Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לאבא שלי יש תופעה מוזרה ברכב. מדובר בסובארו 93 1600 DL שעשתה כמעט 280K ק"מ. בתקופה האחרונה הרכב פתאום התחיל להיכבות בעצירות, אבל לא תמיד, ממש לפעמים. ז"א יתכן שעעכבה 4 פעמים ברצף או שיעברו שבועיים ולא יכבה בכלל!

הרכב עבר ניקוי ושיפוץ קרבורטור לא מזמן, נבדקו מקרכות הדלק והן תקינות. נותק אמבוליזר ואזעקה. והתופעה עדיין קיימת.

לדעתי מדובר במשהו בחשמל, בעבר קרה לנו דבר דומה שהוא היה נכבה בפניות ימינה בלבד ולפמנים מלווה בפיצוץ באגזוז, אז התברר שהפין של הקואל, איפה שמתחבר החוט, היה גמור.

הפעם בדקנו את האזור הזה ואין סימנים של בעיה.

אנא עזרתכם!

פורסם

צריך לבדוק שאין חופפש בציר של המפלג, פרק את מכסה המפלג ובדוק אם יש חופש בציר של הרוטור, אולי יש חוסר בניצוץ מידי פעם ואז כשהניצוץ חוזר נישמע הבאקפייר.

האם החלפת חוטי הצתה ו/או פלאגים?

אם המנוע מתכבה תוך כדי נסיעה בדרך כלל זו בעיה בהצתה, האם הקרבורטור טופל לאחרונה? אולי יש בו סתימה.

פורסם

הפעם אין באקפייר בכלל.

הרכב עבר טיפול 10K שכלל החלפת מצתים לפני חודשיים. חוטי הצתה במצב טוב. היום אבא נכנס שוב למכון הקרבורטורים לבדיקה חוזרת. הם אמרו לו שאם הייתה סתימה במערכת הרכב היה נכבה במצבי לחץ או התאמצות ולא בעצירות. הוא בדק את המערכת שוב ולא מצא שום בעיה.

הרכב נוסע חלק, האצות חלקות, לא מקרטע בכלל, רק בעצירה בצומת או רמזור יתכן ולפעמים ייכבה.

פורסם

אדיל שלום רב !

לדעתי בעייתך קשורה בכל זאת לקרבורטור, למרות הטיפול שאביך עשה לקרבורטור.

האם הטיפול לקרבורטור, כלל פירוק קרבורטור לגורמים, והחלפת קיט שיפוץ, הוא נקוי חלקי?

בדוק שוב את סליל ההצתה והחיבורים אליו, ואת איכות חוטי ההצתה, במידה והכל ימצא תקין, אתה מוזמן לקפוץ אלי לבדיקה יסודית ללא שום התחייבות מצידך.

מתי בוצע נקוי הקרבורטור לאחרונה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ניקוי הקרבורטור בוצע לפני כחודש וחצי אצל ניזאם בחדרה, הוא ביצע שיפוץ מלא ולא חלקי.

האם יש מצב שאחד המצתים פגום? כלומר לפני שמתחילים לפרק מערכת חשמל האם כדי להחליף סט מצתים עוד פעם?

פורסם

אדיל שלום רב !

במצת פגום או סדוק, ניצוץ יפרוץ תמיד החוצה לכוון ראש המנוע, והרכב יקרטע בנסיעה, בעיקר בעומס, או בשילוב לדרייב, הקירטוע אמור להיות בתדירות גבוהה, וקל יהיה מאד לאתרו.

כיבוי רכב בעת עצירה בלבד, והתנעה מהירה של המנוע, מיד לאחר הכבוי, מעידה ברוב מקרים, על בעייה בקרבורטור, ומחייבת לעתים פירוק נוסף של הקרבורטור.

מכיוון שיש לך אחריות על העבודה, רק חודש וחצי חלף, חזור לניזאם בחדרה, ואל תחפש את המטבע מתחת לפנס.

אני זוכר אותך בתור בחור אינטלגנטי, ועם ראש על הכתפיים, כמדומני שהיית סטונדט בביקורך האחרון אצלי, עם הלנסר, שבו היית מרוצה מאד מעבודתי, לכן אני תמה שלא פנית עם הסובארו, לפני שפנית לניזאם.

בברכה

צביקה

פורסם

אוי צביקה אוי,

אני תכננתי לשלוח אותו אליך למען האמת, ובלנסר שלי (למרות שכבר מכרתי אותו לאחותי והתחדשתי ב C5 2002) אבוא רק אליך. אבל אבא שלי היה רגיל תמיד ללכת לבחור הזה והיה לו טוב, אז הוא הלך אליו בלי שיגיד לי! מה לעשות.

השאלה היא, אם זו בעית קרבורטור, זה לא צריך לקרות בזמני עומס כאשר האוטו צריך יותר דלק ולא בסל"ד נמוך?

פורסם

אדיל שלום רב !

אוי אוי , על טעות משלמים, אם לאבא שלך טוב, שימשיך ללכת אליו.

בקרבורטור קיימת מערכת סרק, וכאשר בה יש בעייה הרכב יתכבה בסרק, ולא בעומס.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...