Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 2 VS סוזוקי SX4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, כפי שאמרתי בעבר, אני עומד בפני קניית רכב חדש (שהתעכבה קצת לאחרונה).

על הכוונת הייתה המאזדה 2 דינאמיק, אבל בשבוע שעבר אבא שלי ביקר בסוזוקי ונדהם מה-SX4 בגירסא המאובזרת ביותר.

אני קבלתי את הרושם שיהיה קל למכור את המאזדה (אני בסה"כ עושה 10,000 ק"מ בשנה ומתכנן להחזיק אותה 4 שנים), מעבר לזה מאזדה חברה אמינה, ולמרות הכל- שמעתי יותר מפעם אחת שהפלסטיקה במאזדה 2 דיי זולה.

האם ניתן להשוות בן ה SX4 (או אם הוא חדש מדי, אז לפחות להשוות את סוזוקי כחברה) לבין המאזדה 2 בכל מה שקשור לאמינות, בטיחות, איכות חומרים ושכירות?

אשמח לשמוע תגובות.

פורסם

אני משער שמדובר בדגם 5 דלתות של סוזוקי.

הדגם החדש של SX4 מצוייד במנוע חדש שלא ניתן לומר עליו כלום מבחינת ביצועים ואמינות.

כיצרן סוזוקי נחשבת למכונית אמינה וסחירה בדיוק כמו מאזדה.

גם מבחינה בטיחוטית אין הבדל כי הדגם החדש מצוייד בכל אותן מערכות.

הייחודיות של סוזוקי היא גודלה לא שגרתי בין סופר מיני למשפחתית קומפקטית ונוחות בזכות מושבים נוחים, גלגלים גדולים שמגהצים את הבורות וישיבה גבוהה.

החיסרון הוא בקורת A הידועה לשמצה ונטיה לתת היגוי בגלל מרכז הכובד ג'יפאי משהוא.

פורסם

שלום לך!

לדעתי הגישה שלך בקניית רכב חדש, כשאתה חושב כבר על הסחירות, ואיך תמכור - היא מוטעית.

אם ללכת יותר רחוק - לא כדאי כלכלית לקנות רכב חדש, בשל איבוד הערך הרב בשנתיים הראשונות (יחד עם זאת, או בניגוד לזאת יותר נכון - יש לך אחריות על מוצר חדש).

אם תוכל לפרט את דרישותיך לרכב יהיה ניתן להמליץ לך על אופציות נוספות.

alfa 156 2.5.

פורסם

לגבי הסחירות, לדעתי אתה תוכל למכור את הסוזוקי ביותר ממה שתמכור את המאזדה, כי המאזדה פונה לקהל צעיר יותר שלא ממש ינהג כמו סבינו וסבתותינו (לשם השוואה) ולכן יפחדו לקנות. הסוזוקי לעומת זאת, לא ממש פונה לקהל הצעירים שמחפשים מכונית דינאמית עם "פוזה" ולכן רוב קהל היעד שלה ינהג עליה בצורה רגועה יותר, לדעתי זו אחת הסיבות לתמחור היקר של יונדאי אטוס בימינו. בקיצור, הסוזוקי לדעתי עדיפה בכל פרמטר. גם בסחירות.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

מדובר במכוניות בגמנט שונה, מאזדה סופר מיני,הסוזוקי משפחתית קומקטית

קח בחשבון שהסוזוקי פחות בטיחותית, חוץ מזה אם אין לך צורך ברכב גדול עדיף ללכת על סופר מיני, אחזקה זולה יותר בסופו של דבר.

לדעתי אם אתה מתלבט רק בין 2 המכוניות האלה מאזדה תהיה עדיפה לך

אני ממליץ לך לבדוק גם את הפיאסטה החדשה, אני התרשמתי לטובה מהרכב ולדעתי כחבילה היא עדיפה על המאזדה

פורסם

בגלל שהיא קיבלה רק 4 כוכבי בטיחות במבחן ריסוק ENCAP

המאזדה קיבלה 5 כוכבים וגם הפיאסטה

אתה מבלבל בין אבזור בטיחותי ולבין ציון בטיחות, זה שהרכב מגיע עם אבזור בטיחותי מלא לא עושה אותו בטוח ובשביל זה יש את מבחני הריסוק.

פורסם

זה נכון שה 2 קיבלה ציון גבוה יותר במבחני ריסוק, אבל אני תמיד תוהה איך להשוות את הציונים האלה בין רכב קטן לרכב גדול. אני ארגיש בטוח יותר לנסוע בג'יפ שקיבל 4 כוכבים מאשר בסוזוקי אלטו שקיבלה 4 כוכבים.

פורסם

יש לזכור כי ה"כוכבים" שמקבלים במבחנים קשורים קשר ישיר לאבזור הטיחות ולא ניזונים רק מתוצאות מבחן הריסוק.

לדודמא: אם אין צפצוף שמתריע על חגורת בטיחות, הציון הכללי יירד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אין לי מה לאומר בקשר לסוזוקי SX4, אבל בקשר למאזדה 2 דינאמיק יש ויש. זה הרכב שאישתי קיבלה מעבודתה במקום יונדאי גטס. לא שהייתי שונא את הגטס. בסך הכל רכב וסביר בעודו היה במצב מכאני טוב (ולא כך היה בתקופה האחרונה). אבל מאזדה 2 זה פשוט עולם אחר. הרכב תוכנן ע"מ לגרום לתענוג מכסימלי לנהג עירוני בלתי-ספורטיבי. ההגה קליל מאוד. אפילו הלחיצה קלילה על הגז גורמת לסל"ד להגיע ל-4000 עם צליל די נעים והרגשה של תאוצה רצינית.

אבל זאת רק הרגשה. אם נעמיד את מאזדה 2 וסיוויק ההייבריד למשל מרמזור וניתן להם להאיץ, סביר להניח כי למעשה ההיבריד יעקוף את מאזדה 2 (זה קורה הרבה ברמזורים). אבל הוא יעשה זאת בשקט מוחלט ותוך מתן הרגשה של כבדות ועצלנות, "עזוב אותי, אני עייף, בא לי לחסוך בדלק וממש לא בא לי לקרוע את הצורה". מאזדה 2 תשדר מסר הפוך - היא ססה לקרב עם הצליל השמח, היא מזמינה שתלחץ ותלתץ והיא תקפוץ בכל פעם, אבל בצורה ממש נעימה, לא כמו הגטס (הוא נותן הרגשה כאילו עומד להתפרק, לי אישית לקח זמן להתרגל לזה).

הכי מפתיע הנוחות של מאזדה 2. יש כמה מהמורות כביש שאני מרגיש בתוסיק כאשר נוסע בסיוויק. במאזדה 2 פשוט לא תדע איפה הם. גם הישיבה במאזדה 2 מאוד נוחה. אני בהתחלה פחדתי כי לא אשרוד נסיעות ארוכות ברכב גמדי שכזה וארגיש קלאוסטרופוביה. מסתבר שלא כך. ניתן לנסוע חופשי מתל אביב לבאר-שבע לפחות בלי להתעייף. לגבי אילת אומנם לא הייתי מתיימר.

כשאני חושב על סוזוקי SX4, יש לי ספק אם היא מסוגלת לספק את הנוחות והנעימות של מאזדה 2

פורסם

אז תרשה לי לחלוק עליך, המאזדה 2 פחות נוחה ופחות מרווחת בהשוואה ל SX4. מה גם כאחד עם מבנה גוף רחב המתנשא לגובה 1.90 מצאתי את ה SX4 נוחה מאוד (למען האמת הכי נוחה מכל הסופר-מיני שחיפשתי), גם בנסיעה לאילת בשבוע שעבר. לפני הרכישה ישבתי במאזדה 2 ולא התרשמתי. היא לא עשתה לי את זה בשום צורה.

לגבי המבחני ריסוק, כמו ש edanj ציין הציון מושפע לא רק מתוצאות מבחן הריסוק אלא מדברים נוספים כמו זמזמי חגירת חגורות בטיחות, נעילת דלתות עם תחילת הנסיעה וכו'. ה SX4 מרגישה מאוד חסונה ו"מוצקת" ובתוספת ESP ו 6 כריות אוויר אני חושב שהיא בהחלט באותו הקו עם רוב המכוניות היום בשוק.

רשמתי זאת בעבר ואני רושם זאת שוב, לדעתי ה SX4 חמש דלתות נותנת תמורה נהדרת לכסף, רכב מאוד מרווח יחסית לסופר מיני עם מחיר של סופר מיני ואף נמוך יותר מחלק מהמתחרות. תוסיפו לזה שידוך מוצלח של מנוע עם תיבה אוטומטית "טיפשה" אך יעילה, שקט מופתי בתא הנוסעים, תנוחת נהיגה גבוהה ושלטת, ספסל אחורי נוח ומרווח ומראות צד ענקיות שמכסות שטח גדול ומשרות בטחון. לא מצאתי שום סופר-מיני חדשה שנתנה את כל הדברים האלה.

בקרוב מאוד אני אעלה לפורום סקירה מפורטת של סיכום שלושה חודשים עם הרכב, אם מישהו מעוניין לקבל אותה לפני הוא מוזמן לשלוח לי ה"פ עם האימייל ואשלח לו כקובץ word.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...