנו ישנים כבר והם רק מתחילים לנקות את הכלים.

עד היום אני זוכר איך היינו צועקים להם "הלו שקט תנו לישון"

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה בדיוק הבעיה שאני לא יכול להיות בחי"ר:( אחרת הייתי מבקש או הנדסה או חי"ר

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

תותחנים זה לא נורא כמו שזה נשמע. הבעיה היא בבט"ש באמת. בסדיר באמת היינו בלבנון והפגזנו כל יום, אחר כך עברתי ל-MLRS והיה נחמד מאוד.

הבעיה היא שבשגרה היינו תופסים איזה קו (סוריה, ירדן, שטחים, עזה וכו') ומשמשים הרבה בתור שוטרים ורבים עם אוכלוסיה יהודית מצד אחד ופלסטינאית מצד שני.

זה היה מבאס. עכשיו במילואים אנחנו רק עושים אימונים תודה לאל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בהנדסה יש פלוגה בשם אב"כ, פלוגת "לוחמים" ששם מקבלים פרופיל 72, תריץ אליה חיפוש.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

לא, אל תריץ שום חיפושים על אב"כ, תעשה לעצמך טובה.

אלא אם כן אתה כמובן רוצה להעביר את כל השירות שלך במדבר בחילופים בין הכור בדימונה ("קו") לבהל"צ (בסיס הכשרות של הנדסה-אימונים) ובגדול לעשות המון המון המון שומדבר. מה גם, שלפי מקורות מבפנים (אני יוצא הנדסה עצמי ויש לי ידידה טובה בגדוד אב"כ) הם סובלים כרגע ממחסור מאוד מאוד חמור בכח אדם שמכך נובע שהחיים שלהם ממש לא קלים, ובגדול, בשביל שומדבר.

תנסה להכנס ליחידת מודיעין קרבית כשלהי (או מוד"ש בתור לוחם איסוף, או מודיעין בתור משהו שאני לא מכיר ולא תוכל לספר לאף אחד ויש עוד המון יחידות שקצרה היריעה מלהכיל ומועט הסיווג בפורום מלאפשר).

בגדול עם תותחנים אין לי יותר מידיי נסיון אז אני לא יכול להמליץ או לשלול.

בכל אופן בהצלחה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני יוצא חיל התותחנים ומאוד תלוי איפה בחיל אתה נמצא.

אני בסדירק הייתי באיכון (מודד) ואת רוב השירות העברנו או בסתלבט בבסיס או תצפיות בלבנון עם יציאות טובות ותנאים טובים. המטאורולוגים באיכון העבירו את השירות עוד יותר בסתלבט מאיתנו.

בגדודים שוב תלוי באיזה תפקיד אתה נמצא. זה מתחיל מסבלות של פגזים דרך כוון ומפקד צוות או ממשנה טכני שיכול להיות או במפי"ק או בצוות הסיור.

במילואים הייתי מ"ט ק"ס (סיור ומדידות) בגדוד נגרר ותאמין לי שזו לא עבודה קשה ולא עבודת סבלות אלא עבודה עם ראש וידיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אתה שואל את דעתי,אז אני אומר לך שזה חיל מצוין ובשבילך עדיף על חיל השיריון קצת קשה אבל לך על זה.

אני די זוכר את כל ההתלבטויות שלך בשירשורים קודמים,ולכן אני מנסה לעזור לך לבחור נכון.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

אני בטוח שבכל יחידה יש אנשים שמעבירים את השירות בסתלבט(כמו למשל המשקי"ת ת"ש בשלדג ) אני מאמין אבל שהבחור שאל על החלק של ה"גדודים"

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

גם בגדודים, אלא אם אתה באמת סוחב פגזים כל היום (ובתכל'ס יצא לו לסחוב פגזים רק באימונים. הסדירים יורים רק פגזי תאורה קלילים) יש הרבה תפקידים. יש את ה-מט שיושבים בנגמ"ש פיקוד, ויש את אלו שקשורים לסיור, יש איכון על צורותיו השונות (היתרון יושבים עם יחידה אורגנית קטנה, עם קצת מזל בחרמון) ויש את צוות התומ"ת שכולל עוד מגוון של תפקידים.

חוצמזה יש גם את MLRS שלא סוחבים שום דבר (הכל שם קורה ע"י מערכות הידראוליות) שדורש אבל אנגלית ברמה טובה ויכולת לתקשר עם מחשבים.

בנוסף אם לא תצא לקורס מפקדים יש המון קורסים שאפשר לצאת אליהם ממודיעין, דרך קשר ועוד אפשרויות ואז השירות שלך משתנה שוב פעם.

וכמובן שבכל גדוד יש את מחלקת המבצעים (בד"כ צריך פז"מ מסויים בשביל לעבור אליה ושירצו אותך שם) שהעבודה שלהם יותר מענינת.

בקיצור מלא אפשרויות. אם יש לך ראש על הכתפיים אתה לא תהיה סתם דחפ"ז.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...