Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן לקנות טויוטה יאריס, להלן הדילמה שעומדת בפני.

אני אכתוב את זה בצורה תמציתית ככל שניתן:

חלק א'-

• כיום יש לי דייהטסו אפלאוז, הערך שלה הוא כ10,000 ש"ח.
  • אני מעוניין לקנות רכב שיוזיל לי את העלויות החודשיות, ויהיה בטיחותי יותר, טויוטה יאריס ב65,000 ש"ח.
  • החיסכון יתבטא בעיקר בצריכת דלק ואמינות, שלפי החישובים שערכתי (לפי הוצאות דלק ממוצעות, מחיר דלק, תצרוכת דלק נוכחית וצפויה של היאריס) החיסכון יהיה כ4800 ש"ח בשנה.
  • כרגע יש לי כ30,000 ש"ח נזיל, מה שאומר שאני אזדקק לתוספת של 25,000 ש"ח על מנת לקנות את היאריס.

חלק ב'-

• בעוד 4 שנים אני אוכל למכור את היאריס כנראה ב45,000 ש"ח, שזה אומר 20,000 ש"ח פחות, אבל אם אני חוסך על דלק וטיפולים 4800 ש"ח בשנה, אני בכל מקרה אוציא את ה20,000 ש"ח האלה במהלך 4 השנים הקרובות על רכב.

האם כדאי לי לעשות את הצעד הזה?

האם החסכון (אם נשים את עניין הבטיחות בצד) שווה את הצעדים שעלי לנקוט על מנת לשדרג את הרכב הנוכחי?

האם יהיה לי בכלל חיסכון, אם אני קונה רכב ב65,000 שקל?

ביצים ביצים ביצים ביצים לאן אתם רצים?

פורסם

קודם כל, אני לא מכיר אפלאוז שאפשר למכור אותה ב-10000 ש"ח...

לך תמצא יאריס....

לדעתי, קשה לצפות את ירידת הערך הצפויה, ואל לך לסמוך על כך.

לא ציינת אם יש לך את הכסף או שאתה צריך לקחת הלוואה, ואם יש לך את הכסף, במה הוא מושקע היום.

לדעתי, הבטיחות היא הסיבה היחידה שבגללה (אולי) הייתי מחליף רכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

החישוב שלך מזכיר לי הלצה קטנה: אם אתה רוצה להצחיק את אלוהים, ספר לו על התכניות שלך.

ב3 שנים האלה כנראה תצטרך להחליף צמיגים, טיימינג ועוד משהו יילך ברכב.

שורה תחתונה רכב זה לא השקעה כלכלית. ב30 אלף הנזילים שיש לך ניתן לקנות אחלה פונטו אמינה וחסכונית.

פורסם

לא נראה לי שאחרי 4 שנים תמכור ב 45. 15% לשנה זה יפה ואז יצא לך כ 33K.

אבל קח בחשבון שאתה נוסע ברכב ישן. מספיק שתי "הפתעות", כל אחת בעלות של 2000 - 3000 ש"ח והחשבון שלך לא רלוונטי.

אם הרכב שלך במצב טוב, ואתה סומך עליו שלא יעשה בעיות בתקופה הקרובה, והשיקול היחיד הוא הכלכלי - אז תישאר עם מה שיש לך.

פורסם

קשה לעשות את החישוב המדוייק כי חסר נתון חשוב ביותר והוא גיל הנהג:shock:

בהנחה שקיבלת הלוואה על 25K עלותה לפי שיעורי ריבית של היום כ 100 ש"ח לחודש בנוסף צריך גם להחזירה.

רכב זה לא תוכנית חיסכון אלא הוצאה כפי שאתה יודע מהרכב הנוכחי שלך.

איך סקוטי חוסך? הוא רץ מהכפר שלו לעיר אחרי אוטובוס. איך הוא חוסך יותר? הוא רץ את אותה הדרך אחרי מונית.:-)

אני מציע לך אם יש את זמינות הכסף להשתדרג ברכב = איכות חיים טובה יותר גם בשבילך.

רכב חדש יותר לעומת רכב נוכחי שכמות התיקונים בו מן הטבע עולה ועולה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמובן שישנם עוד פרטים חשובים שהשמטתי, תודה שהסבתם את תשומת ליבי.

• אני מעל גיל 25.
  • ה25,000 ש"ח יהיו בהלוואה ללא ריבית כלשהי.
  • האפלאוז שלי מאד אמינה ושמורה (מבחינה מכנית), ובכל שנותיה עשתה 120,000 ק"מ מאז שנת 93', ולכן אני מאמין שאמצא קונה ב10,000 (אבל זה דיי זניח).
  • לגבי המכירה בעוד 4 שנים ב45,000 ש"ח של היאריס- את זה אני אומר לפי ניתוח של מחירים ביד 2, וקצב ירידת הערך של הרכב, שהוא בערך 8% בשנה, ובנוסף צריכת הק"מ המאד נמוכה שלי.

המון תודה לכל המגיבים שיש להם עצבים לכל המספרים האלה על הבוקר :)

פורסם

זו חידה בסטטיסטיקה והסתברות ?

זו בקשה לקבלת נבואה ?

זה פורום רכב.

אם יש לך שאלות ספיצפיות לגבי היאריס - אתה מוזמן לשאול. אם יש לך שאלות לגבי העתיד, או חישוב הסתברויות בכלכלת מכירת רכב בעוד 4 שנים לעומת השקעת הכסף באפיקים מניבים אחרים - אני לא בטוח שפורום רכב זה המקום המתאים לקבל נבואות כאלו. (לפחות לא מחברי פורום שאינם מוסמכים לקרוא בקפה).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רכב זה הוצאה נטו , זה לא אפיק חיסכון.

על פי הקביעה הנ"ל כל החישובים שלך אינם שווים להתעמק בהם.

באופן אישי לא הייתי לוקח הלוואה על מנת לרכוש רכב , שברגע הקניה מתחיל לאבד מערכו.

קנה במה שיש ולא במה שאין, זה העצה הכי כלכלית שאני יכול לתת לך, במיוחד כאשר מדובר על מוצר צורך כסף כמו רכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

שוב כמו שכתבתי- ההלוואה אינה נושאת ריבית, אבל תודה על הטיפ.

פורסם

לא. שכחת לשקלל את הביטוח.

רוצה לחסוך? קנה קטנוע.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

נקודה קריטית, אני אברר עכשיו מה מחיר הביטוח ואני אראה כמה ההפרש בין הפוליסה הנוכחית לזו של היאריס.

תודה רבה.

פורסם

לחסוך בטח שלא תחסוך,רכב זה לא תוכנית חסכון,זה לא שאתה עובר עכשיו מבמוו סדרה 5 שנת 99 ליאריס באותו סכום ואז באמת הייתי חוסך כסף.

רכב זה מותרות חד וחלק,גם קטנוע לא תחסוך סע באוטובוס.

המכונית שיש ברשותך כרגע בעוד 3 שנים תמכור אותה נניח ב5 אלף, כל אוטו אחר שתקנה בסיבות ה60 אלףיפסיד מערכו בסביבות ה12% לשנה,נגיד והיאריס ממש טובה אז תפסיד רק 10% לשנה.

פורסם

מבחינת ביטוח- ההפרש הוא 50 ש"ח, הרגע בדקתי עם חברת הביטוח שלי ולכן אין לזה משקל.

הפואנטה של השאלה היא האם לקנות עכשיו, או לחכות שהרכב שיש ברשותי יחזיר את נשמתו לבורא, הרכב שלי כרגע הוא מאד בזבזני מבחינת דלק, לא בטיחותי, ומבחינת אמינות- אני לא יכול להיות שקט ב100% שהוא לא ימות היום או מחר או עוד 4 שנים.

נכון לעכשיו- אין לו שום בעיה מכנית כלל וכלל.

אז בהתחשב במספרים שנתתי- אני לא יודע אם עדיף לשדרג את האוטו מבחינה כספית. לא כדי להרוויח כסף, אלא כדי להפסיד כמה שפחות.

פורסם

אתה קונה את הרכב ב55k ואחרי 4 שנים מצפה למכור אותו ב45k?!לא יקרה אפילו אם תצפה את הרכב בזהב..טוב, עם ציפוי זהב אולי כן.

• תוכן חדש...